Първи на Балканите и шести в света сме по употреба на алкохол

Средното количество на изпития твърд алкохол в България е 5,3 литра

Обратно в новината

Коментари - Първи на Балканите и шести в света сме по употреба на алкохол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама не се смята домашното вино и ракия, нали?

Това изследване е обида за целия Български народ, 6 литра на човек на месец съм по съгласен ама на година много са ни подценили

Поне по едно нещо да сме в челото:) Няма лошо - който пие пее, а който пее зло не мисли:) Между другото, бирата е полезна за здравето, така че трябва да пием бира за да сме здрави. А трябва да сме здрави, за да можем да пием ракия :)

и по цигарки сме топ

Семейство гледа новините, по които съобщават, че България е на второ място в света по количество употребяван алкохол. Жената поглежда критично мъжа си, който тъкмо си налива поредната чашка с ракия. Той я поглежда навъсено и казва: - К'во ме гледаш ма, правя к'вото мога.

Защо държавните институции не обяснят защо алкохолът е най-евтин, а горивата например не са? Защо медиите удобно спестяват подобни въпроси? Политика ли е да се осигурява евтин алкохол? Има ли лобизъм за производителите, вносителите и търговците, за да са цените най-ниски в Европа?

Това е национална политика на управляващите!Защо са образование и медицина?Евтин алкохол и забавление!

гладен, гол и бос, пиян мат'рял. В това превръщат България днес. Тъпи, гладни и "жадни" направо си е жестоко :))

Сами се превръщате в това! Кой пак ви е виновен, плебеи смотани????

Възловата дума ТЪПИ и втората - хитри. С една дума - бай Ганьо.

Съмнителна им била статистиката щото там нямало руснаци. Евростат и СЗО пропуснали да вземат данните от българи, които не пропускат да ритнат руснаци след като се налеят сами (водка, сельодка, проститутки) . Това им било най-любимото занимание (че одното и другото), тъй като книги не четат. Почти не видях къща с повече от 5-15 книги, а и въобще без тях при това, че алкохолизираните руснаци почти в всеки дом имат БИБЛИОТЕКИ по-малки или по-големи и от руснак няма да чуеш да злобее по повод други народи камо ли към българи, към които (не се знае защо) имат симпатии. Поне до преди някоя друга година. Не ги познават.Наивни хора. А руснаците никога, ама, никога не са били нито на първо, нито на второ, нито но трето места, а на шесто, но последните години употребата на алкохол се намаля значително.

какво говориш? руснаците пият ли?

Чудя се дали има някаква връзка между употреба на алкохол и тероризъм! На мюсулманите като им е забранено да пият алкохол дали не откачат и отмъщават на нас, които си пием кротко и попивателно в ъгъла, без да притесняваме някой. Може би общества които пият алкохол са за предпочитане от тия в които употребата на алкохол е забранена.

Споко, милионите туристи у нас изпиват големи количества които статистиците приписват на нас.

В 2010 сме били с 10л., явно е, че в бе бизнеса с алкохол, сивия сектор е намалял.

Консумацията на алкохол пллюс 99% в комплект с тютюнопушенето, са мерило за стойността на хората,които го практикуват.

По твоята логика естонците, германците и т.н. трябва да са супер зле, след като са пред нас в класацията. Бахти измислените статистики. Значи пием повече бира, но същевременно производството намалява. Страхотна логика.

Германците и естонците се напиват с бира,докато българите изтрезняване с нея

ти може да си и минус-първа, ма що слагаш всичките под общ знаменател, мило?

Мале-е, как я къртя! Циците са ми станали до коленете вече!

И по суджуци, и по суджуци!...

Спиртни напитки са всички, съдържащи някакъв процент етилов алкохол, т.е. включително вино и бира. Авторът на въпросната статия е пълен лаик по темата...

То ако не бяхме такива в калсацията на Европа,щяхме ли да избираме такива политици:(((Статистиката е вярна,вярно е и това,че сме си избрали най-типите политици

Ако е вярна статистиката ви и извода,то няма какво да добавя.Самао едно ще кажа,няма как да не сте прави -на Българина нищо друго не му остава с такъв министър председател и такива политици!!!

И 5,3 литра е количесвтото на изпития ЧИСТ алкохол, демек спирт. Твърд алхол е моного относително понятие, ма Надке. Например - в един литър водка или уиски 40 градуса се съдържат 400 мл. чист спирт. А в същото време един литър водка или уиски е един литър твърд алкохол. Не пиши по въпроси, които не са ти ясни.

щото не си пробвал скоросмъртицата на дядо ми... Там тягата е 70-75 градуса... В силни години може и малко повече даже...

е съмнителнатази класация.....не виждам никъде руснаците, не виждам и финландците, че и англичаните..А и честно казано, едно е да пишеш вино и съвсем друго е да жулиш водка или друг твърд алкохол.

Ако се прави статистика на алкохол-т.е. етилов спирт или етанол,се разбира ”абсолютен етанол -95-96%”.

Медицинския етилов спирт си е лечебно средство, все пак! И е предпочитан пред всякакви там ракии

Шило

Като се прибави и ракията, приготвена в легални и нелегални казани, картината ще е по-страшна.

5.3 литра, ама месечно!

има някой не близват! Не месечно, а годишно. затова е 5 литра. Всъщност може да е 5 литра, но еквивалент 95 град.

Статистика представяща българита в лоша светлина е като манна неесна за троловете на решетниковобесепарска служба!

Интересно кои са първи по алкохол. Руснаците или англичаните?

първенци са тия от девин!!

Ц ... Руснаците бяха май на 8 или 9-то място. Ирландците са първи.

Елате да видите в болницата как правят делири и припадъци като спрат алкохола...жална им майка...на цялото семейство.. ако все още имат такова.Повечето са оставени сами да оправят.

Жените постоянно мърморят и недоволстват, затова блъгара е казал: като няма прокопсия, плюл съм в таз ракия!

то затова и битовата престъпност е много висока..алкохола трябва да стане,толкова скъп,че масовияпростак, да не може да си го позволи ..и всички тия селски спиртоварни да се забранят....

скъпа,за това, че съпругат ти те бие всяка вечер не е виновен алкохола, а устата ти!

масовия простак не сме ли аз и вие?

Но не и Ние!

Ами не мога да говоря от името на другите, но ние с жената и без децата изпиваме годишно 60 литра ракия, без празниците, където се предполага, че не пием домашна ракия. Там вино и бира въобще не ги смятам, щото не мога.

"Българите са първи на Балканите и шести в света по употреба на алкохол на глава от населението. Естонците пият най-много - 14,3 литра, а след тях с половин литър по-малко са чехите. След това са германците и австрийците с 13 литра годишно." Нещо не е наред. Как ще плюем рушняците като най-големи алкохолици, тука у форума, а. Значи, под мъдрото ръководство на БКП, опс. ГЕРБ сме ги пребориле. Найс.

Изключително невярна статистика!!! Само баща ми прави на година средно около 300 литра ракия и близо тон вино, които се изпиват от него, майка ми, сестра ми и зета. Че не стига и пият бая бира. Аз компенсирам с въздържание, но по селата има изобилие от казани във всяка втора къща. Това не влиза в тази статистика и няма как да се хване кой колко произвежда и изпива. Преди 20-25 лета имаше статистика, където бяхме първи по твърд алкохол и втори по вино (изоставаме от франсетата) в света.

А къде са сърбите

Долна лъжа!

Има една организация (забравих й името), която се занимава точно с това, да следи употребата на алкохол в Европа. Преди година-две попаднах на статистиката й, и класацията беше следната: 1. Люксембург ........ 6. Русия ...... 11. България Това съм запомнил. Та, на тях им вярвам повече, отколкото на Дир-аджиите...

както сам казваш било преди 1-2 години. Начи сме ги пребориле, руснаците. Еййй, най-после.

Какви 12 литра на година бре? Или може би смятат само ракията? Щото мало и големо жули всеки ден бири от по 2 литра! Димек - по 14 литра бира на седмица.

Тая статистика да не е правена от Кънчо и Андрей , че ги няма в класацията !? Или лосиона за баня не минава за алкохол !?

За руснаците говоря , че ги няма .

откакто американците изпиха продукти на Джонсън и Джонсън за скромните 200 милиарда долара руснаците просто изхвърчаха от класацията...

Е, тия силно ни подценяват ! Пет кила ракия изпивам не за година, а за месец !

Слабо,брат...слабо:))))

Всичко което ни харесва,е или вредно,или забранено,или от него се пълнее

да му се вдигне цената.

Мадам още в десет отваряше бутилка бяло вино за" аперритиф". На обяд поне чаша червено вино.в шест,след работа,обичаха джин с тоник,харесваха как им го приготвям,и го обичаха" вери стронг". И след два Джина отиваха на ресторант.ако съдя по тях,ние сме твърде назад в класацията.

Статистиката сигурно отчита и употребата на алкохол от туристите. Като се има предвид Съни бийч, става ясно за какво иде реч.

Тъжно първо място. Като млад човек и аз не вярвах, че алкохола в певече вреди. Но ето едни от вредите; 1)излишни “празни калории” и производител на бременно коремче 2) черен дроб и тъй наречен алкохолен “мазен дроб”, който довежда до алкохолен хепатити и цириза 3)поне няколко типа рак още свъзяни с алкохол 4)“голямо” , но не от “доброта “сърце-а просто слабо и нефункиониращо Още веднъж много тъжно първо място- би било да се придвижим по- напред в сферата на масовия спорт например, а не по консумациа на алкохол и цигари- много тъжно. И най- тъзното е че голяма част от нас дори не го съзнават....

Много си прав, това е доказано медицински. Но като гледам колко хора са ти цъкнали минус, явно масово не се осъзнава, колко голям проблем е злоупотребата с алкохол... А това е доста често явление в БГ.

Чувате ли се, това ми е седмичната доза.

винаги ни слагат последни или пьрви за нещо гадно.....и сме по богати от тях и по готини и по добре живеем от тях .просто ги е яд на нас

На борба за извоюване първо място в света !

Че аз, това 5-6 литра ги пия за месец. Тиа статистики ме взеха за слаба ракия, ( паток). Е да ама НЕ.

Еми ... 6-ти ..6-ти ... правим каквото можем.

Пичове, стягайте се! Пияндета, асембъл!

това са пълни джендърски глупости , пие си се навсякаде и то сериозно !

Това е само официално. С домашното производство е друго!

Пулни глупости!! Няма смаисъл изобщо да се коментират ппдобни откровено неверни "статостики"!