Патриарх Кирил ще реши кога да бъде отворена Руската църква

След отварянето на храма няма да има препятствия в него да служат българските свещеници, заяви митрополит Киприан

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Кирил ще реши кога да бъде отворена Руската църква | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОЗОР Руснак се разпорежда с българска собственост в България, а на всичкото отгоре е ушак от КГБ. Милиционерът Кирил

Бог да пази българския и руски народ

само шефа на кгб-то Киро решава кога какво ще става

И после ми разправяйте, че сме американкска колония..... Някакъв чужд поп ще отваря и затваря църкви в нашата страна

смисъла винаги е бил църквата да е разделена от държавата ... нещо като общност на различни държави, където през призмата на общочовешки ценности и диалог до се търсят решения без войни ... а когато има нужда от войни да са по някакви правила. папството е средновековния заместител на днешната ЕК, международен наказателен съд и НАТО.

Путлер тотално потъпка тази концепция ... безвъзвратно унищожи всички традиции и общността на православието ... гледаме напред

тя чуждата секта на кгб-то при всички случаи няма общо с държавата

Джамиите ти ли ги отваряш?Руската и БПЦ са самостоятелни.Сиреч не назначават духовници от една в друга без знанието на когото е църквата.Подобно е и с джамиите.Не си назначават проповениците от една на друга вяра.

има и друг вариант по лесен .. народното събрание решава повече КГБ агента на путлер да не решава дали църквата да е отворена или затворена

1.Гонене на Мутра Фана и компания. 2.Отваряне на църквата 3. Събаряне на МОЧА и МОЧльовците 4. Преименуване на улици, църкви, болници носещи руски имена 5. Затваряне на руския “културен”, шпионски център в София. 6.Затваряне на руския шпионски център на Камчия и връщане собствеността на държавата. 7. Уволняване на всички русофилистици на държавна служба, начело с мунчо. 8. Забрана на проруските партии БСП, Възраждане, ИТН. 9. НС приема Закон за Защита на Държавата, който криминилизира всички проруски прояви 10. Изгонване на Лукойл и експроприация на Нефтопреработвателния завод. …….

Автомобили с руска регистрация не се допускат вече в БГ!!!

Като изчезне Украйна и останеш без суровини пак ли ще гониш Митрофанова.То и аз харесвам Олеся но само със секс не се живее.

Затворили шпионския център, кеф

Руската баня голям кеф, шибат се с клони

Шпионират бе голтак?Колко БТР и С 300 имаш?Че то касовата белешка е у тях.

Демокоратичните атеисти пак се правят на вярващи... До момента от родните средства за масова информация стана ясно че руските попове са изгонени от ДАНС, който се оправда с това че служи на правителството и за това са действали без да имат доказателства когато са изпълнили заповедта на МС да се борят с всичко руско у нас, на фона на признанието на шефа на ДАНС оправданието с доносите от Македония прозвучаха повече от смешно. Когато комунститите идват на власт национализират всичката собственост на религиозните култове... а свещениците и имамите стават държавни служители, които използват държавната собственост за да провеждат религиозните си обряди. След като демокрацията избухна и у нас откраднатото имущество беше върнато на тези които имат нотариални актове, или други документи доказващи правото им на собственост. В канонично отношение, което не е едно и също с правото на собственост, през 1936-а Параклиса към вече съветското посолство, по настояване на болшевиките, е иззет от Руската задгранична църква и предаден под управлението на българската Църква, а през 1947-а, малко преди Сталин да ни уреди с независима, сиреч афтокефална, Патриаршия параклиса пак минава под административно-каноническото управление на Москва. Към момента Руската черква е Подворие на Руската църква... като в този случай това означава че между Руската патриаршия и Българскта патриаршия е договорено тази черква да се приема като "послоство" на Руската църква към Българскта църква... така че Българската патриаршия няма нито юридически, нито канонически, права точно над тази черква, а свещенослужителите в нея се назначават след двустранна договорка между двете Патриаршии. Така че почти всички твърдения с които политическата власт, и нейните, подгласници ни омайват напоследък са израз на атеистичния дух с който са известни нашите земи, довел в наши дни до дълбокото неразбиране на православието като дух и практика... гарнирано с пълно непознаване на църковните канони, до такава степен че миряни, и дори свещенеци, да приемат евангелистката ерес като част от православието;)

Stanko

"Българската" църква в Москва има записано ясно,че там служат само руски свещенници.Има представител на България но той не "пее".Освен това църквата,земята и тн са руска собственост.А ние тука сме се надупили че и нотариален акт има.Пфу!

Дано като отворят, да сложат иконата на св. св. Ленин и Сталин, да има пред кой да паля свещи-петолъчки...

Какво лошо има един център на друга държава за подривна дейност да е затворен, в момента посолството ни прави услуга, а пък БПЦ не е зле да постановят да не се отваря докато Русия не стане нормална държава управлявана и независеща от някакви вождове и шпионски служби

Хубаво е да изпратят и правителство на България.

Да слушате и правите всичко което товариш Путин каже !

В БПЦ очевидна е пълно с руска агентура, която би следвало бързо да се разчисти. РПЦ няма права на територията на днешна България. Нейниат диоцез е записан в томоса с който е призната, преди няколко века. Единствената православна църква на теритарията на България е "БПЦ-Българска Патриаршия". Фактът, че тя абдикира от своите права показва тежък проблем в нея.

Коментирай Вашият IP адрес е блокиран и не можете да пишете коментари. Да живее Рассия и нейните орки!

Не се изживявай кат дисидент...блокират наред...и аз съм блокиран

Да живее...хамерика за бълхария и отровено общество...

и що си против хамериканците, тия постове от руски телефон или компютър ги пишеш или от хамерикански

Хамерикански...от Чайна... Теб е тока ти йхмерикански ли ти е!? Бензина...или от вас не мърдаш и си на свещи!?

И аз съм "блокиран" от известно време под политическите новини (явно и руските църковни дела спадат към тях, странно защо ли). При все това, въпреки че винаги пиша логнат в профила си, пак успявам да публикувам. Странно, как ли успявам? Блокирането по IP е безсмислена мярка.

КГБ, ФСБ, Рускияат Кирил ще "реши", когато му наредят от Кремъл/Пасоля ... Позор, позор, позор. Изгонете ги! Нахални, нагли и неблагодарни!

Колко години в тази така наречена руска църква служат български свещеници?? И от колко години в тази руска църква служат само руски свещеници?

По думите на радан кънев, там е служил и украински свещеник. Гадничко е.

Когато брат ми се жени преь 2000 година, руски свещеници работеха вътре. Да не говорим, че Св Серафим е погребан в стената на църквата.

Реципрочният въпрос е за българската църква в Москва. Не е ясно какъв е смисъла на такива въпроси. Понамирисва на долна пропаганда за кухи глави

Още по гаден въпрос... Де са църквите на Алтернативния демократичен синод... 20 години просъществива...Фори светилката, пимен и прочие ЦРУшници... 2 тухли една върху друга...поне за светилище сложихте ли!?

Наглостта на нашите тъпи про-американци няма лимит

ето нещо от П.Р. Славейков Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша. Колко добре е описал поета нашите управници родоотстъпници и блюдолизци на чужди интереси.

Само да напомня, че нашите интелектуалци и поети са били про-руски, но след Освобождението като отиват в Русия се свързват с платениъте от Британия руски неолиберали и масони и стават русофоби като днешните родоотстъпници. Да не припомням за масона Левски, дето е виждал бъдещето си като борец срещу руския император и Раковски, който като масон е решил да иде да граби Русия, ма е попаднал в спиралата на внесения британски терор с платените от Британия марионетки ..............и го пречукват

По-долу някой е пуснал видео от предаване на Милен Цввтков за това какви са ги вършили руските мърши в тази църква. Много поучително. Гледайте го. Стига сте спали зимен сън.

ами да си седи затворена, има и други църкви, ако червените бабички държат да се молят в "руска" църква да ходят по съветските териториия да живеят

Не бери грижа...тревожи се сините бабички де ще се молите..няма да и търпят за слугини и на ягодите кат одъртеете...

като ти гледам писанията 1989 г. те е заварила комсомолски секретар, но червените куфарчета са те заобиколили и си останал само с мечти за светло комунистическо бъдеще и една панелка Добро утро другарю вече сме 2023 г. и няма СССР, комунизма отече отдавна, както и нашата младост. Пази си нервите. Ако пък си платен, поне искай в евра, че рублата е 2 стотинки вече.

Хе..кат ти гледам твоите пък си едно келешче дето си мисли че е в хевропата...а всъщност е на евронивата... Нема лошо...Кой те излъга че магарето на сватба е сватбар!? Там е да го товарят или да носи нещо... Така и ти си добиче на евронивата...че да плащаш социалките на хохлите и арабите

Ами американската църква или английската......ААА верно те не са православни.

В София има и български църкви ако не знаеш

Да затварят тази руска кочина и да изгонят всички руски прасета от България. Ще ми правят те военно структури по църквите. Диви талибани руски.

Агентът на КГБ, Кирчо руски, ще решава за духовния свят. Руски самозабравили се орки.

Точно така.......ти от ЦРУ ли искаш да решават!? Ми имаше Фори светулката...той беше ЦРУ патриарха

Някой ще решава за нещо, намиращо се в неговите правомощия. Наистина невероятна наглост...

Изтривалка на уса посолството, кирчо усро робския е по-добър вариант!!!

Като не искат, да я затватрят и да си обират крушите. И без това след 1917 руска църква няма. Има църква на КГБ. Колко народ са избили тези руски варвари, колко църкви са изгорили. Бог няма да им прости още 10 века. Ще живеят като скотове и ще ги яздят изроди като Путкин.

Точно...добре че беше Костов да ги построи наново... И тиквата да направи магистрали до тях...

Костов и Боко нямат нищо общо със случая, руски робе!

Ми кат нямат ,тогаз кво си вреш зурлата в чуждите работи козяшка измет!?

Това не е руска, а РАШИСТКА църква. Проповядва и благославя война, а не МИР. Това е рашисткото "православие" на режима на Путлер.

Папата периодично се опитва да проповядва мир, но в тези случаи го плюят дори и украинците...

"Русский мир", който се подведе да проповядва и Папата не е МИР! А Папата е известен като привърженик на лявата идеология и... финансирането на Вагтикана с пари, "които не миришат".

Какъв мир е този под дулата на руските оръжия, руския ботуш и портретите и статуите на Сталин, Ленин и Путлер?!

Ами давай да гледаме документите другарю???? Дай да намерим документ, където пише че съветският съюз е приемник на царска Русия и като такъв е поел и активите и пасивите на царска Русия. Това знаеш ли в днешни пари колко милиарда дългове са, дето ще трябва да ги плати твоята Русия??? Защото именно поради тази причина Ленин съвсем официално декларира, че съветският съюз не е приемник на царска Русия а е изцяло нова държава. И не плаща. Значи когато се отказваш от едно наследство, ти губиш и пасивите и активите. Респективно собствеността на руската църква, поради липса на легитимен и законен наследник на руската империя е изцяло българска. Така е по всички международни закони. И не случайно тази църква е била в двора на посолството на царска Русия. Пък съветското посолство е на друго място.

Гърчи се кат червей...

Като не искат да имат църква, държавата да и отнеме разрешителното и всички орки в Сибир. Долно алкашка сган.

КГБ-то ще реши кога ще се отвори църквата...

Ще минем и без нея.

Към Руската църква е създадено паравоенно донско казаческо дружество, а руските игумени проповядват, че НЯМА БЪЛГАРСКА НАЦИЯ, а българите сме заедно с руската нация в ОБЩА СЛАВЯНСКО-ПРАВОСЛАВНА РУСКА ДЪРЖАВА!!! Вж.: >>> https://www.youtube.com/watch?v=_rnqTc4hGiU&t=95s .

гледах го въпросната Кипра кацнал на един трон и вероятно се мисли за някъв цар щом т.нар. миряни му целуват нежната ръчица

демек КГБ ще реши кога да нареди на БГ доносниците от ДС с расо да отворят като междувременно ще пратят друг агент с расо от Масква, за който нашите служби да спят пак 5 години

Демек,я съм си дома и правя каквото си сакям Поп Кръстьо в храма няма работа

Защото РФ не е наследник на Руската империя, а църквата е построена от Руската империя на земя, дарени от Царска България! РФ е наследник само на СССР! А СССР е откраднал тази църква от белогвардейците и всички вярващи руски емигранти, противници на болшевишкият режим на СССР, намерили подслон в Царска България! Именно затова 1997 г. се издава констативен акт за УЖ установяване на собственост, но с констативен протокол не може да се прехвърлят вещни права и собственост. Затова може да се оспори този констативен протокол и България да си върне и установи църквата като българска, защото РБ е наследник на Царска България за разлика от РФ, която не е наследник на Руската империя. А споразумението за тази църква е между Царска България и Руската империя.

документи няма, има некви съставено в наши дни храма е спазарен с братска целувка уста в уста между някакви индивиди в раса единия от КГБ а другия от ДС

Споко...църквата на кояшкия синод и ЦРУ патриарга Фори светулката никой не закача... Там спокоино може да с ецелувате...и не само по устата...

Четете Евролизачи преди да пишете!!!

Евроатлантиците се мъчат да затрият православието ,но няма да им се получи.Да живеят българския и руски православен народ

Аз и иранците сме най-православните християни.

Ъхъ...заедно със Доган...цела държава управлявате...

Бих казал да живеят скромните и смирени вярващи хора. За КГБ и ДС донсониците с раса , съблазнените от лимузини, джипове и златни часовници да им пожелаем друго

В Записа има инструкция как да се действа в тази ситуация, преслушайте я пак.

от потомци на бившата комунистическа номенклатура, всеки ден се дегизира като най-мръсия боклук в страната.

КГБ агентът Кирил Гундяев щял да реши. Т.е. шефа му Путлер щял да реши. На никой в България не му пука за кирливата ви църква бе товарищи. Да я съборят най-добре даже, очевидно е чиста проба инструмент за руска пропаганда и влияние. И ако не са пропуските пропагандни медии като тази тука никой нямаше да говори за "казуса". Но сега видите ли руския псевдо патриарх Гундяев решава какво става в България. Треперете роби, едва ли не. Да ви...

Точно така да ти го.......ти от ЦРУ ли искаш да решават!? Ми имаше Фори светулката...той беше ЦРУ патриарха

Патриарх Кирил щял да изпрати списък с имена на свещеници на ДПС, и които от тях намагнитения одобри, те щели да дойдат.

като му падне пак в краката...

Предполагам имаш предвид Пиги Бънди

дръжте крадеца. Шпионите продажници от ПП-ДБ викат "Дръжте свещениците, те са руски шпиони." В петък властта щели да арестуват Синода...

Няма какво да чакаме, да разбиеме вратата и да осигуриме достъп

А да ти разбия устата, искаш ли ?

Руска подлога??? Ти ли ще биеш българите за да слугуваш на Русия?

Как ще в разбиеш? Както не теб ти я разбива с пенис траверса мутропрофанова ли?

Сичкото сорос се е събрало тук и реве на умряло. Значи всичко е Ок))))

Напук няма да я отворят пиянки

пьанка е твоя майка, дето пие по градинки и не възпитава собствени деца

Много ясно, че трябва да има лице от Русия, иначе сините бонговци ще окрадат всичко. По зле от ромляни са ! Как син бонго бере и изнася джелезо от ликвидирана фабрика, целата маала взета заедно не мое го надмина !

Всичко ми е ясно, с изключение на едно : защо след като нашият Синод е разбрал, че се е изложил веднъж, го прави втори път ? Някак си странно ми звучат думите на митрополит Киприан, че патриарха на Москва и цяла Русия ще назначава български свещеници в Руската църква !?

това се прави за минута кво има да решава.

Ами то си е руско. Ще го направят, когато си поискат.

ми дебили.

Територията да бъде ликвидирана като субект и поделена между съседите, отколкото да продължи да съществува под политическото, и социално- икономическо и психическо подчинение на кремъл! . Съвсем сериозно го казам това - "Свобода или смърт!!!"".... тези думи отново са актуални със страшна сила!!!

Дай примери за "политическото, и социално- икономическо и психическо подчинение на кремъл".

РФ е правоприемник на РСФСР. Която обаче се отказва от правоприемство с Руската империя за да не и плаща дълговета. И съответно губи и нейното имущество в чужбина и вземанията и. Малоумния български съд признавайки Руската църква за собственост на РФ прави прецедент. Сега РФ може да претендира да и изплатим дълга ни към Руската империя.

В превод: КГБ ще реши кога да се отвори руската църква.

бърже бърже, че тука има един шпионин и педофил, като трол, който набежда другите. Бърже да го арестуваш, Киренце!!