Умъртвиха 6000 патици заради ”птичи грип” в Зимница

Около 6000 патици от ферма в стралджанското село Зимница, заразени от вируса на "птичия грип" тип H5N8, са умъртвени и загробени.

Обратно в новината

Коментари - Умъртвиха 6000 патици заради ”птичи грип” в Зимница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безсмисленото ограничаване на лова на водоплаващи води до това. Индивидуалният лов на водоплаващи трябва да е разрешен до 28 февруари в сряда , събота и неделя и таксите да не се увеличават.

жал ми е за патенцата

Добро рекетче въртят тия от БАБХ!

Собственика хем ще бъде обещетен на пазарни цени, хем хипермаркетите ще получат евтинко патешкото да могат да си пускат "големите" промоции.

Тоя шеф на БАХБ докога ще го оставят да далаверства и рекетьорства, като опитен кадър на ДС!!! Защо се загробват болните патици, а не се унищажават с изгаряне?! Иначе за 100 патици в ЗООПАРК СОФИЯ беше много бърз в унищожението!!!! НА това място преди година пак са загробвали и е фекта е налице - явно е далавера да се компенсират фермите за "болни" животни с бюджетни пари и парите се делкат според "приноса"!!! Иначе пари за надзиратели нема...

Интересно ми е БАБХ сега дали ще уведомят ЕК за наличието на птичи грип в БГ, което е тяхно законово задължение. Ако не го направят занчи птиците са поръчани за ресторанта на някой мафиот. Мутрите от вредната БАБХ за това са сложени там, да обслужват интересите на мафията.

Силни сме в разрушаването вместо в съграждането защото едва ли от тези 6000 патици е имало и 100 ''заболели''.. Незнам как се унищожават и то не за първи път живинки без да се докаже че са болни..

като мине термична обработка сичко умира язък за месото с кисело зеленце ммммм и вкиснало винце щеше да е идеално!

Бай Йордане,очаквай до седмица "промоция" на патешко в някоя верига супермаркети- да ти е сладко и наздраве!:)))

Няма ли лечение, карантина. Стига с това убиване.

А в #КОЙ ресторант са загробени?

Защо убивате животинките? Не може ли да се направи карантина? Преди да се знае, че съществува птичия грип, все едно е имало проблеми. Ще избиете всички животни по Земята.

Просто обичат и искат да убиват. Има такива двукраки създания и трябва да се отървем от тях.

Когато приютявахте щъркелите, за ето това ви предупреждавах... бая минуси се наляха...

Тия птици, да не са отровени случайно с Новичок? Или да са заразени с вирус от бивша съветска база. Че, тоя Новичок задуши аферите със суджука, кака Гинка, далаверите с оградата по границата, Джендърската Конвенция и, какво ли не още. Много е силен тоя Новичок!

Кой ще плати за това безчинство? 3 песета умрели в пожар и ще убивате човек за това, хиляди патки убити умишлено и ще трябва да платим за това?

Обезщетени на пазарна цена.... Сделка или не?!

Животът няма нищо общо с парите!

От години не ядеме пилета Бъкани са с химия,ядат химия,шприцоват ги с химия.

Отново заразата е край Турция...или от там?

А птичия грип от Кремъл ли е доставен?