Социолог: Залогът е какво става с политическата карта

Ако резултатът от изборите е загуба на ГЕРБ, очевидно ще се ходи на предсрочни избори, заяви за Радио "Фокус" социологът Първан Симеонов.

Обратно в новината

Коментари - Социолог: Залогът е какво става с политическата карта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От снимката,се взе много на сериозно,май?!

На комунистите им трябва власт, защото вече две години не могат да крадат и нов шебек, който да връткат и да искат шанс да се учи да поуправлява.

Де ги тез комунисти - в герб. В моя град шеф на БСП е 25-26 годишен младеж. За разлика от повечето гробари той не е комунист. Гарантирано. Стига простотии. Власт трябва на герб да си докрадат милиардите. Ама няма - БСП им пречи, Путин им пречи, мигрантите им пречат, Канада им пречи - аман , не мой се накраде човек спокойно. Гербер като краде и змията не го закача.

Може и някоя 20 годишна ,да движи нещата-защо,не?!

не знам ГЕРБ да управлява вече десет години. Не извъртайте думите на премиера - той дословно каза"Ако на ПЪРВИ тур загубим - подавам оставка".. КОМУНЕТА - САМО У НАС УПРАВЛЯВАХТЕ ПОВЕЧЕТО ВРЕМ ВИЕ - не се наядохте, не се накрадохте. Затова сме най-бедната страна в Европа, затова бягат младите - оставете си с циганята. То цели могъщи империи са загивали та ние ли - аз съм се премирил вече.

... вече и с "усещания" ли работят-направо да си признават че са врачки под прикритие.

Година след създаването си, известната със спорна слава застрахователна компания SIC (Security Insurance Company), или просто СИК, се вижда на четвърто място сред застрахователите и мечтае за приходи от милиарди. По повод на светлата годишнина застрахователите с борчески дух вдигнаха коктейл, който беше уважен от видни личност предимно от банковите и спортните среди. "Нас, вас и другите, които сме поканили, но не дойдоха, ни свързват истинско приятелство и сърдечна дружба", прочете шефът на СИК Красимир Маринов-Маргин от лист, подвързан в алена папка. За контактите с медиите се нагърби инициативният Бойко Борисов, шеф на фирма "Ипон" (ангажирана и с охраната на Тодор Живков). Той услужливо уведоми, че хроникьорите ще бъдат допуснати в салона за 15 минути - от 19:30 до 19:45 часа. Малко по-късно Борисов агресивно съобщи, че вълнуващият оглед се отлага, а продължителността му ще бъде намалена с 5 минути. Охранителният бос проведе кратък инструктаж: журналистите да се движат в стегната група плътно около Борисов, за да не обезпокояват гостите. Неизживеният екскурзово.д подкара ентусиастите към светските забележителности на СИК-коктейла. Благодарение на охранителя Борисов, фотографите не успяха да уловят с обективите си шефа на Интергруп и едно от лицата на СИК Младен Михалев-Маджо.

Главнокомандващият Плевнелиев е безкрайно неудачен избор, с мътно комсомолско и БКП минало, престъпно натрупано благосъстояние и фалшифициран вот. Накратко, поставеният Плевнелиев е един напълно ненужен човек... Плевню изглежда като нахилен идиот, безспорно. Заеква дори когато си чете речите. Най-често гледа така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не е сигурен. Във Варна президентът Росен Плевнелиев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Плевнелиев се изтъпани на площада пред съда и подскачайки неадекватно рече, че Варненският окръжен съд бил модел за България. Плевнелиев бе зает да се хили като изоглавен и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката на съдийките Ванухи Аракелян. Зевзеци от площада коментираха, че Росен Плевнелиев спешно трябва да се прегледа при известния варненски психиатър Войнов, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Няма да забравя когато на концерта за Българската коледа, Президентът се смя, и то точно в момента, когато по монитора показваха болни деца. Тогава го съжалих, защото той просто не беше разбрал къде е и за кого е Българската коледа. Според мен, този човек трябва много сериозно да се прегледа и то главно главата... С номинацията на М.Попова за вицепрезидент, ГЕРБ се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент в президентската двойка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - Плевнелиев от собствената му инфантилност и автентична тъпота...

"Ситуацията изглежда опасно хаотична"???? И КОЙ я докара дотам бе герберчета??? КОЙ управлява колонията вече 10 години??? Заплахите за оставка показват пълната безотговорност на сегашното правителсво от безмозъчни послушковци!

явно искаш инструкции от москва! времената са други ,смени си чипа в главата и се радваи на живота другарю!

КОМУНИСТЪТ Борисов е национален предател, недоучила маймуна, дето се чуди на кого първо да се кланя и забравя кой точно му плаща заплатата, а именно, блеещите малоумни и мазохистични скотове, пенявещи се на парцуца пред риалитито. тиква, ти си прост човек, тарикат, селски бек и палячо, с когото се подиграват, на какъвто и форум да се появиш, рапон, примат и илитерат. Какво стана с агнетата за Катар, иранския интерес, гледането на добитък от компютърните спецове и другите продукти на мисловната ти дрисня, бе, наглецо. Мачлета си цъкаш, докато нелегалните, издържани отново от бюджета, разцъкват по Мария Луиза, предателю и мишок жалък!

нещо не мога да разбера патриот се пише а се изкарва русофил!нямам нищо против нормалните руски граждани,но тези тук в българия не са патриоти ,а калпазани свикнали на привилегии и беззаконие по съветско време!

щом си русофил-вън!отиваи си при твоите господари !искаме наи сетне нормални българи и нормални руски граждани(тоест не всички руснаци са като българските русофили) напатихме со от руската окупация и посследствията от нея сега са други времена!

ти е от формат ГЕЙ 007

ПОЛИТИЧЕСКАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ СЕЕЩА ХАОС,Е НА СВЪРШВАНЕ!!!СЪЗДАВАНЕТО НА ОБЕДИНЕН ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ,Е ПРОЦЕС,КОЙТО ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДЦЕНЯВА!!!ПАТРИОТИЗМА У МЛАДИТЕ Е ВСЕ ПО СИЛЕН!!!ИЗБОРИТЕ В БЛИЗКО БЪДЕЩЕ ЩЕ ПОТВЪРЖДАВАТ ТАЗИ ТЕНДЕНЦИЯ!!!НАРОДА СЕ ОРИЕНТИРА ВЕЧЕ,СЛЕД ДЕМАГОГИЯТА НА ПРОДАЖНИЦИТЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА НА ГРАБИТЕЛСКИЯТ ПЕРИОД,НАРИЧАН"ПРЕХОД"!!!ПРЕД БЪЛГАРИЯ СЕ ОЧЕРТАВА ВСЕ ПАК СВЕТЛО БЪДЕЩЕ!!!

Сигурни са гласовете на Турците ,те са за ГЕРБ ! Партията на Българските Турци ДОСТ на господин Лютфи Местан даде подкрепата си за партия ГЕРБ ! И тези гласове ще изберат госпожа Цецка Цачева за Президент ! Победа номер 12 за ГЕРБ . Ревете комунета .

Това хич не е повод за гордост-едни национални предатели ще подкрепят други такива! Такава "подкрепа" по скоро ще намали и без това намаляващите гласове за ГЕРБ! Но не знам дали ще има Костинброд2.

Просо сънува,май?...

Тоя пръч какво само ни го показвате.

Момчето е умно и интелигентно. Какво искаш, да ти показват пъпчивия задник ли?

Докъде я докарахте видяхте ли. От турските и противоконституционни партии да зависи политиката в страната. Вижте се предатели, продажници, българоубийци, еничари. Вижте се. Погледнете един народ български отруден, измъчен, боледуващ, беден. Вижте как този народ и тази Държава вече са ПОРОБЕНИ. Сега трябва да сте доволни от това което се случва на шибаната ви политическа карта.

Тези отрано започнаха да ни страхуват, какво ще стане, ако Герб загуби. Ами ще има избори, после дай Боже някой може да изнесе данни как са попиляни 25 млрд. и накрая някой да влезе в затвора. Няма лошо.

"Ситуация" "опасно хаотична" "споделена отговорност" "жива, умряла левица" "мандат докрай с епилог" .... и т.н. и т.н ... Абе ... глупости на търкалета ... а това: - Приоритетни цели пред Икономиката на България /основа за благосъстоянието на една държава и гражданите и/ - Приоритетни цели пред Енергетиката на България /основа на икономиката на една държава/ - Приоритетни цели пред Националната сигурност на България /в основата на НЕзависима енергетика и икономика на една държава/ - Образование, здравеопазване, култура /в основата на Националната сигурност на една държава/ ...... Е да попитам, какво значение ще има коя партия, коалиция или каквото се сетите ще "управлява" .... като без горе изброените важни Държавни приоритети ... НЯМА да има какво да се управлява .... или това "социолозите" "експертите" "агенциите" не им влиза в работата ... .... или може и да бъркам ....

По-скоро трябва да сподели килиите в софийският затвор с някой, най-вече с партията майка БСП!

Малка поправка - не БСП ... а ... БКП!

В България няма политици и такивя анализи от новоизлюпени социолози са заблуда.Тук политиците са крадци и разбойници.За 26 год. 30 процента от народа е навън, другите 60 живеят на прага на мизерията.

Разбрахте ли сега драги ми прости селянчета защо се предлага търговското сътрудничество сета между канада и ес и защо вас ви наблъскаха в градовете. За да ви управлява кралицата майка т.е. озарените от светлината или с други думи казано онези отгоре. То и затова в Египетските пирамиди е фрашкано с фрески на онези отгоре дето ще ви чукат както си пожелаят.

всичко е за запазване на бизнес интереси и бизнес територии и влияние-монополи,картели,лобита на (наши хора).моща на парите ще избере българският президент,а не значението на беднякът българин!

да не би да е нещо страшно ? След като предлагаш човек като Цачева за президент трябва да си готов за предсрочни избори. Тази жена е срам за българските политици и петно върху демократична България

ОбидинявайтИ сЪ всички "демократи" лустровйтИ сЪ, ма защо си избирате все комунисти, я погледнете най големите "демократи" какво прави там другарката Пръмовица ?Иначе оревавате орталъка за лустрация ха ха, ма първо лустровайте вашите си па после другите.Или има вероятност ако ги лустровате да останете с един файтон хора, то не че не сега сте по вече но да не си вкарате сами автогол: )))) !!!

Драги ми прости ама прости селянчета, има ли значение кой ще ни е президент като се подложихме да ни управляват масоните в брюксел а тея ги управляват отвъд голямата вода т.е. оная дето размахва факела на озарените от светлината а те ни вземат златото под завоалираната форма на канадска фирма а канада е монархия подчинена на кралицата майка дето пречука лейди Ди защото знаеше много неща. Та такива неща по белия свят а аз се чудя защо не си останахте в кибуците демек селата преведено на български.

През 1935 г., на референдум населението на Германия е гласувало- някъде към 90%, длъжностите президент и премиер да се слеят в една, наречена фюрер.Парламентарната държава е престанала.Дошъл е краят!

Доказателстъвото, че по времето на Гея-Бея-Злодея управляваше не Олигарски, а Соколът на България е факт! Депесе не е патерицата на Лява България Лява България е патерицата на Депесе

абе едно не мога да разбера от коментиращите тук-да се обърнем обратно към интересите на русия или да се опитаме да сме като държaви като австрия,германия,холания,чехия?

Стига сте плещили глупости! Ясно и точно сме се определили че сме в ЕС и НАТО. Това не се оспорва изобщо от нито една партия...за атака не знам. Говори се само за икономическите санкции. Кой блокира намерението за нови икономически санкции преди два дни? Италия. Защо? Защото икономическия и търговски интерес така им диктувал.

Ха ха, а Германия държи целия ЕС нали така ? Ха намери и прочети какво представлява един документ нарича се -Канцлер акт подписват го всички канцлери след войната та до днес ! Този документ е с времетраене 199 год...Подписват го веднага след ВСВ без Русия, и тогава ще разбереш де факто кой ръководи Германия и целия ЕС чети бе чети ха ха наивници ха ха !!!

Ами Австрия и особено Чехия се обявяват против санкциите на ЕС срещу Русия! Поинтересувай се за поведението на Земан и го сравни с това на Плевнелиев и ще разбереш.А пък Германия построи газопровод директно с Русия ,и сега строи втори такъв (Северен поток 2). Затова са добре,а ние без проекти няма как да сме добре.Ти искаш като тях да сме,нали? Ами хайде де -защо отказахме газопровода си? Та Германия руските интереси ли държи или своите? Земан като критикува американците,той руските интереси ли държи или своите? Във друга хубава държава,със руска АЕЦ -Финландия,те чии интереси държат? Унгария,дето подписа договор за двойно по-голяма централа от Белене преди 2 години,те чии интереси държат? Ами турците? Преди 15 години ,като си построиха директен газопровод под морето Син поток,чии интереси защитаваха? Оттогава започна израстването на вековно изостанала Турция. затова сега подписаха и за още един газопровод -Турски поток. Заради чии интереси? Руски ли? А имат подписан договор с руснаците и за 6 ядрени реактор -това според тебе,чии интереси защитават?Ние като нападаме Русия,чии интереси държим? И с какво останахме? С пръст в ...!

Позицията на Чехия не е тази на Земан. Ние не нападаме Русия, а обратно. Русия е агресивна и вражеска държава, която е на ръба на икономическа и социална катастрофа. Руско-българските проекти са олицетворение на корупция, грабеж и дебилност.

партизани,ятаци,борци против фашиз(ъ)ма и капитализ(ъ)ма,военни от българската народна армия,милиционери,бивши директори на бившите ни предприятия и заводи,граничари-обединяваите се да съхраним нашето за нас и нашите деца и внуци!с нас е атака ,бсп и русия

Можехме да направим лустрация...ама не пожелахме...че и ние малко...

ееех лустрация, светлината е вредна за хлебарките,бягат от нея!

Първан е достоен за нов Кънчо и Махащият С Ръце ( А. Райчев)

Настана време страшно, предизборно. За идващите 21 дни ще се преименувам на името на "героят" от ВСВ, Александър Матросов.

allen leuten recht getan ist eine kunst der niemand kann!

За това му казваме, ОТЧЕ НАШ. Атеизмът си отива, това е най-ретроградната религия. Гаранция: моя милост.

Аз го разбрах, че доста време съм учил немски, ама простолюдието драскащо тук мислиш ли, че вдяват

еи тези бивши бкп и дс активисти и функционери за тази власт жертви са давали ,бяха се покрили като хлебарки от свелината на тъмно и днес 2ш год пак изпълзяха! ура другари-излъгахме ги!

за мен лично господин плевнелиев трябва да остане още един мандат като президент,ако това не стане,скоро ще съжеляваме ,че сме изтървали питомното и гоним дивото,като гледам сегашните домогвания и борба за власт-вразумете се!

ди си ходи по живо,по здраво...

Не, тоя не го ща, тоя изопачава цялата история на България, въпреки, че е комунист той и цялото му родословие, такива комунисти ни не требват - най тъпите и яростни комсомолци на БКП!

диктатура на бкп,назначена на власт от кпсс,диктатурата и членството ,като,чавдарч,пионери ,комсомолци,комунисти беше задължително условие за работа и кариера,в този смисъл народът избра бившият си цар симеон)за спасител, но тои се подлъга и не устоя на парите(корумпира се и се провали) хората изгубиха надежда!

Този балерон си го задръжте за вас!

първо-намерте ефективна противоотрова срещу българската мафия от диктаторските времена и после мозе и да има избори!за сега господин плевнвлиев е наи добре да продължи да е още един мандат за президент! ето агент гоце беше цели два мандата на власт!

Не мозе, не мозе, г-н прИцидента ако е втори мандат хептен по големи глупости ще сътвори.Най добре е да изнася лекции на пъпчиви студентки за добър хонорар, те техните си не ги оставят да ровят по кофите !!!

значи агент гоце му е позволено да прави цели осем години глупости,и се натиска и ще веднъж да е президент,ааа не може! плевнелиев поне е по читав и съм сигурен че един ден и то скоро българия ще катастрофира финансово,азщото не може да излъже пазарната конюнктура!

за какви избори говорим ,като няма избор(герб,бсп,дпс,атака=бкп и дс)! то все едни същи и българия си остава непривлекателното гето и беднякът на европа!

мисли да ни направи богати?

тази партия ,която пази мафиотските интереси и бизнес ще ни направи богати!

Е как няма, избери си Ръбовете с другарката Куневицау или пък премини към платена мрежа избор голям я па ти, нямал избор ???!!!

ГЕРБЕРСКАТА ВЪРХУШКА ТОВА Е НОВОТО ПОЛИТБЮРО НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТЧЕСКА ПАРТИЯ. Ще гласувам заБългарския генерал РАДЕВ....

да гласуваш за Радев значи да гласуваш пак за ПОЛИТБЮРО НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТЧЕСКА ПАРТИЯ, единствената алтернатива на старите политически престъпници е Трайчо Трайков

видяхме вече реформаторите как се подиграха с избирателите си и се прегърнаха с Герб. Не вярмам на тези хора.

А бе гусин Симеонов, при активност 40% за каква политическа карта ми говорите?! На някои им се иска "стани за да седна"... това вече сме го играли. Президентът може да бъде само малка пръчка на тъпана. Точка!

ти верно си тъпанар

българите в чужбина искат законова промяна и ще гласува за Трайков

много добре, но това какво ще промени?!

ще бъде направена крачка в правилна посока, към върховенство на закона а не върховенство на мутрите

ИЗТРИХА МИ КОМЕНТАРА СУТРИНТА ЗАЩОТОПРИЗОВАВАЛ КЪМПРОТИВО-ОБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ , ... ОБАЧЕ СПОРЕД МЕН ДА ОТРЕЖЕН ГЛАВАТА НА УТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА И ШАЙКАТА СИК СИ Е ВЪРХОВНА ОБЩЕСТВЕНА ПРОЯВА НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО :)))

това ако беше любимия ти комунистически строй, до сега вече да са те хвърлири на прасетата в Беляне

Тирани, всуе се морите! Не се гаси туй, що не гасне! Лучата, що я днес гасите, тя на вулкан ще да порасне. ... ПРОБЛЕМА НА БАНДИТА Е ЧЕ ВИНАГИ СЕ СТРАХУВА ЧЕ ЩЕ ГО УТРЕПЯТ ... И ОТ ТОВА ОТКАЧА ... А КАТО СТАНА ВЪПРОС ЗА ТРЕПАНЕ ... НЕ САМО ТРЕПАНЕ НА МУТРИТЕ АМИ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ - НЕКА СЕ ГЪРЧАТ ЦЯЛ ЖИВОТ С БОДИГАРДОВЕ КОГА ЩЕ ПУКНАТ :))

От писанията на господина разбрах, че трябва да гласувам за Цецка за да няма хаос. То хубаво ама ме мъчи един въпрос: Къде ще намести съпруга си Цецето ако стане президент? Като дойде в София го сложи да продава Булгартабак. Като се издигна пак се погрижи и за него-РВД. А като президенша къде ли ще реши, че най му отива? все пак човека е архитект, нищо че преди да го поеме на буксир жена му е проектирал гробищни и църковни паркове в Плевен.

Дълбоки дълбокости му се привиждат на тоя в театрото наречено "политика" в БГ. То просто продължава да си е имитация на многопартийна система. Радев е очевидно обща кандидатура на БСП и ГЕРБ, защо инак ГЕРБ биха издигнали неизбираем кандидат като Цачева.

Тук не само изтриват коментари, но ги и ЗАТРИВАТ - дори и аватар не остава. Изчезнаха ми два коментара,заедно с аватара. Е, нали сте много достойни, честни и почтени. Много ви боли от истината,която не ви изнася. Манипулатори, нищо не става от вас, освен да сте на далавера и винаги да държите знамето на победоносеца. Но има възмездие и то един ден ще ви стигне -ако не вас самите,то ващите деца и внуци.

Кажи "Берекет версен", че все още можеш да постващ в дира. Идва време когато ще те подгонват заради написаното, дори. След две-три седмици не с "Протестен вот" да участваш, ами с КАРДИНАЛЕН ВОТ! БАСТА КВАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ! Нашият АК 47, е БЮЛЕТИНАТА. /след това и тоягата, за три дни само?!/

Какъв е тоя джихадистки водач от снимката, когото ни пробутвате за социолог.

''Разгъването на маркуч в гориста местност''. Това е политическата карта към настоящият момент. До кога ?!

Простия , Пинокио и Цуци образуват Бермудския триъгълник за България.

"Ситуацията изглежда опасно хаотична." За жителите на Телиш със сигурност ситуацията става опасна, защото там ще има център за навлеци. Това чух в новините по БНР. Телиш, Плевен, Червен бряг, Горни Дъбник, Долни Дъбник, ....., събудете се!!!

залогът е ще пуснем ли пак мафиотите от БСП и ДПС да ни завладеят страната А после ще се оправим с и герб

Кога? Аз искам още сега.

Тоз промит мозък (на снимката) е със сигурност евангелистки проповедник и верен син на западните протестантско-юдейски сатрапи ! Бас държа !

не позна - от твоите е

ми значи баш е познал - бесепарска подметка

само каракачанов -всички други са статукво от малоуници!

Забавен си.

Не ви ли омръзна някакъв малограмотен олигофрен да ви дрънка глупости с менторски тон. Да ви обяснява неправилно елементарни неща сякаш и вие сте тъпи като него.

Бай Хуй ще спечели изборите. Цецо Кретена вече е наредил чувалите с бюлетините. Мамата Травестит е само за ташак. Никакво гласуване.

За бога братя българи, не гласувайте.

Искам от моят глас Цецо да получи херния като мъкне чувала , за това ще гласувам.

ТЕЗИ чували, освен да развъждат мишки за друго не стават?