Първата вълна: Керванът тръгва на път

Служителите на МВР ще следят за нарушения, а екипи на ДАИ ще затегнат контрола около жп и автогари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Селяните бързат да плюскат

Хората отиват някъде да се откъснат от работа. Просто е достатъчно да карат в колоната и лекинко да не изпреварват, защото в такива дни няма къде по- напред да отидеш в колоната. Просто трябва да стигнеш. Вчера видях абсурдни катастрофи издаващи потресаващи неумения на виновните водачи. И те са единици- голямата част се справяха много добре. Така, че пресилените идиотщини с цел сензация и захранване на обисти не са меродавни за болшинството водачи в България.

Тва е жътвата на пътните полица и даяджии И КО ША ПРАИМ СЕГА АКТ ЛИ ЩЕ ПИШЕМЕ или.......

Софиянци си отиват по родните места...

Бри Тодор Живков това го нямаше. Гадни герберасти.

Па като се опитат да се върнат селенята току виж видели КПП -та на околовръстното и да ходят да си вадят Софийски визи в посолствата във Видин, Пловдив и Истанбул(Константинополис)

Егати номера! :) За 2 дена бюджета на общината ще се напълни за 3-4 години напред от визите... Ама да не са по-евтини от щатската, понеже до там и пътят им е спестен...

Това го знаем ние 'керванът си върви кучетата си лаят' или обратното беше .Както казваше Тодор Колев ( не Живков) " Хайде Честита Нова Година".

Това го казвах аз.

Изнасят се у нас и чужбина а после като се върнат, тези същите ще продължат да се оплакват колко е зле и как едва свързват двата края. Материала му дай да хленчи и реве но няма да се стегне да учи и работи. И така си върви България.

Това за ученето и работенето - депутатите ли имаш предвид? Ти сред тях ли си?

снимката не е от България, нещата при нас не са баш така.....

България се изнася при мама и тате, да хапне пържоли, да пийне истинска ракийка и дая види Слънцето поне за два дни. Днес в София почти не се виждаше Витоша, но въздуха е чист като в Алпите.

ТРЯБВА ДА ИМА ПРИСЪСТВИЕ НА КАТ И ПОЛИЦИЯ ПО ПЪТИЩАТА, ТЕЗИ МЕСТА, КОИТО СА НАЙ-УЯЗВИМИТЕ: БЯЛА, КРЕСНЕНСКОТО, МАГИСТРАЛИТЕ, ПРОХОДИТЕ...

Кервана ли, катуна ли ...

Табора

"Столичани" заминават по родните си места. Поне няма опасност от гражданска война като гледам каква е селяния.

До всички т.н. "софиянци", сутринта по БТВ показаха снимки на София след освобождението, 10000 жители, от които 3000 турци, 3000 цигани, 1000 евреи и 3000 българи. Само кал, джамии и схлупени къщурки. За кореняци може да минат само тези, които могат да проследят родовете си до тези първоначални 10000 жители. Моето семейство живее в София от Първата световна война, но винаги сме знаели, че и ние сме един вид пришълци и никога не сме се подигравали на хората от провинцията. Най-грубите и арогантни "софиянци" са хора с произход София-област, но местожителство София-град, заселили се по време на работническата миграция 1944-1989. Не забравяйте кои сте и от къде идвате преди да съдите другите. А това, че сега е пълно с всякакви простаци в София е резултат от тоталната морална деградация в цялата ни държава. София наистина е имала златен период и е била красив и подреден град, но това важи само за периода 1920-1940г.

Колко хубаво казано! Браво!

Работническата миграция е била от цяла западна България, за каква Софийска област говорите...само в градския транспорт колко хора имаше от Видинско, Врачанско и пр., цели роди. За Кремиковци и пр. предприятия да не говорим, всички идваха от цялата страна с едничкото желание за софийско жителство. След промените населението от източна България последва този светъл пример. Струпването на много хора на едно място винаги води до огромни проблеми. Причините са си причини, фактите-факти.

ЛИПСВА ВСЯКАКВА СТАТИСТИКА И РЕГИСТРАЦИЯ, ПЪЛНО БЕЗУМИЕ...

Капка самочувствие!!! Трябва доста зор за да затъпее човек толкова!Как може да се делят хората на софиянци и провинциалисти!

Не, важи за периода 1947-1989 -та.

Народа беден. Народа няма пари. Гроб е виновен. Нали така?

шайката на червените дс-капиталисти , бивши псевдо "комунисти", а сега - газови олигарси

Супер, най-накрая ще има къде да се паркирам след 18 ч, айде бай да връщате празните буркани за пълни и не се връщайте до края на годината поне

Въпрос на инфрастуктура! Живея в град с население по-голямо от това на цяла Бърлгария и нямам този проблем.

Мен.

Къде живееш, та нямаш тези проблеми? Карачи? Колката? Хайдарабад? Там щото са с каруци и няма проблеми да си ги паркираш където си искаш!

Все още центърът на София е задръстен. Явно не е започнало изнасянето

Аз лично ще празнувам до 06.01. 2019г с аверите и кварталните курви в кварталната кръчма.

Изкарай поне и Банго Васил!!

Щом си участвал във възродителния процес значи си на възраст и кварталните курви ги ползваш само за смукалки. Живееш в София, храниш се с боклуци от големите магазини, дишаш мръсен въздух, значи не ти рипа кончето.

6.1 2019 отдавна мина, нещо годините си объркал

Тоятая се обаждат от отвъдното

Този път си честен ,че си признаваш с "кои" празнуваш ...със ...СЕБЕПОДОБНИТЕ СИ :)))

Нормално. Кварталните лузъри празнуват с кварталните курви...

Как хубаво сте написали заглавието, вълна и керван за масите софиянци!!

Преди големия българин Бойко Борисов да поеме управлението на страната къде ходеха българите на Коледа? Ще ви кажа: седяха си в къщи и мааха пръжки с лук. Комунистическо благоденствие - пръжки с лук. Смърт на комунизма.

Ото Скорцени: Ашколсун евалла Ердоган е голям пич. Супер ще е ако се запишат само туркини. Да го учат и да идват в Люлин при мен на практика. Мене по възродителния процес ме командироваха на границата. Там колко туркини опънах в храстите, те са много дащни. Хич не си сваляха шалварите,щото имаха дупка по средата, Правят го за кеф а пък мустакатите булгаристански вешици се ръгаха само за софийско жителсво. Единствения недостатак от моята командировка беше че лепнах сифилис и гонорея, и за съжаление като се върнах ги лепнах на жената. Ама успях да я изманипулирам и да я убедя, че тя ми ги е лепнала. Дори ми каза с кого се е клецала докато бях в командировка. Аз утидох да му избия канчето на онзи и след това го опънах и него. Явно много му хареса защото после всяка събота в 3 часа след обед идваше в къщи у Люлин да го опъвам докато мастията ми беше при маика си в Перник. И така до идването на демокрацията, след това се загуби а аз чух че си е намерил гаже друг тапкач депутат, комуноиден боклук. 2019-12-01 18:14:11 Ото Скорцени

Бедните българи тръгват да харчат парите, които казват че нямат...

Селяндурите изчезват София става ,тиха, спокойна, приказна. Без арогантност и простотия. Кеф. Инверсията едва ли ще се разкара и въдухът няма да стане по чист но ще се диша по леко. След 6ти януари - на банско. Кеф.

..бедните българи, дето едва връзват двата края тръгнали с 2.4 милиона автомобила да честват Коледа по разбитите пътища на съсипаха я тая държава..

То няма толкова българи колкото коли сте изброили:)))))))

хайде отивайте си на село :)

Ура! Утре ще се разходим по Царя!

Ще се делим на софиянци и селяни? Че София в миналото е била едно голямо село. Факта, че се съсредоточи всичко в столицата и хората от провинцията нямат избор и работа и се принудиха да се преселят там. Та, повечето софиянци имат връзка с провинцията. И е нормално по големите празници като Коледа, Нова година и Великден хората да пътуват до родните си места, да се видят с близки и родители. Нали това са семейни празници, всеки избира къде и с кого да праднува. А родителите из другите градове и села с нетърпение чакат празниците за да видят децата си. И това им се отдава 1-2 пъти в годината. Защо трябва да се присмиваме на хората и да ги определяме като селяни, след като политиката на страната е такава, че в малките градове няма работа и не се привличат младите хора? Както и заплатите са много по-ниски от столицата. Затова и хората се принудиха да дишат мръсния софийски въздух само за да имат работа. Естествено е по празниците да искат да са си по родните къщи, спокойни и щастливи. А в чужбина да празнуват май ходят предимно софиянци.

не е нормално! Ти трябва да харчиш ве зомби, не знаеш ли? Трябва да харчиш по "почивки", "излети", каанчета, заведния, ресторанти... как така ше почиваш ти?! харчлък се иска от теб, за кво ти дигнаха заплата - за да изхарчиш разбира се, а не да я стискаш! Марш по миризливет заведения с порция започваша от 15 лв / 100 гр

Гражданите отиват на почивка на село

къде другаде можеш наистина да си починеш , без да харчиш за "почивка"?

Катунарите си изнасят циганията на показ.ха.ха.ха

То в цял свят е така, даже и песен има на Крис Риа, но е важното да се правят сензации за най-тъпия град в света след Брюксел и Амстердам.

Не в цял свят, сърбите и руснаците го карат на терсене.

При бай тошо немаше такива задръствания. Ааа, верно, че при бай тошо и коли немаха хората.

... ама на "каква цена" ги имат ? м? цената е важна, а не вещта и/ или "успеха"... какво "плащаш" за тази "вещ" и/или "успех"- това е важното !

На секви цени ги имат. Сега има коли от 200 лв до 2 милиона лева. И си я взимаш веднага, не след 10 години чакане и не само савеЦки кенеф на колела.

на каква цена? ами на такава, каквато могат да си позволят, бе мунчо! Едни за 500 лв, други за 300 000 лв....според доходите и акъла:) а при соца, колкото и да извадиш...кола няма:) чакаш...

Те и коуеета нямаха, ти за коли говориш.

Задръстванията бяха във влака.

Начи сега сме по-богати от при бай тошо. От колективен транспорт сме минали на собствен, личен.

СС, При бай ти Тошо се пътуваше с БДЖ, защото нямаше евтини таратайки от Западна Европа за 1500 лв. Имаше само нови Лади и Мосвкичи с предварително записване в Мототехника!

Но, да не забравяме че при бай Тошо имаше работещи фабрики и заводи във всички градове. Хората имаха работа и не бяха принудени да се изнасят по София. Но, след като приватизираха и изкрадоха всичко и в малките градове не се откриват раб. места, естествено е София да се напълни с народ. Мислите ли, че е много лесно решение поради безработица и глад да се напусне родния дом, град, държава, заради едното препитание и по-добър живот?

Всичко, което "работеше" по бай тошо фалира и се срина. А тия, които го окрадоха са същите, които го доведоха до фалит чрез малоумната си мъртвородена и неработеща соц система.

А като имаше толкова фабрики и заводи във всички градове и паланки .... защо нямаше храна в магазините. Защо се пускаха връзки за елементарни елекроуреди -- цветен телевизор, хладилник, печка, пералня... Защо за кола се чакаше по една петилетка, даже десетилетия. И защо жилища се чакаше цял живот, и то само панелки и за капак само ако партийния и профпредседателя ти дадат препоръка.

фабрики и заводи, които произвеждаха лайна...и до ден днешен си пащаме за тия "фабрики и заводи", които 45 години работеха на дотации, защото без дотации от държавата/разбирай от нашите пари/ за 3 месеца щяха да фалират..както и стана, де!

Глупости пишете. Хубаво беше че не даваха на всеки боклук кола - избягваха се сегашните проблеми - колата не е задължителна. А за апартамент се чакаше различно даваха и до година и след 10 г. зависи къде живееш и какви "лихвоточки" си натрупал. Ако си боклук разбира се няма да ти дадат препоръка и няма да имаш апартамент - просто не си заслужил , не си допринесъл. Тези, които най-много допринасяха най-бързо получаваха апартаменти на гарантиран заем, минимална лихва и без ипотека. Сега боклук-демократите" лъжат и плашат по младите дето не помнят това време. Но вече никой не вярва на "демократи" защото знае, че те са луди и бълнуват за комунизма.

Колективния транспорт отдавна фалира и сега има раздрънкани някакви вагони дето не се знае на коя гара ще те стопират и ще чакаш някакъв превоз да продължиш , така че и това загубихме безвъзвратно въпреки бая милиони от нашия гръб

От 2 седмици в София цл ден е "час пик" - моловете се пръскат по шевовете! Сега, днес стотици хиляди тръгват по села, къщи за гости, курорти, хотели, спа центрове, Гърция, Македония, Сърбия...цяла Европа и не само.... Бахти бедния народ, а!

Ами София не е България. Пък и не знам какъв процент от тези, които сега са забентили изходите на столицата наистина ще ходят на почивка, а не на родното село.

София не е е България, но е кажи речи 1/4 от България. А и това е казал човека - че има адски задръствания по улиците и моовете, точно защото София от началото на месеца е препълнена с хора от провинцията...очевидно и те имат какво да похарчат за Коледа по молове и почивки! На село е ок..но процентът на тези, които не отиват на село е доста висок.доста!

Имате пет лева в джоба (примерно). И правите Коледа. ...аз (примерно) Ви оферирам нещо, било ТоталноНеясно...било ТриПъти поСкъпо...било точно 5лв ама с ЯсноКакво “качество - а Свят Широк !, едва ли Бихте ми се вързали на махленските похвати .

Боже, няма да има километрични колони по околовърстното! Обичам Коледа! Сбъдна ми се мечтата!

Колони по Околовръстното и в обикновен ден няма отдавна...не само в тези "празни-чни" за София дни:)

Мммм...- пресечката с КнязБорис ? ..на към Павлово ?...онова към Бистрица ? ... - хеле пък ТоралнияЗапек след Младост към за Пловдив !

Недей така, че оня ден от Мосю Бриколаж в Люлин по околовръстното до Икеа Отиде един час киснене в тапи.

Трябва пак ония зевзеци да ги изпратят с табелата "Селяни не се завръщайте! Стойте си на село!" :)

В България всички са селяни, сельо.

гражданино ... дано утре има кой да ти замеси хлеб...ама се съмнявам да можеш сам да се справиш...

Офце се пише с в софиянецо

Как са изгалатиха хората мааму стара?! Уж от ,,опозицията” все вият колко сме зле?Как България загива ,,поробена”от ГЕРБ и ,,жестоко експлоатирана” от Европа която иска да ни унищожи за са засели тука емигранти?!А то имало и около половин милион българи които ще хукнат по Гърция,Турция,Македония,Ниш и Белград,че и по Англия,Испания и Германия да празнуват Коледа. Ама тъй то.Не помнят те ,,идно времи” как бешИ

Празнуват въпреки Герб, не заради него.

Посетете половин милионна София за Коледа!

си отива на село ...

Цял седмица София ще прилича на нормален град.

Коледа е свещен християнски празник. Той се посреща изключително и само в къщи сс семейството... Каква Гърция, какви 5лв, какви Малдиви?!

...абе НЕ е хубаво да Хокате Хората и то по Празници ..(, Отче ;-) - то ЗА добро, а НЕ ОТ добро го правят зер.

Едни Софиянци по Надежда, Люлин, Дружба, Красна поляна. село.....Свят да ти се завие. Панелни аристократи и комплекси от интелигенти и образовани хора родени извън София :) .

Що в Младост, Хаджи Димитър, Левски Г и Малинова Долина да не би да са по-различни? Едно време лозетото на дядо ми беше там където днес се намират "дипломатическите блокове" в Изток. А пък в Овча купел по това време имаше само поляни и кошари.

дядо ми разказваше как ходели до съседното село дървеница да се къпят на басейн

Като вземат да се връщат с щайги, буркани, дамаджани, бидончета и качета са най-интересни. Туршии с камби, кисело зеле, сланини, ракии, консерви със зелен боб, кисели домати, лозови листа за сърми...ауспусите им опрели в асфалта, половин час разтоварват пред входа.

Друго си е викаш да отидеш в Лидъла или КауфланТа да си купиш туршийката от там, а? По-престижно е някак си. Градско. ха.ха.ха

Не бе, нали вече са оправни софиянци с големи заплати. Уж отиват на гости, а ако не са мама и тате, да им напълнят багажниците, няма да изкарат зимата.

Това нещо лошо ли е? Престъпление? Или лош вкус?

Приготви си и ти бе калпазанин. Лежиш като талпа и мааш боклуците от кауфланди лидъли били мили, наречени храна. И тролиш тука да се наядеш днеска.

Най-хубавите дни ! Десет дена в които въздуха е чист, улиците проходими.Мога да паркирам спокойно пред дома си.Не се мяткат торбички с боклук от терасите, опашките по магазините са поносими.Никой не ми мека, мяка и от сорта. Любимите ми десет дни в годината !

..и както Беше онази ..ъъ...адвертайзмънт ;-) за ВърхътНаСладоледа - Днес по Празници, а СъвсемСкоро И Навсякъде.

Екстра! Сега като се поопразни Софията, ще мога да си пия и да си настъпвам дизелраката колкото си искам (без разни да ми се влачат и да пречат).

Аре да те помоля и ти да си идеш на село и там да си "настъпваш дизеларката", а?

Аз ако съм на твое място, ще я паркирам пред НДК-то на културата и ще я форсирам на място. Повече пушек да се вдига...

Те "софиянците" ще се изнесат, ама нали източника на твърди частици във въздуха идва от кюмбетата на тъмнозелените софиянци. Те едва ли ще се изнесат на гурбет по празниците.

Софиянци бягат от софиянци, и като разтоварят багажа, разбират че наоколо само софиянци. Язък за бензина.

Най-добре е и вие с него, целата редакция.

Сега да проверяват за фалшиви болнични за 23 и 27.

В нашата фирма го измислиха. За декември +50% върху месечното възнаграждение. Нещо като половин тринадесета заплата. Който е ползвал отпуска или болничен през месеца си остава само на заплатата.

Зевзек

А заразихте ли се всички, понеже някой е предпочел да вземе парите, вместо да се лекува вкъщи? Като гледам и това са го измислили.

Традиционният креван от софиянци, връщащи се по родните места :)

...че Хората пътуват - Ясно ! ...че Има И (но НЕ всички са) НЕдисциплинирани водачи МПС - Също ! ...че Отново Се търси “под вола теле “ за “доказване” Факта че Сме НумероУно по Брой Ченгета - Хептен ! - ама Кога бре да Му ТаковамТаковата просто Ще имаме ПонеНормални пътища Със Съответните Всички параметри ?!

Очаква се те да се прЕдвижат. Баси неграмотниците.