Коментари - Пътнически "Боинг-737" счупи колесник и кацна "по корем" в Коми (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колесникът е спуснат, но може би не е бил заключен. Щом се е "убрал" отново, най-вероятно екипажът е "проспал" индикацията.

Натоварванията в колесника при страничен вятър са значителни. Самолетът лети на чомпек, което вкарва странично натоварване при кацане, а ако тръгне да го прави меко като при безветрие, ще промени посоката и има риск да не се задържи на пистата.

Един от съфорумците по-долу беше написал, че самолетът е опрял преди пистата, в снега и от там се получава "отнасянето" на колесника. И наистина при преглед на клипа се вижда как снега се доближава много до долната повърхност на крилото и спуснатите задкрилки. Най-вероятно е кацане "в нивата" - пред прага на ПИК, с всички от това последствия.

3евзек

При преглед на клипа вече нищо не се вижда.

https://www.youtube.com/watch?v=_3pjhdDBKGM Болни лъжливи русосифилистици - Ето клипа и в ютуб, че самолета каца преди пистата, заради некадърните РУСКИ алкаши... Изпили са спирта от системите на самолета. НЕ ВИ МИНАВАТ ЛЪЖИТЕ РУСОФИЛКИ ГНИДИ - ВЕЧЕ ВСИЧКО СЕ СНИМА И НЯМА КАК ДА ИЗЛЪЖИТЕ... Слава Богу че 99% от гражданските самолети в руската кочина са Боинг и Аербас, а не руски таралясници - поне хората остават живи. САМО ЕДНА КОМПАНИЯ КАТО бОИНГ Е ПОСТРОИЛА повече самолети от всички самолети в русия взети заедно - и граждански и военни.

По росия 24 казаха, че основния проблем е вятъра появил се внезапно странично, което е ударило солно самолета в земята

росия 24 - е Гьобелсова лъжа

Късмет, професионализъм, стечение на обстоятелствата ... от всичко по малко. Добре, че няма сериозно ранени и загинали. Всичко друго е ала-бала. На мен ми направи впечатление, обаче, друго. Летя много често и винаги, ама винаги при началните съвети за безопасност наблягат на това, че в случай на евакуация багажът трябва да остане на борда. При тези или не е така, или просто културата им е толкова.

А ако летиш с лоукост, не ти ли прави впечатление как при кацането разни индивиди нямат търпение да разкопчеят колана и да си вземат багажа, за да им е в ръцете и първи да се изнижат ... Самолетът се движи с над 150km/h по пистата, стюардесите им викат по уредбата, обаче на бай ма..ал не му дреме ... Не сме по-различни!

Браво на капитана и на другия пилот! Браво, че няма жертви!

Ако им им бяха дали по качествен алкохол на пилотите щяха да го приземят плавно...

Май на тебе, ти дават по твърдо?!

Или по-качествен самолет.

...ами не знам...последно боингите падат, като круши...

Тия не разбраха, че не само не трябва да се управлява автомобил след употреба на алкохол, но също така и самолет.

Особено когато самолетът е от тия, които вече се счита за късмет ако изобщо стигнат до приземяване.

Самолетът подхожда към земята без видимо изравняване. Явно опирането е преди полосата, но кацането не изглежда да е много твърдо. Снегът и преспите буквално спъват основния колесник и кинетичната енергия на самолета изтръгва двете стойки. Видимостта е добра и не е ясно защо са слезли толкова ниско под глисадата. Не се чува и сигнал за извършване на евакуацията. Не се чуват команди на екипажа при самата евакуация, нито се виждат членове на екипажа да съдействат при нея. Странни факти. Проблемът по-скоро не е в самолета.

Самолетът е "Боинг"! Това е всичко, което трябва да се каже в случая! ФАКТ! Ясно ли е, разбирач дървен! А!

дядo_star

Всеки самолет се управлява от пилоти. Да бяха пробвали да кацнат на полосата.

Всеки Боинг е доказан боклук! ФАКТ! Само глупаци си мислят, че качеството на машината няма значение! М!

дядo_star

Майоре, ти май си майор Михов от извествата сага в рими. Факт е, че не си подготвен по темата. Ще бъда оптимист, убеден съм - само по тази тема.

Вози се на руски самолети за по сигутно. Едно време бга балкан имаше такива и мине не мине година, я катастрофа, я тежък инцидент

3евзек

Майорчо, тази техника не като съветската. Всяка катастрофа води до развитие и подобрения, а не просто до подмяна на загиналите пътници с нови.

Всичко се чупи, ремонт и на работа!.

Мога да кажа само така!!! Ербъса сие ербъс!!! Боига да го ду....??а!! Европа несе нуждае от самолети ковчези!!!

е все пак е стигнал да целта

Защо руснаците летят с омразните боинги, а не с отечествения МС-21?

Защото началото на експлоатацията на МС-21 е насрочена за 2021 година, за да бъде един добре изпипан самолет, който няма да свърши като тези летящи ковчези, за които вече е чудо да стигнат поне до пистата. По-интересно е колко още авиокомпании в света ще продължат да летят със смехотворните боинги!

1. Над 50% от всичко което лити с мотор, е произведено от Боинг. 2. Само от модификация 737, са произведени над 10 000 самолета. Това е доста повече от целия въздушен флот на РФ, заедно с военните самолети.

Като почнат съдебните дела срещу "Боинг", тия твои интересни "факти" ще бъдат много сериозно взети под внимание.

Смешен си, в напъните си.

Бухахахаха, съдбата на МС-21 ще е същата като на Сухой Суперджет 100 - ще летят ограничени бройки и то само в Россия. Докато не изпопадат...

Хаха, веднага станах смешен като се оказа, че няма какво да кажеш, а? Спокойно, смехът тепърва предстои за акционерите на "Боинг", хаха!

На всичкото от горе, си и прост.

Харесва ми как се засегна! Внимавай само да не се разплачеш, хаха!

3евзек

За да бъде МС-21 един изпипан самолет, сега се чудят къде да му монтират бойните глави. Няма друга причина за забавянето, МС-21 е в класа на Боинг 787, който влезе в употреба преди почти 10 години, но на американските инженери не им се налага да се справят с нелеката задача за бойните глави.

А защо американците, ги извеждат до МКС руснаци? Защо американците купуват руски двигатели? Защо американците купуват руски космически тоалетни? Отговорът е един...американците са некъдърни и не могат даа, напправят изброените неща!

одъртели са ти опорките

обърнал се е към медиците заради ударено коляно.

чш, ало, не смогваме да ти слагаме минуси. цял ден флъдиш - толкова ли си закъсал?

Пълно е с болни мозъци сред коментиращите. Омразата е изгладила всичките им мозъчни гънки. Обаче има оправия, бой по манерката ще ви ги нагъне отново.

Грешиш, колега - да изгладиш нещо, което не съществува, си е жив нонсенс...но за боя съм съгласен! И не се впрягай на тролчетата - нека заработят по за една вчерашна баничка, че иначе ще изпукат от глад и във форума ще стане скучно

Нещо като акционерите на "Боинг", а?

Русофобията е послидния пристан на идиотите.

;

Тези Боинг 737 се оказаха големи боклуци ,нали ги спряха от производство. Я изтупайте от прахта чертежите на старите ,непретенциозни ТУ134 и ТУ 154 ,пък където може и Ан 24 .и не се занимавайте с тройно по скъпите Боинги.

Всекиму може да се случи. Техника е, чупи се. Браво на пилотите, че все пак са кацнали. А наш Бацо се беше осрал до врата чак, и не от счупен, а от неприбран колесник...

Долу тролещите твърдят, че самолета е счупил колесарите, защото е приземил преди пистата. Ами идиотизма, породен от фобия, води до подобни заключения. Първо - камерата снима странично, а не по курса на самолета и няма нито един ориентир за началото на пистата, та да твърдите, че каца преди нея. Второ - при тази скорост, ако задните колесари забият в мек грунд, от камшичния удар, освен да се счупят и предните, би се повредила и носовата част. И преди официалната експертиза, в която задължително има и представител на производителя, е тъпо да се коментира по един любителски клип.

при кацането. това е причината, това е водещата версия. не само в Грейт Британ духат силни ветрове.

само кочини са им в акъла. не ви ли сипах вече помия и фураж?

Ушанките наали си имат ИЛ....що не си го ползват ?!?! Или го знаят кво дърво и колко катастрофи имат с него !!! АА руските пилоти са едни от най-слабите в светаа - и гражданската и във военната авиация

Прав си - натовските асове постоянно реват от "непрофесионалните" маньоври на руските пилоти при срещите им в международното въздушно пространство.

Утре ще ще си изпикая кучето пред паметника ти.

В другите медии излезе информация че в пилотската кабина са намерени утежняващи улики - празни шишенца боярьшник Разследването продължава

Накрая пак индийския софтуер ще е виновен . Не се научиха тез американци да пишат програми .

вервам ти, сто на сто това са писали.

Хайде пак боинг.

В русия хората се боят да летят повече на боклука суперджет-100. Тотално се отказват да се качат на летящите гробове. И за да заблудят пасажерите - аерофлот вече не изписва модела на самолета по таблата в аерогарите, а пише: “ Регионален самолет большого размера“ Ватенки и българските им продажни последователи, използвайте само боклука Сухой Суперджет той със сигурност ще ви замени евтаназията!

кви ватенки бе олигофрен, не виждаш ли в последно време как боинги капят като круши от небето

не бери грижа за самолети, с които не летиш ти, баровеца.

В бронкс пак е имало каубойски изпълнения със убити, каквото им е ежедневието

На бляда и летяща чиния да му дадеш и нея ще разбие. Пияни мужици, не си гледате волските впрягове...

Браво, много ти отива ника!

наскоро по същият начин Суперджет кацна и се разпадна и пътниците изгоряха като факли. Два боинга кацат също по корем - този и скоро другг край Москва в царевична нива - ВСИЧКИ ПЪТНИЦИ СА ЖИВИ И САМОЛЕТИТЕ ЦЕЛИ.

ВЪН БОЙНГИТИ ОТ СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ

Слава Богу че 99% от гражданските самолети в руската кочина са Боинг и Аербас, а не руски таралясници - поне хората остават живи. https://www.youtube.com/watch?v=_3pjhdDBKGM Болни лъжливи русосифилистици - Ето клипа и в ютуб, че самолета каца преди пистата, заради некадърните РУСКИ алкаши... Изпили са спирта от системите на самолета. сАМО ЕДНА КОМПАНИЯ КАТО бОИНГ Е ПОСТРОИЛА повече самолети от всички самолети в русия.

КАКЪВ СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ бе алкохолик? ти в кой век живееш ?

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад. Русия е като проститутка – под скъпата шуба само гол задник.

На мен от видеото ми изглежда като пилотите да "приземиха" самолета преди пистата и поради това да се счупи колесника. Определно ми прилича на човешка грешка.....а статията казва друго....хвърля вината към техниката, пък човешкия фактор спасил хора щото бил изключително професионален.....ще видим следващите дни.....щото и за турския инцидент първо се обясняваше как самолета се разцепил на 3 после стана ясно, че е излезъл офроуд паднал през 3 тераси на терена....минал челно през някаква антена и т.н....и е чудо, че има толкова оцелели....и техникаата е била повече от отлична и над очакванията....а човешкия фактор....екстремно под очакванията.....защо ли си мисля, че и тоя случай ще е такъв.... Както и да е....хубаво,ч е няма пострадали

Руските летища имат писти, като разорани картофени ниви !!! Като се отчете и замаяноста на пилотите, поради употреба на спиртни напитки, се оказва, че трябва да измислят самолети, които да имат за колесници вериги, като танковете, но и това не е сигурно за руските блядове, дали няма да ги натрошат !!!

https://www.youtube.com/watch?v=_3pjhdDBKGM Болни лъжливи русосифилистици - Ето клипа и в ютуб, че самолета каца преди пистата, заради некадърните РУСКИ алкаши... Изпили са спирта от системите на самолета. Слава Богу че 99% от гражданските самолети в руската кочина са Боинг и Аербас, а не руски таралясници - поне хората остават живи. сАМО ЕДНА КОМПАНИЯ КАТО бОИНГ Е ПОСТРОИЛА повече самолети от всички самолети в русия.

Матошка моя! Пилоти пияни, диспечер некадърен, писта на дупки

тъпи русофилски тролове - навсякъде в руската преса се пише и има клипове , където се вижда че самолета не е долетял до пистата и е докоснал земята преди ДА СТИГНЕ БЕТОНА - И това Е ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ НА РУСКИТЕ АЛКОХОЛИЦИ - ПИЛОТИ. https://lenta.ru/news/2020/02/09/posadka/ Слава Богу че 99% от гражданските самолети в руската кочина са Боинг и Аербас, а не руски таралясници - поне хората остават живи. сАМО ЕДНА КОМПАНИЯ КАТО бОИНГ Е ПОСТРОИЛА повече самолети от всички самолети в русия.

Фак на Фактите

Истината били , нали червено педалче ? Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад. Русия е като проститутка – под скъпата шуба само гол задник.

Браво на летците ! Истински професионалисти !

Сека седмица пи два

Само на селяндурите в България им дреме, че някакви прекалили със спирта орки на путлер са буторясали самолет. Имат пари от полезни изкопаеми - ще си купят нов.

Американска му работа! Всичко е това се дължи на хамбургерите им...

оЩЕ ЕДИН ПЛАТЕН ТЪП РУСОФИЛ Хе, хе, тъпи русофилски тролове - навсякъде в руската преса се пише и има клипове , където се вижда че самолета не е долетял до пистата и е докоснал земята преди ДА СТИГНЕ БЕТОНА - И това Е ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ НА РУСКИТЕ АЛКОХОЛИЦИ - ПИЛОТИ. https://lenta.ru/news/2020/02/09/posadka/

Тия бойнги взеха да падат по два три пъти на седмица. Май на различно от Еърбъс няма да се качвам.

тъпи русофилски тролове - навсякъде в руската преса се пише и има клипове , където се вижда че самолета не е долетял до пистата и е докоснал земята преди ДА СТИГНЕ БЕТОНА - И това Е ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ НА РУСКИТЕ АЛКОХОЛИЦИ - ПИЛОТИ. https://lenta.ru/news/2020/02/09/posadka/ Слава Богу че 99% от гражданските самолети в руската кочина са Боинг и Аербас, а не руски таралясници - поне хората остават живи. сАМО ЕДНА КОМПАНИЯ КАТО бОИНГ Е ПОСТРОИЛА повече самолети от всички самолети в русия.

Преди да наричаш руснаците алкохолици, метни едно око на сайта на СЗО. Където пише, че за 2019 пияндурници номер едно са англетата, следвани от шведи, поляци и датчани. Руснаците се излагат и са чак на седмо място, веднага след САЩ. И пак оттам - за 2019 консумацията на алкохол в Русия е спаднала с 40%, а в Англия се е вдигнала с 32%! Ма нали си ми неграмотно тролче, откъде да знаеш тия работи...

в България, поне така смятам.

една писта нямат като хората, кой знае в колко дупки се е блъскал самолета, докато счупи колесника

Е, айде сега. То пък в Турция се счупи на три "Боинга".

тъпи русофилски тролове - навсякъде в руската преса се пише и има клипове , където се вижда че самолета не е долетял до пистата и е докоснал земята преди ДА СТИГНЕ БЕТОНА - И това Е ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ НА РУСКИТЕ АЛКОХОЛИЦИ - ПИЛОТИ. https://lenta.ru/news/2020/02/09/posadka/ Слава Богу че 99% от гражданските самолети в руската кочина са Боинг и Аербас, а не руски таралясници - поне хората остават живи. сАМО ЕДНА КОМПАНИЯ КАТО бОИНГ Е ПОСТРОИЛА повече самолети от всички самолети в русия.

Само дето Шереметиево е най-доброто мега летище за 2019 а друго руско е в предния край на класацията за големите летища....... ПП Не съм путинофил. Просто когато руснаците правят нещо добре, смятам е редно да им се дава кредит.

Клршарче умирисано вместо да квичиш тук, бегай да сортираш вносния боклук , чё кой знае що за лайнишоци са ти пратили италиянците и испанците.

Ама тая дето вика "Спасиба" на видеото с целия си багаж - абсолютно противно на всички норми... вместо да излезе само тя ... ама е много сладка... Много взеха да се чупят тея B737, бе

Тя с багажа, щото няма огън... нека да гореше и гола щеше да скочи от крилото...