Решено: 1 г. платен отпуск при осиновяване на дете

Работещите жени, които осиновят дете до 5-годишна възраст, ще има право на едногодишен отпуск, решиха единодушно депутатите със 125 гласа "за".

Обратно в новината

Коментари - Решено: 1 г. платен отпуск при осиновяване на дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кой ще плаща това? Работодателят с нещо виновен ли е или ще плаща държавата? И как от 240 места в парламента "решиха единодушно депутатите със 125 гласа "за"? На нормална работа щяха, почти половината, да са уволнени дисциплинарно.

В частна фирма забрави !!!

Дано да е помислено за вариант за санкции при евентуално връщане на детето. Че горките деца! Не знам до колко да се разчита на човещината на хората нито на бдителността на институциите ,но според мен е редно да не се предоверяват а да се разпише.

То трябва да сме бдителни и когато биологични родители поискат да върнат децата си там, откъдето са излезли.

детето се окаже и.иотче или напълно неконтролируемо или болно от шизофрения, не дай си боже и хората решат че не могат да се справят с него, какво осъдени са цял живот ли да си сложат този воденичен камък на шията??! Лесно отстрани е да бъдеш благороден, ама не съм сигурна че ако добре до теб няма да се извъртиш на 180 градуса...

Когато се осиновява дете, е същото, като когато се ражда. Дали ще се роди болно, здраво, нервно, хиперактивно, бабаитче, родителят си го обича. Така е и при осиновените.

Значи всички т.нар. осиновителки, защото те според закона не са майки, но това да тежи на съвестите на законотворците, като попове са си плащали осигуряване за майчинство. И след като не са родили, не им се полага двегодишно майчинство, както на всички останали. А парите им са гепнати, нале? Не са милиони, става дума за моралната страна на въпроса.