Коментари - ГЕРБ предлага партиите да платят референдума | dnes.dir.bg
назад

ГЕРБ предлага партиите да платят референдума

Референдумът за АЕЦ "Белене" да се финансира пропорционално от държавната субсидия на партиите, а не от бюджета, предлага парламентарната група на ГЕРБ, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков. Президентът пък започва политически консултации по формулировката на въпроса за референдум.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ предлага партиите да платят референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък викам референдума да го платим както си му е редът, обаче да променят Закона за политическите партии и да бъдат премахнати всякакви бюджетни субсидии и прочие преференции за партиите, независимо парламентарни или не. Като например да си наемат помещенията за партийни клубове на свободния пазар. Да си събират членски внос или да просят като американците, а като не могат - сиктир им и партията, я...

кво стана с електронното гласуване. Нали уж се спестяват пари.

Не го иска народа, а част от народа. Ато тия 500 000 подписали се трябваше да извадят по 50-60 лева от джоба си, за финансиране на референдума май щяхя да се позамислят.

А ако нямат пари? А ако референдума е предизвикан от липсата на пари сред народа? Тогава пак ли народа трябва да даде пари, за да гласува против това, че е останал без пари? Правото и закона не са пазарни понятия. Нещо, господа, съвсем сте се "надрусали". Не различавате право от пари!

Нагло и тъпо. Поставя се паричен ценз на основно конституционно право. Типично за ГЕРБ - стил Ботуш Каишев Бирнишки!

Като БСП не е искала референдума защо Станишев тича като бесен по градове и села да събира подписи та беше изгорял от слънцето и се беше зачервил като биен г.з? Дали пък нещо не го е страх ако не започне строежа на АЕЦ Белене.........??????????

Поредната герберска простотия,гледай Конституцията.Ще излезе мутрата и ще каже-ще плащаме от бюджета и ние ще викаме ах колко е добър.

Не претендирам, че разбирам от закони и др.подобни, ама няма ли нарушение по отношение на референдума:Хората са се подписвали при поставен въпрос/няма значение какъв е/и сега след тези подписи Станишев иска за промени въпроса?????Да не говорим,че този референдум е пълна простотия-колко души в Б-я разбират от атомна енергетика?

ГЕРБ И всички до тук да си платят за стореното на народа........Пфу не случихме на умни хора които наистина да рабират и да тръгнат нещата.

Тази държавна субсидия за партиите от къде ли идва? Естествено от данъците, които плащаме. Стига манипулации!

Не ни трябва никакъв АЕЦ в Белене,червените да си гледат работата.. Ако беше безопасно ,още бай Тошо щеше да го разреши ,НО именно те го спряха,защото се намира в несигурна земетръсна зона,около планината Вранча Ако стане като в Перник,едва ли само ще му се разпокрият керемидите на АЕЦА.. Не ни стига Гюргево,само Аец ни липсва

Бай ти Тошо изнесе урана на 50 уранови рудника за да му построят АЕЦ "Козлодуй", а сега какво ще изнесем ?

Вранча е близо до Молдова. Вранча-Белене е около 300км. Вранча-Козлодуй - около 350.

КОЙТО ИСКА РЕФЕРЕНДУМ, ДА СИ ПЛАЩА МАСРАФА! БСП/БКП ДА СИ ПЛАТЯТ! И ЧЕРВЕНИТЕ БАБИШКЕРИ.

Червените бабишкери и дядковци за твое сведение построиха практически всичко което виждаш наоколо чрез блъскането и източения си пенсионен фонд.

ГЛУПОСТИ! ПОСТРОИХА ПАНЕЛКИ И БАРАКИ... ПЕНСИОННИЯТ ФОНД ПРЕЗ 1989-ТА БЕШЕ 0 (НУЛА!) ЛЕВА! А ДЪРЖАВАТА ФАЛИРА И БЕШЕ С 12 МИЛИАРДА ДОЛАРА НАЗАД. ТОВА НИ ЗАВЕЩАХА БАБИШКЕРИТЕ И ВЕЛИКИЯТ ТИ БАЙ ТОДОР... - ЕДНА СКАПАНА ДЪРЖАВА И КРАДЛИВ И МЪРЗЕЛИВ НАРОД.

Абе - прости и пилеещи пари хора ! Референдумът спокойно може да се организира и като част от изборния процес следващата година ! Просто нямам думи - и това ми било - министър на "Финансиите" :)) дудук !

НЕ ПОЗНАВАШ ЗАКОНА НА СОБСТВЕНАТА СИ СКАПАНА ПАРТИЯ, КОМУНДЕ! РЕФЕРЕНДУМЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕДЕ ДО ТРИ МЕСЕЦА СЛЕД ВНАСЯНЕ НА ПОДПИСКАТА СПОРЕД ЗАКОНА..

Той не ми звучи като комунде, ама виж ти ми звучиш като подлога на ЦРУ...

Защото парите по един или друг начин отиват навън или в партиите.