Париж се завръща към нормален живот след поредните съботни сблъсъци

125 000 души излязоха на улицата във Франция на 8 декември, повече от 1700 бяха задържани

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алчни европейски гейове! Добре ви е когато другаде по света хората стачкуват, а когато се появи при вас използвате сила.

Исканията на „жълтите жилетки” във Франция В социалната мрежа "Фейсбук" се разпространява харта на "жълтите жилетки" във Франция за "прекратяване на тази криза". Въпреки че е далеч от "официална", тъй като движението няма национална структура, централна организация и дори избрани представители, тя разкрива широкия спектър от искания на протестиращите. пълен преглед на данъците и таксите; данъците върху доходите да не надвишават 25%; 40% увеличение на минималната заплата, пенсиите и социалните помощи; "масово наемане" в държавния сектор за възстановяване на услугите в болниците, училищата и т.н.; 5 милиона нови жилища и банките да са "по-малки". конституцията на Франция да бъде пренаписана "от народа и в интерес на народа"; лобирането да бъде забранено; Фрекзит: Франция трябва да напусне ЕС; възстановяване на 80 милиарда евро, изгубвани при укриване на данъци всяка година; спиране на всички приватизационни сделки; премахване на "безполезните" камери за отчитане на скоростта по пътищата; пълна реформа на образователната система, премахване на всички "идеологии"; четворно по-голям бюджет на правосъдната система, която трябва да бъде опростена, свободна и достъпна за всички; разбиване на медийните монополи и скъсване на връзката между медиите и политическата класа; медиите да са открити за народа. Изваждане на Франция от НАТО и чужди войни; прекратяване плячкосването във френскоговоряща Африка; предотвратяване на мигрантски потоци, които не могат да бъдат приети или интегрирани, като се вземе под внимание "цивилизационната криза; добросъвестно спазване на международното право и ангажименти.

Демокрация по еврогейски:(((( В Русия няколко идиота като ги арестуват за реално извършени нарушения вдигате врява до небето че и някакви обезщетения искате да им се плащат ама при вас убийствата, арестите, униженията на хиляди го казвате ''демокрация''..

Само малоумен руски трол с робска душица и овчи патос към всичко руско няма да се досети, че исканията са неизпълними. Най-малкото, защото 125000 от 60 милиона 0.2% от населението и техните искания за радикални промени просто няма кой да ги вземе на сериозно. А и "протести", на които се мародерства, пали, чупи, троши едва ли някой нормален човек ги взима на сериозно. Бой по канчетата и в панделата. Там трябва да са и всички руски тролове - за предателство и измяна.

Уж по еврогейски, пък в Русия било същото. Последно?

Няма как да ви се помогне да разбирате какво четете:((((((

Не знам защо ми пишеш в множествено число. Има профилирани специалисти, като за твоя случай, потърси с време, докато не е станало още по-зле. Чувал съм, че русофилистията убива. Мозъчни клетки. Ти все още имаш няколко явно.

Спомни си Британския Брекзит, ами отвъд океана е Националиста-КОНСВЕРВАТОР Тръмп?

Велика Франция! А ти си роб и слуга на статуквото и никога няма да си жертваш спокойствието и удобството. Браво, французи! Както винаги вие СТЕ!

Спомням си за британския Брекзит, че там сякаш 52% гласуваха "за", не 0.2%. Разликата е има-няма 260 пъти. Друг е въпроса, че нещо сякаш започнаха да съжаляват.

ГАДНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЛИЦЕМЕРИ СТИГА СТОЯ ДВОЕН СТАНДАРТ!ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ ВАС.ТОВА ЩЕ ВИ ЗАТРИЕ

Да отговоря на Либерала по-доло, не посочвам име, защото той е само един с 10 профила: Сега Либералче облъчено в неграмотност от това какво става аколо теб, защото света не е Бойко и Герб........да те светна ,че в Америка , Либералите се крепят за една малка сламка, която скоро големия ОКЕАН ще погълне заедно с тях.... Доналд Тръмп все по-настоятелно започва да търси начин да ги разкара от ДОЛНАТА КАМАРА на Американския сенат, и повярвай ще успее....... Това ще се случи в всяка една страна и на Европа, Стийв Банън го обеща на Сорос, че ще го навре в миша дупка ! Идва друго време, а Либералите не са в никак изгодна позиция, те направо са си в ШОК !

като не можеш ще пробваме докато намерим този който може, нали това е основата на демокрацията -)

Дайте им пасти бе...

центовте ти ще са последни щот бай Дончо ги спря ...анадън му

Аз съм разтревожен, какво става с демокрацията в нейната светая светих. Какво става с евроатлантическите ценности и толерантността. Нима стара Европа се отрича от тях, а ние толкова много вярвахме и се надявахме

Почва да прилича на погромите от Майдана в Киев- при този стандарт на заплащане във Франция, повода " скъп бензин" е малко смешен за тези мародерски протести. Особено името на протестърите " жълти жилетки", доста напомня " белите каски на Сорос". Няма как да не се организират Майдани с погроми в Европа, под благовидни социални предлози, след заявлението на някои европейски политици за създаване на Общоевропейска армия на ЕС, а НАТО на САЩ и Англия да са второстепенни. Ако е вярна информацията- 125 хил. протестиращи( предполагам са предимно от контигента на Сорос- имигранти като тези от 2015 дето наводниха Европа под закрилата на Сорос) са 0,005 % от 60 млн. население във Франция! Просто няма логика при минимална заплата от 1300- 1 400 евро и средна 2 200- 2 400 евро във Франция да се протестира за " увеличен бензин дори да е с 0, 50 евроцента". Протестиращите са млади или живеещи на социални помощи неработещи или работещи 100 часа годишно и получават средно 400- 800 евро + държавни жилища. Та там социалните са по високи отколкото средната работна заплата масово в България за 8- 10 часа работа- 500- 600 лв. бруто!

Да, ама Не! Вземи та погледни малко в нета, има доста видео! Не са млади и черни французи, а са френски граждани на средна и пенсионна възраст! Е, тук таме има и млади и чернички, но определено болшинството е чисто френско. И не, не са платени соросоиди!

Но това не означава, че България в лицето на българските си граждани( не политиците, депутатите) не е "загрижена и обезпокоена от насилието и арестите на протестиращи във Франция от правитеслство, полиция и се нарушават основни демократични права и европейски ценности."

С гледане на клипове на хора с жълти жилетки и с маски, и тук таме някой по възрастен дето дава интервю на френски, как си определил средната възраст на протестиращите?

Да не би да изпълниха желанието на хората за по малко лакомия от властващите та се ''върнал'' към нормален живот???

Прекалено много клипове има за да се види кои точно са протестиращите! Тези с маските са твърде малко, и определени медии само тях тиражират!

И каква е тази лакомия, като средната заплата във Франция е 2 200- 2 300 евро, а минималната заплата на час е 10 евро, ако искаш да работиш и не си на социални помощи. Значи на българите във Франция дето бачкат яко за 10- 15 евро на час бензина не е скъп, ама за социалките на " протестърите с жълтите жилетки, като белите каски на Сорос" е скъпо. Това да не е у нас да ти плащат 2- 3 лв на час, а бензина да ти е над 2 лв. И ако такива протести у нас са оправдани, то във Фрнация- кои протестират 125 хил. от 60 млн. население на Франция- няма и 1 %. Та не ги жали французите с " жълти жилетки"- ако работят както българите във Франция бензина няма им е скъп, не става с социални помощи, да не искаш да работиш, работа дето българите я работят, да взимаш социално 400- 800 евро, да работиш 60- 100 часа на година пък да имаш кола, смартфон и други неща дето изискват пари.

Нормалните и мислещи хора гледат ПОКУПАТЕЛНАТА способност с дохода който получават а не се хващат за някакви цифри. Самите францучи заявяват че покупателната им способност намалява а и като се гледа как се роят милионери и милиардери това е самата истина, защото парите им са от гърбовете на хората..

При годишен приход под 15 000Е на човек няма данъци. Всички годишни приходи над тази сума имот даньци, дори и пенсионерите, а тези които нямат деца имат много високи данъци! Финансовата система е уравновесена!

не си ти този дето да казва на другите дали да протестират.

в случай, че прочетеш малко повече преди да коментираш ще разбереш, че протестите са постигнали част от исканията.