Селските казани за ракия - вече до 500 литра

Данъчни облекчения, казани с ракия, данък уикенд и земеделски градини занимаваха депутатите днес при гласуването на данъчните закони.

Обратно в новината

Коментари - Селските казани за ракия - вече до 500 литра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правете си казани и ще ви хванат за дедовия!!!ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ИМА РАВНО ПО СИЛА И ПРОТИВОПОЛОЖНО ПО ПОСОКА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ ,ГЛУПАЦИ!!!

ТЪРСЯ СТАРИ ПЕРАЛНИ.ПРАВЯ ХУБАВИ КАЗАНИ

За другите избори да си знаете,ще валят,какви ли не лъжи и обещания,а веднага след изборите ще се вдигат данъци,винетки,застраховки,такси,сметки,цени и ще се орязват заплати!!!!!!! Затова мислете за,кого ще гласувате на следващите избори,сегашните уроди в кенефа - парламент са ви го забъркали от сега!!!!! Трябва народа да излъчи собствена личност,която да го управлява,която няма нищо общо със сегашните и досегашните корумпирани продажници,нищо общо с БКП и ДС,нищо общо с политическата мафия управлявала последните 70 години!!!!!!! Но сегашното правителство няма да го бъде,вече 6 години е на власт и с нищо не доказаха,че работят за доброто на хората и за повишаване на доходите ни,облагодетелстват се едни и същи хора,цари безнаказаност,престъпността се шири до безкрай,става от зле по зле,идат нови протести....

Че гейберастите са гадни, хитри, нагли мизантропи и антибългари е ясно, но са и глупави. Забраняват казаните с голям капацитет. Добре, но това ще удължи необходимото време за изваряване. Ракия се вари целогодишно, когато материала е готов и когато собственикът има време. Майната им на чиновниците. Но за данък градина заслужават обесване.

Депутатите, е......йте си ......................!!!! Нищо няма да платя!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ще платиш и ще пееш,без да пиеш

Хазната е празна, приходите са повече от разходите, въпреки заемите, управляващите увеличават данъчната тежествърху и без това изнемогващия народ и притискат и без това едва кретащия бизнес. Ясно е, че подобни мерки не работят в полза на популярността на правителството и вероятно то няма да си изкара мандата. Лошото е, че и следващото, което дойде на власт, дори и то да е от опозицията, която сега скача срещу мерките на сегашните властници, няма да ги отмени. Нужна е радикална промяна!!! Грешката не е в тези или онези управляващи, а в системата и модела.

"както и намаляване на ДДС за стоки за бебета и деца, за приспособления и съоръжения за хора с увреждания, за доставка на услуги за домашни грижи." Капитала и десните са срещу децата, срещу бъдещето на нацията. А май взимаха и ДДС на даренията...

Взимат ами,затова спряха фирмите да плащат дарения!То имаше злоупотреби,но винаги може да се намери удачен механизъм за контрол,не неудачен разбира се!А за детските храни,затова си стоят по рафтовете,скъпи и ,а реално трябва да се субсидират!

Високите данъци са следствие(резултат) на високия стандарт, а не причина за висок стандарт. Данъкът е само инструмент за преразпределение. Сами по себе си тези пари не създават нищо, защото не се влагат в мултипликатори, а се превъртат в икономиката без добавена стойност и най-често изтичат през вноса. Всъщност основната им функция е да държат голяма група от населението в зависимост от държавата.

От селските казани за ракия ще събират по 20 милиционерски заплати за НАГРАДА при пенсиониране.

Няма как, трябва да се възстановяват окрадените 5млрд. от КТБ!

Данък "уикенд"!Още по тъпо!Сякаш собствениците на фирми събота и неделя лежат по гръб,а тези които работят и събота и неделя,те какво,я стига глупости!Ако има служебна работа събота или неделя с такси ли ще ходи или частната кола,щото данъчните през уикенда ще дежурят по пътищата и ще спират автомобили за проверка!

Я стига. Освен, че ползуват служебни коли за лични цели те си въстановяват ДДС на горивото, намаляват си корпоративния данък или не плащат въобще и т.н. Всивки коли на фда имат на предните врати името и телефона на фирмата. Интересна гледка ще бъде в големите градове. Така е в арабския свят.

Е добре,де,ако се прибира от работа със служебната кола и пътем напазарува или си вземе детето от училище е какво,трябва ли подържа и лична кола,да и плаща данъците,това не е ли затруднение за бизнеса,особено ако е малка фирма!Аз не вярвам някой депутат да ходи на работа с лична кола или пък министъра на финансите!Най малко им плащат разходите за гориво,които излизат от нашия джоб.И най лошото е че с тези облаги,т.н. народни избраници губят връзка с реалния живот,а това е много вредно при взимане на решения!

и откраднатите 16 милиарда еврака заем.

Спокойно - в щвейцарска банка са на сигурно место.

Варя си ракия, защото в купешката имасамо спирт и есенция! В момента съм приготвил джибрите и дата за варене е чак 30.11. защото господа депутаците намалиха броя на казаните в една ракиджийница, а сега и времето в което могат да се ползват... варя си ракия, защото е от ИСТИНСКИ материал, а не защото е по-евтина!!! в същото време Винпром Пещера плащат заплати от 1500 лева, от които обявяват около 400-500 пред НАП... сделка с тях ли направи ББ???

А данък "продаден глас" кога ще сложат, време е и манговците да платят нещо все пак.

Имат си партийна субсидия за харчене,могат да купуват да продават,много е важна!Сега гледат как да си я осигурят ,че милиард и триста хиляди ,как се докарва от нищото,трябва и селските пенсионери да се включат,няма само да сеят по градините, да икономисат някой лев!Абсурд!

Те нямат пари да се усмихнат горките...

Време е българите да спрат да плащат данъци и такси и да започнат да показват среден пръст на новия тато от Банкя.

Ако не си чувал за съдебна заповед за изпълнение,недей плаща!

Брато, не само съм чувал, ами имам 3-4 такива и кво? По новият закон на ЕС , не ти пращат съдия изпълнител. ако нема кво да ти вземат! А и да го вземат СЕГА ВЕЧЕ НЯМА НА КОГО ДА ГО ПРОДАДАТ! Че те от банката дори не ми искат кредитите. Дори ме зарадваха че няма да ме съдят! ХА,ХА,ХА!

Народа е казал,че ще вземат на босия цървулите,на майстора мазолите и т.н....

Ко праим сега?

Не са душко, не са... Нашите земи са населявани предимно от много наивни хорица - идеални условия за домогване до властта на нахално-наглата, алчната, крадливата и некадърната пасмина. И те вярват че ни управляват умни, честни, почтени и образовани хора - милите те!

Много тъпо!А ВЕИ -тата построени върху земеделски земи плащат ли данък сгради и данък смет,въпреки ,че не са сменили предназначението,я да видим!О, не , те само получават високи преференциални цени за произведения и непроизведен ток и лъжкундрят държавата с двойни субсидии!Я какви данъци от тях ще съберете,я по сериозно,защо замлъкнахте за тези лешпери,налазили из Добруджа ,разни софийски ненаядени играчи!

Особено перките построени в "Натура"! А и Соларите са същата история,пак в земеделски земи,пак да гонят кьоравото!Одобрени са около 1000 разрешителни,не е работа,въпреки че имаше наказателна процедура от ЕК!Ако взимат данък по 300 лв./дка,ей ти приходи,а не от дребните!

АМА ЗАЩО НА НАРОДА МУ ГО НАПРАСКВАТ СЕГА А НЕ ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЩЕШЕ ДА Е МНОГО ЯКО И ГОЛЯМ КЕФ

Бяха във ваканция,да поогледат територията на робите, да ги омайват с магистрали,другото после!Що не им казаха,каква скромност, че ще има данък сгради върху незастроени селски градини, включени в регулацията.

И това правителство няма да изкара много. Не могат и не знаят как да стимулират икономиката, да вдигнат доходите на хората, абсолютни тъпанари. Само си знаят данъци да вдигат, и от къде бе, откъде ще ги вземем тия пари за да Ви плащаме нещастници долни.

Ами то като гледаш министъра и съветника му,смешен плач!Направиха отделно министерство,уж да заработи,но са пълна катастрофа,вземи единия блъсни другия!Загубено време,не за тях,естествено!

Булгаристанците плащат най-големия и тежък данък - "прости, алчни и корумпирани депутати"!

Да се въведе и данък "секс", като за целта на всеки граждански полов орган да се имплантира датчик за секс безжично свързан с НАП. За всяко е...не да се начислява ДДС от по 50лв.

Български мърши, и гащите да ви събуят, пак ще си траете. По-долно и жалко племе от вас не познавам. Затова са ви клали и е6али пет век, роби генетични.

Земеделски земи и градини в строителни граници,е защо е нужно да са в строителни граници,ако се ползват за земеделие и овощарство!Ако са застроени,да има данък,но ако се ползват за земеделски нужди собствениците са в неравностройно положение с арендаторите които са субсидирани. А пак огледайте закона,стига с тези простотии,в селата обезлюдяха,те от нищото искат да влачат!

То бива, бива простотия, ама това вече е върха! То хора не останаха по селата, те ще ми искат данък за земеделската земя на дядо ми. Че дали са му дали пари на баща му да я купи, или са му дали пари да я изоре и засее с магарето, за да си изкара прехраната. Защо не вземат данък на циганите дето вместо да се хванат на работа и да си засеят нещо, за да имат за ядене, просят по улиците и крадат, и дохода им за месеца е по-висок от пенсията на дядо ми, дето има 45г.трудов стаж и пенсия от 150лв..и за това ходи да си сее картофи и боб. И те ще му искат данък - идиоти, пълни идиоти са това депутатите. Или може би целят да принудят и малкото хора, които не са си продали земята, да я продадат и тогава да ни превърнат в роби, безправни роби, дето ще трябва да им плащаме и данък въздух и за това, че сме живи.

Всяка една държава за да съществува, се издържа от икономика, която от своя страна отделя средства чрез данъчни механизми за функционирането и. А как да съществува нашата псевдо държава, като икономика просто няма. Варианта е да се вземат на босия цървулите. В началото на "прехода" всички тръгнаха да правят фирми и да вземат нещата за издръжката си в свои ръце. Само че, на някои не им хареса да има такова животно и набързо им спретнаха една хипер-инфлацийка и всичко отиде по дяволите. След това данъчните тръгнаха да събират данъци, без да осъзнаят факта, че наивниците-фирмаджии бяха затънали до уши в калта, с която ги заляха "изобретателите" на голямата инфлация и надеждата в повечето мераклии рухна завинаги. В момента не е по-различно. Дори и да имах някой лев, никога не бих ги вложил в създаване на бизнес, защото ефекта ще е равнозначен на залог в казино - просто ще потънат в нечий алчен джоб!

след тия безумни творения, предричам че най-новия данък ще е: данък за неплатен данък.

А защо ,г-да Управляващи ,като сте го закъсали с бюджета и само със заеми товарите бедния си Народ,НЕ УВЕЛИЧИТЕ ДАНЪКА ЗА ХАЗАРТААА...-ТАМ СЕ ВЪРТЯТ ПОВЕЧЕ ПАРИЧКИ ,ОТКОЛКОТО В ЛЕГАЛНАТА/ЧИСТАТА/ ИКОНОМИКААА...!?Увеличете тоя данък ,поне с 10-15 % ..и бремето от бюджета ..ще олекне...!?Ноо.. Вие Не щете -защо да тормозите олигарсите и милярдерите...!?Страх Ви е .да не слезете от дървения трон...!?Но това все някога ..ще стане...!

Мутрите, Тиквите и цялата герберастка шайка в действие. И пак гласувайте за тях, де..ба простия народ, д..ба!

Ниски, високи, не е това решаващо. Една държава за да е добро място за живеене трябва преди всичко да служи на хората си. Не да ги скубе и парите да потъват в партийни каси.

определено на българите започнаха на 100% да ум удържат печалбата за да се изхранват малцинства и мигранти

Обложиха ракийката и градинката! Българоубийци! Ех де е Левски да обикаля и събере хората, ама няма го, щото и на него винетка ще му искат.

Алкохолът винаги е бил лош съветник, така че акцизът не е голям.

бе то ясно, ама последния, напуснал държавата да вземе да спре и аец-а, щото да не стане нещо .. и това е.

Искат да ни довършат бавно и мъчително. Всяка година нови данъци и повишения на всичко. И това е натиск отвън. Нашите политици не са достатъчно умни за да създадат такава система за унищожение. А като добавка вижте какви изисквания има ЕС към Украйна::Брюксел натисна Украйна да трудоустроява гейове и лесбийки в детските градини::

ко речи ???? ако пипнат детето ми, направо да бягат бързо , щото не отговарям за действията си.

След новите цени на винетки, такса градинка, нов заем от 5,5 млрд и прочее благини, депутатите посегнаха и на местата, където става свещенодействието, а именно: превъплъщение на гроздето, смокините, сливите и прочее фрукти в безцветната огнена течност. Целта е елиминиране на тези казани и спиране на това производство. За да пием п*княта на винпромите... Интересно, как не са се сетили да ходят по избите и да мерят колко вино си произвел, та да го обложат и него( вероятно това ще е следващото мъдро решение). Мизерници, долу ръцете от гроздовия сок и всичките му благочестиви превъплъщения! Да не сте ми копали, връзвали и рязали лозето, та ще ми броите какво правя от него? Да живей свети Трифон Зарезан! Да живей виното и ракията на родна България! Долу изедниците и мерзавците! Наздраве!

Уж всички освен герб бяха против тези данъци,а сега повечето депутати са ги подкрепили.Вече е ясно,че и данък вредни храни и данък Робин Хууд ще минат.След това очаквам данък триене на зъби,но депутатите добре да помислят щото след този данък по турско се е въвел данък рушвет.Смятам,че всеки който е взел подкуп е редно да плаща и данъци за тези рушвети.

Явно сме пред закриване, та схемата е кой колко даде. Тия данъци никой няма да ви ги плати. Така или иначе няма как да вземеш нещо от хора, които нямат нищо.

Като гледам казанджиите какви къщи са дигнали и какви коли карат,трудно ще ме убедиш, че нямат нищо.

Пишеш глупости!Сякаш си обиколил казаните в селата на цялата страна,та се изказваш ,а може би само за ваше село!

И аз гледам в.златев какви хотели и какви палати си е вдигнал,но Лукойл не плаща и стотинка данък,а ги плащаме всички ние консуматорите.Та така е и с казаните,казанджиите няма защо да плащат данък,данъците ще ги плащаме ние,а не те.

Самият ББ каза по ТВ, че не употребява алкохол, но от министрите му го издадоха, че пушел от време на време.

Възмущавате се , а гласувате за Тиквочът?!Излизаме на протест, масово и Тиквочът пада!Няма само мърморене по мрежите!Страхливци сте вие българите!За това ви мачкахме 5 века и пак ще ви мачкаме!

Никой не се възмущава. Ракията е вредна, а и Ислямът я забранява.

За мачкането си прав!Затова и името ти е Юсуф а народността, "пуйка" в превод от английски .

Много сте несъзнателни!То така се събират парички-от тук,от там. Има една поговорка: Капка по капка вир става,левче по левче-язовир. Пестеливо е нашето правителство,хвала!

ОСТАВКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Премиерът не употребява никакъв алкохол, така че на него му е все едно колко е данъка.

Хайверената левица се загрижила, кой пие 12г. уиски.

АЛОООООО , ГЕРБЕРЧЕТАТА ПРЕПИКАНИ НАЧЕЛО С ВИНЕТУ , ДЕТО ДАЖЕ И ХИМНА НЕ ЗНАЕ , НЕ СТЕ СЕ СЕТИЛИ ЗА ДАНЪК ВЪЗДУХ , КАКВО ЧАКАТЕ

Накъде отиваме?Без да развиваме икономиката, ще има още и все по чудновати данъци, като например:Данък къси поли/панталонки/,Данък Мустаци за мъжете и данък Епилатор за жените,Данък Реформи и т.н.

е качествен критерий за ракия за износ. за марка. осрахте доматито, пипера, лютеницата, корнишоните, сиренето, долу ръцете от ракията. скъпо ще ни излезе.

Тез със тез нови и нови данци ши си наврът колът отзаде,ма тоз път ше е драков и със шиповете!!!!!!!!!!!!

Чудя се ако тия от ГРЕБ бяха обявили всичките тия данъци ,такси ,винетки ,полицейски и военни реформи преди месец ,дали щяха да имат сега и един селски кмет.

Измислих нова поговорка: Овце се стрижат най-лесно след избори!

гениален си , бравос !! ми то овцете се стрижат докато имат вълна, като не ги храниш , те просто си умират и после.. от умряла овца вълна няма.

Браво!

Ще продължавам да си варя ракия през цялата година и стотинка няма да дам за менте алкохол от магазина.А какво вино бълбука в бъчвите ... Ха наздраве!

сите да сме маскари. незаконни.

на единия ми декар с кайсики. не ва е срам, чокои ниедни.

може друга година да варя повечко за компенсаця? ако има повече. ефтина изкопуват, буркани няма..що да одии зян.. а?

дедо ще си сложи казана в мазето и пак ще вари ракия. той от турското присъствие не се е уплашил, варил си е ракийка , гледал си е животинки в двора, ся с някакви данъци ще го плашите.

Бойко Борисов и Румяна Бъчварова изиграха театъра с полицаите и обърнаха ножа срещу гражданите, фалшивите избори минаха успешно , полицаите са респектирани и сега вече може да се ударят гражданите. Уважаеми граждани време е да се събудите и да видите кой стои срещу вас !

Абсолютно правилно. +