Европарламентът гласува ”за” влизането на България в Шенген

Европейският парламент прие с 487 гласа "за", 77 "против" и 29 "въздържал се" резолюция, с която подкрепи присъединяването на България и Румъния в Шенгенското пространство.

Обратно в новината

Коментари - Европарламентът гласува ”за” влизането на България в Шенген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за, ама друг път

БОГ да пази правителството на Република България, сформирано от Бойко Борисов.

защо ли си мисля че маъ насила искат да ни направят жора апук ние не искаме *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По случй приемането ни в Шенген: "Ще строят заешка ограда и надлез за мечки на АМ Струма"...Това е то мила родна картинка на член в Шенген.

Ще има и катерушки за примати - да може да преминават и тебеподобни. Гледай да не я сбъркаш с надлеза за мечки...

отдъхнах си, че ни приемат, че даже и кокошките спряха да снасят, а днеска ги гледам едни-такива весели, доволни. Поздравления за всичкото българи и отсега с братята се стягаме за екскурзии до САШ, там просяк и джебчия почти не са видяли, а нас навсякъде ни обичат !

Живейте си живота, хора, и стига сте се сравнявали. Няма повече стъпала, щото няма никаква стълба, това е най - нормалната политическа реалност. Чуждата кокошка винаги е по - тлъста, ама и нашата си я бива :)

ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ НИ ПРИЕМАТ - НАЛИ И НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ГЪРЦИЯ, ИСПАНИЯ, ПОРТУГАЛИЯ.... ХА, ДА НИ Е ЧЕСТИТ ОЩЕ ЕДИН ВОДЕНИЧЕН КАМЪК НА ШИЯТА. С НЕГО НАПРАВО КЪМ ДЪНОТО...

Борисов пак разцепи мрака с благодарностите си към Меркел и Саркози.

Една добра новина! Браво!

Ще сме буфер за прииждащите. И без това сме втора ръка европейци, а това няма да се промени никога. Това е новина за политиците, а за нас повод за тежък размисъл, защото ще се глобализираме дотолкова, че дори няма да дочакаме ромите да ни асимилират :)

Европа е едно село и с много проблеми, в сравнение с живота и хората в Щатите - те са на светлинни години напред. Скоро ходих там и съм възхитена.

БЪЛГАРИЯ която "ПОДКРЕПЯЛА" турция за ЕС ,ще види Шенген през много крив макарон!Освен турци и цигани не знам някой "друг" българин да пътува извън страната!Сигурно защото имаме много пари,и ни е страх да не ни оберат.

цистерна с газ изпикаха червенотиквеничковчетата... споко... още колко цистерни празни ви чакат... Бойко мачка, вие пикате...

Сега да накарат всички страни членки да подпишат . Ще стане като махнем Герб от властта! Това ще е Ясен сигнал за Положителна промяна в България.

как пък не...

Да живее САЩ и Американското правителство! Благодарение на САЩ света съществува! САЩ съдържа в себе си цялата история и потенциал на човечеството! Най-великата Държава в Света - Империята наречена САЩ. Скооро светът ще се обедини и ще стане една голяма световна Америка! Тези които наричат американците тъпи погледнете се каква безмозъчна и долнопробна балканско-ориенталска измет сте! Всички антимерикански УРОДИ ще бъдат отстранени от управлението на държавата! ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ ОТСЕГА НАТАТЪК БЪЛГАРИЯ СКЪСВА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С ПОМИЯРСКА РУСИЯ И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ СЪС САЩ! Крайно време е България да изгради ракетен щит срещу Русия! Всички руски паметници в България трябва да бъдат унищожени! Крайно време е територията и природните богатства на тези гнусни руски гниди и изроди да бъде дадена на САЩ! Няма нищо по-гнусно от антиамериканските долнопробни и миризливи и малоумни гниди в България! Само с повече американска култура и музика може да се превъзпита това безмозъчно балканско племе, което не е дало нищо на света! Купувайте си американски стоки (компютри, телефони.) и спонсорирайте и рекламирайте американската икономика! ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА СВЕТА Е САЩ!

Ъъ... Това да не е гласът на Америка?

нещо яко ти бъркат в това... в здравето...

ауууу... поеми си дъх...

ти си луд бе, келеш !

Отиди на лекар. Очевадно е, че имаш сериозен проблем и ти е нужно специализирано лечение. Междувременно прочети и се ограмоти повечко, за да си по-наясно кое е американско, и кое не. Успех ти желая. Не ти е лесно

Какъв успех- с едната ръка ни казват "да", а с другата като ни гледат какви сме малоумни и какви тъпаци си избораме за готови да ни удрят шамари, докато свят ни се завие....

има недоразумения като тебе които непрекъснато повтарят че сме "малоумни" трудно ще дръпнем напред. и шамарите обаче няма да ти помогнат.

е,вече ще можем всички спокойно да избягаме от България и да я оставим на циганите...ако не ни изпреварят!

сега е ред на туркеъ да бде приета в ец и сенген!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

опааа и каква стана тя сега? всичките черни прокоби на Гей Станишев отново не се сбъднаха, кофти е да си тъп комунист и да работиш срещу държавата си.....

Айде и теб да попитам - наясно ли си, че още НЕ СМЕ ПРИЕТИ В ШЕНГЕН? И ако утре няма единодушие и не ни приемат, какво ще говориш тогава?

Какво го грее обикновенния човек освен това че ще се напълни и тука със всякаква измет от цял свят щото ще сме външна граница?

За теб "селски" има една много добра новина. Ккавото и да се случи на село няма да го усетиш. Пък ти нямаш намерение да ходиш в чужбина, така че и Шенген няма да го усетиш. Така че гледай си кравичката, овчиците, козичките, и не се занимавай с неща дето не ти влизат в работата. А, и да не забравиш довечера за партиното събрание. Как кое, на БСП-то бе - то червено БЗНС нямате отдавна. Че който не ходи ще го наказват.

Напротив! Точно "селският" трябва да знае! Той живее в тази страна, неговите марули, мляко и пържоли купуваш в магазина. Неговият вот е равен на вота на всяка партийна откачалка. Имаш ли нормален отговор на зададения въпрос или още не ти е спуснат от централата на ГЕРБ?

ЕС си отива ...вижда се и от космоса....то са финансови кризи в Гъция, Португалия, Испания, Ирландия...то бяха облаци от вулкани...то краставици с ешерихия коли....Европа е в предвоенна ситуация ! После ще си спомните какво съм писал....както винаги се получава.

Кажи едно, за което си писал и се е сбъднало.

Всичко е станало което съм писал главо герберска.....та даже ти ме питаше за съвет...да донесеш сведение за вашия щаб.

Аз не знам дали ЕС си отива, но любимият на всички комундета СССР си отиде. Е, не се видя чак от Космоса, ама въпреки това си отиде. Окончателно и безвъзвратно. А за ЕС любителите на рубли ще трябва да почакат. Те обичат да казват: "Поживем, увидим", цитирайки любимите си руснаци. Идеята за разпада на ЕС и САЩ също е тяхна. Леле колко глупости може да измисли един болен мозък в Москва.

На теб на коментар ли ти плащат? Щото ако не е така, става безсмислено - обикаляш всички теми и си говориш едно и също, независимо каква е новината. Всички разбраха тезата ти , та какъв е смисъла да го правиш пак и пак?

Бедна им е фантазията на Европейците,какво ги очаква,ако сега не сринем съюза, няма кога.

Видяхте ли-приеха ни. Ха сега да ви видя кво ще ядете. Ако не бяха ни приели /прочети първото/.

Ще има голямо американско "не" за цялото правителство и лично за Тиквунгера-Орангутан Боко !

имаш шанс...може би...

Да разбира се сигурно имам.....но дали аз имам шанс не е важно....важното е празна глава като твойта герберската да успее....Палячовци и малоумни гербери...

Тук виждам как червената сган с непприкрито злорадство си мечтае накрая все пак да ни отхвърлят за членството в Шенген. Хич да не ни отхвърлят - максимално да ни забавят. И защо ли това мие познато от преди 4 години, когато трябваше да ни приемат в ЕС. Или още по-рано, когато ни приемаха в НАТО. На червените кратуни не им трябва ни Шенген, ни ЕС, ни отпадането на визите за САЩ, нито НАТО. Те си искат да ги управлява бай Тошо и вечната дружба със СССР. Пък и на село за какво им е Шенгенска виза - до краварника се стига с галоши. Без виза.

Странно как хем смяташ, че "червените кратуни" искат бай Тошо, как хем така смело защитаваш Бойко който е , ма ЕДНО КЪМ ЕДНО с бай ти Тошо - същия див прост самовлюбен селянин.

ти май си като описаната персона... едно към едно :)

Браво! Поздравления! :)

къде са ревльовците и оплювателите, дето си оплюха брадите, че нямало да ни приемат с това правителство или с онова правителство в шенген? ми... тука са, ама сега казват " голям праз, че ни приеха" и "сега ще се напълним с либийци и тунизийци". угодия няма

Кой те е приел в Шенген бе, абдал? Ти четеш ли какво се гласува, какво ще става по-нататък и т.н.???

еги къде са... и викат "абдал" на умните хора :). поплачи си вместо да се ерчиш :)

Ти наясно ли си, че всъщност са гласували "за" само в Ев. Парламент и че от това не следва, че сме приети в Шенген?

Утре като ни приемат какво? Нищо...пак ще си тук и пак ще плюеш.

Ти наясно ли си въобще, че все още не са ни приели в Шенген?

Това, сигурно има значение за управляващите. И за неуправляващите в НС. Защото нещата се случват въпреки родните политици. А за гражданите, каква е ползата от приемането в Шенген? Това за показването на личен документ на границата е несериозно обяснение. Онази учителка се самозапали в апартамента си, не защото е трябвало да пътува до шенгенска държава. Турците озвучават София, защото искат още джамии, а не защото някой ги спира да пътуват с български лични документи. Даже никой не търси личен документ на циганите, когато тарашат трафопостовете за метал. Селскостопанските работници продават имотите си и заминават да слугуват в чужбина и без Шенген. Също и мед. сестрите, лекарите, учителите, IT специалистите. И т.н. Кой и защо ще пие шампанско по повод това "за" в тази държава?

Това е една изключително лоша новина за комунистите. И то преди изборите. Давайте платени писачи, надправарвайте се да оплювате Бойко. Колкото и да хвърляте епитети като "тиква", "мутра" и други подобни, нормалните хора виждат разликата с досегашното управление.

Миме, утре, след като окончателно се разбере, че няма да ни приемат (защото днес не са ни приели, ако не си разбрала), тогава за кого ще бъде лоша новина, а?

Утре окончателно като ни приемат, за съжаление няма да се гръмнеш, а ще си тук готов за ново плюене, тролене, мърморене и черногледане.

Епитета "тиква" не го хвърляме ние, това си му е прозвището когато беше съдружник на Алексей Петров Трактора. Въпроса е как днес "трактора" остана трактор и бизнеса му е "мафиотски", а "Тиквата", дето му беше съдружник е чист като сълза? Че е мутра всеки знае - той не се е пръкнал вчера - всеки знае кой е, откъде е тръгнал и т.н. А за разликите между сегашното и предишното управление ще ни просветлиш ли, моля? Освен това, че комунистите крадяха пари за тях си, сега тея правят същото, ма парите отиват на друго място?

Боко-Тиквата му го измисли Маджо,а не Трактора!

ЕЙ АЛЕКС, НАЛИ ТЕ ПОЗНАВАМ И ЗНАМ КАК С УМСТВЕНА РАБОТА СИ ИЗКАРВАШ ПАРИТЕ...., САМО ПРЕПИСВАШ. ЩЕ ТЕ ВИДЯ КОГАТО НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН, КАКВА ПЕСЕН ЩЕ ПЕЕШ ТОГАВА......

Ще ни приемат, а няма смисъл да се отлага..Това е в интерес на цяла Европа, ако иска да се конкурира със САЩ, Китай, Индия, Русия, Бразилия - все големи федерации с обединени външни политики.

ОБИЧАМ го този БОЙКО ! САМО ТОЙ ЩЕ ИМ НАМЕРИ ЦАКАТА !

Колко е жалко да можеш да четеш,а да не разбираш ,какво пише!

Хахахах, страхотен коментар и страшно на място. Браво!

пробвай пак... да прочетеш... после пак... и пак... се ще разбереш накрая.

Комунетата ще почнат да омаловажават тоя факт и да приказват поредните измишльотини и манипулации. Днес е тъжен ден за тях. Толкова време се бориха срещу това и дискредитираха държавата.

Е защо - едно време като комунетата ни набутаха в Европейския съюз - вие где бехте?

Комунист и ЕС?! Ти не си живял в тази държава май?

Те не ни набутаха. 1 ден след изказване на другаря Путин, че "няма нищо против България да влезе в ЕС и НАТО" червенотиквите си промениха позицията "срещу" членството ни там. Така че много добре помня кой ни вкара и кой кога беше против. И мога да видя кой и до ден днешен работи против интересите на България в ЕС - БСП, Първанов, Ал. Петров + РЗС, Атака....

И все пак - каква реална полза ще имаме, ако ни приемат в Шенген? Сигурно ще е малко по-удобно, но какви ще бъдат разходите за това? Защо Великобритания и Ирландия НЕ ИСКАТ да са в Шенген?

Кой го интересува някакъв си Шенген...ние и досега можехме да ходим където си искаме и да работим нелегално...Големи яйца....

Да бе, вас ви инетресуват руските визи. Ами идете при Цар путин и му се помолете. По оня стария начин с челобитье. За едноседмична виза за великия Съветски Съюз. Абе най-добре е направо са постоянна виза - нали много си обичате Русия.

А ти видиш ли много разлики между начина на управление на Путин и на наш Боко?

И като дойдат в БГ на еФтина почивка, ще ядат същата тази храна с двоен стандарт ... Смешно ми стана :) Тук в БГ сме с един манталитет, дето няма подобие ни в Европа, ни в Азия, ни в Америка, ни в Африка. Уникано диви и себични сме. Каквото си мислим, значи е това! Нито дума повече или по-малко :) Кой каквото прави, на себе си го прави! Ка крив ху. вълната му пречи!

Малии наистина ли мислите че ни приеха????? Ха ха ха голям ташак, не трябва нито един член да е против!!!!

Каквото е казал или обещал Борисов, винаги е ставало.

БРАВО НА БОЙКО БОРИСОВ И НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ! ПАК ЗА ТЯХ ЩЕ ГЛАСУВАМ !

Бе ти наясно ли си, че не са ни приели още?

Ще строят заешка ограда и надлез за мечки на АМ Струма...Това е мила родна картинка на член в Шенген.

Ще има маймунски катерушки и за антибоковисти.

С и без Шенген все ще си останем такива голтаци .

Абе хубаво коментирате, ама не виждате, че ЕС има много по-голяма полза от нас, отколкото ние от тях! Всичко друго е театро! Евтина и квалифицирана работна ръка в задния двор, където си изнасят двойно стандартните храни на същите цени. Пък и на почивка могат да отидат без усилие.

Абсолютно. Не виждам каква полза имаме ние от "Европата". Техните стоки струват пари, те винаги имат интерес да продават. Нищо не е станало безплатно. Митата и акцизите се определят от нашата държава. Дори ЕС не ни позволява да свалим акциза за горивата например. За това, че през комунизма нямаше какво да се купи, е виновно българското управление. Може да не сме членове на ЕС и пак да внасяме качествени стоки от там. Сега се превърнахме в бунище и източник на евтина работна ръка за тях.

Трябва да БЛАГОДАРИМ на нашите евродепутати. Това е може би единствения форум, където представители на самоизяждащите се български партии са единодушни. В "Народното" събрание 20 ГОДИНИ унищожават единодушно държавата в името на егоистичните си лични и групови интереси, без да защитават на интересите на БЪЛГАРИТЕ.

До плювачите - ако бяхме отхвърлени комунягите и уж сините такав вой щяха да нададат, че правителството не се е справило .. и разбира се оставката на Цветанов пак щяха да искат. А вие плювачите, дето сега казвате голяма работа, че са ни приели, щяхте да се насерете тук да пишете колко лошо е правителството. Няма угодия на простия българин!

Ти правиш ли разлика между приети в шенген и гласувано "за" в ЕП? Ама после българите прости, ти - умник на мама, а?

Е поредната куха комунистическа глава. То за думата се хваща и гледа да се заяде за нещо. Айде сега спори, че не си куха, а дървена комунистическа глава.

Умникът-гербераст,така и не е разбрал,че всичко се решава утре,а утре най-малко две държави ще гласуват против!

Какво си се размрънкал бе, хич не ни трябва да се пълним с ислямски фундаменталисти, негри, диоксин, бактерии и луди крави. С референдум да кажем НЕ на Шенгеня.

Боко ще има да се хвали, точно както Станишката преди се биеше в гърдите за Европейския съюз. Иначе, за нас - все тая. Пак ще сме си гладни и жадни.

е все тая... все ще си тоя...гладен, мързелив и плюещ.

Тези си направиха харакири. Явно са решили, че EU няма да има. Хехе

Следващата стъпка може и да е след 10 години, така че не се радвайте толкова много ;)

Тва село Шенген ще да е мноо големо, ей! Май е по-големо от наше село, щом и нас мое да побере. Ма за кво им сме, само че ги развалим и оних. Па я сум си добре, иам си и овчици, и кокошки; вие да му мислите, че ше умрете отглади после с тиа "заплати". Бо-ожкей, и тва чудо доживееме - голтак да се натиска да иде при богаташите на трапезата.

До: луд Ами това нищо не е! Аз още през далечната 1989 година, когато ни дадоха червените паспорти и имахме право да закупуваме долари, имаше лимит - до 30 долара на човек. Трябваше и да ни ударят печати на излизане и влизане в България, уж сме били на екскурзия. Абсурдно, но това беше изискването да си "узаконим" доларите. Та на излизане към Сърбия - на Калотина, понеже смятахме да преминем пеша, нямаше кого да питам къде се намира паспортния контрол. Вървя си вървя си по пътя и не щеш ли - гледам табела "Югославия". Викам си - ха! Че аз съм минал границата без да ме забележат ли??? Погледнах сръбския митничар - седи на един стол и спи. Викам си - хайде да не го будя, върнах се обратно и след много въртене и питане намерих нашия митничар. И като видя паспорта вика строго: А къде са ви статистическите листа? Ми викам му - де да знам, к'ви са тия листа? А той: Как да не знаеш, трябваше да си купиш, искаш ли да те пратя сега обратно до София да си купиш? Абе, голяма клечка, голям мундир! Няма що. Пред него да мине Парис Хилтън гола няма да я види, обаче се прави на много важен.

65 USD бяха

Трябва да се обяви тридневен траур. Не успяхме да им се изплъзнем....

До: Реалист Аз пък да ти кажа, че ще ни приемат в Шенген. И то не заради друго, ами защото още с присъединяването си към Европейския Съюз са ни включили едно задължително изискване - да си приведем цялата техника и организация в такъв вид, че накрая да се присъединим ЗАДЪЛЖИТЕЛНО към Шенген! Какво си мислиш, че това е някаква привилегия ли? Нищо подобно! С това присъединяване ставаме външна граница на Евросъюза и ние ще сме "на устата на топа" дето се казва. След това всичките либийци, иракчани, афганистанци и прочие ще трябва ние да ги озаптяваме. Обаче когато това стане, Бойко ще се потупа по гърдите и ще каже: Ето - аз ви вкарах в Шенген ... и ще "пререже лентичката"!!!

иес! :) абс вярно. единствената причина фр и ге да се опъват е че и там идват избори а масите избиратели ги тресе от идеята за още свободно движещи се източно европеици...