Коментари - Патриарх Неофит: Живеем в свят на разделения, в който все повече отсъства любовта към Бога и към ближния | Днес.dir.bg

Патриарх Неофит: Живеем в свят на разделения, в който все повече отсъства любовта към Бога и към ближния

Главата на Българската православна църква отправи обръщение за Осмата неделя след Пасха - Петдесетница

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Неофит: Живеем в свят на разделения, в който все повече отсъства любовта към Бога и към ближния | Днес.dir.bg

Коментари

предлагам да се забрани външната политика в политиката за да има повече време за ближните

По централната руска телевизия вече говорят открито за ядрена световна война- любов към християнския свят . Казват че така Русия със сигурност ще спечели. Защото руснаците щели да отидат в рая, а всички други просто щели да умрат. Обаче Свети Петър гледал руска телевизия. И от Рая като разбрали, че руснаците ще идват, подали молба за членство в НАТО.

дали симеонов и гундяев ще се пържат на един и същи огън, или сатаната има различни пещи за кгб и дс??

наблюдаваме руската любов съм ближния с чеченските главорези

Полковник Симеонов, живеем и в свят, в който ченгетата и доносниците са патриарси.

Що злословиш чадо по един свят чоловек Ще гориш в пъкала и ти и твоето семе

г-н Трол, Вижте коментара ми по-долу с извадка от досието на "агента". Ако след това продължавата да лъжете, че е агент, ще е ясно защо ви наричам така.

Ти май не си наясно със себе си камо ли със сатаната който ще опустоши целия свят ЗАПОМНИ -ЗЛОТО НИКОГА НЕ СПИ

Сребърниците стигнаха ли ти?

Виждам че тука е пълно с богохулници Да горите в адски мъки Амин

Честит Празник на всички Християни! ПС Дори и на авторката, нарекла Великден "пасха".

❤️Здравейте) Kазвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062

Иисус Христос е бил мюсюлманин. В Корана пише, че той е лекувал болни и е възкресявал мъртви, но не е бил убит на кръста. Що се отнася до оценката му за света патриархът е прав. Сатаната управлява съвременния свят, но това няма да е вечно, защото Аллах ще е крайният победил.

всъщност Хриестос е юдей, а ти си тъпак!

Явно няма да чуем от БПЦ-КГБ осъждане на бруталната война която путя води в Украйна! Война в която путя не се свени да използва мюсюлмански главорези срещу християни.

Йоан 15:20-Помнете словото, което ви казах: Слугата не е над господаря си. Ако Мен гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят."Как тези думи на Господа да се отнесат към висшия клир на БПЦ, Католицизма и Протестантите?Те винаги са ползвали облагите на властимащите, макар и формално-лицемерно да са отделени от тях.

И твоят коментар го доказва. Има поне 10 коментара с клевети по адреса на дядо Неофит. Очевидно има гонение!

Доказват го многобойните имоти на БПЦ, служебния мерцедес на предшественика му Максим, не че този ходи пеша и правителствена болница, където дядото лекуваше доскоро старческите си болежки.Никой не бяга от такова "гонение" , което си е чисто ГОЕНИЕ.

Брех, че народ! Абе хора, идете пред Софийска Митрополия и погледнете на колко години е тоя таралясник, дето го търкаля първо дядо Максим, а сега се вози в него и патриарх Неофит! Как не ви е срам да кажете, че това е лукс. Имам с 10 години по-нова и удобна кола!

Първо дядо ти Максим когато го возеше преди години съвсем не беше таралясник.И на Николай ли е таралясник, дето хич че не му е чужд лукса?Всеизвестен факт са многобройните облаги на висшия църковен клир(не на обикновения мирянин) и това е съблазън.Факт.

Точно от времето на дядо Максим си го спомням таралясника. Стига сте лъгали. Дядо Николай не мога да коментирам, но сред останалите живи (защото дядо Кирил почина отдавна), не се сещам да има парадиращи с лимузини! Семейството ми познава и дядо Григорий Врачански - нормален човек. Не ми взе и стотинка за опело на близък човек! Няколко владици ги познават мои познати и приятели - нормални хора и читави монаси. Ама най-лесно е от извисеността на собственото съвършенство да коментираме!

искам си децата ! При болната им майка .

Към кого е обръщението , към народа или към управляващите защото това са два различни лагера

И едните и другите са затънали в огромната си част в грехове и груб материализъм. Обръщението е към всички, включително и теб!

А къде е другаря Радев - разединителя на нацията да вдига юмрук и да вика "Мутри вън"! А какво излезе, че неговите излязоха по-големи мошеници и от Тиквун и компания! И като всеки комундел не сдават властта! До месец ще ядат павета, като жълти кюфтета!

До господата, дето лъжат какъв агент е бил - следва извадка от досието му. "Ползва се с подкрепата на патриарх Максим и други висши духовници заради силната му привързаност към църквата и дълбока религиозност. Писмена информация е дал единствено относно свои впечатления от едно пътуване в САЩ през настоящата година. В квартала обекта не членува никъде и прояви от общественополитически характер няма. Не са забелязани да има проявени порочни слабости и наклонности. Доколкото е познат прави впечатление на тих и скромен. Цялото семейство са много религиозни. Всяка неделя ходят редовно на църква. Особено религиозни са майка и братът на обекта Обектът по характер е тих и скромен младеж. Много ученолюбив и отличен ученик. Не се е ограничавал само с четене на религиозна литература. Четял много съвременни книги В подобни моменти Симеон „успокоявал” пострадалите. Силно религиозен, привързан към църквата еп. Неофит се оформя като един от консервативно настроените млади висши духовници, радетели за запазване на старите традиции в православната църква. Особена активност проявява в разширяване на религиозната дейност прояви след започналите в социалистическите страни процеси на преустройство " Страшен "агент" излиза, че е! Добре че го познаваме от десетки години в Църквата, че да не ви обръщаме внимание на коментарите.

Това си е чисто лицемерие! Тези «божи служители» мислят само как да дерат кожата на обикновенния човек! Защо не си декларират приходите от църковни служения? Крадат! Какви недвижими имоти са придобили от църковните служеня: сватби. Кръщанета, смърт, освещаване... крадци и иззедници! Само влачат пълни чанти и агнета им се пекат.... Да декларират имоти,поне до 9 то коляно!

Служители на Мамона и олигарсите! Облажени и затнали в материални блага… изобличение ги чака и сметки да плащат пред този, на който УЖ служат праведно!

Че да декларират имоти! Нямам нищо против. Патриарх Неофит няма от какво да се притеснява. Имотното му състояние най-много да включва наследствено жилище. Интересното е, че самата Държавна сигурност не са открили нищо уличаващо за него в продължение на години, ама форумните гении знаят повече явно :)

ми разделени сме, бе симеонов! вие от дс, и ние, останалите!

Абсолютно е прав патриархът.

Духовното решение на всички проблеми!!!!

И това мнение е казано от ръководителя на не по малките крадци на ЕС програми ! Мастити монаси и митрополити които през управлението на ГЕРБ усвоиха количеста европейски пари за "възстановяване" на храмове , манастири от които пари 60-70% са чиста кражба с аверски строителни форми източваха фондове , същите тия дето окрадаха Фонд Земеделие от псевдо дейности за земедели където не по малко от ГЕРБ източваха европейски пари също ! Същите тия дето карат мерцедеси , бмв-та и скъпи джипове и се кичат като за последно тежки златни скъпоценостти за по голяма тежест пред БОГА ще ми обясняват за вярата към него ??? Тези дето като целуваш ръката му незнаеш коя пишка са държали с извинение ! СРАМ е нашата църква ! Срам че взимат и наем от целият център около Шератон и с парите от наема едни плочки не можожаха да сменят деситилетия или да си оправят фасадата на духовната акаедемия където вместо фасада се веят пана с окраса как трябва да изглежда ! Бог ги е наказал да са в ада след смъртта си !

Защо клеветите патриарх Неофит? Може ли да дадете поне едно негово действие, което да кореспондира с написаното от вас? Дали сте си направили труда да проверите, че автомобилът, с който го возят, е на над 20 години? Личните си приходи дарява редовно на сираци! В Църквата познаваме дядо Неофит от десетки години и знаем, че и роднините му не са милионери и не ползват никакви луксозни предмети!

Абсолютно правилно!!

Но поне се стремя в служебен и семеен план да променя нещата и да сплотявам хората. Много е важно всяка хубава констатация да бъде последвана и от енергично действие в тая насока! Иначе-е...все едно пак било само бла-бла-бла. А това е от лукаваго! Обичай ближния си, бой се от бога, почитай родителите си, за да ти е добре на небето, не лъжи, не кради, не пожелавай жената на ближния си и т.н. Колцина от нас смеят да твърдят, че са спазили всичко това и не са го нарушавали? Особено ако тук на земята се водят висши архиереи? Аз лично много обичам когато говоря с някой, да го гледам в очите открито, както и той мене. Изпитвам недоверие и оттам съжаление към събеседници, които постоянно гледат в земята като ти говорят. Дано поне е от срам, пак е нещо.

Идеята е отлична. И повярвах , че отправяте зов към Вярващите , да обичат родните си Братя и Сестри, Родители и всички близки. Но, до като четях, почти нищо в подкрепа на това, да обичаш родните си Братя и Сестри, Родители и всички близки не видях. Мнозина са Вярващите , които и в болест ,и на смъртно легло , не се обаждат даже по телефона на майка ,баща си ,сестра , брат си. Те даже умират , но Вярващите им деца стоят далеч от умрелия близък. Мислех да публикувам обръщението, но не мога да го направя. В обръщеннието , почти изцяло се говори за обичта към Бога и Ближния във Вярата. Всеки вярва,различно. Няма да давам примери, защото има и са много , дето на Вярващите се говори едно ,а друго се върши. Аз , напр. бих се оперирал в Държавна болница.

А правите ли разлика между операция в държавна болница и операция по здравна каса в частна? И в Пирогов платих консумативи за операцията на детето си към 700 лв. Не мисля, че са похарчени десетки хиляди за операцията му.

по-скъпо. Това , да доплатиш за лечението на детето си е нормално. При тези условия. Един милион са здравно не осигурените. Дължат милиарди. Сигурно имате близки , които не саредавно ЗО. Накарайте г и да си внесът всички ЗО. А и въпросът не е само в това, той колко е платил. Въпросът до голяма степен е да легне Бого избраният до Простосмъртника. И да му покаже, че го обича. В гадните Държавни болници , както някои казват. Инак в лукс, всеки иска. А да се лекуваш в болница на държава , където религията не е религията на Патриарха,... Аз това не бих си го позволил. Ето, чети " " Патриарх Неофит е приет в тежко състояние в болница “Токуда” - от 2021.

Редовно хора от енорията плащат на неосигурени осигуровките! Последната операция на дядо Неофит беше в Софиямед. Много лесно е да се провери колко струва по здравна каса плюс доплащането операцията му. Хайде да сравним с Пирогов - не е кой знае какво. Между другото патриарх Неофит е пети в държавата по държавен протокол. Не виждам нищо лошо да лежи в качествена болница, а за близостта му с паството - направете си труда и проучете повече за живота му. Съвсем достъпен е за всекиго. Срещал съм го ей така и е благославял децата ми на тротоара срещу храм св. София.

Лошо е, че народа е озлобен …. всеки е ядосан и готов на най-лошото…..

Има страст за материалното, няма осъзнаване за това, че всички сме ЕДНО!

пуснал чеченските главорези срещу християните в Украйна?

Татуировките им показаха, че не са Православни християни.

Точно патриарх Неофит изрази мнение срещу определени действия на руската армия. Първо се запознайте с изявленията на св. Синод, а после коментирайте от последна инстанция.

тоя лицемерен тъпанар какво е направил за процъфтяването на България?! лижеше задника на банкянския крадлив боклук!

Коментари - Патриарх Неофит: Живеем в свят на разделения, в който все повече отсъства любовта към Бога и към ближния | Днес.dir.bg

Патриарх Неофит: Живеем в свят на разделения, в който все повече отсъства любовта към Бога и към ближния

Главата на Българската православна църква отправи обръщение за Осмата неделя след Пасха - Петдесетница

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Неофит: Живеем в свят на разделения, в който все повече отсъства любовта към Бога и към ближния | Днес.dir.bg

Коментари

предлагам да се забрани външната политика в политиката за да има повече време за ближните

По централната руска телевизия вече говорят открито за ядрена световна война- любов към християнския свят . Казват че така Русия със сигурност ще спечели. Защото руснаците щели да отидат в рая, а всички други просто щели да умрат. Обаче Свети Петър гледал руска телевизия. И от Рая като разбрали, че руснаците ще идват, подали молба за членство в НАТО.

дали симеонов и гундяев ще се пържат на един и същи огън, или сатаната има различни пещи за кгб и дс??

наблюдаваме руската любов съм ближния с чеченските главорези

Полковник Симеонов, живеем и в свят, в който ченгетата и доносниците са патриарси.

Що злословиш чадо по един свят чоловек Ще гориш в пъкала и ти и твоето семе

г-н Трол, Вижте коментара ми по-долу с извадка от досието на "агента". Ако след това продължавата да лъжете, че е агент, ще е ясно защо ви наричам така.

Ти май не си наясно със себе си камо ли със сатаната който ще опустоши целия свят ЗАПОМНИ -ЗЛОТО НИКОГА НЕ СПИ

Сребърниците стигнаха ли ти?

Виждам че тука е пълно с богохулници Да горите в адски мъки Амин

Честит Празник на всички Християни! ПС Дори и на авторката, нарекла Великден "пасха".

❤️Здравейте) Kазвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062

Иисус Христос е бил мюсюлманин. В Корана пише, че той е лекувал болни и е възкресявал мъртви, но не е бил убит на кръста. Що се отнася до оценката му за света патриархът е прав. Сатаната управлява съвременния свят, но това няма да е вечно, защото Аллах ще е крайният победил.

всъщност Хриестос е юдей, а ти си тъпак!

Явно няма да чуем от БПЦ-КГБ осъждане на бруталната война която путя води в Украйна! Война в която путя не се свени да използва мюсюлмански главорези срещу християни.

Йоан 15:20-Помнете словото, което ви казах: Слугата не е над господаря си. Ако Мен гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят."Как тези думи на Господа да се отнесат към висшия клир на БПЦ, Католицизма и Протестантите?Те винаги са ползвали облагите на властимащите, макар и формално-лицемерно да са отделени от тях.

И твоят коментар го доказва. Има поне 10 коментара с клевети по адреса на дядо Неофит. Очевидно има гонение!

Доказват го многобойните имоти на БПЦ, служебния мерцедес на предшественика му Максим, не че този ходи пеша и правителствена болница, където дядото лекуваше доскоро старческите си болежки.Никой не бяга от такова "гонение" , което си е чисто ГОЕНИЕ.

Брех, че народ! Абе хора, идете пред Софийска Митрополия и погледнете на колко години е тоя таралясник, дето го търкаля първо дядо Максим, а сега се вози в него и патриарх Неофит! Как не ви е срам да кажете, че това е лукс. Имам с 10 години по-нова и удобна кола!

Първо дядо ти Максим когато го возеше преди години съвсем не беше таралясник.И на Николай ли е таралясник, дето хич че не му е чужд лукса?Всеизвестен факт са многобройните облаги на висшия църковен клир(не на обикновения мирянин) и това е съблазън.Факт.

Точно от времето на дядо Максим си го спомням таралясника. Стига сте лъгали. Дядо Николай не мога да коментирам, но сред останалите живи (защото дядо Кирил почина отдавна), не се сещам да има парадиращи с лимузини! Семейството ми познава и дядо Григорий Врачански - нормален човек. Не ми взе и стотинка за опело на близък човек! Няколко владици ги познават мои познати и приятели - нормални хора и читави монаси. Ама най-лесно е от извисеността на собственото съвършенство да коментираме!

искам си децата ! При болната им майка .

Към кого е обръщението , към народа или към управляващите защото това са два различни лагера

И едните и другите са затънали в огромната си част в грехове и груб материализъм. Обръщението е към всички, включително и теб!

А къде е другаря Радев - разединителя на нацията да вдига юмрук и да вика "Мутри вън"! А какво излезе, че неговите излязоха по-големи мошеници и от Тиквун и компания! И като всеки комундел не сдават властта! До месец ще ядат павета, като жълти кюфтета!

До господата, дето лъжат какъв агент е бил - следва извадка от досието му. "Ползва се с подкрепата на патриарх Максим и други висши духовници заради силната му привързаност към църквата и дълбока религиозност. Писмена информация е дал единствено относно свои впечатления от едно пътуване в САЩ през настоящата година. В квартала обекта не членува никъде и прояви от общественополитически характер няма. Не са забелязани да има проявени порочни слабости и наклонности. Доколкото е познат прави впечатление на тих и скромен. Цялото семейство са много религиозни. Всяка неделя ходят редовно на църква. Особено религиозни са майка и братът на обекта Обектът по характер е тих и скромен младеж. Много ученолюбив и отличен ученик. Не се е ограничавал само с четене на религиозна литература. Четял много съвременни книги В подобни моменти Симеон „успокоявал” пострадалите. Силно религиозен, привързан към църквата еп. Неофит се оформя като един от консервативно настроените млади висши духовници, радетели за запазване на старите традиции в православната църква. Особена активност проявява в разширяване на религиозната дейност прояви след започналите в социалистическите страни процеси на преустройство " Страшен "агент" излиза, че е! Добре че го познаваме от десетки години в Църквата, че да не ви обръщаме внимание на коментарите.

Това си е чисто лицемерие! Тези «божи служители» мислят само как да дерат кожата на обикновенния човек! Защо не си декларират приходите от църковни служения? Крадат! Какви недвижими имоти са придобили от църковните служеня: сватби. Кръщанета, смърт, освещаване... крадци и иззедници! Само влачат пълни чанти и агнета им се пекат.... Да декларират имоти,поне до 9 то коляно!

Служители на Мамона и олигарсите! Облажени и затнали в материални блага… изобличение ги чака и сметки да плащат пред този, на който УЖ служат праведно!

Че да декларират имоти! Нямам нищо против. Патриарх Неофит няма от какво да се притеснява. Имотното му състояние най-много да включва наследствено жилище. Интересното е, че самата Държавна сигурност не са открили нищо уличаващо за него в продължение на години, ама форумните гении знаят повече явно :)

ми разделени сме, бе симеонов! вие от дс, и ние, останалите!

Абсолютно е прав патриархът.

Духовното решение на всички проблеми!!!!

И това мнение е казано от ръководителя на не по малките крадци на ЕС програми ! Мастити монаси и митрополити които през управлението на ГЕРБ усвоиха количеста европейски пари за "възстановяване" на храмове , манастири от които пари 60-70% са чиста кражба с аверски строителни форми източваха фондове , същите тия дето окрадаха Фонд Земеделие от псевдо дейности за земедели където не по малко от ГЕРБ източваха европейски пари също ! Същите тия дето карат мерцедеси , бмв-та и скъпи джипове и се кичат като за последно тежки златни скъпоценостти за по голяма тежест пред БОГА ще ми обясняват за вярата към него ??? Тези дето като целуваш ръката му незнаеш коя пишка са държали с извинение ! СРАМ е нашата църква ! Срам че взимат и наем от целият център около Шератон и с парите от наема едни плочки не можожаха да сменят деситилетия или да си оправят фасадата на духовната акаедемия където вместо фасада се веят пана с окраса как трябва да изглежда ! Бог ги е наказал да са в ада след смъртта си !

Защо клеветите патриарх Неофит? Може ли да дадете поне едно негово действие, което да кореспондира с написаното от вас? Дали сте си направили труда да проверите, че автомобилът, с който го возят, е на над 20 години? Личните си приходи дарява редовно на сираци! В Църквата познаваме дядо Неофит от десетки години и знаем, че и роднините му не са милионери и не ползват никакви луксозни предмети!

Абсолютно правилно!!

Но поне се стремя в служебен и семеен план да променя нещата и да сплотявам хората. Много е важно всяка хубава констатация да бъде последвана и от енергично действие в тая насока! Иначе-е...все едно пак било само бла-бла-бла. А това е от лукаваго! Обичай ближния си, бой се от бога, почитай родителите си, за да ти е добре на небето, не лъжи, не кради, не пожелавай жената на ближния си и т.н. Колцина от нас смеят да твърдят, че са спазили всичко това и не са го нарушавали? Особено ако тук на земята се водят висши архиереи? Аз лично много обичам когато говоря с някой, да го гледам в очите открито, както и той мене. Изпитвам недоверие и оттам съжаление към събеседници, които постоянно гледат в земята като ти говорят. Дано поне е от срам, пак е нещо.

Идеята е отлична. И повярвах , че отправяте зов към Вярващите , да обичат родните си Братя и Сестри, Родители и всички близки. Но, до като четях, почти нищо в подкрепа на това, да обичаш родните си Братя и Сестри, Родители и всички близки не видях. Мнозина са Вярващите , които и в болест ,и на смъртно легло , не се обаждат даже по телефона на майка ,баща си ,сестра , брат си. Те даже умират , но Вярващите им деца стоят далеч от умрелия близък. Мислех да публикувам обръщението, но не мога да го направя. В обръщеннието , почти изцяло се говори за обичта към Бога и Ближния във Вярата. Всеки вярва,различно. Няма да давам примери, защото има и са много , дето на Вярващите се говори едно ,а друго се върши. Аз , напр. бих се оперирал в Държавна болница.

А правите ли разлика между операция в държавна болница и операция по здравна каса в частна? И в Пирогов платих консумативи за операцията на детето си към 700 лв. Не мисля, че са похарчени десетки хиляди за операцията му.

по-скъпо. Това , да доплатиш за лечението на детето си е нормално. При тези условия. Един милион са здравно не осигурените. Дължат милиарди. Сигурно имате близки , които не саредавно ЗО. Накарайте г и да си внесът всички ЗО. А и въпросът не е само в това, той колко е платил. Въпросът до голяма степен е да легне Бого избраният до Простосмъртника. И да му покаже, че го обича. В гадните Държавни болници , както някои казват. Инак в лукс, всеки иска. А да се лекуваш в болница на държава , където религията не е религията на Патриарха,... Аз това не бих си го позволил. Ето, чети " " Патриарх Неофит е приет в тежко състояние в болница “Токуда” - от 2021.

Редовно хора от енорията плащат на неосигурени осигуровките! Последната операция на дядо Неофит беше в Софиямед. Много лесно е да се провери колко струва по здравна каса плюс доплащането операцията му. Хайде да сравним с Пирогов - не е кой знае какво. Между другото патриарх Неофит е пети в държавата по държавен протокол. Не виждам нищо лошо да лежи в качествена болница, а за близостта му с паството - направете си труда и проучете повече за живота му. Съвсем достъпен е за всекиго. Срещал съм го ей така и е благославял децата ми на тротоара срещу храм св. София.

Лошо е, че народа е озлобен …. всеки е ядосан и готов на най-лошото…..

Има страст за материалното, няма осъзнаване за това, че всички сме ЕДНО!

пуснал чеченските главорези срещу християните в Украйна?

Татуировките им показаха, че не са Православни християни.

Точно патриарх Неофит изрази мнение срещу определени действия на руската армия. Първо се запознайте с изявленията на св. Синод, а после коментирайте от последна инстанция.

тоя лицемерен тъпанар какво е направил за процъфтяването на България?! лижеше задника на банкянския крадлив боклук!