Изравнителните сметки за парно в София 20% по-ниски

Сметките за парно и топла вода за изминалия отоплителен сезон са с около 20 на сто по-ниски от предходния.

Обратно в новината

Коментари - Изравнителните сметки за парно в София 20% по-ниски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пишете в гугъла "Жалба Топлофикация", разпечатвайте, входирайте, ще ви хванат за опинците, мръсните копелета.

Никой да не плаща на тази гробарска рекетьорска фирма ръководена от Фандъковица и Борисов чрез Фандъковицата. Съд за престъпниците. Разстрел за всички висши служители заради престъпленията в особено големи размери срещу цялото общество и срещу държавността!

Е ако 2 000 за сезона е 20% по-малко, аре нема нужда - 400 лв на месец и темпертатура 18.2 (средно) понеже нали си падат по осреднените работи... аре бегай от тука... и корупцията е преборена и престъпност няма... направо се върнахме в комунизма - всичко е презипълено, а магаазините празни...

Много съм доволен от парното!

Вярно парното е по евтино от дърва и кюмур,но това не означава,че трябва да ми пият кръвта със сламка.

всяко нещо което се ползва трябва да се заплаща

Крайно време беше

Дистанционното отчитане е на база на предишната година. За топлата вода - идват в дома ви. Не разбирам какъв е смисълът му?!

Трябва да си туриш и водомер с дистанционно отчитане, ама е около 75 лв. Пак ще си получаваш извавнителна сметка. Погледни по-долу, написаното от ДОМОУПРАВИТЕЛ.

може ли някой да каже по евтино отопление от парното има ли?

Климатик или печка, през зимата, бойлер за топла вода, познавам хора, които се отказаха от ТЕЦ, плащат наполовина, без дискомфорт.

и аз познавам такива които дойдоха от провинцията в софия купиха си панелки и благославят парното на село за ток са плащали по 200-300 лв. на месещ и са били в 1 стая с парното за 2-стаен апартамент при средна мощност на радиаторите + топлата вода 60-70 лв.

Инфрачервени радиатори ! В пъти по- евтино от пОрното .

Домоуправител на блок с 60 апартамента в София съм. Искам да внеса малко пояснение по темата: Отчитането на сметката, дистанционно или реално е без значение, показанията са ЕДНАКВИ, въпрос на личен избор е (да идва ли инкасатор в дома Ви или не). ТЕХЕМ прави изравнителните сметки на база МИНАЛОГОДИШЕН период. Това е ПЪРВА изравнителна сметка. Дава се 30 дневен период за рекламация, чрез представител на Етажната Собственост (ЕС). Следва 90 дневен период, в който да бъде МОЖЕ да се направи повторно отчет на домакинствата, неосигурили достъп, по тяхно желание. На тях им е начислена МАКСИМАЛНА мощност. След това се прави ВТОРА изравнителна сметка, която е окончателна. Относно сградната инсталация, това са загубите на топлинна енергия, подадена от ТЕЦ към потребителя. Омбудсманът, май мислеше нещо, не съм запознат. Отоплителните щрангове и лири в банята, които реално отопляват Вашето жилище са Ваше задължение. В заключение: ако имате по-малко потребление от миналата година, ще получите сметка за получаване, ако не, за доплащане. Надявам се да бях ясен.

Още еднно пояснение: Запазих старирте топломери от ТЕХЕМ, уж били с 10 годишен срок на годност, вече на 15 години още работят. ТЕХЕМ ни изнудиха да ги сменим и платим. Работят си, батерията (Varta) струва 2 евро на дребно.

Така е защото са запоени към платката. А на Бруната преди няколко години си смениха само батериите, щото са на "щепсълче". А това, на Техем сигурно ще ти работи още дълго време защото не го държиш цяла зима залепено за топлия радиатор. Високите или ниските температури съсипват батерията. И ако не дай си боже ти изгасне към средата на сезона тога какво ще направиш?

Теци счетоводители са напълно излишни посредници между абонатите и Топлофикация.Обемите на жилищата си остават непроменени,Топлото имат лиценз за счетоводител и те трябва да бъзат изхвърлени.Огромните бюджети на топл. счетоводители са разликата между реалната цена и исканата от нас.Факт неоспорим!

Я да видим - зимата топла, почти без парно - сметките по-ниски от миналата година, дето била студена! Ама найсе били по-ниски, оти били намалили парното пет пъти! :) Баси болшевишката пропаганда по Крадливдедовски!

Пиян ли си бе, какви ги говориш! В България всяка следваща зима винаги е много по-студена от предишната - питай ТоплофЕкация, ако не вярваш!

Брутална , грозна , брадата лъжа ! В няколко големи града разкараха топлинните грабители и сметките за топло паднаха с 2/3 :)))) Докога ще ги бавим мега крадливите бангииииии ?!!!!!

Миналата година "Техем" , за да си пробутат топломерите на склад,под предлог че са с "дистанционно отчитане" ни накараха да си ги купим, като ми свалиха старите топломери.Обещаха ,че така в реално време ще се знае колко топлоенергия ползвам.Сега обаче пак имам изравнителна сметка.От Техем невинно казаха ,че техниците им не са ме излъгали , а само са ме подвели,че няма да имам изравнителна сметка.

А ти допуска ли ги всеки месец да ти отчитат и водомера за топлата вода - нье? Тогава от какво се оплакваш?

стига сте ревали с парно е най-евтиното отопление,като не ви изнася на село цепете дърва и носете въглища

ама после държавата ще изреве, че няма кой да плаща данъци.

Моята е около 200% по-висока от миналата година. Тази новина е съвсем достоверна и точна.

Пълни глупости. Аз не ползвам парни и ми начисляват само "сградна инсталация" и при тези по-ниски цени и по-малко студени дни Техем са ми начислили по-висока сметка. Казвам им "Къш" и се надявам те сами да си....

Нали това беше целта на пресконференцията на ТЕХЕМ в БТА, днес - да ни кажат тази " добра новина ". Топлофикация е на същите, които лапат в Общината, тяхна е ТЕХЕМ, техни са и Медиите ! Да не очаквате да ви кажат, че рекета срещу Софиянци е ТЕРОРИЗЪМ - като са заведени над 200 000 Съдебни Дела по бързата процедура. Такива са " обществените услуги " на мутрополитиците - плащай или мри ! Мамицата ви, ще дойде ден за разплата!!!

И от мене една майна, триетажна. хе-хе

А ние защо получихме изравнителна сметка от 350 лв при положение, че се отчитаме дистанционно??????

Ами при дистанциионното е така, от 350 лева нагоре изравнителни сметки.

може би не схващаш но дистанционното отчитане = реално потребление. Не би трябвало да има въобще изравнителна сметка...

Дистанционно те отчитат един път в годината - в края на сезона, а не всеки месец, освен ако не си го заявил, но то струва пари.

Какви по-ниски бе, от четири години тази ме обръснаха най-много - стотара отгоре. А аз не ползвам парно!

Е па нормално. Все някак трябва да компенсират по-ниските поради евтините горива сметки на тия с топломерите - отнасят го тия, дето не ползват парно. На Топлофикация нейното не се губи.

Нещо не е вярно. При управленията на ГЕРБ цените винаги са растели. Винаги, на всичко. А ако случайно е имало намаления на нещо, то е защото предишното правителство на БСП го е издействало и е влязло в сила със закъснение.

Защо Топлофикация дължи на Булгаргаз милиони,а в същото време имаше депозит за около 100 милиона в КТБ при преференциална лихва ? Та нали са общинско дружество,а там болшинство имат ГЕРБ ?

Аз също смятам, че е трябвало да държат парите в кабинета на Фандъкова - на сигурно. Или поне в друга банка - без лихва. Не намирам никаква логика в това да са ги държали в банката с най-висока доходност.

Кво парно при тия жеги? Ще видим дали ще е по-ниско щом сняг забръска.

Прав си.Цяло лято цените на парното падат, а през зимата се "оптимизират" за все по-пълно задоволяване на постоянно нарастващите "нужди" на клиентите.

Изравнителните сметки за парно в София 20% по-ниски Това по-скоро звучи, като виц