Слагат променящи се пътни знаци по пътищата

На 20 места по пътищата на България ще се монтират пробно т.нар. променящи се пътни знаци. Мобилно приложение ще показва всички опасни или затворени участъци.

Обратно в новината

Коментари - Слагат променящи се пътни знаци по пътищата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...На човек всеки ден зад волана... ...Знаците и в сегашният си вид могат да бъдат възприемани,НО... ...пътищата и улиците трябва да бъдат разчистени от всекакви отвличащи вниманието и измарящи зрението ...билдбордове,реклами,табели за какво ли не и всякакви други освен тези засягащи и указващи единствено пътното движение.

Много НЕПРИЯТНО обаче, ще се получава, когато традиционно забравящите органи оставят да функционира "стационарния знак" и пуснат на таблото новия - "актуален" за момента знак! Тогава водачът с кръстосан поглед ще се чуди, кое е с приоритет? Въобще такива системи за "мъглявата" българска среда на този етап не са за препоръчване! Или това е още едно "тайно оръжие" за изтребление на нацията?

А който не знае английски?

Ще му го нарисуват цветно.

Хубава обществена поръчка-4,8 млн. Лева за 20 знака, което прави 240 000 лева на знак. Те да не строят и къща за охраната да пази електронния знак.

Така е в Европа. Но да направят като англичаните - от два дни махнаха и всички лепенки по предното стъкло. Омръзна ми всяка година да остъргвам 3 лепенки. Да си направят в МВР сървър, където да има данни кой какво си е платил за колата.

НАЙ-ПОСЛЕ !!! СЛЕД КАТО В ЦЯЛА ЕВРОПА ГИ ИМАТ ОТ 30 ГОДИНИ!БЛАЗЕ НИ!

Когато карак шофьорския курс знак за аквапланинг нямаше? Какъв е той - кола с платно на сърф ли?

Виж знак А15 - опасност от хлъзгане.

Аквапланинг не е хлъзгане,а повдигане на предницата при висока скорост и голяма локва. Защо има голяма локва на пътя е друг въпрос.

Герберски безобразия! Вместо да раздадат по 2 лева на всички пенсионери, те камери, табели и системи изграждат! Докога ще се пилеят пари?!

Това наричаш пилеене на пари??Та от това тъпако зависят много човешки животи!Все пак опорните точки са си опорни и парите не миришат нали?

Мирослав

Иглежда не си схванал иронията.

20 знака за повече от 5 млн как ти се виждат? Някакви плазмени телевизори ли ще слагат или ще има и кабинка до табелата за дежурен?

Ето че открихме топлата вода. Адмирации! В нормалните страни над всяка магистрала през няколко километра има подобни знаци за всяка лента и така динамично се затварят и отварят лентите, или се пренасочват за престрояване водачите. Така се борят задръстванията.

Абе, да слагат каквито си искат пътни знаци, ама да ги слагат така, че да се виждат, защото на много места из страната знаците, особено тези за ограничение на скоростта, са сложени така, че в края на пролетта вече са потънали в шубраци и не се виждат! Така че, вместо да слагат нещо ново, да минат първо да видят старите знаци как са, дали ги има и дали не са нахакани едно към гьотере, защото и такива случаи има.

Само в БГ можеш да видиш застрелян пътен знак.Сега на всеки светещ и променящ се знак за да не го застрлят, сигурно ще има и камера за наблюдение и хооп още 40 милиона.Някой наистина е решил да става милионер.

Халал да са му ако съоръженията спасят човешки живот...

само че навсякъде временните знаци са написани на месния език а тук....?

временните знаци са написани както на местния език, така и на доста места се появява последващо предупреждение и на английски

Алоууууууу,КАТ и Пътна дирекция си оправете знаците......в села където отдавна няма ученици в училището виси ограничение 40.....и ония тъпанари сложили камерата и вече направих фотоалбум. Защо бе вашта кожа мръсна не актуализирате всички знаци по пътищата....или хранилката ще падне. Е за това ви псувам,няма и да спра докато не изчистите глупавите ограничения.

:))))Тъпанарчета с минусите....сигурно сте полицаи.....или ви плащат по 10 ст.на минус:))))) Много ми е хубаво да виждам глупаци във форума:((((

Одобрявам! 40 табели обаче са твърде малко, защото на някои все пътищата са им виновни, когато на прав път или остър завой "губи контрол" и се забива в дърво, мантинела или в отсрещния автомобил......

Преди София табела за Белград няма като хората... Редовно влизат турци в центъра и задръстват движението лятото... А КАТ ходят важно с ръце на кръста и гледат на караулката, като , че ли си незаконен бежанец

хехе :) сетиха се. В нормалните държави от мноооого отдавна знаците са адаптивни. Например в петък и събота оа 6 лентов път 4 ленити са за излизане. В Неделя обратното. Всичко това се постига с такива знаци. Или ако има катастрофа - знака който обичакно свети 90 или 100 веднага става 40... ама не, протестирайте, скъпи са ! българи!

Гледах клип как промяната на поставени преграждения на магистрала става със скорост от 5 км в час. Ама загражденията са специални и "камиона с който се местят също

Е, как Костинброд - Монтана ще е 15 хил. на ден, при положение, че минава през Петрохан и той е затворен за превозни средства над 10 т., а Ботевград - Мездра, където минават всички тирове само 10 хил.?

Очевидно минават такива под 10т.

за 20 знака от злато ли са тия знаци ? Или аз не разбрах статията. Или абе вие за луди ли ни взимате ?

Таблата по спирките струват 4000 лв. бройката и вече не работят! Кой малоумен мозък е решил, че искаме променящи се знаци в планинските дерета? Напомнете ми, моля, кой отговаря за пътищата?