Мъж уби войник, стреля в парламента и вся паника в Канада

Стрелец, на когото неотдавна канадските власти са конфискували паспорта, уби вчера войник и вся паника в парламента в Отава, преди да бъде убит от полицията.

Обратно в новината

Коментари - Мъж уби войник, стреля в парламента и вся паника в Канада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

false flag event му се вика на това :) начи ония дедо скочил във въздуха въртейки се и стрелял в терориста. Тшк си правят с нас...

пак обаркахте превода.не е в списака на 90-те. канадската телевизия непрекаснато саобщава че няма нищо общо сас заподозрените 90.не пишете глъпости. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

kikuno

Такива показни нападения чудесно оправдават водената война против тероризма.Как да не гласуваш с радост за още пари за въоръжения и водене на войни по света когато можеш да видиш как злото вече най -нагло заплашва дори собствените ти политици в Парламента.Какъв ти пацифизъм и приоритет на социални програми когато трябва да се криеш заключен в къщи а полицията преследва митичните терористи по улиците.Защо ли се сетих и за Филаделфия ...

А кой въоръжи и обучи тез ислямисти? Май групичката около САЩ в това число и КАНАДА. И сега въй потресенисме от нападението. Да не ги бяхте въоръжавали драга коалиция приятели на Сирия! Радвайте се че не е изял сърцето на ефрейтора и не му е отрязал главата.

в нашия парламент отдавна трябваше да се появи стрелец...

в нашия парламент отдавна трябваше да се появи стрелец...

дя-до

И като е бил в списък с 90 (не 90 000) заподозрени като потенциални атентатори, оти успя да си направи атентата? Ей толкоз им чинат системите за безопасност на западняците.

Ако позволите, Колега - казват че на Добър Традиционен Френски - Квебек (Quebec) означава бързей/провлак/dire-strait ... (т.е. Място, където Водата от Широко и Обширно русло се Вкарва в Рязко Стеснение, водещо до Завихряне и Трудности в Навигацията) .... Отделно - Добър Приятел казва че Навремето когато се заселили Първите от Франция - едно че просто Закарали Бая парса в трюмовете, второ - били Само един-два кораба хора. (Извинете !)

Е, и?!

Това ми напомня на оная песен дето се пееше: "де ще бягаш лиско, де ще бягаш..."Иначе идеята заслужава внимание.....

Извинявайки-се че Си затананиках 'През гори и през поляни - Дружно Всички....' - позволете да Ви запитам : - Какво Имате предвид ?

Фактът, че се е добрал до парламента (!), трябва да светне една червена лампичка в главите на политиците, че когато поемат агресивен курс, когато правят неумерени изказвания и размахват пръстче, когато се месят в работите на други държави и подготвят там "опозиция", вече не излагат на риск само обикновените хора по улиците, в метрото, по аерогарите. Вече и те самите, недосегаемите в правителствени сгради и лимузини, могат да станат обект на атака. Защото те са виновниците. Не Джон или Иван, а господа президентите и премиерите. Това е един страхотен урок. Агресията ражда агресия, а белият човек от Колумб до днес не се е освободил от чувството, че целият свят му принадлежи.

Не са празни, Колега ! НО ! - в Конкретния случай Сте пропуснали Основни Данни/Факти : - Канада - Е Световен Еталон (И по Вътрешна И по Външна насока на Даденостите-й.) - Ужасията - Е станала по време, когато около Парламента-там има Пълна реконструкция (строителни дейности) - Този Зейхаб - едно че Е еди-какъв-си, второ - Е родом от провинция Квебек ('известна' И с поведението на Локалните гаулайтеря, много-подобни на 'наште'... И с Целевото 'създаване ' на почти-арабелизация... И със 'случките' от 1970) ...отделно - Има 'странни' връзки на негови 'появявания' Чак в Британска Колумбия, свързани с ингилъците на Такива индивиди .....пък И да му бъде Прибран отдавна паспорта ! (Извинете !)

Хайде бързо Канада да изпраща войници и пари срещу ИД. Ако не са искали, вече искат. Други нежелаещи има ли?

Victoria

Какъв голям процент малоумни изказвания !

Има нещо гнило и в ... Канада ...

Бих казал че е пишман терорист - пълен любител. Спокойно можеха да го арестуват и за го изправят пред съд, ама не им изнася, щото ще излезнат на явене нарушените човешки права .... затова набързо го разстреляха.

Не приятелю, в северна Америка който стреля по друг бива застрелван, така трябва да стане и при вас в България, за да влезете в релси.......

Ник "Сталин" и плаче за човешки права...

Да бе Сталин и човешки права в едно изречение-голям смях! Едва ли Света познава по-гаден диктатор!Що за объркани хора пишат в този форум? А ако не са объркани и неграмотни, значи много лъжат!

12з по твоята логика балгаря не трябва да сашествува *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вижте от къде е копи пейст ислямa.

123,аз съм против насилието във всяка негова проява.Да, гадно и отблъскващо е, когато едно човешко същество отнема ритуално живота на друго.Персонално.Човек срещу човек.Но искам да попитам, какво донася еднотонната бомба, хвърлена върху хора.Знаете какво прави 100-грама тротил.А 1 тон?Едва ли тези, срещу които е хвърлена пищят от радост.Нима това е по-малко грозно?Просто не е персонифицирано.Изглежда като игра.Не, насилието ражда насилие и не трябва да се учудваме на такива мероприятия.Преди да анатемосаме и заклеймим някого трябва да се замислим защо този някой действа така.Явно е, че с Гуантамо не става.С бомби-донякъде.

Еми пишмиткат си корабчетата и самолетчетата по цял свят после - ОЛЕЛЕ. Нормално е, поемат рискове и това е резултата.

Името на терориста е Майкъл Зехав - традиционна еврейска фамилия. Май наблюдаваме поредното активно мероприятие на МОСАД. Няма да мирясат, докато не подпалят света!

Нормална реакция на радикалните ислямисти. Канадските ВВС винаги първи се вкючват във всякакви военни авантюри на краварите, а това рано или късно ще ядоса някого?!!

Какво ставало в Канада!Не ме интересуват визите им!Не ме интересува какво канадците мислят за мен и България!Била много либерална и социална държава!Интересува ме България моят дом!На много либерални и с изпържени от наркотици мозъци политици от запада да им вземат паспортите на границата и обратно !

И американците не ги интересува какво става по света. И затова е лошо. Тебе не те интересува - това е добре. Нещо ми се губи тука.

Ясно, интересува те Москва и СССР!

те всички руски подлоги ги интересува москва и ссср, но никои от тях не иска да ходи там, да прати децата си да учат там или да иде да се лекува там, както хлебарките все искат да идат да се изцвъкат на метеното от някои друг.

Не се ли престарават малко медиите?

"Толерантността" на модератора се изразява в страха да публикува истината, дори да е казана от друг.За сведение:Аз съм православен,славянин и НЕТОЛЕРИРАМ - радикализъм,фашизъм,гей-поведение,всякакви форми на насилието(освен необходима самоотбрана,защита на слабия и безпомощния, и защита на Родината от истинския враг)

Ха ха ха! Прав си, но сигурен ли си, че си българин, а не руснак?! ;-)

До 123. Какво лошо има в това, че съм нормален руснак,Дори не употребявам алкохол...

То си е едно и също

Чак пък да е смаян.

Никога не съм смятал, че ще го кажа, но според мен, виждайки на къде отива светът май Хитлер ще се окаже прав и пророк на своето време!

Ще дойде време да му се издигне паметник срещу немския парламент ама не знам дали ще сме живи тогава.

Като сте толкова либерални и толерантни, сега берете плодовете на подкрепата на ислямистите! Тези дето режат глави (ислямистите) не са християни, не са будисти, не са атеисти! Те са мюсюлмани! Всичките ви брътвежи и лъжи, че мюсюлманската религия - исляма, е толерантна религия и ние трябва да се отнасяме толерантно с тях отидоха на майната си! Кога ще ви дойде ъкъла, че мюсюлманите са като скакалците - където минат и трева не расте! Защитете собствения си народ!

Всъщност не е съвсем така, далеч не всички мюсюлмани са зли. Сред тях има много добри, честни и почтени хора- можеш да се поразходиш из нашите родопски села, и ще ги видиш. Проблема не идва от самите хора, а от учението на Исляма. Всъщност нашите кротки помаци (както и много други кротки хорица, родили се като мюсюлмани по света) НЕ СА съвсем истински мюсюлмани- те са взели само добрата част от това учение (която всъщност даже не идва от Корана, а от преди това- например от Библията), и са добавили само безобидни ритуали и традици. Но докато са под влиянието на това учение, бидейки все пак слаби и податливи хора, като всички останали, винаги съществува риск да се извратят и да станат ИСТИНСКИ мюсюлмани- като онези, първите, от 6-7 век, които с оръжие са извършили джихад и геноцид, завладявайки целия Близък Изток и Северна Африка! Иначе си прав- Исляма НЕ Е, и няма как да бъде "толерантна и мирна религия", но явно света още не е достатъчно поумнял за да го види.

Грешиш много! В Родопите не са истински мюсюлмани, а са потурчини по време на турското робство. Там хората са бели като нас, говорят български като нас, кухнята им е като нашата. Не са като турците - черни и не говорещи български! Най страшното обаче е, че исляма посят между такива като тях ражда изверги! Спомнете си Априлското възстание - там турците не са ни клали така както това са вършили т.н. "българо-мохамедани". За това аз когато ходя там си имам едно на ум.

"Има много добри"?! Че в коя религия няма заблудени овце? В християнството, дори понятията "пастир", "паство" и тем подобни са си официални. Това, че има кротки, мирни, послушни последователи, прави ли религията като цяло нещо ценно, истинско, честно? Кръстоносните походи, да не би да са били някаква религия в религията? А ценностите, описани в библията, бъди сигурен(а), че са добре описани и в корана, и в талмуда, и в будисткит, и в шинтуистките повествования. Всички те ми приличат на демагогията на днешната "демокрация" - измама, облечена в праведни думи. Ползата от подобни измами е само и единствено за добралите се до позицията на господари сред своите географски поселения.

....за всичко си е виновен "западът"! докато има "канадци, швейцарци, британци, германци или французи", които всъщност са откачени ревностни ислямисти, така ще бъде! Докато от "либерастка" демокрация се позволява в градовете на Европа да никнат като гъби джамии - така ще бъде! Докато оръжейните концерни на САЩ и запада продават оръжия на ислямисти "борци за свобода" срещу светски режими - така ще бъде.С техните камъни върху техните глави! Ако бяха поискали, досега за три дни Ислямска държава да е дълбоко заровена и в историята.Но има световни кръгове, които ще имат интерес винаги да има тероризъм и "лоши" - че как иначе ще се оправдава свалянето на неудобни политици и режими, завладяване и колонизиране на нови територии, изпробване и продажба на нови оръжия с една цел - печалба!Мислех в началото че Обама ще се окаже новия Кенеди и ще пресече интересите на много влиятелни лобита в САЩ, но уви.....лошото е, че и България като "лоялен партньор" влезе в тази каша.....всичко правят мръсните политици, а не народите.Защо в Хималаите в една експедиция от 50 човека, състояща се от 20 народности, хората се обичат, помагат си и се уважават едни други??? защото няма политици....няма и...печалби...има само риск в който си проличава приятелството и човещината!

Ислямистите четат корана, както дявола чете евангелието. Но думата ми е за друго. Кога тия хора ще отменят визите за българите? Защо напълниха страните си със съмнителни хора, а сега се оплакват? Могат да бъдат абсолютно сигурни в едно- че българин терорист никога няма да има в Канада. Тяхното отношение ме обижда.

Синьоре, в отговор на предишния ви пост предлагам тази кратка новина,извинявам се,ако вече сте я прочели: "Израел помага на българските власти с разузнавателна информация, за да може по-лесно да се идентифицират потенциални терористи сред вълната от сирийски бежанци, които преминават нелегално турско-българската граница. Това разкри пред "Стандарт" генерал-полковник Гади Шамни, бивш военен аташе на Израел във Вашингтон до 2012 г.Той цитира данните, че 35% от общо 20-те хиляди бежанци, предимно от Сирия, са свободни мъже без семейни ангажименти. "Такива хора са перфектната мишена да бъдат привлечени като потенциални терористи. Не се съмнявайте, че сред потока от бежанци има много такива хора, които биха представлявали заплаха", заяви Гади Шамни. Легендарният генерал в Израел, който ръководи операциите в ивицата Газа, а след това е началник на операциите в Генералния щаб на израелската армия, е в София, за да представи третото поред изложение "Вътрешна сигурност", което ще се проведе в Тел Авив в началото на ноември. България е единствената държава от Европа, където евреите правят нарочна презентация" Пази се от юдеите,когато ти правят специални презентации;-)-особено от "легендарните" сред тях,отговорни за геноцид.

явно си нямаш идея какво пише в корана, иначе едва ли щеше да пишеш такива глупости... пълен е със заповеди към "правоверните" да се разправят с гяурите точно както тоя горе... а и мисля след 500 годишен опит би трябвало да си имаме поне бегла представа колко блага и мирна религия е исляма...

Нека толерантност да значи все пак да не се спестяват истините. Иначе е от дявола.

МОДЕРАТОРИТЕ Made in DIR СA НE ТОЛЕРАНТНИ!!!

*Коментарът е скрит, защото е етнически нетолерантен." МОДЕРАТОРИТЕ, ТЕ РЕЖАТ ГЛАВИ, ВИЕ СЕ ПРЕЗАСТРАХОВАТЕ ЗА ДА СТЕ "ТОЛЕРАНТНИ"!!!

Така ще е, докато света не разбере и не осъзнае какво всъщност представлява исляма. Някои хора, включително и лидери, се заблуждават наивно, че исляма бил "мирна религия", че това, което ставало в ИД "не било истинския ислям". Те, подвеждани от дефектите в теориите им за "толерантност, демокрация и човешки права", продължават да възприемат исляма като "една от световните религии, с която трябва да живеем като братя, и да я уважаваме". Някои се заблуждават от наивност, други търсят свои интереси- било нефт, било просто война в Близкия Изток, и т.н. Но и много обикновени хора, както и все още голяма част от самите обикновени мюсюлмани, все още не осъзнават какво представлява исляма.... Но скоро това ще се промени, днес исляма започва да разкрива истинското си лице наяве, и рано или късно света ще го осъзнае. И тогава с исляма е свършено!

Най-агресивната и човеконенавистна религия е юдеизмът, следва ислямът! Просто психопатите от първата работят подмолно и дори участват в агресиите на втората!

Остави юдаизма- той е "плашило" за хора, които са роби в душата си, все зависят от "някои други хора отгоре", и все им се струва, че "някой ги мами, манипулира и крои заговори против тях". За всички останали юдаизма не е проблем. Всъщност и исляма не е проблем, но само за хората, които не се страхуват от смъртта, които не се страхуват да застанат и открито да го разобличат.

Абсолютни глупости! Демонизацията на исляма върви от 20 години по холивудските филми с пълна сила. Всяка една религия включва в себе си правила как да се живее, друг е въпроса как могат да бъдат тълкувани тези правила. И колко отчаяни и с промити мозъци ще са хората, които опирайки се на религиозното тълкувание ще направят золума.

Нима? Я тогава си припомни историята- как е започнало християнството? И как е започнал исляма? Случайно да си учил историята на Близкия Изток от 6-7 век? Знаеш ли каква е разликата между тогавашния, първия Халифат, и сегашното ИД? Само във вида на оръжията- преди 14 века са воювали с мечове, копия и стрели, а днес- с бомби, гранатомети и автомати. Но геноцида и методите, по който са го извършвали тогава, и сега, са същите!

оо, май имаме включване от централата на ДПС? .."демонизация на исляма", иначе кротка и мирна религийка... само дето пророка им Мохамед още от основавнето ѝ водил войни за завладяване на чужди територии, над 60 на брой (войните...) И съвсем случайно тоя кротък ислям от 7 век се опитва да завладее Европа... още през 717 година хан Тервел разбива 20 000 арабска армия при Цариград, помолен за помощ от василевса, след това пък арабите нахлуват през Испания и чак в битката с Шарл Мартел в днешна Франция отстъпват... за турските нашествие от 14 век насам мисля да не почвам да говоря, то според вас си било в реда на нещата, аллах ви я бил "дал" тая земя да я завладеете...

Абсолютни глупости пишеш ти! Пляскаш клишета, очевидно без да си прочел нищо за "религиите"! А репликите на Местан за "демонизация на исляма" си ги запази за пред чалмите в джамията...

Ех, ами тези канадци да вземат пример от Бай Тошо - и при най малкото съмнение за някой бандит - айде в Белене или там някъде!! А те му взели паспорта.!?!?!? Дреме му на шибаняка, че е без паспорт...

Има ли сериозен коментатор, на когото да не е ясно, че следващата цел на ислямистите сме ние? Дали си дават оценка управляващите, на какво буре с барут седим в момента? Но ето една светлинка в тунела-за първи път в правителството ще участват националисти. Това е едно голямо начало в политиката. Нека им пожелаем успех. Аз вярвам в тях.

Засега май само еврейската държава се справя с тази напаст...

Предвид скорошните твърдения,че Багдади в действителност е с малко име Шимон, мисля,че повод за удивление няма:-).

"Казано е, че представителната демокрацията е най-лошата форма на управление, но не сме открили по-добра, защото ние господарите на СВЕТЪТ, това решихме за Вас, да Ви ЗАРОБИМ четворно до живот и СЛЕД него. Един път чрез работодателите, втори път чрез банките, трети път чрез представителните политици и четвърти път чрез духовниците. Защо да може, да МИСЛИ или да желае да МИСЛИ самостоятелно ВСЕКИ от Вас, когато ние МОЖЕМ да НАЛОЖИМ нашите мисли върху и във ВСЕКИ от Вас?! Вие гражданите желаете да се представлявате сами, да но не СЕГА, друг път ще бъде, затова. В съда СЕГА ще бъдете представлявани ВИНАГИ от друг - адвокат се нарича това, в политиката СЕГА ще бъдете представлявани ВИНАГИ от друг - представителен политик се нарича това, пред ОНЯ по-горе СЕГА ще бъдете ВИНАГИ представлявани от друг - религиозен представителен политически духовник - ЛИДЕР (Рогач - Овен) се нарича това. Ето защо, това е най-добре за Вас, щото до СЕГА сте само една ОВЦА. Вълна, мляко, МИСЛИ, мозък, ПАРИ, кръв, ВЯРА, труд, СТРАХ, кости, НАДЕЖДА и органи, това взимаме и ще взимаме от Вас за нас, защото овцата е овца, ДОКАТО не разбере това. Всяка НАДЕЖДА наложена върху Вас от алчни с болни мозъци шепа представителни политици и духовници, и ТЕХНИТЕ слуги ОБЩЕСТВЕНИТЕ медии (средствата за масово осъзнато контролирано ограничено манипулативно осведомяване и дезинформация) за ДНЕС или УТРЕ, Вие ТУК И СЕГА оставете! Защото овцата е овца, ДОКАТО не разбере това." Уинстън Начърчил

И това са само аматьори.А какво ще стане като отидат истински терористи?

аз вече съм объркан на кой му лепят етикет терорист?! Трябва да питаме най-големия разбирач по тероризъм- Яценюк

Комунизма, като най-добра форма на управление (на хартия) ражда тоталитаризъм. Демокрацията ражда тероризъм. И двете форми на управление са капиталистически. Капитализма като икономическа система, се оказа най-лошата и пагубна за света система. Излиза, че има само един начин да се пребори тероризма и това е някаква форма на фашизъм в която да води борби с по-слабите, тъй като явно излиза, че расите и религиите са в конфликт. Т.е. излиза, че исляма е най-лошата религия. Не съм расист, но мисля, че все повече хора по света стават расисти след подобни зверства.

Тези лидери няма какво да се правят толкова на учудени. Радикалният ислям е ЗЛО. Тези изроди убиват и без повод, камо ли ако двойка от изтребителите, сипещи бомби над главите им са канадски... Срешу тези хора меки мерки не помагат. Доколкото съм запознат, един от малкото страхове, които имат е да не отидат при девиците в небето без необходимия инструментаруим (затова всички самоубийци-бомбъри си припасват здраво пакета като тръгват да се гърмят). Затова, трябва да се въведе ПУБЛИЧНО СКОПЯВАНЕ на заловени такива. не, че някога това ще се случи в цивилизованите държави, де...

Канада на основата на преселените бандеровци взе рязка антируска линия, подобна на Щатите.Посрещнаха Валцманн като цар.Бандеровките се подмокряха. Забравиха кой е гл.враг.Ето го резултата.

То с толкоз сме се стопили за ъщото време и Българите, бе!!! Пък ни сме правили атентати, ни война тука е водена. И после че... в Афганистан и Ирак колко са, ние колко сме?

Странно е, че ИД заплашва САЩ, Великобритания, Русия... Аржентина чак. Атентат в Канада. А пък за Израел, който има няма месец откак извърши поредния геноцид над палестинците, ни дума, Израел не съществува. Сигурно е прав Кадиров като казва, че Багдади е евреин. Същият Багдади е с часовник спомен от Маккейн.

Русия - нека да я заплашват... Той Путин ша им обади от де пикае кокошката...

Некa ви светнa безплaтно.Войнaтa не е срещу ислямa, кaкто си мислите. Според последните теории, тези не принaдлежaт към ислямa и бяхa зaклеймени отнвсички ислямски духовниьи. Тaкa , че тaкa стоят нещaтa.

Напротив- това, което виждаме всички в ИД- ТОВА Е ИСТИНСКИЯ ИСЛЯМ! Ислямските духовници били заклеймили- ами нормално е да играят театър. Какво би станало, ако не заклеймят исляма на ИД, и застанат на негова страна открито? Те не са глупави.

Защото Путин заплаши Катар с ракетна атака преди игрите в Сочи.

Правилно, първо ги застрелват , после да ги питат за мотивите.

A moite produnti zashto gi zabrawihte? Hem ewtini, hem efektni! Ama wse tribwa da vi podseshtam! Budali ste, a ne hora! Towa si e!

Ако сме безпристрастни това е акт на нападение с цел да се убият хора и по възможност да се нападне правителството на Канада. Стои въпросът какво са правили канадските тайни служби или защо повече Западът няма да спи? У нас беше взривен автобус, умряха хора и много бяха ранени, без да сме воювали пряко. Дългите години затваряне на очите и компромис пред ислямските престъпници не може да доведе до друго. Трябва да се удари с юмрук по масата и всеки, който идва в ЕС да бъде задължен да приема исляма и обществения ред или да се връща назад, а за нарушаване на клетва да бъде гонен от пределите на ЕС. Вече е ясно, че толерантността убива цивилизования свят.

"който идва в ЕС да бъде задължен да приема исляма"?!