Патриарх Неофит е във ВМА, синодът призова вярващите да се молят за оздравяването му

Главата на Българската православна църква е постъпил в болницата с белодробно заболяване

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Неофит е във ВМА, синодът призова вярващите да се молят за оздравяването му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се помолим! Свето Марийо - Майко Божия ,моли се за нас грешниците, сега и на смъртният ни час. Амин.

Патриарха да е ЖИВ и ЗДРАВ БОГ дъълги години да му дава АМЕН НО има едно но ;Патриарха НАРОЧНО е сложен СЛАБ .НЕМОЩЕН , БОЛЕН и ЗАВИСИМ от слугите на ДС БОЙКО и ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ за да ИМАТ ВЛАСТ НАД ВОДАЧА-ПАТРИАРХ на всички православни християни Публична тайна че БОЙКО държи СТАРИЯ и НЕМОШЕН ДС Патриарх с КОМПРОМАТ за далавери със Църковни ЗЕМИ за 4 милиона лева и така ИМА ВЛАСТ над него и миряните В същото време Главния МЮФТИЯ /макар и той да е ДС агент/ е МЛАД ЗДРАВ ,пълен с енергия и в кондиция и води мюсилманите към просперитет Така както ГЛАВНИЯ МЮФТИЯ е МЛАД И СИЛЕН така ТРЯБВА МЛАД и СИЛЕН да бъде ПАТРИАРХА ПАТРИАРХА трябва да е СИЛЕН,ПРАЩЯЩ от СИЛА ЗДРАВЕ ,ЕНЕРГИЯ с мощен въздействащ ГЛАС а не мрънкаща мижутурка болнава кекава и немошна стара и не на последно място да НЕ Е обвързан с мракобесните АНТИхристиянска служба ДС

Кой го казва това твое ,,изводче”…че Требва да е някой пехливанин …и по възможност с Ролекс на ръката …?

Патриарх Неофит да е жив и здрав! Скоро да се възстанови! Но за патриарх ни е нужна по-будна личност, която да се бори за лоби на патриаршията в парламента. Да е много по-активен. Все пак България е християвска държава и трябва да остане такава, а не да назначават ислямисти за съветници и то на Министерство на отбраната на България, което е недопустима за националната сигурност

Дано се оправи хайванчето. Голям му беше.

Боли ме кура за патриарх Неофит точно както ме болеше за Максим и всичката тази мръсна пасмина.

Полк. Симеонов, дръжте се! ДС и всички ченгета сме с теб.

Путин е виновен!

Не, сороса и дърт вейдър са виновни. Шибан трол!

Няма страшно свинята Пеевски ще стане и патриарх.

от Грухарх на Патриарх

В рая било много хубаво, но никой не бърза да отива в него....

1 Солунци 4:13-"А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда... Римляни 8:24-" 24 ...а надежда, когато се вижда изпълнена, не е вече надежда....Извод:Няма ад и рай след смъртта, а след възкресението-първото при Пришествието, второто 1000 г. по-късно.

Дан.12:2-И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.

Йоан гл.11...Нашият приятел Лазар заспа; но Аз отивам да го събудя. Затова учениците Му рекоха: Господи, ако е заспал, ще оздравее. Но Исус бе говорил за смъртта му; а те мислеха, че говори за почиване в сън. Тогава Исус им рече ясно: Лазар умря.

Чува се, че митрополит Николай от Пловдив щял да го наследи. Пази Боже!

На съвестта на митрополит Николай тежи един голям грях. Същият този владика прие църквата Света Марина да бъде митрополитски храм, т.е. главен храм на Пловдивската митрополия. Та този храм , в резултат на действията на българските власти, през 1906 година със сила беше отнет, наред със стотици други храмове, от Пловдивската гръцка митрополия, която беше ликвидирана. Ако някой от днешната Пловдивска митрополия чете тук нека знае, че храмът Света Марина е отнет със сила и присвоен.

Цитат от официален български сайт в интернет: "от 1455 г., когато на митрополитския престол бил владиката Дионисий, та чак до 1906 г. църквата „Света Марина” била катедрален храм на Пловдивската гръцка митрополия."

Блазе му. Не всеки може да разчита на такова здравеопазване като за църковен служител. Особено онези, които плащат данъци, за разлика от свещениците.

г-н Пеевски за патриарх!

Не.. Той става за Главен мюфтия, ако вече се е обрязал в некое родопско помашко градче.

Ахаааа! Вярата ли страда? Хахаха! Ми като ходих до София, да бяха оставили сак с кинти за мен, пред Невски, че да възкликна, че има Господ, И иначе храма го бива за снимки, ама отвън. :))))

Доносник.

+ хомо, без сапиенс, просто хомо

Дано има късмет и се оправи! Господ здраве да му дава! Но много скоро след срещата и снимката с Дебелия кандидат-премиер става това и нещо всде ме гложди вътрешно...

Последно късметът, господ, или лекарите?

Сигурно е преял дядката и му станало лошо докато се вози в Ролс- ройса.

Какви глупости говорите само!

Исус му отговори: Ако Ме обича някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби и Ние ще дойдем ПРИ НЕГО, и ще направим ОБИТАЛИЩЕ У НЕГО".Няма такова понятие като български православен народ.Това е наследството на император Константин, който превръща християнството в държавно понятие.

Няма нужда и от посредници между миряните и Бога, но тогава попове,свещеници, и светии стават излишни.

Странно само тогава защо апостолите са възлагали ръце над епископите в първите векове. Ако протестантите желаехте да четете Църковна история, цена нямаше да имате, ама като ви е втълпена Сола Скриптура в главите, ще повтаряте като папагали, без да вниквате.

От написаното от теб, се оказва, че Dre и останалите ми любимци, скоро ще дойдат в България за концерт. AYEEEE! Щото като лгледам какви прошляци ходят по църквите, ония на който се молят не помага.

Има Свето Писание, признато за Боговдъхновено от православни, католици и протестенти-него ти цитират, а всичко, което му противоречи, не е от Бога.Както когато закон, КАНОН,подзаконов нормативен акт противоречи на Конституцията, той е невалиден

Други търкат ръцете за неговото място

Верно, неправилно съм го разкритикувал . ''Патриарх Неофит заклейми неоправданата война в Украйна в словото си за Гергьовден'' Изразил е позиция

Тоя що е във ВМА де не се връща от фронтовете на Украйна или Израел?

те агентите на дс са калени кучета, пък и нали е приятел с господ.

много е корав този Патриарх! Да се свети името му! Избраха го с надеждата да се спомине скоропостижно, за да освбоди място за онзи Пловдивски мошеник с Ролекса, и удавиха Варненския по същото време. Ама Патриарх Неофит се задържа

Варненския имаше малшанс. Беше август него ден и аз бях на плажа. Водата отгоре 25С по надолу 10С. Той обичаше да се гмурка за риба пред имота си. Водата те пресича от студената граница между двата слоя и не може да дишаш не може и да гребеш ни с ръце ни с крака. Там мистерия няма. Въпреки, че имаше такива предположения.

обичаше да се гмурка между женски бедра

Говорих с един свещеник, който е бил относително наблизо и каза, че не е видял нищо съмнително. Единствено някакви дебнещи водолази могат да обяснят убийство там, но тогава трябва или да знаят точно къде ще плува и да са сигурни, че ще дойде в определен час. Иначе да висят под водата с часове - изглежда ми несериозно.

Ти вярваш на свещеници? Сериозно? След педофилията и историята с укриването на галевците? Боже, боже...

Варненски Митроплит ИМАЛ БИЗНЕС с кофти РУСНАЦИ а Варненската митроплия ИМАЛА един МНОГО ХУБАВ ИМОТ на МОРЕТО в'' ПАШААДЕРЕ'' Точно през този ИМОТ на морето в ''Пашадере'' ТРЯБВАЛО да МИНЕ РУСКИ ГАЗов тръбопровод и на Митроплитския имот да ИМА ПОМПЕНА НАГТЕТАТЕЛНА СТАНЦИЯ за РУСКИЯ ГАЗОПРОВОД Руски мутри от ''ГАЗПРОМ и техни партньори от ПИБанк поискали от '' варненския митроплит КИРИЛ да им ДАДЕ ЗЕМИТЕ евтино почти без пари КИРИЛ НЕ се съгласил и поискал колкото струва над 2500 Е м2 ПИБ мутрите се ядосали и пратили 2 ма водолази /тиханайци. да дръпнат за брадата КИРИЛ В последствие Руски ГАЗопровод през БГ Черноморие ПРОПАДА но КИРИЛ този толкова добър и енергичен Митрополит ги НЯМА а слугите на Мамона от ПИБ и Газпром останаха с не реализиран проект

Защо е влязъл в болница, като трябва да се молим на Бог за него, а не на лекарите? БПЦ е една от най-богатите организации в България. Дава под наем огромни имения и земя и продава на "наши" хора част от това. А в замяна управляващите гласува субсидия за религиите, включително за джамиите. Всички приходи на църквата не се облагат с данъци и не се отчитат от тях, даже наскоро се оплакаха, че някакъв администратор имял нахалството да им иска информация за това. И в същото време те не правят нищо за енориашите си, изпаднали в беда. Има един отец Иван, който ги отсрамва и то със събрани от доброволци пари. Да изгоним църквата от държавната софра!

1. БПЦ има много имоти, но не всички могат да се отдават под наем (има неплодородни земи и гори) 2. Разходите само на нашата квартална църква за поддръжка на стенописи за последните 2 години са около половин милон лева. Разходите за ток през зимата са над 1000 лв на месец и то не се поддържа постоянно топло. 3. Разходите по издръжка на семинарията - най-вече отопление и заплати на учителите са в милиони. Относно болничното лечение - да ви светна, не сме изкукали йеховисти, че да отричаме науката и медицината! Христос никога не е казвал, че лекарите са вредни. Един от апостолите е лекар - св. ев. Лука.

Е как 10 хиляди лева станаха половин милион? Отделно поповете пеят за сватби, погребения, кръщенета и т.н. и събират нелоши приходи особено в големите градове.

Лесно. Стенопис метър и половина на 70 см струваше от порядъка на 8-10 000 лв. Нашата църква не е сред най-големите, но само долния ред стенописи грубо го смятам около 150-200 000 лв. При нас не работят бояджии, а професионалисти. С бояджии може да стане и по-евтино.

200 хил. лв. за мацаници по стените. Само долният ред. И то за една от "не от най-големите" църкви. Добре си угаждате. Иначе някои събират капачки за линейки. Пък после и поповете не се притесняват да ги ползват, вместо да се молят на тези картинки за стотици хиляди левове.

Петре, искаш да ни убедиш, че вашата квартална църквичка има разходи за поддръжка на стенописи повече от тези на Боянската църква ли? Коя е тази велика и значима постройка, да дойдем да я видим като историческа забележителност (предимно финансова)?

Защото точно така се става една от най-богатите организации в държавата. Не плащаш нито лев данъцин за всичките си имоти и бизнеси, ползваш здравни услуги без да плащаш здравни осигуровки, не подлежиш на финансови ревизии, а в същото време плюскаш пари от бюджета за заплати на поповете и за заеми (пак повтарям, без да внасяш и лев данъци в бюджета), и накрая държавата ти опрощава дълговете. Това залято с чисто злато кубе на "Невски" как мислиш, че могат да си го позволят богоугодниците. Пък и да не забравяме страничните доходи като детската порнография и "щедрите дарения" от типове като Галевците.

Тия работи стават ли с молене?

Златни ти уста, Йоане :)

Стига да вярваш истински.

Не Ви го пожелавам, но ако попаднете в реанимация (както аз преди около 2 години), ще разберете какво помага и какво не помага. Не отричам помощта на лекарите, но да ви кажа - за мен се молеха православни от цял свят, вероятно хиляди. Интересното е, че само аз излязох жив от реанимацията. Всички останали ги опаковаха в черните чували. Бог да ги прости и да благослови всички, които се помолиха тогава за мен.

Кой си ти, та се пишеш толкова известен ? Хиляди се молели за теб ? Кой те познава ?

Защо си лежал в реанимацията, а не в църквата?

Мартин Ралчевски, писател с хиляди последователи във Фейсбук, беше написал да се молят за мен тогава.

Призивите за божията милост явно се разпространяват по милостта на Марк Цукерберг.

Къде е новината за шенген или някой ви е платил да не се публикува!

Щом има новина за къв ти е фира?

Господи! Помогни на патриарха български!

Да пожелаем бързо оздравяване и пълно възстановяване на Симеон Николов Димитров, агент Симеонов, известен още като патриарх Неофит. И скорошно завръщане под знамената на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия. Амин.

Никога дядо Неофит не е реално вербуван за щатен агент. Разказал е какво се е случило на международна конференция и то под натиск! Самият Калин Янакиев не намира нищо притеснително в досието му. Не клеветете!

Направи си справка в desebg .com

Направил съм си справка. Пише, че е силно вярващ, че помагал на съучениците си, няма никакви вредни навици, няма приятелства с хулигани. Тих, скромен, обича Църквата. Това пише в досието. Вярвам на това, което знам от близки до него хора, а не на агент, който е бил натоварен да го сплашва и накара да сътрудничи.

Ей ... и синода си има тролове даже ... ето го живото доказателство.

Тоест тази твоя "справка" само ти си я знаеш, понеже си поразпитал "хора, близки до него", и така вече си сигурен, че "реално" не бил вербуван за агент?

Учудвам се колко грохнал изглежда, въпреки вярата му и духовността... А не е толкова възрастен на години. Църквата като институция не е най-доброто място, в кето можеш да попаднеш. Преди 30 години Неофит спеше и живееше в сградата на Богословски факултет, която е толкова мрачна и неприятна, също като сградата на Синода в момента. Тези сгради разболяват, а не лекуват.

Патриарх Неофит от години страда от сериозно кардиологично заболяване. Истинско чудо е, че е още жив. Живееше и живее там, където го изисква Църквата.

Ами може би заради точно вярата Бог да му праща изпитания? Потърси за двама известни духовници и светци от близкото минало, обявени за светци - свети Паисий Светогорец и свети Порфирий Кавсокаливит, и двамата са страдали от раково заболяване, и хората са ги търсели за съвет до последно, имали мнго дарби да виждат миналото, настоящето и да се помагат в много ситуации по невероятни начини.

Докато продължава да е послушко на КГБто Гундяев, и управлява БПЦ, така сякаш е поделение на москалската псевдопатриаршия - не ми пука за него!

Точно напротив, БПЦ е против войната от самото начало! Спрете да хулите без да знаете !

той щото предния не беше агент, ама доста си поживя, значи Господ обича агентите :)

Няма данни патриарх Максим да е бил агент. Ако се сравнява с други патриарси под комунистическа власт, управлението му може да се определи като прилично. Старал се е да се възстановява служение, позициите на БПЦ на международно ниво се засилват. Поне големите манастири не пустеят. Това на фона на подривната дейност на ДС, която всячески се стараеше да унищожи Църквата. Семинаристите бяха пращани в трудови войски. Семинарията беше открадната от комунягите и роднините ми трябваше да пътуват до Черепиш и да търпят спартански условия, че да се учат за духовници!

За доностници не се моля Да се моли на всевишния

Досието на патриарх Неофит е на практика съвсем чисто. Никога не е бил на щат, опитвал се е всячески да не накърни нечии интереси. Разказал е как се е провела международна конференция! Самият Калин Янакиев каза, че не вижда нищо притеснително в досието му. Престанете да лъжете и клеветите!

Съвсем чисто е да. След 1089 някой другар доста се е постарал с чистенето.

Така е, когато приемаш Делян Пеевски при себе си. Когато заставаш с него рамо до рамо.

Не ми дреме за агент Симеонов от ДС с почистеното досие. Вярващите да се молят за малкия Гошко от Варна например вместо за някакъв дърт доносник. Можете да дарите по следните възможни начини: – Дарителска сметка в банка ДСК IBAN BG03STSA93000029009050 BIC:STSABGSF С титуляр Георги Стоянов Стоянов.

Щом на теб не ти дреме за някой болен, защо на нас трябва да ни дреме за твоите проблеми?

Да му помага Бог….. много хрисим човек изглежда….

БПЦ излезе ли с позиция по повод войната в Украйна ? Изобщо , по някакъв повод взела ли е отношение ? Абсолютни.......

Не е работа на църквата да се занимава с фашистите в Украйна!!! Ти не разбрали, че там системно се унищожава християнството по същият модел както навремето Хитлер го е правил.

БПЦ, излезе отдавна с позиция против войната в Украйна като я заклейни. Но няма как посредствен тролоподобен тип да го знае. Целта ти е да пишеш колкото можеш повече лъжи и тъпотии и се надяваш някой с твоето ниско интелектуално ниво да ти повярва. Фашисти в Украйна, Русия и християнство, шегаджия. Повтаряш заучени руски наративи, така ли се печели война с лъжи? Какви християни са руснаците, когато руската православна църква е подчинена пряко на диктатора Путин? И затова благославяха ракети и бомби. А любим тертип още от Втората световна война на руснаците е да обявява свой враг за фашист. Знаем,че ватниците не се славят с много мозъчен капацитет и е хубаво да четат познати наименования.

Tя и позицията на Путин е против войната! В Истанбул всичко е било решено, но европедрастията и лакомията на англичаните осраха положението. Ако фашистите се бяха съгласили да имат страх от Бога сега цялата територия от Бивша Украйна (с изключение на Крим) щеше да им принадлежи и нямаше да са дали повече от милион жертви.

Да ти имам логиката! От Московският университет ли идва? С тоталитарна държава не се преговаря. Путин използва умело войната за да се разправи с враговете си. Стари трикове, които всеки запознат с история ги знае. И двамата знаем,че ако украинците бяха приели руските условия, Русия щеше да си отдъхне и да нападне отново и този път нямаше да има кой да я спре. Преди повече от седемдесет години западните демокрации се опитаха да преговарят в Мюнхен с фашистите в Италия и нацитата от Германия и какво постигнаха, нищо. Така,че не ми говори за тоталитаризъм и християнство - две напълно несъвместими неща.

Да, Многократно БПЦ призовава да се прекрати конфликтът! Хем не четете изявленията, хем търсите виновни!

Рускоподобните тулупи не се интересуват от истината. Даже си измислиха наратив,че се унищожавало християнството в Украйна, по-голяма тъпотия не бях чел.

Господ да му даде здраве!!!

А лекарите да не правят нищо!

И най-вече другарят гудняев...

Що не е в църквата да стиска парченце човешки останки, а поповете да се молят около него?

А сега да видим