Газът и парното поскъпнаха

От днес влизат в сила новите по-високи цени на природния газ и топлинната енергия.

Обратно в новината

Коментари - Газът и парното поскъпнаха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Позитивното в новината е , че и ние имаме възможности да плащаме ! Ето на, по евтина газ плащат от нас само - Чехия, Словакия, Дания, Литва, Румъния, Турция и да не продължавам нататък.. Интересен е факта , че в съседна Турция плащат 50% по евтин газ. Това ме навежда на мисълта, че сме напреднала и силна европейска държава :)

Топлофикация системно нарушава конституцията на страната и куп други закони, налагайки задължително потребление. За съжаление държавната машина /разбирай мафия/ е плътно зад грабителите. Това положение не може да се поправи докато се редуват едни и същи типажи по коридорите на властта. Не мога да разбера твърдия електорат - като видите че някой не става, пък сменете го. Ако трябва по 3 пъти в месеца си сменяйте любимците, докато попаднем на нормални.

Прав си ,но мафията си е направила и процедури за да не пада от власт затова спасението е просто масово да се отказват хората от блоковете и да спират абонатните станции за да се отреже пътят им за съдебен рекет и финансиране на мафиотски структори. Другото е емиграция и освобождаване от собственост в блок. Съдебни битки в корумпиран и марионетен съд са чиста загуба на време средства и нерви.

У нас поскъпването е норматив. 3-4% от нищото са стращно много пари, особено за един монополист на пазара...

Матрияла е лош! Ако не беше калпав матрияла, досега отдавна да бяхме те измели и забравили г-н Серсемджиев. А и покровителите ти!

защо допускаш онзи тиквеник "Фронта...."да сее смърт в ефира?Питам се ти съвест,мозък и професионална етика притежаваш ли или и ти мислиш като него!На онзи педал ще му изтръгна гръцмуля за написаните гадости!

серсемов!!!!!!! Колко пъти гнидо мръсна ще ти обяснявам че твойте % увеличение на СУРОВИНАТА природен газ не са само върху сутовината ами всички по веригата си вдигат с този или по голям % печалбата!!!!!! Метана от 1.42лв/кг хоп и станана на 1.52лв/кг тоест 1.42лв/кг (половината са суровина а другата половина разходи и печалби на търговците) 1.42 *6.67%=1.515лв тоест въпреки, че крайния клиент плаща 6.67% по скъпа суровина то и плаща 7% по голяма печалба на продавачите на суровината. Демек ГНИДО мръдна ни го набутваш ДВОЕН!!!!

Защо само в българия се вдигат цените.Никъде правителствата на нито една държава в в криза не повишават цените.Защо никой не казва защо правителството вдига цените без пречина.ЗАЩОТО СМЕ РОБСКА НАЦИЯ.

Точно това е целта: Чрез постоянно (необосновано) вдигане на цените към изпълнение на директивите за привеждане на населението в научно-обоснованите количествени (числени) рамки. Не трябва да се пренебрегва и "съпътстващия" ефект от възможност за обогатяване на определящите цените.

ачката серсемерджиевия се наачка вече

Не мога да разбера, по света някои цени падат или се вдигат. В България всичко само се вдига и то едва ли не постоянно.

Тоя серсемерджиев ме дразни ужасно. Нищо не прави освен да е един говорител. Казва каквото му наредят от Овъргаз и Русия.

Само като платен мога да приема абсурдите , които си написала. Ти знаеш ли какви са цените на парното и топлата вода в другите страни от ЕС? Чула си нещо, прочела си някакви иконом. принципи, но това което приказваш е пълно безумие. Имаш ли прадстава какватрябва да бъде истинската цена на парното , изхождайки от класическите иконом. категории и критерии? Къде си чула да плащаш за нещо, което не получаваш, както и да не можеш да се откажеш от "парно" в случая? Това е рекет и тероризъм в едно и грубо нарушаване на всякакви закони.

Формално е така. но само формално. Тези цени, по които ни се доставя "услугата " парно, нямат нищо общо с реалността. И това лъсва в случаите, когато човек, който не иска да бъде така грубо и нагло рекетиран от Топлофикаци и заведе дело, за да си търси правата , той е обречен да загуби делото. Това означава, момко, че държавата стои зад всичкотова. Ако ти си мазхист (или не живееш в Б-я) това не означава, че останалите трябва да се правят като теб на щрауси и да се оставят да ги стрижат като овце...

за лекарства да ги дават тия пари...

ЕИ ПЕДАЛ ГЕРБЕРСКИ АЗ ОТИВАМ НА ПРОТЕС И АКО ТАКИВА ПУМИЯРИ КАТО ТЕБ ПРОДЪЛЖАТ ДА ПОТКРЕПЯТ ЗАПАДНИТЕ-АНТИ БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ ЩЕ ИМА НОВ НАРОДЕН СЪД ЗА ТЕБ ДЕЦАТА ТИ И ВСЕКИ ,КОИТО Е СВЪРЗАН СЪС ПАРТИИНИТЕ ТУМОРИ НА БЪЛГАРИЯ. 22-ГОДИНИ СТИГАТ ТИ И ВСИЧКИ КАТО ТЕБ СТЕ МАЛКА ЦЕНА ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ,САМО ГРОБ ЗА ТЕБЕ КОПЕЛЕ ПРОДАЖНО. ВСИЧКИ НА ЧЕСТНИТЕ ПРОТЕСТИ ЗА СВАЛЯНЕ НА ГЕРБ И НОВА КОНСТИТУЦИЯ С ГЛАВНА ЦЕЛ,БЪЛГАРСКОТО ЕТНИЧЕСКО СЕМЕИСТВО.СМЪРТ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ...СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ....

Той народния съд е правен точно от тия срещу които плюваш. Нали допреди няколко години Бойко Борисов отказваше да си хвърли партийната книжка на БКП......... сега ни играят поредния театър ,а глупаците им вярват и активно участват в него. Крайния резултат ще е познай какво ........,,Погледнал се Илия пак сред тия"

Цялата кооперация се отказахме от парното !

вдигат от управници,бе!Има фирми-достовчици на суровини,фирми-производители и фирми-доставчици на производствотодо абонатите!питай тях за цените!

първо научи от къде внасяш газта и тогава ела да пелтечиш в сайта!Нищо общо с ЕС ,а пък за Щатите-ти си тъпанар!

Чувствам се измамен! Дадох 12 хиляди за газификация при цена на газа 240 лева - в момента е 712 лева и тепърва ще расте! Сега същата измама тече и посока - купете климатик за 4 бона и ще ви е евтино! Очаквайте огромен скок и на тока...

Ами те вече казаха-17% повишение на тока от 2013г. защото тецовете не са си сложили филтри-Мариците например, които са американски.А ритаме срещу АЕЦ.А и петрола-сега е най евтин от година насам, но у нас се вдига само нагоре.Това е положението!

Как не ги е срам тези управници спят кънуват стават и вдигат цените и ние баламите мълчим и си плаща ме ли плащаме ,колкото ни кажат / ние сме готови /.До кога народе мой ще ги търпим тези техни сомоволия и измислици и обещания ,/че това покачване е безкрайно /.Ето затова младите хора не могат тук нито да се задържат нито свой бизнес да запазят .Помислете мили управници как да си запазим народа и родината как млади семейства да работят в родината си и да отглеждат тук децата си и да могат да им осигуряват елементарни поне нужди но въпросът е не само да оцелееш нужно и нещо повече нали .

Само чрез непрекъснато повишение на цените и тяхното изравняване с тези на международните пазари, България може да се нареди до страните с развити икономики. Също, по този начин се повишава стандарта на живот и няма да бъдем все на последно място. Не съм доволен единствено от темповете на повишение - трябва по-бързо и с по-висок скок, а не да го протакат във времето.

Зорница-та, с тях кога ще се изравним с международните пазари - като измрем всички ли? По-пед.лски коментар не бях чел скоро.

Зорница защо си недоволен? Нещо проблеми с половата принадлежност ли имаш? Относно идеята за шокова терапия то тя май се доближава до магистрален обир. Този метод не би се практикувал ако имаме икономисти, а по-скоро някакви с маски на лицата.

Правилно, Зорница!Аз даже бих ги вдигнал поне три пъти над средните за Европа и ще живеем три пъти по-добре от всички без да вдигаме заплатите и пенсиите.На оня свят!

Спрете си парното. Оставете ги да фалират. Има много други начини за отопление. Мислете!

Аман, нали пак се плаща и без да ползваш...

като например? дърва може би? или пък на ток ама като не можеш да си платиш и те спуират на другия ден, или ще си сложиш соларни панели на покрива :)

Какво му е лошото на фотоволтаиците? Ако имаш желание ще се накичиш с 16 панела - предостатъчни са ти. Ще изплатиш инвестицията до няколко години и после няма да се отчиташ на никой енергиен мафиот.

тръбите на топлофикация. Друг изход няма.

Всичко е по вина на БСП. Те притежават всички фирми свързани с енергоносители - газ, петрол, енергетика. До последно ще смучат, после се местят в друга държава и пак. Не може да ги уплашите - дреме им на шапката.

БСП, ДПС, ДС, циганите, марсианците, комунистите и КГБ. Виновни са всички, с изключение на ... като теб. Заслушаваш да си в блатото!

Не съм казал, но повтарям: БЕГАЙТЕ ДА БЕГАМЕ!!!!!!!!! УЧЕТЕ ЕЗИЦИ И БЕГОМ МАРШ В ЧУЖБИНА!

Предайте страната ни без бой и съпротива. Е няма да стане! Плъховете и потурнаците да се махат! България е нашият дом и няма го отстъпим на никого!

Ти към кой jewish center принадлежиш и какво получаваш, за да пишеш такива на населението в тази страна?

Някой разбира ли го това изречение: "Увеличението, което влиза в сила от днес, ще се усети като по-сериозно, защото от 1 юли цената на топлоенергията също беше повишена с различен процент за различните дружества"

Ако народа продължи да обеднява със същите темпове както досега и догодина дигнат тока с 10%, протестите след Катуница ще им се сторят като разходка в парка. Престанете да успокоявате хората, че и тока ще се вдига догодина, за да не се отказват от газта и парното.

Е и...какво като си е купил кола?

НЯМА ПАРИ ЗА ПАРНО ,ЗА ЗАПЛАТИ ПЕНСИЙ.... АЛО, ЕТО КЪДЕ СА ПАРИТЕ-ПРИ ПЛОСКИЯ ДАНЪК СЛАДУРИ!!! Бизнесмен купи Мазерати за 309 000 лв. на Панаира 30 септември 2011 / Бизнесмен е платил 309 000 лева за луксозно "Мазерати" вчера по време на Международния есенен панаир в Пловдив, съобщава пловдивският сайт "Под тепето". Автомобилът, модел F1, вече е при новия си собственик, тъй като на изложбеното място на култовата марка вече има нов експонат, чиято цена е близо 290 хиляди лева. Сделката е реализирана вчера сутринта, а колата е била предадена на новия си стопанин още същата вечер. По неофициална информация купувачът е българин.

..яд те е, че не ти стига акъла и за стар Опел ли?! Социализма още го има в Куба и Северна Корея - отивай там!

и къв ти е проблема не разбрах - искаш в държавата да няма богати ли? по улиците да ходят само мизерници и цървулани това ли искаш?

пича, същия тоя плаща заплати по 300 кинта "щото е ниска производителността на труда"...а колко всъщност е ниска се вижда от принадената стойност която просто е гепил...

Точно така, плоският данък е немислим в цивилизованите страни. А особено вредни са ниските корпоративни данъци. Вижте само страните, в които се практикуват - Сърбия, Русия, България. Олигархия и клептомански престъпен елит !

В България са най-добрите икономисти на фона на икономическата криза .Със средна работна заплата от ш20лв. ,може да плащаме сметки от з10лв. за парно,52лв.за ток и така нататък и да живееме като европейци. Не искам да подклаждам огъня но е време и българина да си отвори очите и да си отстоява правата за да заживее като нормален народ. На чужд гръб и 100 тояги са малко такъв е живота тука.

Нали много обичахте азиатците от Москва?Стига с това лигавене "братушки","и какви ли не други чушки!Гадовете ни превърнаха в своя колония и единственото спасение е газът ,договорен от Бойко с Азърбайджан от 2014г!

А кой ти наби в лейка, че Азърбейджан има достатъчно газ? Никакви "братушки" не са ти виновни. Виновна е туземната колониална администрация и олигархията, която ни направи колония не на една, а на две империи - САЩ и ЕС. Нищо не разбираш, не ръси идиотщината си тук!

Умнико, от Азербайджан ще получим газ след 3000-та година, може би!Защото руснаците са изкупили газта на азерите за години напред.Така, че "надай се бабо на стари курац"- както казват сърбите.

Конграчулейшънс дами и господа!

Мръсни гадове, до кога ще мъчете народа. Разобличителя

докато всички започнат да пишат в дир.бг . тогава много ще се уплашим и ще спрем хахахаахх

Заплати и пенсий, замразени. Цените отвързани.

Какъв е този Ангел Семерджиев - говорител на топлофикация ли или още един паразит??

Денят започва просто чудесно.