Коментари - Патриарх Кирил работил за КГБ през 70-те г. в Швейцария под псевдоним Михайлов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на истинските руснаци Швейцария им е в кръвта - още на времето и хитрия Ленин там се е криел, докато подготвял революцията за простолюдието

Затова ли йотовицата му целуваше ръка, като на папа. Заради сана му в КГБ. Сигурно вечерта й е разпорил и дибелия дирник.

Гундяй е същество с три лица Гундяй , Михайлов, Кирил . В Русия се смята еретично да се каже , че Кирил изхожда от Михайлов. Та той отменя и създава Божиите заповеди и е стопанин на Рая, еретично звучи това да става от КГБ.

Бил поне 43 пъти там, даже крак си счупил. А пък в Сочи е толкова хубаво, що не си кара ски там

А за кого да работи? За ЦРУ?!

А защо трябва да работи за някоя служба. Или вие комунярите не може да си предсавите как да живеете без да доносничите и без да съсипвате съдбите ва хората

Че каква "новина" е това, за тази руска мърша ?!?!?!?

Невероятна новина,шок,сензация,само дето я знаем от има няма десет години!?!?Питайте Мунчо ако не вяравате!

еееех чалева , чалевааа, хубаво е да откриеш топлата вода! може да е късно, но все пак вече ще се къпеш като другите хора, а не със студена както до сега!

Пиги идиЙотова затова му падна на колени на софийскито летище и даже беше готова да му направи свирка, но се усети навреме и само облиза ръката му.

А мен ме хока,в собственият му кабинет!?!Смятай...

Те и нашите патриарси са си били от ДС.

и още са си!

Същият този , дето хока наш мунчо един трети март ! А льотчика беше навел глава !!! Значи мунчо е с по нисък чин в кгб

А пък Йотова му целуваше ръка (пък може и ...).

Руския девиз е вас запада ви мразим но парите ви , Ееврото доларите,колите ви курортите ви обичаме,с 17милиона кв,километра земя постояно надничат в чужди страни купуват къщи,на Поморие му викат малката Москва а тяхната федерация стои пуста и безлюдна,половината им села са с дървени разбити къщи и с външни тоалетни ,аз бях там дълго и видях,много интересно за нашите русофилчета да знаят 300000 Българи са отишли в САЩ да живеят ,напоследък да не говорим и за други страни защо не отиват в Росия Сигорно са глупави нъли

ЪХЪ СигОрно е ......дебил продажен .

Такова страхотно име, Юсуфчо. Чисто българско. Ама с малко цигански напеви. И не от Сарасате, а от Шекер махала. Или Столипиново....

развил се е човека ето патриарх е станал но съм сигурен че още си харесва Швейцария а не Русия.

Сащ дърпат от България ,1,6млд злато,,дават на българските политици ,рушвет в размер на 2%,,или 32млн,това не вълнува гражданите на България ,вълнува ги Гундяев..,през 70те..Ама че изпростяла порода.. Булгаропитекът..

Ако някой със сигурност е дърпал злато от България, това е СССР. По време на окупацията от Червената армия, в периода 1944- 1947 г. от България е извозен целия ни златен резерв. Осем и кусур тона. В Москва бил на по сигурно място. И после не сме го видяли повече. Където стъпи смрадливия руско съветски ботуш трева не никне.

Така е.И на всички находища на злато у нас са се инсталирали американо-канадски фирми. Такъв процент ,който ние получаваме от тях даже в Африка няма. Колкото до руския патриарх ,че бил от КГБ мисля ,че това не е наша работа.По добре да си мислим за нашата държава.

Е, то не е наша работа че и КГБ ни номинира Лайньо Радев за президент. Що се отнася до канадската фирма, да така е. Но пък аз ще кажа така. Много по добре канадска, американска, европейска и каквато щеш друга фирма, отколкото мутри като Васил Божков Черепа, или Гриша Ганчев да се правят на бизнесмен. Или други трапосерковци свързани с номенклатурата на БКП и ДС.

Ако смяташ че са на голяма далавера всички тия компании са акционерни дружества ! Нямат един собственик а много собственици Най хубавото е че и ти можеш да станеш ако си купиш акции на тези компании и ще получиш дивиденти ! Лошото е че факта че Станишев преподписа тия концесии. няма да се изненада фирмите за които говориш само да са регистрирани в Канада и Америка ! Но като се има в предвид че най високите заплати в страната са именно в Челопеч . Може да си провериш сам има статистики

Тези са лайна всичките, от патриарха им до последния руски алкохолик

Тоя лично ми е набивал канчето,в моят собствен кабинет!?

Преди всичко друго ,...Първо шорошките подлоги да лапат мъдята на Гундяев ,и на Поп Франциско /Пако/,и после УКРОПУТЕКЪТ трябва да се бие до омекване на костите...И после обратно..хихихи .

Само КГБ и водка!!

От много време пиша, че е необходима лустрация. България се измори от БКП/ДС идиотщини!

Украинския поп и той благослови убийствата на донбасци..И Обама също .после и Джо и ХАМИША Лайнен .също ..Всичко е законно ..

Другарко Дърева,пак сте прекалили с водката!?

Тя цялата църква е пълна с ченгета на КГБ и ДС не само в Русия, но и в Източна Европа..

Кой мислиш прекарва нацисти през Ватикана до Аржентина. Ама момчета моля ви се!

А вселенския патриярх в Истамбул??????

Българският патриарх Кирил, който беше албанец по произход също беше човек на Държавна сигурност.

Освен че карал ски, работил "да убеди женевската институция да осъжда САЩ и съюзниците им и по-умерено да критикува липсата на религиозна свобода в СССР". Бе всяко чуждо НПО в България прави същото, най-вече тези отвъд океана. 70та година, бе той трябва да е би юноша бледен. Швестърите нещо са изкукуригали, а нашенци само това им е в главата.

Браво на коментара за Кирил кагебиста той благодлови убийствата в Украйна той е християнин колкото аз марсианец,те в Рашка са повечето такива ,може да живее в комунална но ходи с медали на гърдите ,по псияхясала нация сега аз незнам не е само от водката и самагона преди пиеха и духи и тройной

И Аз благословявам Убийствата на Укро-Нацистите в Усрайна ! Слава на Русия !

Шорошки тъпаци ,ЛАПАЙТЕ мъдятъъ на Гундяев и се Снишете ..и на Дядо поп Франсиско също..

Вероятно става дума за майора от КГБ Владимир Гундяев. По онова време майор. Или през 70 те години Моне и да е бил капитан. Или ст. лейтенант. Сега вече като Патриарх Кирил вероятно е генерал. Няма как да станеш патриарх в СССР ако не си агент на КГБ. Както и да заемаш други високи длъжности. И швейцарските спецслужби много добре са знаели всички тези подробности. Чудно ми е защо в Русия все лъжат. Разбирам секретността но да лъжеш като дърти цигани..... Много ми беше интересен др. Гундяев при срещата си с Лайньо Радев. Когато му набиваше чемберите, а клепоухия фатмак мецаше като ученичка преди първия си полов акт. Ама той Вовка Гундяев не е виновен за това че Лайньо Радев се държи като путка. Та като стана дума се сетих и за Путьо. И той е бил агент на КГБ. Там всички са една пасмина....

Русия-Империята на лъжата и пропагандата, усетили сме го на собствен гръб 45г, усещаме го и сега, западната демокрация у нас бе подменена от див, фалшив, руски капитализъм с елементи на чалга и борци. Дивите безбожници, чеда на Октомвпийската революция, патологични лъжци без ценности, диви, жестоки, зли, завиждащи и плюещи по работливите, упорити и знаещи западняци. Русите монголци са с най-голяма територия от над 200г и с най-много ресурси, Русия и уродливата и пластична операция наречена СССР, управлавала половин век народите на най-цивилизования континент, завлече към пропастта зависимите от нея държави, сега дърпа надолу към пропастта на унищожението цялото човечество, от безсилна злоба и жестокост. Безидейни и зли , Империя на злото и лъжата! Като чума съсипват всичко, до което се докоснат! Не могат да създадат нищо полезно, красиво и съзидателно, само груби, жестоки оръжия за унищожение!

Е затуй Господ ще унищожи Рассия. Господ мрази безбожници.

Цялата Русия. Проблема е с чекистите. В Кремъл.

Лъжата и пропагандата са тъканта на руското съществуване, те лъжат постоянно, дори себе си и най-близките си! Увъртат, лъжат, пропагандират, винаги търсят удобната версия, ненадеждни и безбожни загубени души

Друго си е да ти спрат конентара, когато искаш да отговориш на един жълтопаветен тъпак. Благодаря за цензурата…

бяха 100% атеисти до преди 30 години (Религията официално беше 'опиум за народа'), после по команда станаха изведнъж по-големи християни и от Папата. Утре, ако вожда им нареди и от християнството ще се отрекат и ще почнат да се кланят на Khutulu. (май реално са там вече..)

За руските тролове. Комунизма или социализма-както искате го наричайте-отрича бог. Комунистите във всички държави преследваха свещениците и всеки религиозен човек. За да станеш агент кгб задължително трябва да си заклет комунист. Та я да видим има ли нещо лошо според вас безбожник да бъде поставен или по-точно назначен от други безбожници за глава на православната църква в русия?

Човече, осъзнаваш ли колко си тъп

Това изобщо не е новина. Отдавна се знае, че с Путин е от едно котило, но пък не е добре да се припомня на мурзилките.

А нашите политцици за кого работят при положение, че нито едно от решенията (освен предизборните и по - маловажни), не бяха в полза на българският интерес? Истропаха едно голямо, миризливо договорче с уестингхаус, пратиха нашето оръжие, собственост на всеки един българин. Още 3 млрд за самолети през 2030 година. Ще затворят аец след 3 години, обаче къпили гориво за 10… че и нови реактори щели да правят, след 30г ще са готови… Американско ли е, съгласни са!

Я кажи моето момче. Какви са по-точно според тебе българските интереси? Освен че трябва задължително да лижем подметките на путин според такива като теб.

Тези които правят така, че тока да не поскъпва. Тези които правят така, че златните концесии да са поне 30%, а не 1. Самолети Грипен вместо ф16… Отстояването на българският интерес в Македония. Избягване въвличането на България във война с Русия…. Или иначе казано умно-красивитет, тези които са в полза на България и българският народ, а не на САщ.

Самолети gripen без въоръжение комуникации и наземна поддръжка. Защото така бяха поръчани. Щото за въоръжението и комуникациите ти трябва същото това разрешение от конгреса на щатите дето го получихме за самолетите f16. Не някой друг а именно твоята русия ни обяви за вражеска държава и ни заплаши с ядрени ракети. Какво означава избягване на война с русия, след като според болшинството от такива като тебе избягването на война означава доброволно да се предадем на русия. И относно български интерес в македония-редно е да припомня че именно българските и сръбските комунисти създадоха тая измислена държава македония по заповед от москва. И тока поскъпна именно при първото служебно правителство на другаря радев дето извади всички тия жълтопаветници. Опитай пак.

Ти не знаеш на кой свят си май… Опитай да прочетеш написаното, защото пишеш неадекватни неща. Самолетите на Сааб щеха да се правят тук, въоражението също… Другите неща са без коментар, върни се в ерата на динозаврите… За сега говорим жълтопаветко, за СЕГА!

И какво от това, че е работил за КГБ? Ако беше работил за ЦРУ или Мосад, щяха да го хвалят, а за това, че е работил за КГБ, го порицават. Отново добре известните ни двойни еврогейско-атлантически стандарти!

За духовник това. Още по-малко за тогавашните служби. Все пак една от основните им задачи беше да се борят с религията. Този опиум за народите...

Човекът сега получил просветление. От безбожник и преследвач на православни и православни свещеници-изведнъж получил просветление и станал най- набожният човек в света. То и путин така-от безбожник изведнъж стана защитник на православието.

А ти беше глупак и такъв остана

Ние българите сме на страната на Русия, руския президент и руския патриарх. Ние българите сме против техните врагове, които са врагове и на България

Вие българските едничери поддържащи русия на площада с руските знамена и портретите на путин?

Я жив и здоров Комисар Петров…..

Не виждам поводи за притеснение. Ако се изпълнява нормата по 1000 бандеровци на ден при бандера значи е добре. Ако не има проблем

Кой ще ти даде такъв пост ако не си зависим от него? Така е по целия свят и за всички висши длъжности. Не виждам тук нищо необичайно. Американците разкриват ли шпионите си, които действат по целия свят?

А нещичко за Неофит да пише?

Бря, чак сега ли се сетиха ли бе, тц тц тц...

Ми за ЦРУ ли да работи, ве ахмаци? Той е руски патриарх, значи ще работи за руска служба. Прави му чест! А, нашите спец с/би сега за кого работят? Редно ли е да работят за партньорите и да издават наши тайни? Е, заради това не ни искат в Шенген! Заради склонността към предателство срещу пари!

Ами полската католическа църква АКТИВНО работеше срещу комунистическата диктатура, но къде подобна смелост и доблест в руските 'църковни' блюдолизци. Толстой някога е презирал руската църква, днес ако беше жив щеше да е тотално отвратен от нея. (И щеше разбира се да бъде обяван за 'иноагент' наравно с Биков и Невзоров)

Ей дедо попе ,от своя Мерцедес,кажи някоя молитва за мене,днес. Да даде Господ държавни пари и на мен да харча,ама толкова много,че са започне да ми нагарча.

Разбира се ,че ще работи.Тогава в Службите работеха високообразовани, възпитани хора с прекрасно владеене езика на държавите ,в които ще работят.Тогава имахме силно присъствие в субсахарска Африка ,Магреб ,Судан ,а не събираха данни от интернет /то го и нямаше тогава/.Българското НТР /УНТР/ доставяха ембаргови апаратури , технологи, забранени от КОКОМ //Coordinating Committee for Multilateral Export Controls/// Не говоря за доносници, иформатори, явочници и всякаква друга нагаждаща се сволоч.

И накрая социализъма катастрофира ...

Социализмът фалира заради алчноста на елитите и номенклатурата, но сега като гледам много сте прокопсали в новото време, най-бедните в Северното полукълбо.

че откъде точно се пръкнаха тия ' алчни елити' (Путин, Тимченко..) ако не точно от Службите? Които дефакто ВИНАГИ са държали лостовете на властта дори и по времето на омразния Елцин и системните му 'либерали' като Гайдар.

Убиец на свещеници изведнъж стана защитник на православната религия. Голяма интелигентност показва това да.

Шнур за всички ченгета и копейки!

Не хвърляйте бисерите си на свинете Ще ги стъпчат в калта и като се обърнат ще ви разкъсат

Е и? То цяла Ватикана са шпиони та дрънка.

Едно време някои говореха и за българския патриарх Кирил, че бил комунист, понеже през 1943 г. имал смелостта да спаси пловдивските евреи от депортация, като не позволява на влаковете, натоварени с тези хора, да поемат към немските концентрационни лагери.

А поп Фори Светулката беше американския агент в България

По Патриарсите им ще ги поэнаете