Първа жалба в съда срещу забраната на Ананиев за разходка в парковете

Биолог атакува пред ВАС заповедта, смята, че е вредна за здравето и имунитета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък съм доволен от забраната за парковете и градините. Така тъпанарите си стоят в къщи, а аз и приятелите ми се разхождаме в празните паркове. Ако се подложи на всенародно гласуване, ще гласувам забраната да е перманентна.

Излзиаме с жената всеки ден, намирам начин и места за разходка. САМИ! 8-9 км всеки ден! Чувствам се супер- жизнен, свеж и най- важното усмихнат, без страх от никакви болести. Живот със страх не е живот! Наложиха забрани, които изтощават хората повече от колкото има смисъл. В Австрия и Германия например, при заболели няколко хиляди, имаш право 2 часа да се разхождаш при определна дистанция. Мерките тук са стресиращи и имат за цел да всяват паника и страх в населението. Всичко е дисциплина и разум и не е трудно да се наложат правила, които помагат за по лесното преминаване през тази епидемия, а не да се изтощава народа до безкрайност. Спрети си телевизорите и живейте с усмивка, до колкото е възможно!

Изведнъж популацията се сети, колко са й необходими парковете! Досега само старци присядаха да отморят и тук-там някоя заблудена майка с количка...Но сега - ау-ууу, възмутително, лишават ни от въздух под налягане! А ги превърнаха само в отходни места за домашни любимци. Е, налага се да се понаведат и да си съберат фекалиите, няма как, оттам иде всичко. Като толкова искате природа и въздух, идете на село, чака ви и плаче...но за мотика!

А на тези господа от кризисния щаб да казват реалната бройка на заразените. Да махнат всички ограничителни мерки и КОЙТО ОСТАНЕ ЖИВ ОСТАНЕ

Предлагам на ови българския народ да премахнем извънредното положение да си ходим по паркове планини децата да ходят на училище. Само така ще можем да се ликвидираме като народ. А на тези които завеждат дела да ги хване коронавирус

ПИПЕ ТИ НЯМАШ, ТО Е ВИДНО ОТ САМОЛЕТ! И ДА КЪЛНЕШ И ДАНЕ КЪЛНЕШ, СКОРО ОГРАНИЧЕНИЯТА ЩЕ ПАДНАТ! ЖИВОТЪТ Е ПО-СИЛЕН ОТ СТРАХА! РАЗУМЪТ Е ПО-СИЛЕН ОТ ГЛУПОСТТА ДА СПАЗВАШ ТЪПИ ЗАПОВЕДИ! АМА ТИ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖИШ ДА СИ СТОИШ У ВАС, В КОПТОРА! ХИЧ НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ ДО ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ!

Когато примерно доктор е министър на транспорта,адвокат министър на спорта,или счетоводител-здравен министър,всякакви неадекватни заповеди могат да бъдат измислени.Например в магазините на закрито е разрешена търговия,а на пазарите на открито е опасна.На Витоша летят вируси,ама в панела ,като затвориш прозорците няма страшно-100-120г. са ти сигурни.

лифта, особено затворения, автобуса до Витоша, чайната горе на Черни връх щото след няколкочасов преход ще търсите къде да положите морни задни части и да консумирате нещо ободряващо .... и изненада, чайната е пълна. Заедно с хижите надолу в които предлагат храна. Да не говорим, че пътеките са тъпкани с хора и се разминавате с тях като в градски парк

Умните, красивите и циганите отдавна не спазват забраните. Да се махне тази прекаленост, та да може нормалните, не умно-красиво-циганеещите, да отидем и да сме далеч един от друг, а не натъпкани в блока. дето един като пръдне, всички го миришат.

Това е най-умното нещо, което съм чел през последните 10 години. Само че другарите редактори не трябваше да я преразказват, а да я дадат цялата. Рапорт даден.

+1 И ОСТАВКА за другаря министър!

БРАВО,БРАВО, СТО ПЪТИ БРАВО! ЕДИН ИСТИНСКИ ЧОВЕК, НЕ САМО НАИМЕНОВАНИЕ! ТОЙ ГО ПРАВИ ЗА ВСИЧКИ, АЛО, ДЕБИЛИТЕ, ДЕТО ЩЕ МУ ЦЪКАТЕ МИНУСИТЕ! АЗ СЪЩО ОБМИСЛЯХ ДА ГО НАПРАВЯ, АКО МЕ СПРАТ ИЛИ ГЛОБЯТ! ДАНО СКОРО ИМАМЕ ПРОИЗНАСЯНЕ НА СЪДА, ДА ВЛЕЗЕМ В НОРМАЛНОСТА!

Abe jalba......neka Ovcete da si stoqt v KOSHARATA....

Само за кучета, не за хора!

на някои другари...

Жалбата е точна и на място!

Те и некролозите ще са после точни и на място.

Некролози е имало и преди Короната, ще има и след нея. Животът не може да бъде спрян, нито човек е безсмъртен.

сядаш на пейка. После друг сяда на нея, скараш се някого за нещо(все пак сме България), срещнеш приятели, нечие куче ще се заиграе с теб и социалната изолация отива на кино

Ох, наистина ми писна от коне с капаци - ами как е в магазина, а в аптеката, а в банката, а в застрахователното, а в градския транспорт?!;)

ще ви призная за своята завист когато прочетох, че всеки ден имате работа в банката и в застрахователното ..... но защо с градския транспорт? Хора като Вас обикновено имат луксозен автомобил и личен шофьор

Ще те изненадам - ходя пеш винаги, когато имам тази възможност;) А аз всеки ден намирам повод да ходя пеш - здравословно и полезно;)

Отиваш в парка и, колкото и да ти се иска, не сядаш на пейка. Усмихваш се отдалече на сладките дечица и кученца, но не ги заговаряш, нито ги докосваш. Някой киха или кашля, но ти сам си носиш риска за това, че си излязъл навън. Излизаш само ако ти стиска и ако не можеш да издържиш затворен. Същото важи и за маските и ръкавиците. Ако се разболееш има 2 варианта - да го преболедуваш или да се споминеш от съпътстващо забяване. Просто е. Сам трябва да избираш.

баш от жестока пневмония се умира, дето ти пълни дробовете с вода ... изказвате стара информация от бодряшките времена. И второ завиждам ви за вярата в дисциплината и съзнанието на българите, защото моя печален опит показва, че това просто би било по-скоро още един опит за цакане на системата.

МУНЧОООО! НЕ СЯДАЙ НА ПЕЙКИ! НЕ ХОДИ НА ЦЪРКВИ! АМА И В МАГАЗИНА НЕХОДИ! СТОЙ СИ У ВАС, ЩОТО ТАКА СА ТИ ЗАПОВЯДАЛИ, КАКТО ИМ Е СКИМНАЛО! НИЩО ЧУДНО ДА ТЕ НАЗНАЧАТ НА НЯКОЙ ВИСОК ПОСТ, ТЕ ОБИЧАТ ПОСЛУШНИТЕ ПУДЕЛИ!

такова нещо като "Социално дистанциране". Дистанцирането е анти-социално.

пейката в парка под uv-то на слънце е по-безопасна от циганите в градския транспорт.

Central Park е отворен за посещения например, но самите съоръжения и площадки там не работят. В Австрия също няма такива олигофренски забрани.

Колко заразени има в тези страни и колко умрели ? Нещо го премълчаваш този въпрос.

Ами повече са, специално за щатите. Повече са от... Швеция, където всичко работи и няма почти никакви ограничения, само препоръки. Та, така за бройките и ограниченията

Този некомпетентен идиот е направо за затвора.

НЕКОМПЕТЕНТЕН? НОВА ДУМА В РЕЧНИКА? ТРОЛОВЕТЕ ПОКРАЙ ТЕЗИ КРИЗИ РЕЗКО СИ КАЧИХА ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО НИВО! А ТОВА ДРУГОТО, ЩЕ ГО РЕШИ СЪДА, НЕ ТИ, МУНЧО!

Който е под карантина да не ходи на Цветница и Великден на църква, но ние дето всеки ден ходим на работа в заводите и фабриките, ние които всеки ден ходим в супермаркетите ЩЕ ОТИДЕМ НА ЦВЕТНИЦА И НА ВЕЛИКДЕН НА ЦЪРКВА.

И нас какво ни интересува? Отивайте, където искате!

Не бе Клена понеже Бойко препоръчва докато има карантина да не се ходи на църква. Няма, който е под карантина и не са му изтекли 14 дена няма да ходи, но другите ще си ходим на църква. Ние 8 часа сме заедно на работа, та за 1 час да не отидем на църква. ЦВЕТНИЦА И ВЕЛИКДЕН Е ВСЕ ПАК.

и кръста да целунете,няма прблем - Той ще ви пази, или ще ви прибере, все тая е за мен.

Като сте се наблъскали,като сардели в София как да се опазите.

За да се синтезира витамин Д в достатъчни количества е небходимо да си на слънце поне 15 минути дневно с поне 18% открита кожа. С УВ лампа можеш да си опечеш кожата, но не и да получиш диапазон В (290-315нм). Витамин Д2 така или иначе поемаш само с храната. Витамин Д разбира се можеш да набавиш перорално под вид на добавка, но за целта трябва да си набавиш добавката, което означава да посетиш аптека/да си го поръчаш по интернет. И в двата случая е контакт с хора, който в дадената ситуация трябва да се избягва. По-разумния вариант е или да седиш на балкона по 30 минути на ден и да се молиш да е ясно и балконите ти да не са северни. Прозорците режат всичко освен А диапазон УВ лъчи. Другия вариант е да се разходиш в гората, където няма други хора, така свеждаш риска да се заразиш или да заразиш някого до минимум. Отделно, седенето в затворено помещение създава проблеми с психиката при всички възрасти. Особенно тежко го прекарват децата по обясними причини. Недостига на слънчева светлина също така променя количеството мелатонин в организма, което води до нарушаване на съня и също така и до депресивни състояния, които се наблюдават често при хората жиеещи в места където дневното количество светлина е малко в определени годишни сезони (хората живеещи на места с полярна нощ страда много по-често от депресия от тези които живеят там, където дори през зимата има 5-7 часа дневна светлина в денонощието). Та, слънчевата светлина е важна за човека и не трябва да се лишава от нея. Също така, социална изолация не трябва да се разбира като затваряне в едно пространство с още 100 човека и тълпене по опашки. Разходката сред природата укрепва имунитета, помага за нормалния метаболизъм, ограничава затлъстяването и държи общото здравословно състояние на човек в граници. Това не означава, че трябва всеки ден като ненормален да тъпчеш по 20км в гората, достатъчни са и 30 минути разходка, а не 4 часа скара с приятели в гората. Това, че 95% от хората нямат елементарно образование/обща култура и не могат да разберат и осъзнаят какво е заразна болест, какво е необходимо да се случи за да се заразиш и т.н. е доста тъжно. За да лепнеш каквато и да било зараза е необходима някаква концентрация от вирус примерно. От един няма как да се разболееш, от 10 също, за повечето вируси е необходимо да поемеш концентрация от хиляди еденици за да не може имунитета ти да ги пребори мигновенно. Тоест дори при незащитен сексуален контакт с ХИВ позитивен индивид шанса да приемеш вируса е 30%. При различните корона вируси концентрацията е различна, но най-просто казано - трябва да се хванешза място на което заразен е кихнал от разстояние до 1 метър и в рамките на 10-15 минути да си оближеш ръката. Но ако правиш това, шанса да гепиш някаква бактерия е много по-голям от това да хванеш коронавирус, въпреки, че холерата е уж уничтожена в Европа и Северна Америка, по-вероятно е да хванеш холера облизвайки ръцете си след като пипаш някакви неща на обществени места, от колкото да хванеш коронавирус. Отделно, ротавирус ще лепнеш гарантирано на 5тия опит. Та драги ми смехурко - социалната изолация не означава да се диш заключен на 5тия етаж в 80м2, а дане контактуваш с други хора. Вирусите пътуват през вентилации, вирусите не ги спират вратите. Проветрявай жилището си поне веднъж на ден за по 20-30 минути, разхождай се там където няма хора и всичко ще бъде на ред. Както знаем от данните които се публикват, короната не е особенно устойчив вирус, не се предава кой знае колко лесно и в 95% от случаите протича леко или дори без симптоми.

Само дето по аптеките витамин Д не се продава от няколко месеца в БГ.... аз лично за детето го поръчвам от Англия че ми е по близо от Софийските аптеки.....

Който иска да живее дълго и спокойно да се връща на село и малките градчета.

ти не ни давай наклон на нас! Как е шефа ти? облиза ли му задника вече няколко пъти за стинките дето ти хвърля да дращиш срещу народа?

Колко умират годишно от ракови и сърдечни заболявания?! Защо не забранят палмовите мазнини, влагането на рафинирана захар безобразно, на всякакви ракообразуващи химикали подобряващи вкуса и т.н., а?! Защо забраняват разходките, като да са най-вредното и смъртоносно деяние/акт по тия ширини?!

Защото с ракови и сърдечни заболявания не можещ да заразиш децата си, родителите си, съседите си и колегите си, както и всички, които срещаш в магазина. Простичко е. Да си глупав е личен избор.

Точно личен избор е дали да си продажен простак и да си играеш със страховете на хората или да кажеш истината, каквато се вижда в делата на управляващите!

А сега обясни защо някои се опитват да завишат процента на смъртност и да всяват паника докато грабят от хазните и раздават на банки и колекторски фирми?! "Здравните власти на германския град Хамбург оспорват изчисленията на Института "Робърт Кох" за смъртността от коронавирус." от 14 на 8 е паднала официалната смъртност за Хамбург

по-точно 8 човека

Откакто започна извънредното положение всеки ден една група страшно досадни и устати хора, вече нетърпими, пишат денонощно: "Колко умират от това? Колко умират от онова? Колко умират от не знам си какво?". Слагайте 300лв. в джоба и отивайте да се разхождате, където искате! Обадете се на Меркел, Круц, Урсула, Б. Джонсън и др. и им кажете да отменят пандемията, щото вие сте по- умни от тях. Да отворят границите специално за вас и хващайте самолетите накъдето си искате...

Уникално тъпи коментари. Защото сте живи. Защото не сте на респиратор, посинели и душащи се, с унищожени бели дробове. Защото не сте в чували, в общи гробове. Защото за първи път живеете в държава, която се опитва да направи нещо смислено и наистина важно за да сте живи. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да избиете децата си, родителите си или себе си. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да изберете чужди деца или родители. Сами трябва до го решите. Трябва ли дребнавата ви глупост и дървеният ви инат да убиват всеки ден хора. В света до този момент са починалш 89 416 човека. Те никога повече няма да се разхождат в парка. Вие и децата ви все още имате избор. Откакто започна извънредното положение всеки ден една група страшно досадни и устати хора, вече нетърпими, пишат денонощно: "Колко умират от това? Колко умират от онова? Колко умират от не знам си какво?". Слагайте 300лв. в джоба и отивайте да се разхождате, където искате! Обадете се на Меркел, Круц, Урсула, Б. Джонсън и др. и им кажете да отменят пандемията, щото вие сте по- умни от тях. Да отворят границите специално за вас и хващайте самолетите накъдето си искате...

Разбра ли коментара ми, преди да ми нареждаш първо да чета, драга? Какво си ме цитирала?

Еее накрая някой да се съгласи! Колко пъти питам каква е логиката в завода, в помещение да работим 1000 човека, а същите тези 1000 да не може да сме в парка да дишаме чист въздух/ кислород и да събираме слънчеви лъчи/ витамин Д. Само един трол ми каза, че съм тъпак и в парка сме щели да сме милиони. Като го питах колко милиона -8-9 млн. ли така и не ми отговори.

Логиката е, че без едното не може, а без другото временно може. И най-вече, за да е възможно някога пак да се разхождаш, а не да си в чувал.

Аааа НЕ МАНИПУЛИРАЙ, забраната не е че може без парк, а че сме щели да се заразим. А в завода 1000 човека 8 часа в затворени помещения няма :) да се заразим :)

ЕЙ, МИЛИЦОНЕР! ТАКА ПЛАШЕХТЕ ХОРАТА И ПО ТОШОВО ВРЕМЕ, ЗА ДА СИ ТРАЯТ И ДА СЛУШКАТ! МЛАДИТЕ НЕ ВИ ЗНАЯТ МУРАФЕТИТЕ,АМА СКОРО ЩЕ ГИ РАЗБЕРАТ! ПОНЕЖЕСТЕ ПРОСТИ И ГО ПРАВИТЕ ПРОСТАШКИ!

Ти в завод не работиш. Ти си чиновник на бюро.

Уникално тъпи коментари. Защото сте живи. Защото не сте на респиратор, посинели и душащи се, с унищожени бели дробове. Защото не сте в чували, в общи гробове. Защото за първи път живеете в държава, която се опитва да направи нещо смислено и наистина важно за да сте живи. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да избиете децата си, родителите си или себе си. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да изберете чужди деца или родители. Сами трябва до го решите. Трябва ли дребнавата ви глупост и дървеният ви инат да убиват всеки ден хора. В света до този момент са починалш 89 416 човека. Те никога повече няма да се разхождат в парка. Вие и децата ви все още имате избор. Откакто започна извънредното положение всеки ден една група страшно досадни и устати хора, вече нетърпими, пишат денонощно: "Колко умират от това? Колко умират от онова? Колко умират от не знам си какво?". Слагайте 300лв. в джоба и отивайте да се разхождате, където искате! Обадете се на Меркел, Круц, Урсула, Б. Джонсън и др. и им кажете да отменят пандемията, щото вие сте по- умни от тях. Да отворят границите специално за вас и хващайте самолетите накъдето си искате...

Я по- кротко! Да не си епидемиолог, микробиолог или друг експерт по вирусите? Откъде се пръкна този народ толкова послушен към повелята на шаха? Никакво ниво на критично мислене! В старите демокрации защо не е забранено разхождането в паркове и зелени пространства?

Мунчо,знаеш ли,че по света ВСЕКИ ден умират 3500 човека от катастрофи?А сега сметни го за една година.Ама никой не спира да произвежда и да купува автомобили.Така,че стига си каканижел толкоз умрели толкоз заразени,Хората не са безсмъртни,Зал;ючвай се в панелката,дърпай пердетат и чакай да станеш столетник.

Очевидно 89500 по света са умрели от смях като са им казали че има епидемия ...така че разхождайте се, събирайте се .....на пук на правителството ...

Разхождането не е като събирането!

Забраната е абсурдна,още повече, че дишането на чист въздух е полезно, а слънчевите лъчи определено унищожават вирусите. Просто трябва да се спазват указанията за дистанциране и нека хората живеят по-здрвословно!

Да полезно е за масовото разпространение на вируса и смъртта на хиляди. Така казват в Италия. Там много се разхождаха.

Чист въздух, разходки сред природата и спорт = ЗДРАВИ хора със силна имунна система! Формулата за справяне с вирусите е ясна! Затворени в едно пространство хора = Стрес! Стреса помага да се разболеят хората, защото стреса срива имунната система! Жалко, че нито един лекар не го обясни това на Тиквата Б.Б. Всъщност - той катп пожарникар, едва ли ще го разбере това!

Нищо от това няма спре ВИРУСА да влезе в белия ти дроб и да те ...

Уникално тъпи коментари. Защото сте живи. Защото не сте на респиратор, посинели и душащи се, с унищожени бели дробове. Защото не сте в чували, в общи гробове. Защото за първи път живеете в държава, която се опитва да направи нещо смислено и наистина важно за да сте живи. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да избиете децата си, родителите си или себе си. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да изберете чужди деца или родители. Сами трябва до го решите. Трябва ли дребнавата ви глупост и дървеният ви инат да убиват всеки ден хора. В света до този момент са починалш 89 416 човека. Те никога повече няма да се разхождат в парка. Вие и децата ви все още имате избор. Откакто започна извънредното положение всеки ден една група страшно досадни и устати хора, вече нетърпими, пишат денонощно: "Колко умират от това? Колко умират от онова? Колко умират от не знам си какво?". Слагайте 300лв. в джоба и отивайте да се разхождате, където искате! Обадете се на Меркел, Круц, Урсула, Б. Джонсън и др. и им кажете да отменят пандемията, щото вие сте по- умни от тях. Да отворят границите специално за вас и хващайте самолетите накъдето си искате...

Аман от хленчещи лигльовци. Спазвайте реда и всичко ще се оправи по-бързо. Аз също искам да съм в гората.

Ти си стой до фустата на любовника си , че в гората има мечки , а те джендърите най много ги кльопат.

се поощипи и слез на земята, или пък ако решиш се барикадирай в мазето да не те гепи ковита.

Цялото правителство е за смях , всичките са една идея по тъпи от Винету , но за жалост това скоро няма да се промени . Всеки момент очаквайте поредната отмяна на Ананиев .

Някой виждал ли е да гонят кошари от контейнери... Аз лично не, но няколко пъти виждах такива, които необезпокоявани си ровят по боклука и то на възраст над 60 г. Иначе в паркове забранено...

Клошарите на тумби от по хиляда човека ли са ? Защото то хора и по улиците си има.За парковете го направиха след като цяла София реши да се мотае из Витоша по едно и също време при умоляване от властите да се стои по къщите.

За да се синтезира витамин Д в достатъчни количества е небходимо да си на слънце поне 15 минути дневно с поне 18% открита кожа. С УВ лампа можеш да си опечеш кожата, но не и да получиш диапазон В (290-315нм). Витамин Д2 така или иначе поемаш само с храната. Витамин Д разбира се можеш да набавиш перорално под вид на добавка, но за целта трябва да си набавиш добавката, което означава да посетиш аптека/да си го поръчаш по интернет. И в двата случая е контакт с хора, който в дадената ситуация трябва да се избягва. По-разумния вариант е или да седиш на балкона по 30 минути на ден и да се молиш да е ясно и балконите ти да не са северни. Прозорците режат всичко освен А диапазон УВ лъчи. Другия вариант е да се разходиш в гората, където няма други хора, така свеждаш риска да се заразиш или да заразиш някого до минимум. Отделно, седенето в затворено помещение създава проблеми с психиката при всички възрасти. Особенно тежко го прекарват децата по обясними причини. Недостига на слънчева светлина също така променя количеството мелатонин в организма, което води до нарушаване на съня и също така и до депресивни състояния, които се наблюдават често при хората жиеещи в места където дневното количество светлина е малко в определени годишни сезони (хората живеещи на места с полярна нощ страда много по-често от депресия от тези които живеят там, където дори през зимата има 5-7 часа дневна светлина в денонощието). Та, слънчевата светлина е важна за човека и не трябва да се лишава от нея. Също така, социална изолация не трябва да се разбира като затваряне в едно пространство с още 100 човека и тълпене по опашки. Разходката сред природата укрепва имунитета, помага за нормалния метаболизъм, ограничава затлъстяването и държи общото здравословно състояние на човек в граници. Това не означава, че трябва всеки ден като ненормален да тъпчеш по 20км в гората, достатъчни са и 30 минути разходка, а не 4 часа скара с приятели в гората. Това, че 95% от хората нямат елементарно образование/обща култура и не могат да разберат и осъзнаят какво е заразна болест, какво е необходимо да се случи за да се заразиш и т.н. е доста тъжно. За да лепнеш каквато и да било зараза е необходима някаква концентрация от вирус примерно. От един няма как да се разболееш, от 10 също, за повечето вируси е необходимо да поемеш концентрация от хиляди еденици за да не може имунитета ти да ги пребори мигновенно. Тоест дори при незащитен сексуален контакт с ХИВ позитивен индивид шанса да приемеш вируса е 30%. При различните корона вируси концентрацията е различна, но най-просто казано - трябва да се хванешза място на което заразен е кихнал от разстояние до 1 метър и в рамките на 10-15 минути да си оближеш ръката. Но ако правиш това, шанса да гепиш някаква бактерия е много по-голям от това да хванеш коронавирус, въпреки, че холерата е уж уничтожена в Европа и Северна Америка, по-вероятно е да хванеш холера облизвайки ръцете си след като пипаш някакви неща на обществени места, от колкото да хванеш коронавирус. Отделно, ротавирус ще лепнеш гарантирано на 5тия опит. Та драги ми смехурко - социалната изолация не означава да се диш заключен на 5тия етаж в 80м2, а дане контактуваш с други хора. Вирусите пътуват през вентилации, вирусите не ги спират вратите. Проветрявай жилището си поне веднъж на ден за по 20-30 минути, разхождай се там където няма хора и всичко ще бъде на ред. Както знаем от данните които се публикват, короната не е особенно устойчив вирус, не се предава кой знае колко лесно и в 95% от случаите протича леко или дори без симптоми.

словесна диария, гарнирана с полуистинини =резултат: отвратителна манипулативна гнъс!

редко срещан адекватен и точен коментар . ти си ТЪПАК

ГНЪС Е ,ЧЕ ТИ СИ ВСЕ ОЩЕ СРЕД НАС! НЕ ИСКАМ ДА ДИШАМ ЕДИН ВЪЗДУХ С ТЕБЕ, ЩЕ СЕ ОТРОВЯ!

Remove Внимание! Не искам да ви плаша и да създавам паника, но Световната Здравна Организация (СЗО), съобщи лошата вест, че се е появила нова изключително опасна пандемия. В Света с бързи темпове расте количеството на здравите хора. Те вече са стотици милиони в Китай, огромно количество в Италия и Европа и са милиарди по целия свят. Хората заразени с вируса на здравето са крайно опасни. Те не купуват лекарства в аптеките, не ходят по болници, не разговарят за болести, занимават се със спорт, хранят се здравословно и най-опасното е, че мислят самостоятелно. Те се усмихват и почти винаги са в добро настроение. С това те нанасят огромни загуби на фармацевтичните компании и цялата огромна индустрия свързана със здравеопазването. Но СЗО съобщава, че вече са предприети мерки за борба с вируса на здравето. За да се предпазите от този вирус е достатъчно да гледате редовно телевизия, да слушате изявленията на правителството, брифингите на Националния оперативен кризисен щаб, да се поддавате на паника и внушения, да четете внимателно медиите и статусите в социалните мрежи и най-важното никога да не се усмихвате и да не вярвате в доброто. Тези предпазни мерки ви гарантират, че никога няма да се заразите от вируса на здравето!

Ганьо му казват да не ходи в парка и той след като рядко е стъпвал там точно сега иска само там да виси.Иска да затвори църквата, но да отвори парковете.Колко от вас бе господа през седмицата сте били по парковете ? И ако сте били там кой ви е вършил работата ?

Ганьо е боко тиквата и антуража му! Точно за такива като тия прости селяндури е измислен прототипа! Това, че хората се не водят по медийни и други елементарни манипулации ви дразни, нали ганьо-герберски?! Кучетата можело да се разождат, а децата не може! Неадекватността прозира от всяка една тяхна мярка!

Кое е манипулативно бе ? Две хиляди умрели в Шатите за 24 часа ли ? По хиляда на денонощие във Франция ли ? Доскоро по хиляда починали в Италия и Испания ли ? Къде виждаш тук манипулации ?? Това са трупове.Заминали си хора.Шведският премиер чу ли какво каза ? Признава, че са сгрешили със стратегията си и, че очакват хиляди умрели.Ай гръмни се ако обичаш.

Теа умрелите в Щатите защото са ходили на чист въздух?

Не, те са от тези, които са си стояли по къщите и са се пазели.Ха де!

Ей, простак, що не извадиш миналогодишни статистики да видиш колко умрели има от респираторни заболявания и дали не са повече?! Всичко това е подклаждано и изкуствено ескалиращо, но само от новините и медийните агенции! Факт е, че няма повишаване на смъртността на база миналогодишни изследвания! Има повишаване на други заболявания, свързани с лоша храна и стрес. Всичко е с цел грабеж и преразпределяне на едни милиарди, грабене на хората, точно каквото герберските утки направиха, дадоха милиони на колекторски фирми и на банки! Уж, под предлог че ме пазели от некъв вирус, дето при 95% от хората протича безсимптомно, в същото време крадат безогледно!

Ей галош защо не ги измъкнеш ти тези статистики? Какво си мислиш ? Целият свят решил ей така да си направи весело и да затваря граници, да затваря хора по къщите и да налага огр5аничения ей така защото ти си казал, че това е нищо особено ли ? Като си толкова смел отиди в болница където се лекуват от коронавирус и си поискай контакт с тях.Хайде да тре видим толкова ли си смел ? Или като си на топло и крито у вас си много отворен?

Целта е да се всява паника изкуствено чрез медиите! Това е простата и очеизвадна истина, след минаване през фактите! няма по-висока смъртност от обикновен грип в момента в цял свят и в частност в България! Но пък прави впечатление за кой са предназначени милиярдите помощи, нали ганьо!

Добре де , иди като е слаба ракия и само едно грипче и постой един ден с болни от коронавирус в една стая.После ще ни разкажеш как е минала цялата история.Нали си смел.Излез си от дома и отивай да ни докажеш колко си прав.Иначе си само един страхливец и лаладжия.

Колко умират годишно от ракови и сърдечни заболявания, а маймуно герберска?! Защо не забранят палмовите мазнини, влагането на рафинирана захар безобразно, на всякакви ракообразуващи химикали подобряващи вкуса и т.н., а?! защо забраняват разходките, като да са най-вредното и смъртоносно деяние/акт по тия ширини?! Тъп си та чак вдлъбнат-иди да ти резнат горния етаж, видимо е че няма нужда от него! Промиването на мозъци не ти се удава поради по-горната причина!

Виж сега червен клоуне.В тази болест и в цялото положение няма да си играем на гербери и разни други.Всички сме едно.И ако цялото ви мрънкане и подскачане е само защото били на Герб на власт пък на такива като теб сега им скимнало да го свалят е най-добре да си хванете пътя и да се махате от държавата.Няма да измират хора докато вие си играете на политика.Махайте се!

Точно е така. В Канада няма забрана, децата да посещават по всяко време на деня паркове, обществени градинки. Това е умишлено, за психологически тормоз над населението в големите градове. В малките градове и села там няма кой да ги следи.

Биолог - убиец. Ирония, БИОЛОГИЯ - наука за живота. Тоя няма да е биолог.

В парковете не може ама в софийския мизерен градски транспорт може. Бах мама ви мизерна проста... На министъра Данчо Кирилов му е съветник.

Уникално тъпи коментари. Защото сте живи. Защото не сте на респиратор, посинели и душащи се, с унищожени бели дробове. Защото не сте в чували, в общи гробове. Защото за първи път живеете в държава, която се опитва да направи нещо смислено и наистина важно за да сте живи. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да избиете децата си, родителите си или себе си. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да изберете чужди деца или родители. Сами трябва до го решите. Трябва ли дребнавата ви глупост и дървеният ви инат да убиват всеки ден хора. В света до този момент са починалш 89 416 човека. Те никога повече няма да се разхождат в парка. Вие и децата ви все още имате избор.

И все пак обясни как "разхождането" на чист въздух убива децата и дедите ни. Ние сме малко тъпи, не разбираме. Имай милост! Аз, например, винаги когато времето позволява се разхождах в близкия парк. Не знаех че убивам някого.

тези дето пишат минуси на този коментар требе да са мнооо прости червени боклуко-тролове

Не е мнго морално и етично да развяваш нещастието на тези хора и семействата им. В Ираксаката гражданска война 2014-2017 загиват близо 200 хиляди човека. Това прави по 5500 човека на месец. И това е само там. Паралелно е имало поне още 3 големи военни конфликта. Само че на средностатистическия "бял" не му пука, че някъде загиват хора. Нима те са по-малко важни? Нима те не са си отишли във зверски мъки и лишения? Дреме ти, нали. Светът е прецакано място. И половин милион да загинат директно от Ковид-а, коеот ме съмнява), пак ще има още достатъчно хора да се стрелят и убиват. Не се безпокой - няма да ни уврат главите от един вирус.

tonk11

С транспорта ходят на работа бе ръб! Пеша ли да ходят? Аман от умници като теб.

В парка нямаш право да ходиш, но е църква можеш да ходиш! Простотията е уникална!

Че това каква връзка има? Плюс това ние православна държава ли сме или какво? На мръсните безбожници им бодат очите църквите, но няма да успеят.

Не, не сме православна държава - светска държава сме. Религията е определяща за държавите в Азия - например Ислямска република Иран.

Мдааа, логиката на правителството е желязна! (и много научна). В парковете не можеш да се разхождаш. Добре, окей! Вярно, че има голям риск там да се събират големи групи от хора. Щото българинът от правила не разбира, и как бабите ще си приказват от 2 метра разстояние, след като те и от 1 метър не се чуват? Нооо, в същото време отварят кооперативните пазари! Място, абсолютно рисково. Там струпването на хора е голямо, и няма да може да се контролира. Освен това, една голяма част от пазаруващите, да не казвам и най-голямата, са хора на възраст - 50- 60+ години. Те обикалят по пазарите , докато младите са на работа, и търсят по-евтини зеленчуци и плодове. А би трябвало да си стоят по домовете. Да не стане така, че за да продаде баба Пена 5 кила домати, баба Петрана да хвърли топа.

От години професора Кантарджиев ни плаши всяка зима от сутрешните блокове със сезонните грипове.Сега му дойде дюш еш тая карантина.Сега вече се чувства значим и,че нещо зависи от него.Така е и с Мутафчийски.Вместо да успокояват хората,те плашат с предстоящ ад и не знам си какво още и искат мерките да се затегнат.Бойко им удисва на акъла да види народа колко обича той хората и как денонощно е на първа линия в борбата.

Намери си таблиците с резултатите от заразените и починалите по целия сват и виж какви са резултатите.Заради този човек и генерала ние сме на опашката по болни и умрели.Това е най-доброто за България, което тези хора свършиха.

ТОЙ АНАНИЕВ ПИШЕ КАКВОТО МУ КАЖЕ ЩАБА ЗАЩОТО НИЩО НЕ РАЗБИРА ОТ МЕДИЦИНА. ЧОВЕКА Е ИКОНОМИСТ А Е МИНИСТЪР ЗАЩОТО У НАС ИМА ТЪРГОВИЯ С ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ А НЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!

Той пък Ананиев защо подписва квото му дадат? На бял лист не се подписвай и на уя си недей удисвай ,казват мъдрите хора.

Г-н Вергил Стойнов е биолог,предполагам и той, и адвокатите написали жалбата са интелигентни, отговорни хора, който просто не можат да се лишат от разходки за определено време в името на ограничаването на тази зараза. Най-вероятно, те имат намерение да спазват всияки ограничения и правила, просто да поспортуват или да се разходят ... без да се събират на тумби. Обаче, ако всички излязат ... какво ще се случи, а хората който нямят никакво желание да спазват каквото и да е, ами ромите ... те ако се юрнат по паркове??? Кой и как ще може да контролира това ... те, медиците и полицайте в един момент ще са на предела на силите си. В другите страни се записват хиляди доброволци в помощ на държавните органи ... а ние само мрънкаме, критикуваме, изискваме и хулим. И всеки гледа само от своята камбанария ... никой не иска да се замисли за цялостната картинка ... липса на болници, медици, апаратура, медикаменти; бедна държава; голям процент от населението е с хронични заболявания и без здравна култура; голяма част от населението не спазва правила и закони, та какво остава до пожелания ... при токова положение ако няма строга карантина - ще стане мазало!

Стой си вкъщи тогава и чети форумите на бг мама, където обвиняват 5g мрежите... Да се забраняват разходките в гората (природен ПАРК Витоша) е малоумно. Колко роми си видяла в планината ? Значи може да се блъскаме в магазините, ама не можем да се разходим сред природата?

Не искам да си стоя в къщи ... но мога да се контролирам, когато обстоятелствата го налагат ... за разлика от едни по-тъмни елементи, които правят на момента - каквото им се е доправило ... и се срамувам, че голяма част от сънародниците ми явно искат да се държат по този начин!

Уникално тъпи коментари. Защото сте живи. Защото не сте на респиратор, посинели и душащи се, с унищожени бели дробове. Защото не сте в чували, в общи гробове. Защото за първи път живеете в държава, която се опитва да направи нещо смислено и наистина важно за да сте живи. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да избиете децата си, родителите си или себе си. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да изберете чужди деца или родители. Сами трябва до го решите. Трябва ли дребнавата ви глупост и дървеният ви инат да убиват всеки ден хора. В света до този момент са починалш 89 416 човека. Те никога повече няма да се разхождат в парка. Вие и децата ви все още имате избор.

90 000 човека от 7 000 000 000 население по света. При това със съпътстващи болести.. До вчера на никой не му пукаше, че хората умират от глад, малария, спин, рак, инфаркт, инсулт и тн. , ама видиш ли днес сме добрите самарияни. До гуша ми идва от смешните мерки които се взимат. Полицейския ресурс да се хаби за фуражки, които събират декларации на влизане и излизане от градовете ( ако един е болен ще зарази хиляди хора ), а другите да дебнат по горите да пишат актове за по 5000лв ( 5 месеца заплати ). Докато смешниците които въведоха мерките и им играето по цугулката осигуриха 16 000 теста на 6 милиноа човека население. Айде помислете малко върху това... DMS кампании, че са ни ошушкали всички фондове

И ДО ДНЕС НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА,ЧЕ ЯДЕМ НАЙ-НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ ХРАНИ! ЧЕ ДИШАМЕ НАЙ-МРЪСНИЯТ ВЪЗДУХ! НИКОЙ НЕ ЗАБРАНЯВА ПАЛМОВОТО МАСЛО В ХРАНИТЕ НАЛИ?! НИТО МАРГАРИНИТЕ? НИТО ГМО-ТАТА! НИТО ОТПАДЪЦИТЕ! А СЕГА ИЗВЕДНЪЖ- С ВСИЧКИ СИЛИ МИ ПАЗЯТ ЗДРАВЕТО РАБИРАШ ЛИ?! ЕМИ НЕ ИМ ВЕРВАМ!

Много жители в големите български градове, които са изолирани в резултат на извънредното положение, имат овощни и зеленчукови градини във вилни и селски имоти. Ако не могат да се грижат за тези градини, когато мероприятията за растителна защита, разсаждане и др. са фатално необходими точно в този момент, реколта тази година няма да има! Може би само срещу декларации "виладжиите" трябва да бъдат пускани да излизат от града, за да отидат до градините си. Предлагам до вилните зони и селата, които се ползват за същата цел да има безплатен транспорт за пенсионери, като на пътниците и в двете посоки се мери температурата, а още по-добре да се правят тестове. Средства могат да се вземат, като по време действие на извънредното положение заплатите се ограничат до 3000 лв., например.

Човек може да помисли,че в нормално време хората не излизат от парковете. Пълен кретенизъм и позьорство.

Страните, в които хората ходеха по плажовете, по парковете и не обърнаха внимание на тази зарзаа сега дават ежедневно хиляди жертви.Ако това не ви показва кое е правилното значи не искате да мислите.

Браво Мхм!!! Изключително точни разсъждения от човек който мисли! Чудя се в този форум има много дървени глави, които не мислят за своите близки-деца,роднини и т.н...Не виждат ли, че цял свят се тресе от това чудо-вируса,или не им изнася ,че правителството полага достатъчни грижи.Може да потърпим малко несгоди, и така по-бързо ще премине тази трагедия.

Онлаин разходка в парка.

Бравооо!!!

Хора осъзнаите се!!! Ако парковете се отворят ще се напълни със хора, ще се заразят и ще последват МИЛИАРДИ трупове. Трилиони българи ще умрат, ще са на интубация и няма да могат да дишат. Милиони камиони ще извозват труповете и всеки втори Българин ще пада на улицата гърчейки се от пневмония.

Като Италия ли искате да станем, там вече камионите за извозване на трупове не им стигат ??? :D

Милиардите трупове с мисирките ли ги броиш, с овцете и козите ли?;)) Я си извади главата от тъмното местенце и почни да мислиш, паникьосано ...човече!

ШЕГУВА СЕ БЕ! ЕЙ, ИСТЕРЯСАХТЕ СЪВСЕМ!

Вижте сега какво ще ви кажа: Първо, хвалъ на такъви граждани като биолога! Второ, човекът говори в парковете да се разреши разходка и спорт. Не знам дали сте забелязали, че в Южен парк например, с такава дейност се занимават твърде малко хора. И те са едни и същи. Те в никой случай не пренаселват парка, не пият бирички, не клечат по пейките и не се плюят в празни разговори. Обикновено това са майки с колички и джогери; има и актини пенсионери. Те нито се тълпят, нито се заразяват взаимно. кажете това и на министъра, както и на коментаторите, които следят епидемията по Хоризонт и Фейсбук.

Уникално тъпи коментари. Защото сте живи. Защото не сте на респиратор, посинели и душащи се, с унищожени бели дробове. Защото не сте в чували, в общи гробове. Защото за първи път живеете в държава, която се опитва да направи нещо смислено и наистина важно за да сте живи. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да избиете децата си, родителите си или себе си. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да изберете чужди деца или родители. Сами трябва до го решите. Трябва ли дребнавата ви глупост и дървеният ви инат да убиват всеки ден хора. В света до този момент са починалш 89 416 човека. Те никога повече няма да се разхождат в парка. Вие и децата ви все още имате избор.

Палячо

ВИЕ прочетохте ли коментара, или пейстнахте клишето си? Именно, за да не се стига до интубации, подкрепям биолога. по отношение на строгите мерки срещу нецелесъобразното ползване на парковете от безотговорни мързели, айлякчии, безхаберници, непукисти и пр., аз съм за драконовски мерки! ЧЕТЕТЕ, преди да пействате.

Погледни реално. Института Хопкинс след изследване по различни признаци влиянието на Ковид са установили, че в страните със стриктна БЦЖ смъртността е 5.8 пъти по- ниска в сравнение със страните, където от години не е ползвана. Друго виж Беларус , Швеция. А в Южна Корея, Япония, Сингапур и Виетнам, където е от януари няма тито един починал, те не са си затваряли икономиката. Прилага се противоепидемична защита, спазнат ке правила при епидемия, правят се тестове. Просто ни промиват мозъците. Трябва са се организират икономиката да работа при епидемия, но да не спира. И заведения могат да работят ако има дистанция

За съжаление нямаме социално самосъзнание и именно поради тази причина подкрепям всички мерки, включително забраната за разходки по парковете. Не защото ми харесва, не защото не искам и аз да изляза и да се разходя в близкия парк. Но докато не можем сами да се контролираме, ще имаме нужда от забраните!

Браво на човека! Циркът трябва да приключва!

Уникално тъпи коментари. Защото сте живи. Защото не сте на респиратор, посинели и душащи се, с унищожени бели дробове. Защото не сте в чували, в общи гробове. Защото за първи път живеете в държава, която се опитва да направи нещо смислено и наистина важно за да сте живи. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да избиете децата си, родителите си или себе си. Никой закон, правителство или щаб не може за ви спре, ако сте решили да изберете чужди деца или родители. Сами трябва до го решите. Трябва ли дребнавата ви глупост и дървеният ви инат да убиват всеки ден хора. В света до този момент са починалш 89 416 човека. Те никога повече няма да се разхождат в парка. Вие и децата ви все още имате избор.

Палячо

Дебило, казах ти, че си дебил. Айде, бегай у лево.

Този биолог плаче за "сопавирус". Къщата гори, той налива масло в огъня. Безотговорен и нагъл обществен индивид. Явно, дебела глава която не проумява ситуацията,

За него не знам, ама за теб съм сигурен, че плачеш за коледари посред лято!