Здравната вноска остава 8%

Парламентът прие на второ четене Законопроекта за бюджета на НЗОК за 2017 г. Той ще се увеличи с 250 млн. лв., а вноската за здраве остава 8%.

Обратно в новината

Коментари - Здравната вноска остава 8% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На какво основание държавните служители не внасят здравни и социални осигуровки? Да не би в частния сектор да работят балами и малоумни? Или заплатите в частния сектор са по-високи!? В тая държава хорат с привилегии станаха по-вече от тия, които плащат! До кога???

НИЕ СМЕ МАЛЦИНСТВО И ЗАТОВА Е РЕДНО ДА НИ СЕ СПАЗВАТ ПРАВАТА,А ИМЕННО : НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИТЕ ЗА ТОК,ВОДА,ПАРНО, БЕЗНАКАЗАНИ ЗА ТОВА.... ГРАТИС В ТРАНСПОРТА /ГРАДСКИ И ИЗВЪНГРАДСКИ/.БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ БЕЗ ЗДРАВНИ ВНОСКИ,ПО-ГОЛЕМИ ПОМОЩИ И ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА И ХУБАВИ КЪЩИ.БАЛЪЦИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА НИ ИЗДЪРЖАТ,В ПРОТИВЕН СЛУЧАИ ЩЕ СЕ ОПЛАЧЕМ В БРЮКСЕЛ,ЧЕ НЕ СЕ СПАЗВА ДЕМОКРАЦИЯТА.

ПОНЕЖЕ БАЧКАМ ЗА ТАЯ ДЪРЖАВА ЗА МИЗЕРНА ЗАПЛАТА ,РЕДНО Е ДЪРЖАВАТА ДА МИ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИТЕ.А ТЕЗИ ЧАСТНИ ИЗМАМНИЦИ ДЕТО ПИШАТ ГЛУПОСТИ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ИЗЛЪЖАТ ДЪРЖАВАТА ДВОЙНО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ.ТАКИВА САМО ИСКАТ И НЕДОВОЛСТВАТ ТЕ СА ИСТИНСКИТЕ ПАРАЗИТИ И КОНСУМАТОРИ .ЗАТОВА ДЪРЖАВАТА Е ТОЛКОВА ЗЛЕ.АМАН ОТ НЕУКИ И МЪРЗЕЛИВИ ГОТОВАНЦИ.

Ами напусни държавната работа за мизерна заплата и излез на пазара на труда- някой да не те е вързал там. Тогава ще видиш какво значи истинска работа и как се вадят немизерни заплати.Що аз ще ти плащам твойте осигуровки- да не си ми копал на нивата и да не съм ти опрял ножа в гърлото да стоиш на топло държавно кресло с всичките ви явни и скрити привилегии и да се оплакваш на всичкото отгоре!

Кога държавните хрантутници ще започнат да си внасят здравните осигуровки, До кога ще ги мъкнем върху гърба си тези кърлежи. Цигани и държавни паразити са едно и също

Държавните хрантутници са 80% от ''избирателите'' на герб и никога няма да им бръкнат в джоба за да са във властта. Как може един БЕЗработен с години БЕЗ доходи да го карат да плаща здравни а ония хрантутници не се бъркат в джоба. Иронията която търпим толкова време е че им слушаме приказките как 'дават от бюджета'' още защото вноските не стигали а това де факто са здравните на държавните хрантутници..Няма да има оправия докато тези дето трябва да са за пример на останалите се чудяк как да крадът и ревкетират на воля безнаказано

точно тези държавни служители, които не ни служат, като отидем при тях още не разбират, че ако не сме ние не държавните няма и заплати и осигуровки от нашите да имат да вземат да се осъзнаят и да ни помагат че скоро може да ги няма

Абе тези ненормални ли са? В коя държава е 8%? В Германия почва от 13,5% и стига до 16% и пак не им стигат парите за доста пътеки. После се чудим що здравеопазването все няма пари и ги виним за скъпи коли дето ги взели веднъж на 4 години и струват на половина колкото вноските за един месец само на София.

отново едно нищо правене и това е основно в интерес на работодателите от обръчите около партиите.

3.4 млрд / 6 млн човека = 566 лева годишно на човек за здравеопазване. Е как няма да са болни хората?! Е това е да ловиш маймуни с трици. Предизборни закони.

В България годишно в здавеопазването се въртят 9 милиарда лева, без да се броят стоматологичните услуги и парите на ръка, за които Нап си няма хабер.Това прави повече от 16%. Освен това държавата внася само 4% за администрацията. И пак пари няма. В Германия се плащат лекарствата, за очила и други екстри.

в България не се плащат лекарствата ли според тебе? Или машините за диализа са вечни? Или рентгенологията няма консумативи и машините са вечни? Или Цисплатина за онкоболните струва стотинки? Знаеш ли колко са сърдечно болните в България? А колко струват бета блокерите за тях на година? Списъка е доста голям без да се слагат лекарствата за децата които боледуват средно по 12х в годината докато навършат 8 години.

Всички на 100% да си заплащат осигуровките. Бедните работещи плащат осигуровките на униформените чантаджии от бюрата.

И после се чудите защо е добре да има парламент, които реално да представлява народа, където представителите да са избирани мажоритарно.

"Парламентът отхвърли и искането на АБВ в бюджета да бъдат заложени повече приходи от здравноосигурителни вноски, като се задължат държавните служители да си плащат вноските сами, а не те да бъдат за сметка на държавата." За сметка на държавата означава за сметка на работещите в частния сектор. Ама те държавните само здравните ли не си плащаха сами? А кога ще премахнат схемата за изнудване с неплатени здравни? Защо изобщо се начисляват неплатени здравни, след като се прекъсват правата по НЗОК и неплащащите реално нямат възможност да се възполват от услуги по НЗОК? Кой изобщо измисля този рекет в Парламента и го узаконява? Това не е солидарност, това е рекет. Солидарност би било, ако не се прекъсваха права по НЗОК и в един момент да се търсят тези пари или изобщо да не се търсят, както е в много други държави.

Идиотска институция,крадяща от бедните и честни и финансираща убийците в бели престилки и болници надписващи клинични пътеки. Закриване веднага!!!!!(

"Надзорният съвет на НЗОК ще може да разпределя резерва на институцията за всякакви дейности, а не само за лекарства и болнична помощ." Ругулатора Надзорен съвет на НЗОК е интересен орган чиито решения от минали правителства бе подложен на значима критика...

Мафиотът Кирил Добрев на снимката. Крушата не пада по- далеч от дървото си. Хората гласуваха за Радев, тия си помислиха, че някой ги е поискал.