Страната е в снежен капан

Напълно затворена е АМ "Тракия" от Карнобат до Бургас. Затворени са и пътищата за всички МПС в областите Силистра, Шумен, Варна, Разград и Русе.

Обратно в новината

Коментари - Страната е в снежен капан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

....някой е сменил снимката на военната машина. Май е имало мачкане на публикуващите новината с интересни според тях снимки :)

гербери смотани, защо затваряте пътищата? за пореден път се показахте като последните некадърници. ориваите се, крадлива паплач!

Въпрос: Кога ще вдигате цените на винетките , на 300 леА? Явно 97 леА , не стигат .

.... джуги на "военните" с ВА 105 684. Така е, където другите не можеха, минаваше една друга организация!

..не знам защо не излезе символът за номер пред ВА 105 684

Който тук реве ,че снегът бил 20 см да отиде в Добруджа да види какво значи виелицата като те завърти да не знаеш къде ще те бухне,да не виждаш на метър от себе си. Седите пред мониторите и плещите глупости. При така прехваленото ви "едно време" чакахте петнадесет години за москвич, колите се брояха на пръсти и пътищата ги затваряха редовно. През 1976 снегът ме завари в Русе по Нова година и удължихме гостуването с една седмица. Срещу природата не се рита,така ,че стойте на топло и си пийте питието.

Който познае каква е разликата между извънземно и снегорин- ще черпя!

Това че вали, ами вали, Карнобат Бургас винаги е било ветрилник и по-добре да го затворят отколкото да загинат хора. Но тук, тънката нишка е сайтът на АПИ, ясно е че това е дългата ръка на Путин, които иска да дестабилизира всички НАТОвски държави, не случайно и този сняг Дойде от Сибир

Снегът пак ни изненада - през януари

ти какво искаш, цяла нощ да вали и да станеш и да ти е перфектно изчиестено? Ти цяла нощ ли чисти тротоара пред вас?

ЗА МНОГО ГОДИНИ НА ВСИЧКИ! ТУК В МОСКВА ПРАЗНУВАМЕ БЪДНИ ВЕЧЕР, А УТРЕ Е РОЖДЕСТВО! ПОЗДРАВЯВАМ ВСИЧКИ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИАНИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ПО ЮЛИАНСКИЯ КАЛЕНДАР,Т.Е. ПО ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИЯ. В МОМЕНТА Т-РАТА В МСК Е -24 ГРАДУСА С ТЕНДЕНЦИЯ ЗА -30 ПОД НУЛАТА. НИЩО НЕОБИЧАЙНО ТУК. СНЕГА СЕ ЧИСТИ 24 НА 24 БЕЗ КОМПРОМИСИ ЗА ПРАЗНИЦИ И БЕЗ ЗА ТОВА ДА СЕ ПОЯВЯВА ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН :)))...ПО ИНТЕРНЕТ, ЗА ДА СИ ПРАВИ ПИАР...:)))ПРЕДИ МАЛКО ПОГЛЕДНАХ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА - БЪРЗА ПОМОЩ Е НА АДРЕС ВЕРОЯТНО (А ЖИВЕЯ В НОРМАЛЕН МОСКОВСКИ КВАРТАЛ)...И НИКОЙ НЕ ГИ БИЕ ИЛИ НАСИЛВА. ПОЖЕЛАВАМ ВИ ЩАСТЛИВА 2017.. И ВНИМАВАЙТЕ ЗА КОГО ИСКАТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ И ЗА КОГО ГЛАСУВАТЕ ВСЪЩНОСТ...

Капан, а? Не знам как е в другите градове, но подозирам, че е като в София: като са изринали улиците и булевардите са натрупали всичкия този сняг по тротоарите И СПИРКИТЕ. Сутринта на нито една спирка, покрай която минах (а пътувам по централен маршрут) нямаше достъп от тротоара до превозното средство - хората трябваше да газят в сняг до средата на прасеца, за да се доберат до автобуса/тролея си. На слизане същото - отваря се вратата и се гмурваш в купчината сняг на ръба на бордюра. Отидох на работа с мокри крачоли. Може ли грам акъл да нямат тези, дето чистят? Може ли така да натрупат снега от улицата директно на тротоара/спирката?

Твоя милост не споменава, но предполагам, е от мъжки пол (не мога да си изкривя пръстите да напиша "мъж"). Каква драма, каква трагедия само - намокрил си чорапите, газил сняг до прасеца, за да се качи в автобус...?!?!? Ами мога да ти предложа да отскочиш до което си пожелаеш село, където ежедневния автобус никакъв го няма, а много бабички не могат да си изринат снега пред входната врата и не могат да излязат от домовете си.

фъндък защо не се скриеш поне за малко ами и тук цапаш????

Не предполагайте за пола, освен, ако имате ясновидски способности (в което дълбоко се съмнявам). В момента сравнявате тикви с панели - т.е. примерът с бабите, който давате, няма касателство с написаното от мен. Заради това, че по селата няма кой да разрине, дай да не разриваме и в градовете като хората ли? Нещо Ви е много объркана логиката. Би следвало да се мисли в обратна посока: че трябва и по селата да се рине и чисти, а на възрастните хора да се помага. Кметовете трябва да мислят за тези неща, нали за това са назначени. Те добре си знаят къде има сами възрастни хора, редно е да им организират снегопочистването някак. А на Вас, ако ви е приятно да стоите с мокри до прасеца панталони два часа, чудесно. Само не мислете, че и другите са като Вас.

Роторния снегорин на снимката е от 50-те години на миналия век.Къде са ни парите.

баце гледай го и пича дето го кара... излязал навънка да може да види какво прави.... много ром и здрави ушанки ще трябва да им осигурят...

Стига вече с тези зимни ''капани и бедствия'' че стахаме ептен за смях..Зима е????сняг 20-30 см???ама видите ли забранява се карането по пътищата на България защото управляващите си гледат авантата не и работата. Не е ли срамно да се говорят такива простотии и да ни надуват главите с глупости през зимния месец Януари. Свършете си работата управляващи и си затворете устите докато работите наистина..

Падна педя сняг през зимата и всички решиха че е дошъл края на света... Я им спрете интернета, да видят те какво е бедствие :)

Нищо и няма на страната. Има вода, ток и хляб, освен във варненска област на места. Значи всичко си е на мястото освен лигльовците, които ги сърби да плещят като маймуни. Този сняг е крайно необходим на реколтата за лятото, да затисне земята и да запари земята отдолу. Само дръвчетата трябва, колкото могат хора да ги тръснат малко да падне снега, но не е естествен отбор , въпреки че помага на клончетата. Сега му е времето за хубав здрав студ. Не е възпитателно за децата да се страхуват от снега и студа, защото поставени в лоши условия ще ги изгубите. А паниката е най- лошото, за което може да се сетите. Колкото повече хора знаят как да се справят в студа, толкова по- добре. Няма друго отношение към лошото време. Който не знае как да се пази- мре.

лека добавка: Средната годишна заплата на редови патрулиращ полицай в НЙ е $68 000 , в Санта Клара е 110 000. За началниците + 50% отгоре. Среден годишен доход на домакинство в Санта Клара е $270 000 , а за по-бедните щати не пада под 60% от посоченото. Праг на бедност е $ 1750/ месец и ако заплатата ти е по-малка, накрая щата ти доплаща. Справка- бутачите на колички по летищата чиято заплата варира от 1200 до 1500 $ мес.

Аууу, хахаха, Каков е този Зил157 Дабъл РОТОР от 1959 година от Каскет Хрусчов? Ама май върши работа повече от 100 снегорина щот фърля снега далече.И не харчи за кьемикъл боядисан натр$$$иев хлорид! Спазете Закона бе, нали това е комун-символ- изхвърлете го и Метю Андрю да рине снега -враг на демокрацията. Изхвърлете си и БДЖ, Летище София , за да мога аз-дебелият газ да папкам бадева и да си пумпя газ-олайн /зарядка бензин/ по $ 2,89 за галон или 0,7$ за литър на ШЕЛ на Сентръл парк/ Индипенд стрийт -МанхатОн, При заплата $ 200 пер/ ден Нека ми е лошо! Има и по- евтин бензин 2,30 ама е далеч, чак в Бруклин. Светът ще се свърши, будалата свят НЕ! Оли-оли -оли- оли Го!у- Френ-д. Абе що не продадете или съборите НДК и Сентрална гара и Централна баня- тажки символи на Татототизма?Те тогаз заплатата ще ми стане $300 на ден, инкъм или профит така да се каже.

оптимист съм и вярвам, че си искал нещо да кажеш.... не ти се е получило.

Искал е да каже, че Живущите около Центръл парк и Бродуей имат висок жизнен стандарт понеже смучат от цял свят. От ляво на дясно -всички ЧЕЗ, ВиК Пощи и БГ банки се отчитат на Амер банка. А от дясно на ляво нечитите пари минават преаз офшорните банки и пак отиват на същото място. И това най лесно и незабележимо става когато няма силна национална държава или въобще няма държава-състояние към което България се е запътила. Ако някой се супротивлява го демократизират- според силата му.

''Едно време'' кой ползваше автомобили през седмицата, като абсолютно всички ходеха на работа , обикновено близо до дома си,или с осигурен работнически транспорт! Спрете да лъжете,че някой ползваше автомобила си при такова време! Както казаха по долу, армията чистеше абсолютно празни пътища по които нямаше жива кола и камион!

Не си прав, по новогодишните празници семействата често се събираха с роднините си от другите части на страната. Тогава това беше обичайно, днес отделните части на родовете са се отчуждили като цяло. Вярно, че и влаковете много се ползваха за тая цел, но бяха все претъпкани и аз предпочитах да пътувам с колата. Пътувал съм и до Варна, и до Видин зимно време с "Жигула", без да имам някакви кой-знае какви проблеми.

Промит мозък,лижи гъза на тези дето ти го навират.

Има лекарства за намаляване вредите от деменция и може да потърсите лекар за това ама за простотията ви в написаното лек няма..

Типична за януари красива и снежна зима! Обстановката е... като всяка зима по тези ширини по това време на годината. В снежен "капан" са единствено управниците, които трябва да се грижат да осигурят нормални условия зз хорат в зимната обстановка и медиите, които сервилно им слугуват. За останалите хора днес е един хубав, радостен и снежен Йордановден.

Къде са лесозащитните пояси край новите магистрали? Къде са снегозащитните прегради, които се поставяха през така обичания социализъм?

Е как къде са? Манго бра жилязу и сече дърва.И Асан е хора, и той иска на топло и с греяна рикийка.

Сега Баце чака Курнелия да прочете декларацията и тогава ще се изкаже, ще бъде весело цял ден. А иначе вали.

ПРИ ТАКОВА ВРЕМЕ кола с гуми Видинки/тези уж бяха най-добрите/ можеше да тръгне по улиците ''едно време'' бе лъжец! ПО МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ И СЕЛАТА НЯМАШЕ ДОРИ ХЛЯБ СЪС СЕДМИЦИ! ТОВА ПОМНИШ ЛИ ГО, ЛЪЖЕЦ?

Или лъжец, или просто тъп. Аз бих го попитала откъде е разбрал, че не са ги затваряли, при тази тотална забрана да се говори за нещо лошо срещу държавните тирани! Ама тя забранената история все някога ще излезе на бял свят. Дотогава НЕ ЛЪЖИ ПОДРАСТВАЩИТЕ!

комунист

Какви сте ми готини и двамата. Навремето имаше едно нещо, наречено БНА. Тя не си чешеше чепките като БА, а на верижни машини разнасяше хляб до най-затънтените махали и колиби, ако се наложеше. Също така същата БНА, волнонаемна такава, се включваше в чистенето на пътищата при интензивен снеговалеж и навявания. Днешната ,професионална БА, само си чеше чепките, както вече казах.

Аз имам деца и съвест и не лъжа, защото знам какво беше при такива студове и сняг! ДА, НЯМАШЕ КОЛИ ПО УЛИЦИТЕ ! Ако някой беше решил да рискува пъплеше с 10 км в час в града и около 30-40 км в час на междуселски.междуградсли път! По големите магистрали до колкото ги имаше през 70те и 80-те при,такова време се караше с макс 50 км в час! И то минава по една кола на половин час!

Недорасли Пинокио... Виж си носа...!!! :::))) Във всеки град или село (колкото и да са малки) е имало фурни, и без хляб никой не е оставал...!!! А относно разчистването на пътищата тогава - питай дядо си, или баба си (ако БОКо и ОрганизиранатаПрестъпнаГрупа"герб" не са им помогнали да се преселят в "по-хубавия" свят)...!!! Дааа...!!!

Aлооо, не съм от БСП. При соца наистина умирахме от глад, жажда, нямаше пътища, нямаше коли, нямаше нищо! Сега е модерно така да се говори, нищо, че половин България е със затворени пътища, защото сега има коли и цъфтим отвсякъде.

Ми то с писания ,че има само 15 см сняг, не можеш да излъжеш хората вадени от преспи през нощта! А такива е имало повече от 50 бедстващи ! Сега ще дойде другата орда на БСП , да плюе ,че България е затрупана със метри сняг, а Борисов не си мърда пръста:))))

На Витоа и в Стара планина знаеш ли колко см. сняг има, а ? Но това не плаши скиорите, даже напротив - радва ги. А 50 изваждания от преспи към 7 милион население колко процента са, и я вземи да ги делнеш накъмто 15 часа време, да видим има или по 3-4 на час :)) С удоволствие ще видя и БСП троловете, щото хем ще налеят сняг в каруцата на Бай Хой (че много сериозно положението) хем ще трябва да обясняват, че метрите сняг са още в проект ....

В София само снега е 30 см. мерих го на колата сутринта! Красота. Няколко коли не можаха да пробият коловоза на паркинга и си останаха да почиват :)))

За цЕлата таа работа е виновен хан Аспарух, щото не ни е намерил място някъде в Египет /да речем/ ,а се нахвърлил на Византия! Оставка на хана!!! Оставка! Оставка!!!! :-)))))

Кан Аспарух правилно се е насочил към Балканите, но е трябвало да стигне малко по на юг, например до Пелопонес, който тогава е бил населен със славяни.

Сутринта чух поредния "бисер"- "АПИ взе мерки-затвори някои пътища".Да се смееш ли да плачеш ли....Аз съм на 69 години вече и не си спомням при Бай Тошо пътищата за Бургас да са затваряни някога.Интересно как живеят в Москва при -25 гр. и як снеговалеж сега.

Със сигурност не са ги затваряли. Нямало е нужда. Защото никоя каруца и без това не си е помисляла да кръстосва пътищата.

При бай Тошо нямаше коли!!!! А сега всеки има кола... Има разлика с тогава!!! Преди всички живееха в провинцията и нямаше толкова преминаващи коли....

При бай Тошо не само,че нямаше коли,но и по новините беше забранено да се говори за бедствия!!!! Дори да е имало снежни бедствия,като сега то не се отразяваше в новините!!!

ами нямаше нужда някой да се бие като примат в гърдите или да грухти по телевизията , просто всеки си вършеше работата за която получава заплата!

При мракобесния социализъм си спомнете имаше ли жива кола, пардон лада или москвич по улиците при такова време ?:))) Дори Нивите умираха ,щото нямаха клиринг. Всички сме виждали такова време, една седмица , че и повече до печката с буркан вино в ръка!:)))

Ами не е вярно, аз имах малко Фиатче и се движех по всяко време, даже и при половин метър сняг. Просто пътищата се разриваха веднага, щом завали.

за 126 и за трабантчетата никой не казва лоша дума! особено при сняг....

Разривани друг път. Ти най-вероятно с носталгия си спомняш младостта и всичко ти се струва цветя и рози!

ами аз нямам спомени древната ни жигулката да не е палила и да не е вървяла зимата... а за най ектремните моменти и вериги си имаше....

Я, стига алабализми - какъв капан може да бъде 15 см сняг! За негодниците това е удобното време да грабят пари и да не ги влагат за почистване и извозване на снега. Номерата с химикалите ги разбрахме от един експертен дебил, който обясни, че действието им спира при повече от -10, но не каза защо са купили такива. Какви ли химикали ползват в Норвегия, Швеция, Сибир, Аляска?

В момента със сигурност снимачни екипи подготвят клипове с участието на министри как обикалят преспите и спасяват хората. До довечера ще видим няколко от тях.

Адски суд = - 3 градуса по Целзий Снежен капан = 15 см. сняг в София, натрупан за около 15 часа, бавно и спокойно. Леден апокалипсис = пестим пари от противозаледителни препарати. Още ли вярвате на тия жалки PR изпълнения бе хора ?

Как да го кажа по-ясно. Проблемът на България не е астрономическата зима да е жива и здрава, тя ще умори и грипа. Проблем на България е политическата зима, която започна с познатото: да не се мисли, когато се гласува. И продължава. Ще дойде пролет, ще раззелени дърветата, птици ще запеят, топло ще стане. Но, ако нямаме акъл, политическата зима ще продължи. Пет години ще духа студен сибирски вятър от Президентството. От нас зависи колко години сняг ще вали от Министерския съвет и Парламента.Но, че се е наканил да ни смрази тоя сибирски политически студ е очевидно. Кани се да ни затрупа в началото на април. Дотогава има, кажи-речи, 3 месеца. Затова и отсега Ви казвам, отрано, да си знаете. Да вземете мерки. Да няма после изненадани, не чули, не разбрали.

Темата всъщност е канския рев на управляващите за т.нар. "леден апокалипсис". Иначе принципно си прав, а дефакто не. Знам че няма да ми повярваш, но погледни историята: правляваха ни БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ. Някои по повече от веднъж. Резултатът е винаги един и същ - корупция, кражби, лошо образование, лошо здравеопазване, съсипана икономика, лоша съдебна система, лоша сигурност, системно съсипване на армията, постоянна емиграция, висока смъртност, висока заболеваемост, мизерия ...... Това като цяло означава че партиите са кукли на конци и играят по свирката на някой над тях. Защо си мислиш, че ако избереш нова партия резултатът ще е различен ? Вече пробвахме 4-5 пъти.

Загледайте се в снимката ! Много е интересна. Направо е за сайт с най-големите майтапи. 1. Автомобила е ЗИЛ, от най старите - "Джоган" с роторен снегорин от преди 40-50 години, но все още действащ 2. По-интересен е шофьорът, каращ возилото с отворена врата, защото през челното стъкло е заледено, няма чистачки, няма и незамръзваща течност за чистачки. Евала на шофьора, че с такава техника се е заел да разчиства пътищата ! Поздрав и към ББ, който успява да задържи държавата с 50 години назад !

Ти пък много искаш.Такава снимка имало журналето в архива, такава сложило. Да не тръгне в студа да мръзне да ти осигурява актуална стимка

утре заглавието ще е "Страната в леден капан" вместо снежен.... да дам на жрналята жокир

Ексклузивно!Шок!Снежен капан и ад! Все едно се случва през юни,а не през януари.Синоптиците предупредиха за идващата зима.Властите също призоваха,да се ограничат пътуванията.Силен вятър,навяване,снеговалеж-как да се изчисти?Зима е,не е първата такава,нито има нещо кой-знае колко необичайно.Репортажите от "белите"европейски страни,за обстановката там,не са по-различни.

Напълно споделям мнението Ви. Адски много ме дразнят тези измислени заглавия и глупости, които пишат. Ми зима е, какво друго да бъде времето...

Снегът е нещо нормално за България и не ни плаши. Най-страхливи, ако им се вярва де, са журналята. Ама нали все с екслузив си изкарват хляба. То ако няма ексклузив не е интересно. Тази година и конкретно този снеговалеж в София е преборен наистина професионално. За първи път основни и важни улици дори и в кварталите са разринати още в 6.30-7.00 часа. Браво на Фандъкова!

а как... избори идат

не навсякъде, тротоарите и подлезите по бул. България се утъпкват от хората, лелите с метлите не се виждат. Второстепенни улици са непочистени.

Айде сега познайте кой организира това бедствие! Топете си вафлата в лютеницата и гледайте шоуто как държавата затвори не само за тирове.

Пропуснал си витамините тази сутрин.

ДИР-nick

Или е прекалил с лютеничката

Снежен капан, леден апокалипсис, адски студ... Само част от определенията, които се използват. Напомня ли ви на едни "новини" в социалните мрежи, започващи с думите "ШОК И УЖАС!"... от мухата слон правите мааму дейба

дкми

Снегът пак ги изненада.... Ама като събират пари за данъци и винетки - нищо изненадващо няма...

Ееее, бате Б., който има брада, си има и гребенче. Магистралите са твоята гордост, ама те не са само лентички за рязане. Трябва и да се грижиш за тях! Ама от ЕС май не дават пари за това.

че вашата работа е трудна... Представете си какъв зор е за Джурналята в БТВ, НОВАТА МУ ТВ, СТАНДАРТ и т.н. блюдолизни медии да отразяват ПРИРОДНОТО ЯВЛЕНИЕ - ЗИМА... И как ПРАВИТЕЛСТВОТО УЖ ВЗЕ МЕРКИ да си свърши РАБОТАТА..

Видими резултати - гаранирано от ГЕРБ!

Шило

Вятърът почна да утихва, снегът трупа. Красота!

Поздрави от централа България. И честито на именниците! Живи и здрави! Снежна покривка 6 см, лек ветрец, меко време, вали на парцали...чудесна зима. От кога я чакахме. Не съм много по политиката и интригите, ама явно цялата тази паника се създаде умишлено след като ония идиоти от БСП изпратили писмо с обвинения, че ГЕРБ едва ли не не отрепали умишлено заседналите на тракия пътници. И знаем си го Бойко...гъз дава, но рейтинг не дава - връза гащите за другия път: паника и преекспониране до дупка. Журналистите, ако ще и краят на света да докарат, няма проблем. Даже ще им се увеличи бонуса след края на сеногвалежа. Та, накратко... майната и на властта! Майната и на опозицията! И трижди майната им на журналистите! Искам да благодаря на водещия тази сутрин. Включвам си телевизора и чувам "Хоро, бедствие и лютеница - това е предаването днес". Изключвам го и си казвам "Само днес да беше...". Иначе прекрасна зима! Чакахме я още преди два месеца. Някакси създава едно уникално усещане. Жената гледа навън и ми вика "Знаеш ли сега какво ми се иска?" Споглеждаме се еднозначно, няма нужда от думи. "Знам, казвам, ама наближихме 50-те,а и вече не мога"... Пък и от къде да и намеря шейна, че да я повозя?! Стиганхме до компромис. Неделя сме сред природата. Снимки, снежен човек, горещи напитки, търкаляне в снега.. :) Зима е!

Браво! Честит празник и на тебе!

"Жената гледа навън и ми вика "Знаеш ли сега какво ми се иска?" Споглеждаме се еднозначно, няма нужда от думи. "Знам, казвам, ама наближихме 50-те,а и вече не мога"..."... Ей т'ва събуди желание и повиши либидото на четящите... И им се прииска да "дърпат шейната"...!!! :::))) Дааа...!!! :::)))

ПОСОЧИ година, в която през зимата не е затваряно движението в СИЛИСТРЕНСКО, ШУМЕНСКО, РАЗГРАДСКО, РУСЕНСКО.. Особено след като дървената мафия и връщането в "реални" граници на земята разчисти, прореди и т.-н. лесозащитните пояси из Делиормана и Добруджа..

Вали от вчера наобяд. Понатрупало е чак вечерта, примерно след 8-9 часа. Затварянето реално е било след това време. Да им трябва примерно един цял ден да почистят магистралата и проходите, да ги обработят с химикали и да пуснат движението. До довечера трябва да е готово. Не разбирам защо рИват толкоз ?!!

Като гледах тия дни правителството какви тежки заседания провеждаха по повод снежната обстановка,какви мантри бяха по телевизиите си помислих,че най-после някакви нови мерки ще видим.Но уви,подходи се по най-елементарния и прост начин-затвориха се всички проблемни пътища.то така и баба знае.Всичко се сведе до това да предупреждават хората да не пътуват,а който е тръгнал да пътува ще види,че пътищата са затворени.След дългото умуване това е резултата.

Бойко си го каза: Аз съм прост. Ти какво очакваш?

Чудесно време !!ей,журналисчета лизачи,стига сте психасвали и плашили народа !!зима ,като зима,това ,че правителствата са некададърни да управляват ,не ги оправдавайте със снега !!зимно време сняг ще има ,вие какво очаквате,балерини ?!жалки сте с тези писаници,търсете отговорност от тези които трябва да осигуряват нормален живот в шибаната територия България !!!

d4

А в Оймякон - Якутия при минус 60 по Целзии и люта зима 6 месеца си пият водката, бачкат, ходят до магазина и децата ги водят на училище и детска градина. Живота е такъв, какъвто си го направиш...Зима е. Не е август месец...

Пият ,каквото им падне,затова и много от тях умират!!!! И не си мисли,че там е изринато,същата работа е,просто по новините не се допуска да се говори за такива неща!!!!

Преди време държавата ни представляваше здрав железобетонен мост. Сега, след като беше разрушен по външна заповед, на негово място е изградено някакво подобие на мост от окъсани въжета и прогнили дъски. И когато някой нормален човек стъпи на него, всичко се издънва. И се почва - вай, вай, ад, апокалипсис, капан, трагедия, бедствие и т.н. Накрая затваряме моста за преминаване. Не се ли смени моста, все ще е така. Кой като иска да ме разбира.

Гледах по телевизията един човек във Финландия. Той каза, че никой никога не ги съветва да не излизат навън или да не ползват колите си. Просто ресорните служби си чистят денонощно и обстановката е нормална. Никой не се бие като примат в гърдите колко е добър, но не може да се бори с природата или да квичи по телевизията колко снегорини са в готовност. Хората от този бранш си заработват заплатите кротко и мирно.

още по-малко клакьори-журналисти пригласят на тъпаците, като у нас

"СТРАНАТА Е В ГЕРБЕРАСКИ КАПАН"...!!! Такова трябваше да е заглавието на статията...!!! Дааа...!!!

Някой може ли да каже в затворените участъци дали някой почиства снегът.Или са затворени докато не се стопи от самосебе си.Пък ще отчетат,че са работили хиляди снегорини денонощно и са глътнали парите за увеличение на пенсиите примерно или за нещо друго.

По скоро никой няма да ги чисти. Пари за това не са предвидени. За това ни плашат с "голям сняг и студ" за да оправдаят мързела си. Общините са обявили поръчки и най ниската цена е спечелила. Ето ви го частното предприемачество в действие. Повечето фирми не залагат в бюджета си пари за снегопочистване или извозване.

Време супер за камина,меча кожа опната пред нея,на кожата полу -облечена женичка 2 чаши вино и....

И едно дете след това:)