Коментари - Парламентът прие окончателно закона за БНБ, който урежда статута на еврото у нас | Днес.dir.bg

Коментари - Парламентът прие окончателно закона за БНБ, който урежда статута на еврото у нас | Днес.dir.bg

Коментари

Парламентът прие окончателно закона за БНБ, който урежда статута на еврото у нас, но не се знае дали след падането на валутния борд ще се развихри инфлацията от 90-те години на миналия век което ще доведе до обезценяване на лева, преди приемането на еврото за парична единица у нас.

Именно. Обща валута, обща дългова тежест върху валутата. Ти за какво мислип бързат да приемат вички в еврото?! За да набутат макс държави да бършат евровите лайна, които са изсрали. Валутата е обша платформа - когато започне да потъва, а тя започва, всички ще изгребват лайна, защото иначе всички потъват. Ето това искат. Събират държави, които са си избрали боклуци за правителство. Еврото ще изгори България, защото то гори. Големите ще се оправят някак, малките ще станат курбан. Умните държави не приемат еврото. По-скоро тези, които нямат предатели за правителство. Референдум!!!!!! Престъпно спрения референдум!! Престъпността им е факт. Фашисти - факт. Принципите на демокрация са напълно потъпкани - гласуваха да махнат ГЕРБ, те го вкараха обратно, за да разрпдадат заедно България. Тези избори стават невалидни, понеже са една лъжа. Спечелените гласове не са индулгенция за предателство! И не бива да бъдат. Т.е. трвба да ги спрем престъпниците. Народът трябва да си каже думата отново!

Еврото е много лошо за България. ДБ лъжат, те много добре знаят, че курсът на валутата е само един от десетките фактори, които определят функцията на валутата за икономиката. Самото твърдение за борда като аргумент говори силно колко лъжа има в тази партия, как лъже народа си. Валутната политика на ЕС е съобразена с големите иконоики с големи дългове. Малките икономики са погубени, те нямат повече собствен живот. Чували ли сте скоро нещо за Португалия, Испания, Словакия, Словения...? Това са макли слаби икономки, потопени в еврото. Но сме чували за Чехия, Швеция, Дания - това са държави, които имат собствен живот и развитие. Когато Словакия прие еврото, тя и Чехия имаха 70% от европейския стандарт. Днес Словакия е на 68%, а Чехия на 90%. Словакия е задупена в еврото. Има ли някой, който да не знае какво се случи на Гърция? Държава, която разрподадоха на безценица, докато гърци скачаха от високите етажи, за да сложат край на унижението и страданието. Еврото е убийстевно за странта ни сега, особено при условията на неофашиозъм, когато ЕС действа брутално и корумпирано, напълно ообратно на партньорски и хуманно. Лъжат ви, за да получат едни бонуси от гнусната лъжкиня и наследничка на фашпистки функционер Урсула! Мръсници са, загробват България и за затриват окончателно. Беззаконието е крайно, даже референдум спряха, което е беззаконие от висша степен. За затвора са! И трябва да е навреме, за да не стане късно! Пазете България!!!!

Ритуални действия, част от церемонията "Молитва за Еврозоната".

Банкерчето чифутче Мицотакис с гЭй дружинката https://www.worldgovernmentbonds.com/bond-historical-data/greece/1-month/

Запомнете убийците Българския лев!!!

Комуннистите го обезцениха и убиха около 3 пъти с деноминациите си. За разлика от тогава, сега левът ще се оттегли в историята с неопетнена чест. Много ви се иска да умре, но няма. Далеч по-мощни държави се отказаха от националните си валути, за да не се занимават с ненужни превалутирания. Само превалутиранията около българския внос/износ струват на икономиката от порядъка на половин милиард. Ако чак толкова ти липсват подобни банкови операции, ще бъдеш свободен при всяка покупка да обръщаш по 50 евро в рубли или обратното.

Западът не може да направи много за колониалното минало, но прави политически грешки в настоящето, например "Западът вече не иска да убеждава другите“, вместо това разчита изцяло на способността си да накаже всеки. ... Колумнистът на Focus посочва, че сега под санкциите на ЕС има 20 държави, които в такива условия естествено започват активно да си сътрудничат, заобикаляйки самата Европа. На първо място това се отнася за Русия, Китай и Иран. ... Журналистът се спира отделно на санкциите срещу Русия, тъй като "санкциите, наложени от Запада върху руския петрол и газ, доведоха само до факта, че се намериха нови купувачи“. Те изобщо не навредиха на руската икономика; през 2023 г. тя нарасна с 3,5%, но "германската икономика, страдаща от изтеглянето на евтиния руски газ, изпадна в рецесия“.

След като санкциите не вредят на рускат аикономика, тогава защо Русия ги възприема като вражески? Да не би да е защото ръстът от 3,5% се дължи изцяло на военна продукция? От мен да знаеш, руските граждани танкове и ракети не ядат. Понякога може да отнасят на части някоя вкъщи, надявайки се да сглобят самовар, но все пак не ги ядат.

Лев Толстой - роден на 9 септември преди 192 години. „Силата на властта се крепи на невежеството на неговия народ. Тя го знае и винаги ще се бори с просвещението. Време е и ние да го разберем.“

Лобистката визита на Денков и Тагарев в САЩ е отрязана от Белия дом и Пентагона, Асен Василев и жената на Лорер пътуват за шопинг на държавна издръжка

Кризата в еврозоната започна от Гърция през 2009 г. и обхвана целия блок. Последната засегната страна е Кипър. Кризата доведе до изливане на около половин трилион долара като спасителни заеми за закъсали страни и наложи безпрецедентни мерки за икономии. Резултатът бе рецесия и рекордна безработица. БВП на страните от еврозоната се е понижил с 0,2% през първото тримесечие на 2013 г. спрямо предходното тримесечие и с 1% на годишна база. Това е спад за шесто поредно тримесечие. С най-голям спад на годишна база са Гърция и Кипър, както и Португалия [5] Годишната инфлация в еврозоната за 2012 година е 2,5%. През април 2013 г. тя падна до 1,2% на годишна база. Безработицата през март 2013 г. достигна рекордното ниво от 12,1%. Тя е най-висока в Испания (26,7%), Португалия (17,5%), като данните за Гърция сочат ниво от 27%.

Гладна кокошка просо сънува :) Ще видите вие едни евра, едни долари. До 2 години ще пазарувате с рубли и ще много ще се радвате!

Седи един клошар русо-роб в Кострома, надвесен над дупка в мръсна дървена улична тоалетна, гони мухите със смачкан вестник и гърдите му се пълнят от гордост за свръхзвукови циркони! .. Седя над дупка в дървената тоалетната И виждам надписа под прозореца: "Нашият Путин е най-добрият в света!", Въпреки че е написано с гавно ! ... Щастието на Путин е, когато се превръщаш в труп в черна торба - за защита на дворците на руски жител youtu.be/U1w9huDs0PE

Така ли ти каза траверса мутропрофанова? Питай го тогава, защо се вози в немски автомобил

Задачка: За провеждането на руска тридневна СВО са необходими 5 години. Колко време е необходимо за провеждането на двугодишен преход към рублата? Вече около 15 години чакаме с надежда да минат 2-те години.

Само не мога да разбера какво общо има приемането на еврото с Русия и Путин всеки път едно и също толкова ограничени тролове смешни че не знаят какво да измислят жалка работа

Така. Обяснявам. Бавно. Като за тебе. Путин ще използва всичко, каквото може да дестабилизира ЕС. Ние сме част от ЕС. Кремльовските тролове изстерсяват за еврото, като че ли не сме вързани към него в момента. Плюс няколко собственици на чейндж бюра. Никой не кава какво му е на сърцето, а всички го избиват на национализъм. Разни глупаци им се връзват. Ние им се смеем. :)))

Обяснявам още по-бавно защото явно мисловната ти дейност е пред замръзване. Дестабилизацията на ЕС идва от САЩ!!! За краварите не е приемливо съвместна търговска дейност между Русия и ЕС! Въпрос на интереси!!!!

Лихвите по краварските и еврогейските ДЦК са колкото ескадрила ефки всяка година Педерунгела Василев що взима Внешнии долг а Друзя Эврогеюве

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток Путя и очи на запад. Русоробите грухтят тук против Велика Америка…А всъщност: . Ето Супер-оръжието срещу русофилите и руските троловете - Покажете им долар и веднага забравят всички опорки на Кремъл ... . В процентно съотношение най-много подадени документи за зелена карта са от русия. Руските "патриоти" и българските русофили лаят против свободна, демократична и богата Америка... И като се приберат в дома си веднага попълват бланките за емиграция и зелена карта.

Троловете пак се задействаха в закрила на еврото

В ЕС цъка дългова бомба със закъснител възлизаща на около 6 трилиона евро. Именно поради тази причина държави като Дания, Швеция, Румъния, Унгария, Чехия и Полша НЕ ВЛИЗАТ В ЕВРОТО СЪВСЕМ НАРОЧНО И НЯМАТ ВАЛУТЕН БОРД СВЪРЗАН С ЕВРОТО (какъвто борд също значи девалвация, но поне ако сме извън Еврото, резервите на БНБ не могат законно да се употребят за изплащане на дълговете на други държави от ЕС-ССР, Докато ако влезем в Еврото, резервите на БНБ стават собственост на ЕЦБ и не са вече собственост на институция, контролирана от български физически лица.) Не е сложно, но повечето не топлят дори този ОСНОВЕН МОМЕНТ.

Хахахахахах, ние ще плащаме дълговете на Гремания, Франция, Италия, Испания, Халандия, Дания и още 10 държави ли???:))))) Ти верно ли? :))))))

Валутният борд е елементарна система за бебета финансисти с биберони. Да не се емитират повече местни пари от валутните резерви на централната банка във валутата на борда. Обменният курс е фиксиран. Ами като доказано не можем да си управляваме националната валута Лев нормално и без ексцесий /който помни периода 1989-1997/, така ще бъде. Борд и след борда Евро.

Днес нашите "източни партньори" претърпяха пореден провал. Защо се мъчат с пропагандата - никой не се интересува от нея. Безсмислена е!

Чехи, норвежци, шведи, поляци, унгарци, датчани, англичани, да добавя и швейцарци..., всичките ли са тъпи, както тук някакъв обижда нашите сънародници, които не желаят загубата на националната ни валута, че не само не желаят евро-то, ами си развиват държавите в пъти по-добре и успешно от нас...

Значи тези които си развиват икономиката в Еврозоната са тъпаци , така ли? Тези които си ги изброил са възпозват от възможноста за независима парична политика, която при нашите политици означава печатане на пари като при Виденов .

И днешният ден е много тегав за копейките…аминче

Искам на нашето евро лика на Костя Копейкин! С патриотичен план в очите, наглото изражение на лицето сякаш е видял Третия райх и с отправен взор на северо-изток, също като Альоша! Вместо шпагин държи помпичка за уголемяване на пениса!

И да го прекръстим на Лев Копейкин! Аминче

Хърватите страдат бе,говняри.

Двете неща нямат нищо общо. Инфлацията в последните 2 години е навсякъде по Европа и света. Въвеждането на еврото в Хърватия не е причината за това.

Жалки предатели ! Дано пукнете в мъки и сами ! Да няма кой да ви донесе вода дори !

И ние те обичаме!

Илиян Илиев

Не ползвай това име ! Гнусен евроатлантик !

Илиянка, какво става, бе маме? Няма ли да устискаш за Червената Армия на Дунава? :)))

Правете като руснаците, купувайте имоти извън България. Това ви е единственото спасение, ако имате много излишни пари.

Абе, има ли нещо, дето Копейката да го защитава успешно? Моча - падна, Еврото - идва, ваксините - поставени... Някой може ли да обясни, защо го харесвате още? :))) п.п. Само дето още успява да "спре" да не ни пращат на фронта в Украйна, нали? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Това само го предсказва всяка седмица, но заради титаничните му усилия, не ни пращат, да? :)))))))))))))

А с левчетата в буркани ко прайм?

Копейките и комунягите реват щото ще им лъснат далаверите с лефчетата. Няма да има под масата!

Опита от Испания и Хърватия показа, че смяната на местната валута с Евро, вдига цените на продуктите и услугите с 20-30%, ФАКТ!!!

Ти май не знаеш какво е факт, а? :))

Не е приятно да се признават фактите, но който не вярва може да го провери! Варианти много!!!

Е, точно щото съм го првоерил питам. :))) Но, да, прав си. Нека да проверяват хората. :)))

То в лев си скочиха с 20-30%. Ти луд ли си. Нестига че скочиха а и левчето ми е 0.5 в повечето европейски страни. Ти си говори каквото искаш.

на всякъде е било това покачване и то е нарочно търсено щот така се стопира инфлацията, просто намаляш покупките.

Тука вече стигнахме до доходите, и щом се цели покачване излиза че за нашите доходи е рано да приемаме еврото, защото доходите на по-голямата част от населението сега са на екзистенц минимума!?

на МДК Пирдоп и шут у гъзо на всичко канадско

Валутен борд та валутен борд. Ама накрая както хляба струва в момента 2.10 лв. така и утре ще бъде 2.10 евро, за разлика от възнагражденията на всички ни. А както знаем позицията на властта по тези въпроси "ние няма да водим войни за цените" е ясно че колкото страшно да стане няма кой да оправи положението. Пък и тях не ги е грижа за цените при заплати над 6 хиляди лева!

Що лъжеш ?

Кое е лъжата? Това че на депутатите не им дреме за цените или че веригите само чакат как да вземат повече? Ако утре хляба стане 3 евро никой няма да си мръдне пръста да го промени това! Миналата година мандрите спряха да изкупуват мляко защото били пълни с готова продукция, която никой не иска да купи заради цените. И накрая след месец два смъкнаха цените с по 5-15 лв. Ужким правителството се договорили за цените от първа необходимост и въпреки това в същият ден от това изявление от Денков в Билата продаваха кило боб за 8.79 лв. намалено на 4.69, което си беше цената от предната седмица. Тъй че минем ли на евро единственото което ще се промени е валутата след цифрата.

Ах какви трепети вълнуват клетите русофили , край нямат! То не бе студена зима, бензина по 5 лева, газа и той, сега пък еврото ... Имайте милост към тези хора, те са умствено слаби и не могат да отделят истината от лъжата ...

Явно че са хора от третата възраст с ниски пенции и затова ги избива на русоробие.

За валутата ни има много възможности: 1. приемането на еврото за официална валута 2. без промяна, валутният борд остава, левът е вързан за еврото 3. махане на валутния борд, плаващ курс на лева 4. реформа на валутния борд и връзване на лева към рублата 5. приемането на рублата за официална валута Пишете кой вариант предпочитате...

На мьен рублата мий най-убава, тъй чи вариант 5.

Референдум за сваляне на Валутния борд и въвеждане на плаващ курс на лева!

Ами направи го. Вие гнусните пепета и дебета няма да съберете и 100К подписи.

Значи изрожденци харесвате еврото.

"Загуба на суверенитет" - Бахахаха! БСП са тъпи, но Изхождане чупят тъпомера!

Когато не определяш колко пари да има на пазарчето ти си никакъв.

А познай, ТИ какъв си... "умнико"

Безплатен съвет в няколко стъпки: Гледайте доходите ви да не са в левове, ако са - обръщайте ги в друга валута или в ценни метали. Не харчете спестявания, които са в евро. Не спестявайте в левове. Не взимайте кредити в евро. В идеалния случай кредитът ви трябва да е в лева, а доходите да не са в лева, или да превалутирате редовно. Пестете 10-20% от чистия си месечен доход. Ако купувате ценни метали - да не са с депозитен сертификат, а ги взимайте физически и ги бутайте в публичен сейф. Не разчитайте еврото да пази стойността на парите ви като независима валута - има тристранна обвръзка с щ. долар и с шв. франк. Не купувайте недвижимости, догодина ще паднат цените доста. Който разбрал, разбрал. Останалите ще обеднеят яко.

Ей го, поредния шаман...

Добре, пич. Желая ти успех!

За много неща си прав, но какво мислиш за CBDC? Ако (когато) то се въведе, аман ти от евро, долар и т.н. А нас ни натискат в еврото не за друго, а за съкращаване на формални =процедури.

За всичко съм прав, не за много неща. Има и други моменти, но ще ги спестя засега като съвети. СБДС е друга тема, моли се да не стане. Една от целите на еврото у нас точно подготвяне почвата за СБДС. СБДС значи тотален контрол върху парите ти, загуба на лични данни, податливост 100% на маркетинг и въвеждане на социален рейтинг. Автоматично ще ти дърпат данъци, глоби, ще ти блокират както искат средствата, ЕЦБ чрез изкуствен интелект ще знае всичко за тебе - а да не говорим, че утре един диктатор като ти спре Интернет, и няма да можеш да си купиш 1 вафла.

То всеки се има за прав, но ще ти кажа конкретно 2 неща, за които не си прав(според мен). Не си прав за кредитите, в какво да бъдат няма значение, съвета трябва да е - не вземайте кредити! Другото е на тема съхранение в банките - бих посъветвал да се забрави пътя към банките въобще, един ден може да отидете и да тропате на заключени врати! Това, което казваш за CBDC-то и аз го имах в предвид и тогава всички парични знаци ще са хартия (все още не мога да си го представя как ще стане, ама явно някои имат идеи по темата).

Сега, не винаги е възможно да не се взимат кредити - може да е за лечение, за ремонт и пр., правилният съвет трябва да е: не взимайте кредити за удовлетворяване на капризи. Но, това първо няма много общо с темата, второ е субективно. Във всеки случай опасността да връщаш евро по сега надценен около 2 пъти курс на лева към еврото при положение, че входящите ти парични потоци са левови - тази опасност е огромна. По втория въпрос - съгласен съм отчасти, но шансът банката да ти забрани физически достъп до трезора, е минимален. Там има ограничения за стойността на съхранявани ценности - отделна тема, може практически да се нарушава без последствия. В крайна сметка, ако някой реши да си пази ценностите като ги закопае под крушата, също е вариант - само да не забрави да каже на роднините си къде са, ако нещо неприятно му се случи помежду другото. Но да не ги държи под дюшека, все пак. Така че и двете ти забележки са приемливи донякъде.

А иначе, процесът е елементарен на обръщане на хартиени пари в СБДС. Вкарваш всичко по сметка и получаваш разписка + флашка с електронен подпис и парола, и системата ги е преобразувала за секунда по неизвестен към момента курс в съответния брой електронни импулси. И толкова. И дано не спира токът после. Хакерите тепърва мислят как да постъпят пък вече и след този момент...друга тема, също.

Този вариант за сдаване хартийки срещу флашка е предвидим, но пазаруването на дребно по селата ми е интересно. Сега гледам как се редят пенсионерите пред селската поща (по много села няма банкомати) за пенсии, та си задавам практични въпроси... А за хакерите - Това е причината да се говори много за ИИ, дори се носят слухове, че ИИ прави доста "хакерски" атаки.Нещата стават все по-гадни и се сещам за приказката на Ален Делон преди години, че си заминава с удоволствие от този живот (за негова липса на късмет, живота не го пуска!).

Напълно прав си. Това е дискриминационно, защото най-малкото не всеки е длъжен да има постоянна Интернет връзка, т.е. НЕ е задължително да имаш мобилен телефон. Разбира се, могат да раздадат задължително и безплатно - но, естествено, поне 1/2 от населението няма нито да може, нито да иска да се справи с пароли, идентификации, ъпдейти и т.н. - да не говорим пък за фишинг атаки и вируси. Така че, работата е дебела. Силно се надявам, че няма да се случи. Или най-малкото, в България ще има лош късмет СБДС. По различни причини - и ментални, и технически, и конституционни. Но ако се приеме еврото у нас, ще е пореден акт на терор срещу гражданите - и, с много опасни потенциални последици.

За съжаление ще го вкарат бавно и мазно CDBC-то. Предполагам че ще направят кешовите разплащания по скъпи и неудобни и постепенно икономиката ще не ще, ще преминава към безкасови плащания и CDBC. Достатъчно е да вдигнат таксите по банкоматите, да ги намалят като бройка и да вкарат някакви безумни изисквания и такси към бизнеса при работа с кеша (като например да ти иска лична карта и да те въвежда ви системата че си пазарувал с кеш, за сума над определен праг). После на бизнеса ще му писне ще почне да бойкотира кеша с полузаконни извинения че "в момента системата не работи" и не може да ти вземе кеша, щото не може да те регистрира, а данъчния дебне ей там зад ъгъла. А колкото до селските магазини, те не са голяма част от икономиката. За гадовете дето искат централизиран контрол, важният показател не е дали всички разплащания минават през CDBC, а дали всички граждани са регистрирани в системата. Когато тази цел е изпълнена, е много по-лесно да удушиш останалите кешови разплащания.

Само за 2023-та жилищата са поскъпнали с 18% и още растат. Даже Пловдив води на София. Макар, че ще взема да послушам този специалист, а?

Както искаш. Имаш ли представа дали населението на София расте или намалява през последните 2 години? Аз имам. Случайно да знаеш колко са празните от години купени скъпо и с "инвестиционна цел" от селяните в София апартаменти? А за офисите? Потърси сам, не искам да ти давам всичко наготово.

"еврото не е за България" От 20+ години левът е вид евро, защото е с фиксиран курс към еврото по закон. Точно затова левът е толкова стабилна валута. Ако еврото не ни харесва, трябва да махнем валутния борд и да въведем плаващ курс на лева, както беше през 1990-те. Това ли предлагате критиците на еврото?

Всички прдатели ще бъдат избити като бесни кучета - на място.

Нас пАсолството на Козяк ни пази!

ще платим в евро

Честито! България вече не съществува, като суверена държава. Планът по заличаването ни е в ход. Скоро ще сме само територия, населена с биомат'рял... R.I.P.

След КТБ, ограбена от тази ДС-арска крадлива паразитна псевдодържава, БНБ е мръсна дума.

Какво приемат тия като съвсем скоро ЕС ще се разпадне

Определено съм ЗА еврото. Омръзна ми да сменят пари като си идвам в България. Който не иска еврото, да предложи да махнем валуттния борд. Дори Възраждане не смеят да предложат подобно нещо...

Стой си там мършо. И без това аз плащам пенсиите на изклесъците, които са те родили.

Браво, само така! Работи и плащай пенциите на всичките ми възрастни роднини. Да си жив и здрав!

Че кой те пита теб какво искаш? Ние сме българи, живеем в България и си искаме Българския лев.

чужденец си. Факт.

Каква мъчителна новина за пенсионерския клуб в този сайт. Не стига, че останаха без ерекция, ами сега и левчето им си заминава.

Личи млякото около устата ти, ако ще с арабска брада да го криеш. Пенсионерите са видели хубав живот и вече ... колкото / толкова! Плоскоглави като теб ще има дълго да страдате, защото мъките тепърва започват! Това, че мислиш, че това не те касае само подчертава липсата ти на мозък, ако ще в момента 5 фирми да водиш.

Това само на мен ли ми изглежда като епизод от приказката за нероденият Петко?

Ако правилно е написано - "Предвижда се новият закон за БНБ да влезе в сила от деня, посочен в решение на Съвета на Европейския съюз за приемането на еврото от България.", това означава , че от вън ще се вземе решение за Еврото и суверенитета на България официално го няма! Референдуми, бунтове.... ала бала! Продадени са и внуците ни иземите ни от шепа евро-амбриажи!

Точно си разбрал, така е!

Да си дойдем на думата.

Значи искането на 600 000 българи за референдум отече в канала...бахти продажниците ни управляват

Electricity: € 0,40 per kilowatt-hour (kWh) https://www.energievergelijk.nl/english/price-cap-energy

Фашистка Русия колкото и да се мъчи, няма да ни отклони от свободата и демокрацията. А това значи ЕС, евро, НАТО и Запада.

Не петни свещеното име на Васил Левски, боклук нещастен!

Смърт на Кочината Русия, свобода на народите!

Че запада- запАда , ама влачи и нас у кереча !

"еврото не е за България" От 20+ години левът е вид евро, защото е с фиксиран курс към еврото по закон. Ако еврото не ни харесва, трябва да махнем валутния борд и да въведем плаващ курс на лева, както беше през 1990-те. Така става ли?*

ЩОМ ОТ 20 ГОДИНИ Е ТАКА КАКЪВ Е ТОЯ ИСТЕРИЧЕН ПИСЪК ДА СЕ "ВЪВЕЖДА" ВЕЧЕ ВЪВЕДЕНО ЕВРО? СЕГА ИМАМЕ САМОСТОЯТЕЛЕНЕ ФИСКАЛЕН ПАЗАР, А КАТО ВЛЕЗАТ ЕВРОПЕТАЧЕТАТА НЯМА ДА КОНТРОЛИРАМЕ КОЛКО ТАЛАШ ИМА НА ТЕРИТОРИЯТА НИ. СЕГА ТОВА Е СЪС ЖЕЛЕЗЕН КОНТРОЛ! КАПИШ.-

от 1997/98-ма сме зависими от марката, след това от еврото. НО все пак ние НЯМАМЕ евро ;-) Правиш ли тънката разлика? Едва ли.....

Най-накрая ставаме част от света! След половин век изолация и кепенци на очите. Бяхме си темерутите от Балканите.

лайньо, ДАТЧАНИТЕ ТРЯБВА ДА СА ЕБАТИ ГЛУПЕНДЕРИТЕ КАТО НЕ ИСКАТ ЕВРО!? ПОЛЯЦИТЕ И ТЕ! УНГАРЦИТЕ И ТЕ! ШВЕЙЦАРЦИТЕ И ТЕ!

пропусна чехите

ще сме още по-големи темерути. Тебе те назначавам за главатар-темерут.

Така е... и вече ДП и ББ са най-големите деократи и евро-атлантици. Всичко е мед и масло. ЕВрото се въвежда спешно,понеже някои на запад ги е страх изведнъж хората на България да не гласуват срещу тези страхотни евро-атлантици.

парламента и от БНБ, че еврото не е за България! Влезе ли у нас, цените ще скочат ДВОЙНО в рамките на максимум няколко месеца. Всичките тия повишения на заплатите през последните години ще се изпарят на фона от внезапна инфлация от 100 %.

Пишеш глупости!

бегла представа, в колко далеч по-развити страни на ЕС стана ТОЧНО така??

Инфлацията само ще ни се иска да е 100% - който е запознат и има информация, знае, че ще е почти 700%. Първата година.

Тази опорка матрьошките я изхвърлиха с печат "изхабена" още преди 10 години.

в кома е бил....

Коментари - Парламентът прие окончателно закона за БНБ, който урежда статута на еврото у нас | Днес.dir.bg

Коментари - Парламентът прие окончателно закона за БНБ, който урежда статута на еврото у нас | Днес.dir.bg

Коментари

Парламентът прие окончателно закона за БНБ, който урежда статута на еврото у нас, но не се знае дали след падането на валутния борд ще се развихри инфлацията от 90-те години на миналия век което ще доведе до обезценяване на лева, преди приемането на еврото за парична единица у нас.

Именно. Обща валута, обща дългова тежест върху валутата. Ти за какво мислип бързат да приемат вички в еврото?! За да набутат макс държави да бършат евровите лайна, които са изсрали. Валутата е обша платформа - когато започне да потъва, а тя започва, всички ще изгребват лайна, защото иначе всички потъват. Ето това искат. Събират държави, които са си избрали боклуци за правителство. Еврото ще изгори България, защото то гори. Големите ще се оправят някак, малките ще станат курбан. Умните държави не приемат еврото. По-скоро тези, които нямат предатели за правителство. Референдум!!!!!! Престъпно спрения референдум!! Престъпността им е факт. Фашисти - факт. Принципите на демокрация са напълно потъпкани - гласуваха да махнат ГЕРБ, те го вкараха обратно, за да разрпдадат заедно България. Тези избори стават невалидни, понеже са една лъжа. Спечелените гласове не са индулгенция за предателство! И не бива да бъдат. Т.е. трвба да ги спрем престъпниците. Народът трябва да си каже думата отново!

Еврото е много лошо за България. ДБ лъжат, те много добре знаят, че курсът на валутата е само един от десетките фактори, които определят функцията на валутата за икономиката. Самото твърдение за борда като аргумент говори силно колко лъжа има в тази партия, как лъже народа си. Валутната политика на ЕС е съобразена с големите иконоики с големи дългове. Малките икономики са погубени, те нямат повече собствен живот. Чували ли сте скоро нещо за Португалия, Испания, Словакия, Словения...? Това са макли слаби икономки, потопени в еврото. Но сме чували за Чехия, Швеция, Дания - това са държави, които имат собствен живот и развитие. Когато Словакия прие еврото, тя и Чехия имаха 70% от европейския стандарт. Днес Словакия е на 68%, а Чехия на 90%. Словакия е задупена в еврото. Има ли някой, който да не знае какво се случи на Гърция? Държава, която разрподадоха на безценица, докато гърци скачаха от високите етажи, за да сложат край на унижението и страданието. Еврото е убийстевно за странта ни сега, особено при условията на неофашиозъм, когато ЕС действа брутално и корумпирано, напълно ообратно на партньорски и хуманно. Лъжат ви, за да получат едни бонуси от гнусната лъжкиня и наследничка на фашпистки функционер Урсула! Мръсници са, загробват България и за затриват окончателно. Беззаконието е крайно, даже референдум спряха, което е беззаконие от висша степен. За затвора са! И трябва да е навреме, за да не стане късно! Пазете България!!!!

Ритуални действия, част от церемонията "Молитва за Еврозоната".

Банкерчето чифутче Мицотакис с гЭй дружинката https://www.worldgovernmentbonds.com/bond-historical-data/greece/1-month/

Запомнете убийците Българския лев!!!

Комуннистите го обезцениха и убиха около 3 пъти с деноминациите си. За разлика от тогава, сега левът ще се оттегли в историята с неопетнена чест. Много ви се иска да умре, но няма. Далеч по-мощни държави се отказаха от националните си валути, за да не се занимават с ненужни превалутирания. Само превалутиранията около българския внос/износ струват на икономиката от порядъка на половин милиард. Ако чак толкова ти липсват подобни банкови операции, ще бъдеш свободен при всяка покупка да обръщаш по 50 евро в рубли или обратното.

Западът не може да направи много за колониалното минало, но прави политически грешки в настоящето, например "Западът вече не иска да убеждава другите“, вместо това разчита изцяло на способността си да накаже всеки. ... Колумнистът на Focus посочва, че сега под санкциите на ЕС има 20 държави, които в такива условия естествено започват активно да си сътрудничат, заобикаляйки самата Европа. На първо място това се отнася за Русия, Китай и Иран. ... Журналистът се спира отделно на санкциите срещу Русия, тъй като "санкциите, наложени от Запада върху руския петрол и газ, доведоха само до факта, че се намериха нови купувачи“. Те изобщо не навредиха на руската икономика; през 2023 г. тя нарасна с 3,5%, но "германската икономика, страдаща от изтеглянето на евтиния руски газ, изпадна в рецесия“.

След като санкциите не вредят на рускат аикономика, тогава защо Русия ги възприема като вражески? Да не би да е защото ръстът от 3,5% се дължи изцяло на военна продукция? От мен да знаеш, руските граждани танкове и ракети не ядат. Понякога може да отнасят на части някоя вкъщи, надявайки се да сглобят самовар, но все пак не ги ядат.

Лев Толстой - роден на 9 септември преди 192 години. „Силата на властта се крепи на невежеството на неговия народ. Тя го знае и винаги ще се бори с просвещението. Време е и ние да го разберем.“

Лобистката визита на Денков и Тагарев в САЩ е отрязана от Белия дом и Пентагона, Асен Василев и жената на Лорер пътуват за шопинг на държавна издръжка

Кризата в еврозоната започна от Гърция през 2009 г. и обхвана целия блок. Последната засегната страна е Кипър. Кризата доведе до изливане на около половин трилион долара като спасителни заеми за закъсали страни и наложи безпрецедентни мерки за икономии. Резултатът бе рецесия и рекордна безработица. БВП на страните от еврозоната се е понижил с 0,2% през първото тримесечие на 2013 г. спрямо предходното тримесечие и с 1% на годишна база. Това е спад за шесто поредно тримесечие. С най-голям спад на годишна база са Гърция и Кипър, както и Португалия [5] Годишната инфлация в еврозоната за 2012 година е 2,5%. През април 2013 г. тя падна до 1,2% на годишна база. Безработицата през март 2013 г. достигна рекордното ниво от 12,1%. Тя е най-висока в Испания (26,7%), Португалия (17,5%), като данните за Гърция сочат ниво от 27%.

Гладна кокошка просо сънува :) Ще видите вие едни евра, едни долари. До 2 години ще пазарувате с рубли и ще много ще се радвате!

Седи един клошар русо-роб в Кострома, надвесен над дупка в мръсна дървена улична тоалетна, гони мухите със смачкан вестник и гърдите му се пълнят от гордост за свръхзвукови циркони! .. Седя над дупка в дървената тоалетната И виждам надписа под прозореца: "Нашият Путин е най-добрият в света!", Въпреки че е написано с гавно ! ... Щастието на Путин е, когато се превръщаш в труп в черна торба - за защита на дворците на руски жител youtu.be/U1w9huDs0PE

Така ли ти каза траверса мутропрофанова? Питай го тогава, защо се вози в немски автомобил

Задачка: За провеждането на руска тридневна СВО са необходими 5 години. Колко време е необходимо за провеждането на двугодишен преход към рублата? Вече около 15 години чакаме с надежда да минат 2-те години.

Само не мога да разбера какво общо има приемането на еврото с Русия и Путин всеки път едно и също толкова ограничени тролове смешни че не знаят какво да измислят жалка работа

Така. Обяснявам. Бавно. Като за тебе. Путин ще използва всичко, каквото може да дестабилизира ЕС. Ние сме част от ЕС. Кремльовските тролове изстерсяват за еврото, като че ли не сме вързани към него в момента. Плюс няколко собственици на чейндж бюра. Никой не кава какво му е на сърцето, а всички го избиват на национализъм. Разни глупаци им се връзват. Ние им се смеем. :)))

Обяснявам още по-бавно защото явно мисловната ти дейност е пред замръзване. Дестабилизацията на ЕС идва от САЩ!!! За краварите не е приемливо съвместна търговска дейност между Русия и ЕС! Въпрос на интереси!!!!

Лихвите по краварските и еврогейските ДЦК са колкото ескадрила ефки всяка година Педерунгела Василев що взима Внешнии долг а Друзя Эврогеюве

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток Путя и очи на запад. Русоробите грухтят тук против Велика Америка…А всъщност: . Ето Супер-оръжието срещу русофилите и руските троловете - Покажете им долар и веднага забравят всички опорки на Кремъл ... . В процентно съотношение най-много подадени документи за зелена карта са от русия. Руските "патриоти" и българските русофили лаят против свободна, демократична и богата Америка... И като се приберат в дома си веднага попълват бланките за емиграция и зелена карта.

Троловете пак се задействаха в закрила на еврото

В ЕС цъка дългова бомба със закъснител възлизаща на около 6 трилиона евро. Именно поради тази причина държави като Дания, Швеция, Румъния, Унгария, Чехия и Полша НЕ ВЛИЗАТ В ЕВРОТО СЪВСЕМ НАРОЧНО И НЯМАТ ВАЛУТЕН БОРД СВЪРЗАН С ЕВРОТО (какъвто борд също значи девалвация, но поне ако сме извън Еврото, резервите на БНБ не могат законно да се употребят за изплащане на дълговете на други държави от ЕС-ССР, Докато ако влезем в Еврото, резервите на БНБ стават собственост на ЕЦБ и не са вече собственост на институция, контролирана от български физически лица.) Не е сложно, но повечето не топлят дори този ОСНОВЕН МОМЕНТ.

Хахахахахах, ние ще плащаме дълговете на Гремания, Франция, Италия, Испания, Халандия, Дания и още 10 държави ли???:))))) Ти верно ли? :))))))

Валутният борд е елементарна система за бебета финансисти с биберони. Да не се емитират повече местни пари от валутните резерви на централната банка във валутата на борда. Обменният курс е фиксиран. Ами като доказано не можем да си управляваме националната валута Лев нормално и без ексцесий /който помни периода 1989-1997/, така ще бъде. Борд и след борда Евро.

Днес нашите "източни партньори" претърпяха пореден провал. Защо се мъчат с пропагандата - никой не се интересува от нея. Безсмислена е!

Чехи, норвежци, шведи, поляци, унгарци, датчани, англичани, да добавя и швейцарци..., всичките ли са тъпи, както тук някакъв обижда нашите сънародници, които не желаят загубата на националната ни валута, че не само не желаят евро-то, ами си развиват държавите в пъти по-добре и успешно от нас...

Значи тези които си развиват икономиката в Еврозоната са тъпаци , така ли? Тези които си ги изброил са възпозват от възможноста за независима парична политика, която при нашите политици означава печатане на пари като при Виденов .

И днешният ден е много тегав за копейките…аминче

Искам на нашето евро лика на Костя Копейкин! С патриотичен план в очите, наглото изражение на лицето сякаш е видял Третия райх и с отправен взор на северо-изток, също като Альоша! Вместо шпагин държи помпичка за уголемяване на пениса!

И да го прекръстим на Лев Копейкин! Аминче

Хърватите страдат бе,говняри.

Двете неща нямат нищо общо. Инфлацията в последните 2 години е навсякъде по Европа и света. Въвеждането на еврото в Хърватия не е причината за това.

Жалки предатели ! Дано пукнете в мъки и сами ! Да няма кой да ви донесе вода дори !

И ние те обичаме!

Илиян Илиев

Не ползвай това име ! Гнусен евроатлантик !

Илиянка, какво става, бе маме? Няма ли да устискаш за Червената Армия на Дунава? :)))

Правете като руснаците, купувайте имоти извън България. Това ви е единственото спасение, ако имате много излишни пари.

Абе, има ли нещо, дето Копейката да го защитава успешно? Моча - падна, Еврото - идва, ваксините - поставени... Някой може ли да обясни, защо го харесвате още? :))) п.п. Само дето още успява да "спре" да не ни пращат на фронта в Украйна, нали? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Това само го предсказва всяка седмица, но заради титаничните му усилия, не ни пращат, да? :)))))))))))))

А с левчетата в буркани ко прайм?

Копейките и комунягите реват щото ще им лъснат далаверите с лефчетата. Няма да има под масата!

Опита от Испания и Хърватия показа, че смяната на местната валута с Евро, вдига цените на продуктите и услугите с 20-30%, ФАКТ!!!

Ти май не знаеш какво е факт, а? :))

Не е приятно да се признават фактите, но който не вярва може да го провери! Варианти много!!!

Е, точно щото съм го првоерил питам. :))) Но, да, прав си. Нека да проверяват хората. :)))

То в лев си скочиха с 20-30%. Ти луд ли си. Нестига че скочиха а и левчето ми е 0.5 в повечето европейски страни. Ти си говори каквото искаш.

на всякъде е било това покачване и то е нарочно търсено щот така се стопира инфлацията, просто намаляш покупките.

Тука вече стигнахме до доходите, и щом се цели покачване излиза че за нашите доходи е рано да приемаме еврото, защото доходите на по-голямата част от населението сега са на екзистенц минимума!?

на МДК Пирдоп и шут у гъзо на всичко канадско

Валутен борд та валутен борд. Ама накрая както хляба струва в момента 2.10 лв. така и утре ще бъде 2.10 евро, за разлика от възнагражденията на всички ни. А както знаем позицията на властта по тези въпроси "ние няма да водим войни за цените" е ясно че колкото страшно да стане няма кой да оправи положението. Пък и тях не ги е грижа за цените при заплати над 6 хиляди лева!

Що лъжеш ?

Кое е лъжата? Това че на депутатите не им дреме за цените или че веригите само чакат как да вземат повече? Ако утре хляба стане 3 евро никой няма да си мръдне пръста да го промени това! Миналата година мандрите спряха да изкупуват мляко защото били пълни с готова продукция, която никой не иска да купи заради цените. И накрая след месец два смъкнаха цените с по 5-15 лв. Ужким правителството се договорили за цените от първа необходимост и въпреки това в същият ден от това изявление от Денков в Билата продаваха кило боб за 8.79 лв. намалено на 4.69, което си беше цената от предната седмица. Тъй че минем ли на евро единственото което ще се промени е валутата след цифрата.

Ах какви трепети вълнуват клетите русофили , край нямат! То не бе студена зима, бензина по 5 лева, газа и той, сега пък еврото ... Имайте милост към тези хора, те са умствено слаби и не могат да отделят истината от лъжата ...

Явно че са хора от третата възраст с ниски пенции и затова ги избива на русоробие.

За валутата ни има много възможности: 1. приемането на еврото за официална валута 2. без промяна, валутният борд остава, левът е вързан за еврото 3. махане на валутния борд, плаващ курс на лева 4. реформа на валутния борд и връзване на лева към рублата 5. приемането на рублата за официална валута Пишете кой вариант предпочитате...

На мьен рублата мий най-убава, тъй чи вариант 5.

Референдум за сваляне на Валутния борд и въвеждане на плаващ курс на лева!

Ами направи го. Вие гнусните пепета и дебета няма да съберете и 100К подписи.

Значи изрожденци харесвате еврото.

"Загуба на суверенитет" - Бахахаха! БСП са тъпи, но Изхождане чупят тъпомера!

Когато не определяш колко пари да има на пазарчето ти си никакъв.

А познай, ТИ какъв си... "умнико"

Безплатен съвет в няколко стъпки: Гледайте доходите ви да не са в левове, ако са - обръщайте ги в друга валута или в ценни метали. Не харчете спестявания, които са в евро. Не спестявайте в левове. Не взимайте кредити в евро. В идеалния случай кредитът ви трябва да е в лева, а доходите да не са в лева, или да превалутирате редовно. Пестете 10-20% от чистия си месечен доход. Ако купувате ценни метали - да не са с депозитен сертификат, а ги взимайте физически и ги бутайте в публичен сейф. Не разчитайте еврото да пази стойността на парите ви като независима валута - има тристранна обвръзка с щ. долар и с шв. франк. Не купувайте недвижимости, догодина ще паднат цените доста. Който разбрал, разбрал. Останалите ще обеднеят яко.

Ей го, поредния шаман...

Добре, пич. Желая ти успех!

За много неща си прав, но какво мислиш за CBDC? Ако (когато) то се въведе, аман ти от евро, долар и т.н. А нас ни натискат в еврото не за друго, а за съкращаване на формални =процедури.

За всичко съм прав, не за много неща. Има и други моменти, но ще ги спестя засега като съвети. СБДС е друга тема, моли се да не стане. Една от целите на еврото у нас точно подготвяне почвата за СБДС. СБДС значи тотален контрол върху парите ти, загуба на лични данни, податливост 100% на маркетинг и въвеждане на социален рейтинг. Автоматично ще ти дърпат данъци, глоби, ще ти блокират както искат средствата, ЕЦБ чрез изкуствен интелект ще знае всичко за тебе - а да не говорим, че утре един диктатор като ти спре Интернет, и няма да можеш да си купиш 1 вафла.

То всеки се има за прав, но ще ти кажа конкретно 2 неща, за които не си прав(според мен). Не си прав за кредитите, в какво да бъдат няма значение, съвета трябва да е - не вземайте кредити! Другото е на тема съхранение в банките - бих посъветвал да се забрави пътя към банките въобще, един ден може да отидете и да тропате на заключени врати! Това, което казваш за CBDC-то и аз го имах в предвид и тогава всички парични знаци ще са хартия (все още не мога да си го представя как ще стане, ама явно някои имат идеи по темата).

Сега, не винаги е възможно да не се взимат кредити - може да е за лечение, за ремонт и пр., правилният съвет трябва да е: не взимайте кредити за удовлетворяване на капризи. Но, това първо няма много общо с темата, второ е субективно. Във всеки случай опасността да връщаш евро по сега надценен около 2 пъти курс на лева към еврото при положение, че входящите ти парични потоци са левови - тази опасност е огромна. По втория въпрос - съгласен съм отчасти, но шансът банката да ти забрани физически достъп до трезора, е минимален. Там има ограничения за стойността на съхранявани ценности - отделна тема, може практически да се нарушава без последствия. В крайна сметка, ако някой реши да си пази ценностите като ги закопае под крушата, също е вариант - само да не забрави да каже на роднините си къде са, ако нещо неприятно му се случи помежду другото. Но да не ги държи под дюшека, все пак. Така че и двете ти забележки са приемливи донякъде.

А иначе, процесът е елементарен на обръщане на хартиени пари в СБДС. Вкарваш всичко по сметка и получаваш разписка + флашка с електронен подпис и парола, и системата ги е преобразувала за секунда по неизвестен към момента курс в съответния брой електронни импулси. И толкова. И дано не спира токът после. Хакерите тепърва мислят как да постъпят пък вече и след този момент...друга тема, също.