Патриарх Неофит: Като майка Божия Пресвета Богородица е майка на целия човешки род

Негово Светейшество отправи обръщение в деня на светото Благовещение Богородично

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Неофит: Като майка Божия Пресвета Богородица е майка на целия човешки род | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този очевидно не знае коя е.

Агент Симеонов е поредната прокремълска мърша, която заслужава единствено бяло копринено въже.

За обесване ли говориш? Всичките русофоби ли сте такива озверели и кръвожадни?

Хайде да не говориш от мое име и да ме приобщаваш към глупостите си, говедо суеверно!

Няма как да е майка на целия човешки род, защото е родена доста след неговото начало. Безпорочна майка е на Спасителя, син Божий. И тоя неграмотен агент на ДС тълкува Библията като Сатаната Евангелието. Четистито благовещение, все пак! Дано да получите благи вести и вие да ги носите!

Този не го ли лекуваха вече?

2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството. 3 Да нямаш други богове освен Мене. 4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; 5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, 6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

А и десетте Божи заповеди не от Исус Христос. Те са от египетската Книга на мъртвите. После влизат в Стария завет, чрез монотеистичните египтяни, които са прогонени от Египет - евреите.

Патриархът явно не е чел Битие първа глава.Там никъде не пише ,че Дева Мария е създала човека.По Божии образ ,Бог създаде човека в т.ч и Мария земната майка на Исус Христос.

Агент от ДС и слуга на Мутротиквста.

Добре е да си ги пие тоя

ДОБРИЯТ и СМИРЕН Човек си личи по очите - Този нещо гледа страно като рецидивист и съдист пък какво се крие под роклята .... - НЕ ми изглежда на праведен ?! ВЯРАТА , СМИРЕНИЕТО и ДОБРИНАТРА , не са "помощи " които ти или такива като банкянкия бандит раздавате или определяте - ГОСПОД ГЛЕДА дядка - ВНИМАВАЙ че скато гледам скоро ще дава обяснения там горе ?!

С тежко кардиологично заболяване да ви видим как ще гледате, не дай Боже! Дядо Неофит лично е помагал на хора. Има свидетелства на хора още от семинарските му години за неговите лични качества....

И? Да не е единственият, който е помагал на хора?

Доносникът на ДС -агент "Симеонов" благослови комуниста Боко тиквата !

Трол! Прочетете извадката от досието, която цитирах по-долу.

Какъв е източникът на това "досие"?

Не е за вярване, колко ли още години ще минат докато промитите мозъци на подобни старци се "прочистят" от това което и в момента още бълват.... Кой си ти да казваш кой на кого е МАЙКА?

но в неговият случай - не много. Дедо Поп си е загубил ума и е направил нова религия.

небесен събеседник тя не задава въпроса "но нима това е възможно?", а само пита "как?": "как ще бъде това, когато аз мъж не познавам?" (Лука 1:34),казва българският патриарх. Само китайци може да кажат как това е станало. ѝмалко приспивателно и без еакулация вътре ,а наоколо с насочване на вътре.

В Новия завет пише, как гърците се поидгравали на Исус, че бил заченат от БЛУДСТВО. първо четете, после пиешете нинуси.

зачеването става на 15 март -ден на Цезар и ден на открването на постветен на него храм в Йеросалим,порзвалсе името че е на Август. В моята книга е описано как само по трептенето на една точка се разбира, че жена е бременна свед само една седмица. Следоталено зачеването става точно на19 Март 4-та година от н.е когато сперматозоидът навлиза в яйцеклетата на жената за да и заповяда!

Патриархът днес дал бате Бойко да му целуне оная работа... инголпията, де.

Честит празник на всички православни! Както Богородица е майка на хората, така Русия е майка на народите!

Изглежда, че Украйна е бащата!

Украйна е руска територия, която ще бъде прочистена от нацизма и върната към Майка Русия!

Да, още помним и кой беше бащата на всички народи...

А ти защо си оставил майка си сама? Защо не си при нея? Осиновен ли си? Какво си?

Гледаме си БЪЛГАРИЯ и СЪЮЗНИЦИТЕ, които ни помагт да РАСТЕМ като Територия !!! Същите тия СЪЮЗНИЦИ са ни помагали да убиваме араби- Ислямисти и негри ДЯВОЛ маймуни , за да я има България !!!

Честит празник и на многая лета светейши Владико!

Честит празник Благовещение на всички, които го почитат.

За съжаление антихриста управлява на Земята а САЩ е неговият пророк. Но има Господ и ще има възмездие на Земята, а всички които вярват и не се подават на изкушенията на грешната ни Земя ще бъдат спасени.

Ако 1+1 е 3, след това всичко да е вярно е грешно. (1+1)*100/20+1000=1150 Съждението за Дева Мария е основано на грешната презумпция, че Логос е равен Върховния. Качествено може би, защото произлиза от него, но не и количествено. Но стига теология. То не става по форумите.

Човешкия род е съшествувал от 100 000 години, а християнството е измислено преди 2000, за да обслужва управляващите и да държи в подчинение бедните, низшите и необразованите, чрез внушаване на страх от божие наказание. В името на този измислен бог са били измъчвани, осакатявани, убивани хиляди човеци през цялото съществуване на религията, което е най-човеконенавистното действие. И продължава и до днес. Основната догма на религията "Не е важно дали наистина е станало и дали е вярно, важно е да вярваш, че е така." Да им е честито на вярващите и да не се опитват да мислят и изпитват нарежданията божии.

Туй е да си прост. Жив и здрав и дано ти дойде акъла някой ден.

и преди 2000 години е имало хора, тях кой ги е раждал?

Богове бре! Тангра, Зевс, Хурса и прочие ;)

а Путин тогава какъв е?

Спасител на човешкия род.

Доносник на ДС. Каквото и да каже е "гаварит масква."

Тролско изказване. Цитирам досието на патриарха - "Ползва се с подкрепата на патриарх Максим и други висши духовници заради силната му привързаност към църквата и дълбока религиозност Обектът по характер е тих и скромен младеж. Много ученолюбив и отличен ученик. Не се е ограничавал само с четене на религиозна литература. Четял много съвременни книги и гледал филми, които църквата им забранявала да гледат”, пише още в справката от 1964 В подобни моменти Симеон „успокоявал” пострадалите. Още звучат неговите думи: „Защо се вълнуваш? Какво от това! Защо пък да не станеш духовник, има ли по-хубаво от това… Силно религиозен, привързан към църквата еп. Неофит се оформя като един от консервативно настроените млади висши духовници, радетели за запазване на старите традиции в православната църква. Особена активност проявява в разширяване на религиозната дейност прояви след започналите в социалистическите страни процеси на преустройство и демократизация Въпреки положените усилия за укрепването му като агент през март 1990 г. той категорично отказа да се среща и поддържа връзки с представители на тези органи."

Какъв е източникът на това досие?

тая богородица как е успела да роди милиарди накуп бе,аман от шашави попове и шашави джурналя

По всичко личи че не си прочел статията! А за библията да не говорим! Но може и да не си християнин за това да пишеш такива глупости без да четеш, такаче до някаде това те оневинява пред хората, а за пред Бога само той знае!

и не разбираш сарказми,но това е сегашното поколение зависимо от ционистите

То па ти си много независим! Ционистите си развяват коня въпреки писането ни по форумите, споко!

Има духовни ориентири, с които не можеш да си позволяваш сарказми, добиче.