Природозащитници: Планират 330 км нови писти в ”Пирин”

Природозащитници алармират, че се готви строителството на нови 330 км ски писти в Национален парк "Пирин".

Обратно в новината

Коментари - Природозащитници: Планират 330 км нови писти в ”Пирин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

снег нема да има. Прирадята ше ви го тури.

И аз ще страдам от пожеланието си, но дано сняг да не видите и все по-високи температури да имате, мръсни долни отрепки, съсипващи Националния парк!

Природозащитници: Планират 330 км нови писти в Пирин Къде ще строят още 330 км., площта на Пирин е някъде 2500 кв.км. То в планината образно казано дърво няма да остане , а само писти.

"....нови 330 км ски писти в Национален парк "Пирин"..... " !?!?!? А след това ще остане ли нещо от планината ?????

Е какво лошо има ? Само, че и лифтове са нужни ! Стига пълних гушите на Алпийските монополисти и лобито.

природозащитниците! Природозащитници, елате на себе си. Какво защитавате вие - природата илии беднотията. Ето ви един елементарен пример с един курорт във Франция - малко градче с 1600 жители: Сред десетте най-добри ски курорта винаги е намирал място и Вал Дисере. Намира се в югоизточна Франция, на 5 км от границата с Италия. Той беше домакин на Световното по ски алпийски дисциплини през 2009г. Тук има възможност да се спускате и през лятото на глетчера Писел. Лифтовете са с капацитет 64 500 души на час, а пистите са 144 , като най-дългата е 10 км.

То нема убаво бе - кеф ти псити, ама пред теб екозащитници, кеф ти дърва за огреф, ама пред теб горски с пужки. Нема угодия бе, а ските наъл и те са дървени - чии гори са им иссечени?

то няма сняг вече, бе...

Тия да не се правят на улави, ами да погнат всички тъмнозелени, дето режат дървета из цялата страна незаконно. За 20 дървета в пирин ще има протести, но за 20 милиона в останалата част от страната е ОК, така ли, мили ми пъпчивци?

Банско можеше да е елитен бутиков курорт, но го направиха чалга конфекция.....

Винаги, когато са намесени интересите на мафията ДПС, природата страда. Унищожим ли горите, загиваме и ние. Малоумниците в Банско не ги схващат тия неща, но рано или късно ще си платят за всичко.

"Развитие" на туризма значи твърде различни неща за твърде много хора. Едните искта супер лукс, звезди, лифтове, спа центрове и и избщо да са си у тях си в удобства докато за други развитие на туризма, значи просто да се дигнеш и да отидеш сред природата. А хората, които носят парите са само първите...

Тия природозащитници да отидат да видят какво става в Южна Рила по точно в ДГС-Белица и Общинската гора в същия град-там един зам.Кмет и един Директор ИЗСЯКОХА не 330 а 530писти -И СИ ПЛАТИХА на ДПС30000 за да са на влас и днес.

Натура 2000 - най-големия бич за България. Български тъпаци начертали и вкарали над 33% от територията на страната в Натура 2000. Дори има и зони, които са вътре в градовете. Пълна идиотщина !!!!! Зад всичко това стои конкуренцията от запада. Защо няма нито един протестър в Австрия, Германия, Франция, Италия или Швейцария !????????????????? В Австрия само в Шладминг където няма и 2400 метра са 1000км писти. Всичко е сечено! Що там може а тук не може!?

А Банско на колко метра е, надморската височина на Бъндерица колко е, връх Тодорка колко е висок? Не можеш да сравняваш Пирин планина с Алпите. На височина 2400 метра не можеш да сечеш щото там вирее само нискостеблена растителност,

Изсечените гори ще бъдат като водопади през лятото дано им отнесе хотелите

Когато не разбираш не пиши!

Трябва да знаем накъде отиваме. Ако ще развиваме туризъм трябват нови писти - няма как да дойдат 20 хиляди руснака и да се блъскат час и половина на един влек - това не е туризъм и такъв човек няма да се върне у нас. Едновременно с това проектирането на курортите не трябва да е в ръцете на българските хитреци, които мислят само как да изсекат гората за материал и си мислят, че като построиш хотел в дядовата нива и можеш да го управляваш.. Но, докато не решим накъде вървим, всяка посока е грешна.

Както ви писах преди няколко дни като избухна скандала с пенсионните фондове, единственото, което остана неокрадено в България са парите на хората в банките, пенсионните фондове и българската природа. Интересно как в тези последни неща е замесено пак ДПС...

Климатът се променя и скоро няма да има никакъв сняг за пистите. В момента хората отишли на зимна ваканция в Алпите плачат, защото сняг там няма.

Идете бе, ИДЕТЕ в Банско да видите, че пукнат турист НЯМА!!!! Какви нови писти бе дебили???? То няма клиенти на СЕГАШНИТЕ писти!!! И сняг няма, и няма и да има!!!Миналата година падна февруари, но светът се затопля, КРЕТЕНИ АЛЧНИ!!!!

Ти какво предлагаш? Да заградим Пирин с ограда и преди да влзеем да сме минали курс по борба с мечки, вълци и прасета? Такива като тебе всички за Русия и да ви няма. Ние сме малка страна и освен туризъм няма какво друго да храни средния българин.

Ти си пълен дебил. Явно нямаш връзка с главния мозък. Хората ти го казват "Сняг няма да има". Туризъм може да се развива и без да се опосква гората. Навсякъде се цени природата, която ако слушаме теб трябва да заличим и да бетонираме.

По принцип съм за развитието на туризма, но не и от офшорните фирми на мафията ДПС!!!

След като пропадна "Южен поток", сега е ред да опропастят и планинския туризъм. В Швейцария може да има писти, но в България поддържаните с швейцарски пари псевдо екоорганизации няма да позволят!

Явно си имат и тролове на щат, та ми блъскат минуси!

Газовия туризъм го опропастиха еколози щото не бяха на власт. Това ясно. Само не разбрах какво общо има планинския туризъм с изсичане на гори и строене на стотици хотели.

Къде ти в Банско видя "планински туризъм" бре пиле шарено та даваш мнение. Банско от няколко години е синоним на пропаднал комплекс, в който всичко е недостатъчно, от канализация, през питейня вода та до писти и влекове. Всичко това се случва само защото няколко човека разрешиха безразборни строежи на щяло и нещяло. Всеки иска хотелиер да стане там, а не да работи! легловата база нарастнала от 7700 на над 18000, ами защо им давате да я разрастват след като няма условия за тези туристи къде да карат ски? Поредните искащи за бързо забогатяване без да си мръднат пръста, а след това протести. Като не ви харесва, че не разрешават строителство в ЗАЩИТЕНА зона вземете та си преместете селото в незащитена такава. Защо настроихте всичките хотели? Там човек не може да паркира вече, мръсно е и още куп проблеми.

"Природозащитници алармират, че се готви строителството на нови 330 км ски писти в Национален парк "Пирин". " Нещо се поизхвърляте....330 км. Да не са 33 или 3,3???

Пропуснах нещо. Това ще са 330 метра но журналята не правят разлика от метър и километър:))))

Съвсем нормално е 300 км писти ве дин курорт. Само у нас най-големите ни курорти са с 3 писти с обща дължина 24 км. и в час пик не е каране на ски, ама като парти по спортни екипи е - разминаваме се с любезности.

Мръсната алчна сган от т.нар. "инвеститори" няма да миряса докато не съсипе всичко.

Щом Борисов и сие са на Власт-опечена му е работата на Цеко Минев.И без това,местният феодал е той.Ще се случи с Планината същото,каквото алчните мутри направиха с Морето.Сеч,бетон,кебапчета-без ОВОЗ,без план,без елементарни правила......Нещо,което платените цекови тролове,цитиращи големите алпийски курорти,не знаят,че в Швейцария,Италия или Франция,камо ли Австрия,е възможно да се случи.Защото хората там,предприемачите,от столетия са се научили,хем да развиват ЦИВИЛИЗОВАН бизнес,хем да пазят природата.Съсипаха Гората из цяла България,съсипаха Черноморието,сега идва ред на Пирин.От алчност и простащина,прогониха читавите български туристи-кой по Гърция през лятото,кой по Алпите през зимата.Тук ще си отглеждаме пияните,дрогирани"скиорчета"-чужденци.То,щото,като им налапат кинтите,после ще платят данъци....ха,ха,ха!На фалшивия,без бандеролен алкохол,ти да видиш!

платените драскачи на цеко перача са окупирали форума. интересно тези писти за какво ще се ползват... едва ли за пасища като се има предвид, че юлен една тревичка не са засадили по пистите им. нека работи за още ерося. така ще оправим проблемите на банско като ги закопаем под кални свлачища! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Еколозите - да го духат.

САМО ЧЕ, НАКРАЯ, ЩЕ ГО ДУХАМЕ ВСИЧКИ ВКУПОМ.

Аз предлагам някой да вземе да разследва зелената мафия в България, подвизаваща се под формата на еко организации, активисти и други екземпляри. Ползата от тях не е никаква, единствено гледат да се нагушат от разни програми и рекетирайки тези, които се опитват да направят нещо в тази страна (говоря за смислените проекти).

каква залена мафя те гони!?!? какви писти? с какув сняг. кога последно кара ски на банско на естествен сняг? мн е умно да се секат горите. както сте почнали в банско сняг може би няма да вали, но кални реки 100% ще има. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз пък искам още писти на Витоша. Я колко много сняг е навалял. Да карат софиянци, да не се хабят до Банско.

България трябва да се развива, дори бих казал, че са малко тези писти. Там трябва поне още три лифта да се направят. А зеленярковците купени с рубли се опитват да провалят България. При руската база в резервата Камчия има ли протести или зеленярковски блокади. При масовото застрояване на Черноморието с руски пари, къде бяха заланярковците? И чакам от тях блокади на циганските махали и съвчестни патрули с горските срещу дървената мафия.

Скъпи Българин, на Камчия е най-зеленият комплекс в България. търси финансита при тези, които са конкуренти с писти и ще гооткриеш!

Скъпи gost, на мен лозУнгите не ми минават, както и комуняго-русофистиличните опорни точки. Комплексът Камчия е престъпление не само срещу природата, но и срещу хората в България. Малко ли ви е, че усрахте Крим, а сега искате да усерете и Родината ни.

Да ревете, че е съсипан Кицбюел, Шамони, Кортина д'Ампецо, Вал д'Изер или някой друг европейски курорт. Там има много повече писти и много повече лифтове.

Дреме ми за Кицбюел, Шамони, Кортина д'Ампецо, Вал д'Изер. Аз живея в БЪЛГАРИЯ, а Банско прилича вече на ж.к. Люлин, както и Слънчев бряг и Златните. КРАСОТА!!

То и ние живеем в България , но искаме да имаме хубави курорти като изброените тук. Всички ще имат полза от това, а вие можете да се преместите в пещерите. Там ще ви е по уютно като гледам.

град Банско прилича на Люлин - верно е!!! Но ски зона "Банско" е нещо различно!!! Там няма работещи хотели, всичките ги затвориха!!! Всички заведения са със септични хранилища, НЕ ЯМИ. По тези показатели ски зона Банско е по-екологична от повечето алпийски курорти! Ако някой ще строи писти и лифтове в планината е ЧУДЕСНО. Ако някои иска да строи хотели - НЕ!!!

Как може бее,какви са тия активисти бе.Тия сигурно и бурен не са засадили , ама за природата се загрижили.УЖААС,аман от активисти и цигани.

цеко колко ти плаща да пишеш глупости? що за малоумие е да сложиш знак за равенство между циганите и хората, които милеят за българия?!?!?!

И КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВЯТ ТЕЗИ ПИСТИ, ЩЕ ПАСАТ ОВЦЕ НА ТЯХ. ТО НЯМА НИКАКЪВ СНЯГ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ЗИМИ. ПРИ ТОПЪЛ КЛИМАТ ПРАВИШ ПИСТИ НА ЕДНА ОТ НАЙ-ЮЖНИТЕ ПЛАНИНИ В БЪЛГАРИЯ, СТРАШНА ЛОГИКА.

от тези ! Малко са другите паразити, които тормозят българите, та и тези пак се активираха.

Не им стига бюджета за крадене. Насочиха се отново към земните богатства. Заради разни хранилки ще унищожат природата.