Коментари - Първата пратка ядрено гориво от "Уестингхаус" вече е на площадката на АЕЦ "Козлодуй" | Днес.dir.bg

Първата пратка ядрено гориво от "Уестингхаус" вече е на площадката на АЕЦ "Козлодуй"

Предвижда се през май поетапно да бъдат заредени първите 43 касети в пети блок на атомната електроцентрала

Обратно в новината

Коментари - Първата пратка ядрено гориво от "Уестингхаус" вече е на площадката на АЕЦ "Козлодуй" | Днес.dir.bg

Коментари

руско гориво,маскирано демократично на тройна цена,мамицата ви аз да еба

И какво означава това, да подготвяме ли скривалищата?

Да очакваме масови инфаркти сред ядрените физици на АЕЦ .

Как точно се постига пълна независимост на АЕЦ-а за горивото. Досега бяхме зависими на 100% от Русия, сега ще сме зависими на 100% от САЩ - но видите ли това била пълна диверсефикация и пълна независимост. Явно нещо тези политици не разбират, че независимост и диверсефикация означава да имаш доставки от минимум два независими източника.

Важното е кой е взел комисионните. Най-малко 10 процента.

Абе горивото дали е руско е важно,ама как са изработени топлоотдаващите елементи и касетите е още по-важно. Иначе по въпроса какво ще правим с отработеното гориво-оглушително мълчание .

и уй за комунистическите поробители от раша.

Докато не бяхме диверсифицирани от Русия, те имаха ангажимент да прибират отработеното ядрено гориво. Сега, понеже сме диверсифицирани и зависими само от американците, използваните касети са си абсолютно наша грижа. Да му мислят хората, живееще в района на Странджа и Сакар и част от тези в Добруджа - там се правят проучвания за построяване на складове за него. А проникне ли и в почвата поради некадърност - е, всички сме в кюпа, нали сме диверсифицирани!

защото лова за русороби ще отвори скоро. Ще ви правим суплес и ще сте трудни за рисуване ха ха ха

Скоро ще почнат проблемите и ще разбереш за какво става въпрос.

САЩ и България са приятели а РФ не ни обича.

Следвайки челния европейски - последно във Финландия, и УСРАИНСКИ - в Запорожката АЕЦ, опит от работа с ядреното гориво на Уестингхаус.. През май - спиране за зареждане, през юни - спиране поради ЗА АВАРИЯ И РЕМОНТ.

това гориво, като отработи, къде ще складираме касетите. Руското се извозваше в Русия, а това къде. Ние хранилище нямаме, а на площадката в Козлодуй надали капацитета е неограничен. За това някой мислил ли е? Иначе, е хубаво, че се отървахме от монопола на РОСАТОМ. Поне по тая линия няма да ни шантажират.

ще бъде унищожен от супер лазера който излиза от устата на японския гига робот. ха хаа

у вас

Произведено гориво от Уестингхаус...хм...ами точно днес Байдън се похвали, че току що, за първи път в историята САЩ успява да произведе обогатен уран. И то само 90кг. За 100 000 домакинства, Байдън казва, че трябва 1 тон. Та това "американско" гориво ли е и диверсифицирани ли сме наистина?

опорка от митрофнка ли е?

Имало било двустранно партньорство, има го в кухите кратуни на евроатлантическите слуги. Бай кравар казва, ще купувате от нас гориво, нищо че е некачествено и скъпо, щото иначе ще има падни стани - и ние купуваме. Ще купите от нас чертежи на самолети и ние купуваме. Ще купите прескъпи остарели установки и ние купуваме. Ние сме шматки, жалки парцали в очите на нашите господари, които ние наричаме партньори. то стана като в онази приказка - ти го плюеш, то вика дъжд вали.

Не съм вярвал, че може да има такава нагла, безпардонна наглост и тотално загърбване на националните интереси. Апропо, къде са сега зелените за да навдигнат глас срещу складирането на отработеното гориво на Българска територия. Или те са зелени само когато им се плаща в зелено.

САЩ и запада превърнаха България в жалка колония за доставка към запада ...на Хора които да работят това което местните не искат. ...на евтина работна ръка в самата Колония България която е напълно овладяна икономически ,политически и военни(бази) от САЩ и запада. ...източват Колонията от финанси,злато,всичко чрез зарибяващо договори. ... Всички наричащи себе си евроатлантици и съучастници на това унищожаване на България трябва и ще бъдат тежко наказани.

в задниците на герб-сдс,пепей дебей които и без тва са в задника на свинята,а задника на свинята е доста широк да поеме уестингхаус заедно със сглобените мравояди плуващи към росенец,а със свинските дзурли можем на изборите да направим курбан,ама за това са нужни топки които за съжаление нямаме още от татово време,там топките бяха закачени с целувки от брежнев,поне брежнев беше либертак и даваше,а сега целуваме само космясали третополови джуки от хилурон които веят байрак на дъгата,и имаме брейкове и полковници зависещи от сороските парчета баница,затова зиг хаил

Апропо, я кажи къде се складира сега ядреното гориво. Щото по договор отработеното го пращаме в Русия, там тя извлича ПЛУТОНИЯТ за направа на водородни руски бомби и квото остани ни го връща обратно в България. А остава почти същото количество дето го пращаме. Та кажи къде се складира като знаеш много

Млъквай руски робе

Ми че то и руското го складираме и то нерециклирано на площадка на АЕЦ Козлодуй. Да не мислиш, че след като ни обяви за неприятелска държава, РФ продължава да ни събират ядрените отпадъци? Не мислиш, нали?

за Украйна

А отработеното ? В Дунава ли го изйърлихте?

Аз предлагам да го стоварим в дворовете на всички фенове на „мирния атом“. Искаш АЕЦ? Ето ти отпадък.

уранът най-вероятно е руски, то онези сделки си вървят въпреки всички санкции. Подробност: преди руснаците поемаха отработеното гориво, сега то ще си остане у нас- вечно емитиращ паметник на българо-американската дружба, пакетирано с подходящ материал отработеонто гориво ще свети и нощем, за около 1000 години напред, поне. Искам да видя празничното посрещане на касетите на мястото им за съхранение, с речи на Посланика, "Министъра" и щастливите лица на местните, изпаднали във възторг от възможността да приютят такъв екзотичен боклук. И тук искам да попитам "Зелените" в България- защо мълчат като гробница по този въпрос?

ако някой още не е разбрал, ще стане ядреното бунище на американски отпадъци

Мне, официална новина, от Охайо. Ползвай гугъл.

Отработеното заминава там, където е и руското, докато не измислим хранилища, където да складираме рециклираното отработено гориво. В дворовете на всички подписали се за референдума за АЕЦ Белене от 2012 година ще се намери достатъчно място. Все пак, щом искаш атомна централа, е логично да се грижиш за ядрените отпадъци.

Това което си написал е неграмотна лъжа. От 1 горивна касета се извличат много неща освен плутония. Това което остава е малко радиоактивен материал от около 1 кг. който се залива в смола и се оставя в хранилище в Русия, каквото ние нямаме тук.

Най-вероятно? Някакви доказателства или „най-вероятно“ в тоя случай значи „на вечна дружба така му се иска“?

РФ си изпълнява договорите. За разлика от САЩ, които спряха тяхната Марица и уволниха хората. И прави разлика между вражеска и неприятелска, че я има и е болезнено разрушителна.

Американското е на дъното на атлантическия океан, френското е на дъното на Средиземно море, що нашето да не е в Дунава или в морето?

Вече го складираме. Защото краварите не дават да го изпращаме обратно. Заради плутония.

умник. това ли разбра от целия текст?

с руски въздух под налягане ха ха ха ха ха ти си постсъветска карикатура ха ха ха

Уточнение - преди руснаците рециклираха отработеното ядрено гориво и ни връщаха ядрените отпадъци. Сега трябва да търсим кой да ни преработи отработеното гориво и къде да го погребем. Така стоят нещата - искаш АЕЦ, копаеш отпадъци. Напълно справедливо.

Япония да не би да не генерира боклук? Южна Корея също? Къде мислите че си държат боклука останалите оператори на американски ядрени реактори?

Те ти го казаха в прав текст - за отработеното гориво те не поемат ангажимент, ние ще си "наторяваме" почвата с него.

РФ буквално едностранно ни спря газа, пък си изпълнявала договорите. Доста си нагъл, приятел.

РФ не ти е спряла газа. Каза "нет в наша банка рубля, нет газа". Щото няма как да им плащаш чрез банка която им прави запор на парите. Не са балами.

изхвърлят ги в океана. На нас може да ни предложат да ги изхвърлим в Черно море, та да им е гадно на руснаците. Въпрос на време е някой роден гений да излезне с такова предложение.

Една независимост,заменена с друга зависимост.Ама по-рано беше доставено от един х.й разстояние,сега идва от майка си от п..та.Плащай за транспорт като си прост!

русоробски продажник. извади си главата от дебелата митрофанкса пърдялка

Е 100.000 год. ядрен боклук и радиация...

Знаят ли тия национални предатели: 1- С колко ще намалее ефективността на АЕЦ с новото гориво; 2- Колко ще ни струва съхранението на отработеното гориво

си поредната котка в чувал... верно американски, ама пак си е чувал. Иди после вярвай на хора които ръсят пари за нещо което може би ще получи лиценз следващия понеделник, а иди после не вярвай на хората които твърдят че и този път политиците "сгънаха" специалистите и в тази област на познанието;)

Може да останем без ядрени мощности. Поводът- липса на хранилище за постоянно съхранение на отпадъците на наша територия. Ще купуваме ток от комшиите. Това ще стане в рамките на деиндустриализацията тук, в един кюп сме заедно с немците. Новите мощности ще бъдат заплатени в аванс но няма да бъдат изградени поради назованата по-горе причина. За закриване остава нефтохима. Всичко това разбира се ако се запазят сегашните перспективи за "развитието" на страната, а именно- плацдарм на източния фланг на НАТО, пустееща зема, потенциална зона на военни действия. Разбира се, може нещо да се промени, но в момента това е посоката, в която страната върви. Повозете се на влак и вижте каква разруха е навсякъде, вижте хората по трасето. Ще ви се отворят очите за пътя, по който вървим.

Коментари - Първата пратка ядрено гориво от "Уестингхаус" вече е на площадката на АЕЦ "Козлодуй" | Днес.dir.bg

Първата пратка ядрено гориво от "Уестингхаус" вече е на площадката на АЕЦ "Козлодуй"

Предвижда се през май поетапно да бъдат заредени първите 43 касети в пети блок на атомната електроцентрала

Обратно в новината

Коментари - Първата пратка ядрено гориво от "Уестингхаус" вече е на площадката на АЕЦ "Козлодуй" | Днес.dir.bg

Коментари

руско гориво,маскирано демократично на тройна цена,мамицата ви аз да еба

И какво означава това, да подготвяме ли скривалищата?

Да очакваме масови инфаркти сред ядрените физици на АЕЦ .

Как точно се постига пълна независимост на АЕЦ-а за горивото. Досега бяхме зависими на 100% от Русия, сега ще сме зависими на 100% от САЩ - но видите ли това била пълна диверсефикация и пълна независимост. Явно нещо тези политици не разбират, че независимост и диверсефикация означава да имаш доставки от минимум два независими източника.

Важното е кой е взел комисионните. Най-малко 10 процента.

Абе горивото дали е руско е важно,ама как са изработени топлоотдаващите елементи и касетите е още по-важно. Иначе по въпроса какво ще правим с отработеното гориво-оглушително мълчание .

и уй за комунистическите поробители от раша.

Докато не бяхме диверсифицирани от Русия, те имаха ангажимент да прибират отработеното ядрено гориво. Сега, понеже сме диверсифицирани и зависими само от американците, използваните касети са си абсолютно наша грижа. Да му мислят хората, живееще в района на Странджа и Сакар и част от тези в Добруджа - там се правят проучвания за построяване на складове за него. А проникне ли и в почвата поради некадърност - е, всички сме в кюпа, нали сме диверсифицирани!

защото лова за русороби ще отвори скоро. Ще ви правим суплес и ще сте трудни за рисуване ха ха ха

Скоро ще почнат проблемите и ще разбереш за какво става въпрос.

САЩ и България са приятели а РФ не ни обича.

Следвайки челния европейски - последно във Финландия, и УСРАИНСКИ - в Запорожката АЕЦ, опит от работа с ядреното гориво на Уестингхаус.. През май - спиране за зареждане, през юни - спиране поради ЗА АВАРИЯ И РЕМОНТ.

това гориво, като отработи, къде ще складираме касетите. Руското се извозваше в Русия, а това къде. Ние хранилище нямаме, а на площадката в Козлодуй надали капацитета е неограничен. За това някой мислил ли е? Иначе, е хубаво, че се отървахме от монопола на РОСАТОМ. Поне по тая линия няма да ни шантажират.

ще бъде унищожен от супер лазера който излиза от устата на японския гига робот. ха хаа

у вас

Произведено гориво от Уестингхаус...хм...ами точно днес Байдън се похвали, че току що, за първи път в историята САЩ успява да произведе обогатен уран. И то само 90кг. За 100 000 домакинства, Байдън казва, че трябва 1 тон. Та това "американско" гориво ли е и диверсифицирани ли сме наистина?

опорка от митрофнка ли е?

Имало било двустранно партньорство, има го в кухите кратуни на евроатлантическите слуги. Бай кравар казва, ще купувате от нас гориво, нищо че е некачествено и скъпо, щото иначе ще има падни стани - и ние купуваме. Ще купите от нас чертежи на самолети и ние купуваме. Ще купите прескъпи остарели установки и ние купуваме. Ние сме шматки, жалки парцали в очите на нашите господари, които ние наричаме партньори. то стана като в онази приказка - ти го плюеш, то вика дъжд вали.

Не съм вярвал, че може да има такава нагла, безпардонна наглост и тотално загърбване на националните интереси. Апропо, къде са сега зелените за да навдигнат глас срещу складирането на отработеното гориво на Българска територия. Или те са зелени само когато им се плаща в зелено.

САЩ и запада превърнаха България в жалка колония за доставка към запада ...на Хора които да работят това което местните не искат. ...на евтина работна ръка в самата Колония България която е напълно овладяна икономически ,политически и военни(бази) от САЩ и запада. ...източват Колонията от финанси,злато,всичко чрез зарибяващо договори. ... Всички наричащи себе си евроатлантици и съучастници на това унищожаване на България трябва и ще бъдат тежко наказани.

в задниците на герб-сдс,пепей дебей които и без тва са в задника на свинята,а задника на свинята е доста широк да поеме уестингхаус заедно със сглобените мравояди плуващи към росенец,а със свинските дзурли можем на изборите да направим курбан,ама за това са нужни топки които за съжаление нямаме още от татово време,там топките бяха закачени с целувки от брежнев,поне брежнев беше либертак и даваше,а сега целуваме само космясали третополови джуки от хилурон които веят байрак на дъгата,и имаме брейкове и полковници зависещи от сороските парчета баница,затова зиг хаил

Апропо, я кажи къде се складира сега ядреното гориво. Щото по договор отработеното го пращаме в Русия, там тя извлича ПЛУТОНИЯТ за направа на водородни руски бомби и квото остани ни го връща обратно в България. А остава почти същото количество дето го пращаме. Та кажи къде се складира като знаеш много

Млъквай руски робе

Ми че то и руското го складираме и то нерециклирано на площадка на АЕЦ Козлодуй. Да не мислиш, че след като ни обяви за неприятелска държава, РФ продължава да ни събират ядрените отпадъци? Не мислиш, нали?

за Украйна

А отработеното ? В Дунава ли го изйърлихте?

Аз предлагам да го стоварим в дворовете на всички фенове на „мирния атом“. Искаш АЕЦ? Ето ти отпадък.

уранът най-вероятно е руски, то онези сделки си вървят въпреки всички санкции. Подробност: преди руснаците поемаха отработеното гориво, сега то ще си остане у нас- вечно емитиращ паметник на българо-американската дружба, пакетирано с подходящ материал отработеонто гориво ще свети и нощем, за около 1000 години напред, поне. Искам да видя празничното посрещане на касетите на мястото им за съхранение, с речи на Посланика, "Министъра" и щастливите лица на местните, изпаднали във възторг от възможността да приютят такъв екзотичен боклук. И тук искам да попитам "Зелените" в България- защо мълчат като гробница по този въпрос?

ако някой още не е разбрал, ще стане ядреното бунище на американски отпадъци

Мне, официална новина, от Охайо. Ползвай гугъл.

Отработеното заминава там, където е и руското, докато не измислим хранилища, където да складираме рециклираното отработено гориво. В дворовете на всички подписали се за референдума за АЕЦ Белене от 2012 година ще се намери достатъчно място. Все пак, щом искаш атомна централа, е логично да се грижиш за ядрените отпадъци.

Това което си написал е неграмотна лъжа. От 1 горивна касета се извличат много неща освен плутония. Това което остава е малко радиоактивен материал от около 1 кг. който се залива в смола и се оставя в хранилище в Русия, каквото ние нямаме тук.

Най-вероятно? Някакви доказателства или „най-вероятно“ в тоя случай значи „на вечна дружба така му се иска“?

РФ си изпълнява договорите. За разлика от САЩ, които спряха тяхната Марица и уволниха хората. И прави разлика между вражеска и неприятелска, че я има и е болезнено разрушителна.

Американското е на дъното на атлантическия океан, френското е на дъното на Средиземно море, що нашето да не е в Дунава или в морето?

Вече го складираме. Защото краварите не дават да го изпращаме обратно. Заради плутония.

умник. това ли разбра от целия текст?

с руски въздух под налягане ха ха ха ха ха ти си постсъветска карикатура ха ха ха

Уточнение - преди руснаците рециклираха отработеното ядрено гориво и ни връщаха ядрените отпадъци. Сега трябва да търсим кой да ни преработи отработеното гориво и къде да го погребем. Така стоят нещата - искаш АЕЦ, копаеш отпадъци. Напълно справедливо.

Япония да не би да не генерира боклук? Южна Корея също? Къде мислите че си държат боклука останалите оператори на американски ядрени реактори?

Те ти го казаха в прав текст - за отработеното гориво те не поемат ангажимент, ние ще си "наторяваме" почвата с него.

РФ буквално едностранно ни спря газа, пък си изпълнявала договорите. Доста си нагъл, приятел.

РФ не ти е спряла газа. Каза "нет в наша банка рубля, нет газа". Щото няма как да им плащаш чрез банка която им прави запор на парите. Не са балами.

изхвърлят ги в океана. На нас може да ни предложат да ги изхвърлим в Черно море, та да им е гадно на руснаците. Въпрос на време е някой роден гений да излезне с такова предложение.

Една независимост,заменена с друга зависимост.Ама по-рано беше доставено от един х.й разстояние,сега идва от майка си от п..та.Плащай за транспорт като си прост!

русоробски продажник. извади си главата от дебелата митрофанкса пърдялка

Е 100.000 год. ядрен боклук и радиация...

Знаят ли тия национални предатели: 1- С колко ще намалее ефективността на АЕЦ с новото гориво; 2- Колко ще ни струва съхранението на отработеното гориво

си поредната котка в чувал... верно американски, ама пак си е чувал. Иди после вярвай на хора които ръсят пари за нещо което може би ще получи лиценз следващия понеделник, а иди после не вярвай на хората които твърдят че и този път политиците "сгънаха" специалистите и в тази област на познанието;)

Може да останем без ядрени мощности. Поводът- липса на хранилище за постоянно съхранение на отпадъците на наша територия. Ще купуваме ток от комшиите. Това ще стане в рамките на деиндустриализацията тук, в един кюп сме заедно с немците. Новите мощности ще бъдат заплатени в аванс но няма да бъдат изградени поради назованата по-горе причина. За закриване остава нефтохима. Всичко това разбира се ако се запазят сегашните перспективи за "развитието" на страната, а именно- плацдарм на източния фланг на НАТО, пустееща зема, потенциална зона на военни действия. Разбира се, може нещо да се промени, но в момента това е посоката, в която страната върви. Повозете се на влак и вижте каква разруха е навсякъде, вижте хората по трасето. Ще ви се отворят очите за пътя, по който вървим.