Отчетен е по-скъп отоплителен сезон в София

На базата на анализирано потребление на 100 203 клиенти в София в 4600 сгради, от “Техем“ отчитат по-скъп отоплителен сезон 2014/2015 спрямо предходната година.

Обратно в новината

Коментари - Отчетен е по-скъп отоплителен сезон в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Потърсете в Гугъла "топлофикация жалба" и приключете с тази порно-мафия.

А какво ще кажете за промените в наредбата на софийската топлофикация - 1/12 част от сумата за дялово разпределение всеки месец в сметката ви? И още нещо- по - високо заплащане за хора без измервателни уреди? След като нямам радиатори- защо трябва да плащам за отчет на несъществуващи измервателни уреди?Редно е да идват всеки месец отчетници, за да ми засичат топлата вода поради факта,че ще заплащам всеки месец за тази услуга.А определената сума за т.н "дялово разпределение" тази година е завишено без да е дадена гласност/вместо 14 лв заплатих 19лв/.Защо?

Щот трябат нови жакузита - да обложат човеконаселението и с данък "Топлинно пренагряване на преносната мрежа в тези жеги"!

Странно, синоптици и учени говорят постоянно покачване на температурата. Но явно за зимата не се отнася. Както се вижда от статията отопляемия сезон става по студен. Добре че не ни и разхлаждат.

А знаете ли, следващия колоко ще е скъп?

Прави се огромно разхищение на енергия по магистрали и щрангове. Подава се топлина в излишък. При добро регулиране на абонатната станция, постигнахме средна цена за отопление на стая -35лв на месец. За неотолявана се плаща 7лв. За юни кубик топла вода ни излезе по-малко от 4.50лв. Освен евтина вода имаме и безплатно охлаждане на входа. Лято, зима в партера имаме ВИНАГИ 25С.

докога ще ги търпим тия крадци ? На мен за НАДПЛАТЕНА гореща и студена вода над 100 кубика ми начисляват че имам да плащам още два пъти по толкова и искат отново и отново даже дело ми заведоха - мръсни крадци с най-високите заплати след депутатите и затова не искат да си корегират наредбите съгласно европейското законодателство а се правят на ощипани - мизерници

Аз да попитам 3 лева брои ли се за връщане,не че съм за тях но като гледам не ми е приспадната от следващата фактура.Халал да са им и свещи с тях да си купят,даже и за свещи няма да им стигнат!

Глупаво заглавие. Звучи все едно, че ще получават социални помощи, а те всъщност са надплатили и имат да си вземат пари обратно...

Тия гадове, /без извинение/, през 2013 г. незнайно защо ми върнаха 219 лв. изравнителна сметка, а през 2014 г. ми взета 320 лв. изравнителна сметка, като се има предвид, че еднакво и през двата сезона ползвам парно само в една стая, само включено на 3. Иди, че ги разбери тези рекетьори, не можем да им хванем нито дистанционното отчитане, нито пък вписване и надписване, и няма край.

Тая цялата работа идва от фирмите за дялово разпределение.

Аман бе- аз работя, а други лапат помощи и лежат! Държавата на безработните барони!

Против парични помощи съм за отопление. Това е на гърба на работещите, без да ги питат искат ли. Топлото е като всяка друга стока-плащаш и получаваш. Твърдо против помощи от всякакъв характер, защото са кражба от нас, работещите.

Как ми се ще тези юлски жеги да си останат и през зимата и разбойническите топлофикации да ги закрият дай боже дай!

А за порно? Може да има нуждаещи се и от безплатен порно канал? Веднага да се извадят едни 100 милиона от данъците ми и да се дадат на безработните и мързеливи любители на порното ! Моля !!!!

Откакто уредите са с дистанционно отчитане, единичките много бързо се трупат.

"взИмат"

Вземат / Взимат - дублетни форми

Поредните грандиозни лъжи, на които вече никой не се връзва! Въпросът е, кога българинът ще се солидаризира, ще скочи и ще изкрещи - СТИГА РЕКЕТ!... Вероятният отговор е - НИКОГА... П.С. Ето един прост пример за "пиниза", с който Бруната, например, ви отнема правото на възражение по т.нар. "изравнителна" сметката: Просто е - получавате въпросната сметката в пощенската си кутия 1 месец, след като е издадена. И понеже 30 дневния срок за възражение тече от датата на издаване на фактурата, а не от датата на получаване, просто констатирате безмълвно цифрата за плащане, а после покорно си я плащате... NICE, A?!

Naj golemite kradci sa Tehem

Какво да кажеш, социализъма продължава да работи.Какви ли не глупави приказки се изприказваха. Само ще посоча следното- Преди 2-3 години на общо събрания на блока взехме решение за 1-2 години всички водомери, топли и студени, да бъдат извадени в стълбището, извън апартаментите. Около 60% от живущите го направиха лека по-лека. Повремето на ремонта се оказаха, и много стари водомери, и не работещи, и неработещи основни кранове със свалени салници и т.н. И разликата между общия водомер и частните спадна чувствително спадна. Останалата част "тарикати", казаха няма такова нормативно изискване или ходете да ме съдите и след 4-5 месеца пак разликата тръгна нагоре. Даже и знаем кои са, защото няма как 5 човека да имат всеки месец по 1 кубик. Същата тъпотия е и с парното, но сучат въртят, не искат да изкарат "мерите" извън апартаментите и да слагат каквито си искат уреди. В един град се бяха похвалили, че местната топлофикация слагала нещо като "миниабонатна" на всеки апартамент, но познати ми казаха, че инициативата, веднага била "сдъфкана", зер бърка плановете....

Глупости и простотии до шия. Сигурно сте служител в някой от монополите, понеже правите тези безумни изводи, че виновните за високите сметки били съседите, а не енергийната мафия! Само ще ви светна, че никъде в света няма по-висока цена на кубик вода - 1,76 лв! Дори в пустинята в Израел, с магистралите и помпените станции през йорданската и израелската пустиня, с двата завода за преработка на морската в сладка вода и прочие, цената там е 0,76 лв. за кубик! С 1 ЛЕВ ПО-ЕВТИНО!!!! Но тук в колонизирана България френската Веолия работи с норма на печалба от 200000% - 2лв крайна цена/0.1ст от язовир Искър = 2000 пъти *100 = 200000%!!!! Такава норма няма нито в наркотиците, нито в проституцията и трафика на хора и "бежанци", нито дори във ФАРМАЦЕВТИКАТА! За ЕРПтата и порнофъкация да не говорим! Но вие ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ най-идиотски да си обвинявате съседите. Дори спретнете протест пред блока и просто ги избийте пред стената... После елате пак да ми се похвалите колко големи тъпанари сте. И не граждани, а абсолютни селяци сте си.

Дори и да приемем, че част от съседите Ви, които не са съгласни с монополистите и биха могли да променят показанията на пломбираните уреди в своя полза, това "евентуално" би променило вашите собствени сметки с 5-10-20% примерно. А до 200000% #кой ще обвините?

. . поради Н.В. Глобалното Затопляне, май ?!