Коментари - Дрон е пресякъл пътя на въздушен лайнер над Франция | Днес.dir.bg

Дрон е пресякъл пътя на въздушен лайнер над Франция

Дрон, летящ на височина над 2000 м, е минал в сряда близо до самолет на ирландската компания Aer Lingus, който се е подготвял за кацане край Париж, съобщи АФП.

Обратно в новината

Коментари - Дрон е пресякъл пътя на въздушен лайнер над Франция | Днес.dir.bg

Коментари

Абе умници, не ви ли светна, че това са първите опити на братята джихадисти да ползват дроновете за свалянето на аероплани.

то само с четене не поумнява се.

фанал дрон са ударва у самолета? и е у книга червена.. ко става?

ми на 2000 хиляди метра не съм виждал дронове ,сигурно летят по на високо

аз и слонове не съм вивдал да летят, може би щото летят на високо...

откаде накаде ша ми блъскат дроновете?! нито на пътя отбиват разни братчеди на фиатчета нито у небето големо бусовете.. ей много нагли станахте май..

дроновете стават да носат пицата барзо и да снима на сватбата или катактрофатаза тубата да гледа каде са скрива горския и как го прави жината с други и..и други работи се полезни и тарсени от хората неща. сас самальотите чупат блоковете и преди туй им дават и книжки за пилоти дори.

Sm3hurk0

Не знам колко от Вас имат дронове и то от по-големите. В момента в България няма закон за лека авиация. Има закон от Татово време, който е неприложим към момента. Въпреки всичко, понеже аз имам такъв, мога да кажа, че съм посетил семинар и имам издаден сертификат от DJI, че съм преминал курса. Въпреки това, този документ не дава право, нито забранява да се лети в България на всяко място. Всичко зависи от самия човек.... Ако човек е загрижен за живота и здравето на околните, той няма да лети над хора и автомобили. Случаен отказ на техниката, може да доведе до фатални последици, ако нещо не е настроено като трябва. В хубавите полетни контролери има много системи за сигурност, което добре, но цената е доста висока. Ако човек иска да ползва дрона за користни цели - от такива не може да се опазим . Видях ме, как терористите действат в европа и е трудно да се опазим от подобни джихадисти - без значение дали има закони или не. Безаварийни полети на всички, които имат дронове.

Смехурко, днес на битпазара в Разград, един циг*нин си играеше с такова нещо над главите на хората. Казвате няма закон. Това е глупоста на държавата . Купуваш и бръмкаш ненаказано. Глупаците и те са хора нали? Жалко за такава държава.

Sm3hurk0

Не знам колко е голям и каква му е тежестта... , но е добре, че не е станало инцидент.. Точно за това говоря. без значение , че е ..иганин, важно самосъзнанието... И българи могат да си позволяват подобни волности - казано иначе - безотговорни хора.

обаче как да го направим чи да не важи за наши хора и рода?

Разрешения, забрани, курсове ... А ако дрон или група дронове се използват злоумишлено от терористи? Което вече изглежда напълно възможно. Тогава как?

Sm3hurk0

Има фирми, който провеждат курсове, но не могат да издадат валиден сертификат, защото няма закон.

Въпрос на време е да стане" Играчка- плачка" Няма оправия. Беля ще се случи, дано не е със стотици загинали.

Иноземни негодници подаващи тежко терористични и нагло престъпни изобретения на важни почиващи временно като домашни хора ..правят показни манипулации на цели держави и съюзи ..Само лУди могат в слънев и ясен ден да увреждат природата с включени нагло престъпони скенери и фарове

забранят самальотите да ни пречкат се на дроновете. има си магистрали за патуване и титаници.

Само апаратурата за големи дистанции струва около 2000 ойро, като имаш предвид, че играчката не се вижда - трябват и още скъпи джаджи. Не знам каква мощност към антената ти трябва, за да 'застреляш' Марс, ама няма да е 'преносима' апаратурата.

Тия свободно продавани машинки са опасни. Трябва да се продават както се продава оръжие и дори с по-големи ограничения. Какво му пречи на някой джихадист да лепне 200 грама тротил и да го превърне в летяща бомба? А особено за самолетите най-опасния момент е излитането и кацането. Нещо ми се струва че си правят експерименти баш за сваляне на самолет с дрон. Да се задействат службите

Глупости. Изобщо не трябва да се продават. Терористи не ти трябват. 200 000 такива играчки продадени. Това са точно толкова на брой идиоти, които магат да се позабавляват, за да видят какво ще стане, ако опитат да вдигнат такова нещо на нивото на самолета.

Редно би било с тия машинки да работят само професионалисти и то след специално разрешение за маршрут ,координати и т.н. .

Абе направо с пилотски курсове. Децата отрано да си имат професия.

...никак не е детска работа това .

Краварите на Учение : Ужас и безумие! Американски хамъри падат на земята като Тикви . По време на учение във военната база Хоенфелдс в Бавария 173-а въздушно-десантна бригада на САЩ загубила при несполучливо десантно учение няколко бронирани автомобила HMMWV Хъмви. Буди истинско недоумение защо след първото сгромолясване и вдигане на облаци прах херкулесите (С-130) продължават да хвърлят машините. След второто и дори след третото падане без парашут десантът още продължава. Толкова тъпа упоритост не биха проявили дори българските шопи

И тия ги водят ,че са кацали на Луната хахахааа

защо просто не ги забранят за продажба и да се приключи? Или се чака да стане някоя катастрофа на самолет след сблъсак с дрон и 200 жертви, че да се вземат някакви сериозни мерки?

Няма как любителски дрон да лети на такава височина по простата причина че няма радио обхват. Ако е нещо по-професионално да си мъ берат грижата.

с леки модификации моя дрон DJI Phantom Pro има обхват около 5км.

Предполагам че за сега само разнасят наркотици Рано им е още да се ползват за тероризъм

Само да не решат да скапят европейското по футбол с тия дронове. Албанците си развяха знамето в Сърбия, ама на първенството може да стане касапница...

В Русия ли ? не се притеснявам за това като се има в предвид капацитета на домакините и познанията им в РЕБ ...

Каква Русия те гони теб? Европейското е във Франция.

Дрон, летящ на височина над 2000 м, е минал в сряда близо до самолет на ирландската компания Aer Lingus, който се е подготвял за кацане край Париж. 2409 Джихадисти харесоха това.

Големи глупости са писани в тази статия: 1. Няма потребителски дрон летящ на 2км височина 2. Дронът близко ли е бил или на 150 метра от самолета? 150 метра в страни от самолета не е никак близко 3. Пилотите трябва да са имали орлов поглед - дронът си стоял във въздуха, самолета обаче летял с 700 км/ч и пилотите го видели на 150м разстояние?

4. И последно дронът пресякъл ли е пътя на самолета или е бил на 150 метра в страни от него?

Аман от хлапетии които коментират: 1. Няма или ти не си чувал за такива?? 2. 150 метра едвам ги тичаш в училище и затова ти се струват много?? 3. 700 км/ч ?!?! ти сериозно ли мислиш че кацаш самолет се движи с тази скорост???

1. "Бате" каже модел дето лети на такава височина бе. 2. В крайна сметка 150 метра от страни на самолета значат до самолета? 3. Кажи на 2км височина с каква скорост летят самолетите когато захождат да кацат - с 50км/ч?

Самолета каца с по-висока скорост, отколкото излита. Снижаването е трудна работа, четири сили: тяга, тегло, подемна и съпротивление. Скорост на срив, абе интересна работа е авиониката и е хубаво да се чете, за да се знае и да не се пишат тъпни.

Ей, ще се затрием с тези самое.ачки, пардон играчки. По тротоари, градски транспорт и къде ли не, всеки си тикнал в ушите едни кабели, държи в ръце някаква пластмаса, мърда с пръстчета и ни чува, ни вижда. Станахме зомбита.

айде стига сте плюли по американската техника , ами измислете и вие нещо !

Алоу, капацитета с болката! Къде в поста ми видя прилагателното "американска"? Или реши да изръсиш малко акъл по принцип, колкото да си в играта?

дроновете от търговската мрежа стигат 2000м височина? Щото има едни други дронове, ама те са на въоражение при американците и сие...

Смята се, че най-голямата опасност за самолетите е дрон да удари двигател или да се окаже всмукан от него, отбелязва АФП. Батериите на дроновете съдържат литий, който лесно се възпламенява, добавя агенцията. тия от ДАЕШ дали четът ДИР.БГ?

Читем

ей сеги те заковах

Играчка - плачка ...

човек. Не е виновна техниката, а този който я управлява. А още по-лошо е, когато има зла умисъл.

Две кила тротил + елементарен кинетичен детонатор при сблъсък със стъклото най-малкото прави на салата лицата и очите на пилотите,друго не е и необходимо. Извод: вече всеки може да убие 300 души на цена 300 долара.

къде се приемат поръчките ?

Вероятно в Саудитска Арабия,но може и край Босфора.

Замислям се ако някой брадат застане в района на някие летище. Постави на дрона някоя дребна адска машинка или нещо което може да прецака самолета. И тогава целия контрол по летищата ще стане излишен , а за вдички хора летенето със самолет ще бъде руска рулетка.

Не случайно в САЩ вече щом имаш дрон трябва да го регистрираш.Така трябва да стане и в ЕС.Щом дрона е във въздуха той е идентифициран и може да разпознат от летищата.

Да!!! Неканаправим същото и с детскит колички, и с футболните топли!

Ще стане страшно, когато някой се научи как се закача леко или тежко оръжие на дрон... или пък бомба...

Това отдавна е възможно. Каква е разликата дали ще закачиш фотоапарат с тегло 1.5 кг. или експлозив със същото тегло..?

Брадатите мюслита ще се усетят и ще стане лошо.

Малоумници,не ли ви дойде на ум ,че още от създаването си и масовото им разпространение,тези дяволски машинки ще стават все по опасни и накрая ще се превърнат в бедствие.

Кои по-точно са малоумниците? Създателите на дроновете? Значи автомобилните производители са виновни за всяка катастрофа ? Умишлена или не ?

Идиот! по пътищата не се движат автомобили без щофьори, управлявани незнайно от кого

блябля..

Цитат от статията: "Френската контролна служба по гражданската авиация смята, че дроновете, купени от търговската мрежа в страната до края на миналата година, са около 200 хиляди. 98 на сто от тях са малки апарати, тежащи до два килограма. " Та питам се, колко от тия 200000бр. са притежание на млади мюсюлмани, горящи от желание да спечелят 70 девици в ислямския рай?! Дали продавачите си водят отчет на кого ги продават?! Може ли още тази година да бъдем свидетели на атентат с дрон?! Като чета такива новини, май скоро...

Bсичко се следи по-добре от колкото допускаш. няма нито една друга причина за да не се e случило.

Dobromir Dimitrow

Ще радвам, да сте прав!!! Поне за следенето на подготовката за терористични атентати!!!

И какво според теб трябва да се направи?

Dobromir Dimitrow

Примерно прочети коментара на The Beast!

Девиците са 40.

Коментари - Дрон е пресякъл пътя на въздушен лайнер над Франция | Днес.dir.bg

Дрон е пресякъл пътя на въздушен лайнер над Франция

Дрон, летящ на височина над 2000 м, е минал в сряда близо до самолет на ирландската компания Aer Lingus, който се е подготвял за кацане край Париж, съобщи АФП.

Обратно в новината

Коментари - Дрон е пресякъл пътя на въздушен лайнер над Франция | Днес.dir.bg

Коментари

Абе умници, не ви ли светна, че това са първите опити на братята джихадисти да ползват дроновете за свалянето на аероплани.

то само с четене не поумнява се.

фанал дрон са ударва у самолета? и е у книга червена.. ко става?

ми на 2000 хиляди метра не съм виждал дронове ,сигурно летят по на високо

аз и слонове не съм вивдал да летят, може би щото летят на високо...

откаде накаде ша ми блъскат дроновете?! нито на пътя отбиват разни братчеди на фиатчета нито у небето големо бусовете.. ей много нагли станахте май..

дроновете стават да носат пицата барзо и да снима на сватбата или катактрофатаза тубата да гледа каде са скрива горския и как го прави жината с други и..и други работи се полезни и тарсени от хората неща. сас самальотите чупат блоковете и преди туй им дават и книжки за пилоти дори.

Sm3hurk0

Не знам колко от Вас имат дронове и то от по-големите. В момента в България няма закон за лека авиация. Има закон от Татово време, който е неприложим към момента. Въпреки всичко, понеже аз имам такъв, мога да кажа, че съм посетил семинар и имам издаден сертификат от DJI, че съм преминал курса. Въпреки това, този документ не дава право, нито забранява да се лети в България на всяко място. Всичко зависи от самия човек.... Ако човек е загрижен за живота и здравето на околните, той няма да лети над хора и автомобили. Случаен отказ на техниката, може да доведе до фатални последици, ако нещо не е настроено като трябва. В хубавите полетни контролери има много системи за сигурност, което добре, но цената е доста висока. Ако човек иска да ползва дрона за користни цели - от такива не може да се опазим . Видях ме, как терористите действат в европа и е трудно да се опазим от подобни джихадисти - без значение дали има закони или не. Безаварийни полети на всички, които имат дронове.

Смехурко, днес на битпазара в Разград, един циг*нин си играеше с такова нещо над главите на хората. Казвате няма закон. Това е глупоста на държавата . Купуваш и бръмкаш ненаказано. Глупаците и те са хора нали? Жалко за такава държава.

Sm3hurk0

Не знам колко е голям и каква му е тежестта... , но е добре, че не е станало инцидент.. Точно за това говоря. без значение , че е ..иганин, важно самосъзнанието... И българи могат да си позволяват подобни волности - казано иначе - безотговорни хора.

обаче как да го направим чи да не важи за наши хора и рода?

Разрешения, забрани, курсове ... А ако дрон или група дронове се използват злоумишлено от терористи? Което вече изглежда напълно възможно. Тогава как?

Sm3hurk0

Има фирми, който провеждат курсове, но не могат да издадат валиден сертификат, защото няма закон.

Въпрос на време е да стане" Играчка- плачка" Няма оправия. Беля ще се случи, дано не е със стотици загинали.

Иноземни негодници подаващи тежко терористични и нагло престъпни изобретения на важни почиващи временно като домашни хора ..правят показни манипулации на цели держави и съюзи ..Само лУди могат в слънев и ясен ден да увреждат природата с включени нагло престъпони скенери и фарове

забранят самальотите да ни пречкат се на дроновете. има си магистрали за патуване и титаници.

Само апаратурата за големи дистанции струва около 2000 ойро, като имаш предвид, че играчката не се вижда - трябват и още скъпи джаджи. Не знам каква мощност към антената ти трябва, за да 'застреляш' Марс, ама няма да е 'преносима' апаратурата.

Тия свободно продавани машинки са опасни. Трябва да се продават както се продава оръжие и дори с по-големи ограничения. Какво му пречи на някой джихадист да лепне 200 грама тротил и да го превърне в летяща бомба? А особено за самолетите най-опасния момент е излитането и кацането. Нещо ми се струва че си правят експерименти баш за сваляне на самолет с дрон. Да се задействат службите

Глупости. Изобщо не трябва да се продават. Терористи не ти трябват. 200 000 такива играчки продадени. Това са точно толкова на брой идиоти, които магат да се позабавляват, за да видят какво ще стане, ако опитат да вдигнат такова нещо на нивото на самолета.

Редно би било с тия машинки да работят само професионалисти и то след специално разрешение за маршрут ,координати и т.н. .

Абе направо с пилотски курсове. Децата отрано да си имат професия.

...никак не е детска работа това .

Краварите на Учение : Ужас и безумие! Американски хамъри падат на земята като Тикви . По време на учение във военната база Хоенфелдс в Бавария 173-а въздушно-десантна бригада на САЩ загубила при несполучливо десантно учение няколко бронирани автомобила HMMWV Хъмви. Буди истинско недоумение защо след първото сгромолясване и вдигане на облаци прах херкулесите (С-130) продължават да хвърлят машините. След второто и дори след третото падане без парашут десантът още продължава. Толкова тъпа упоритост не биха проявили дори българските шопи

И тия ги водят ,че са кацали на Луната хахахааа

защо просто не ги забранят за продажба и да се приключи? Или се чака да стане някоя катастрофа на самолет след сблъсак с дрон и 200 жертви, че да се вземат някакви сериозни мерки?

Няма как любителски дрон да лети на такава височина по простата причина че няма радио обхват. Ако е нещо по-професионално да си мъ берат грижата.

с леки модификации моя дрон DJI Phantom Pro има обхват около 5км.

Предполагам че за сега само разнасят наркотици Рано им е още да се ползват за тероризъм

Само да не решат да скапят европейското по футбол с тия дронове. Албанците си развяха знамето в Сърбия, ама на първенството може да стане касапница...

В Русия ли ? не се притеснявам за това като се има в предвид капацитета на домакините и познанията им в РЕБ ...

Каква Русия те гони теб? Европейското е във Франция.

Дрон, летящ на височина над 2000 м, е минал в сряда близо до самолет на ирландската компания Aer Lingus, който се е подготвял за кацане край Париж. 2409 Джихадисти харесоха това.

Големи глупости са писани в тази статия: 1. Няма потребителски дрон летящ на 2км височина 2. Дронът близко ли е бил или на 150 метра от самолета? 150 метра в страни от самолета не е никак близко 3. Пилотите трябва да са имали орлов поглед - дронът си стоял във въздуха, самолета обаче летял с 700 км/ч и пилотите го видели на 150м разстояние?

4. И последно дронът пресякъл ли е пътя на самолета или е бил на 150 метра в страни от него?

Аман от хлапетии които коментират: 1. Няма или ти не си чувал за такива?? 2. 150 метра едвам ги тичаш в училище и затова ти се струват много?? 3. 700 км/ч ?!?! ти сериозно ли мислиш че кацаш самолет се движи с тази скорост???

1. "Бате" каже модел дето лети на такава височина бе. 2. В крайна сметка 150 метра от страни на самолета значат до самолета? 3. Кажи на 2км височина с каква скорост летят самолетите когато захождат да кацат - с 50км/ч?

Самолета каца с по-висока скорост, отколкото излита. Снижаването е трудна работа, четири сили: тяга, тегло, подемна и съпротивление. Скорост на срив, абе интересна работа е авиониката и е хубаво да се чете, за да се знае и да не се пишат тъпни.

Ей, ще се затрием с тези самое.ачки, пардон играчки. По тротоари, градски транспорт и къде ли не, всеки си тикнал в ушите едни кабели, държи в ръце някаква пластмаса, мърда с пръстчета и ни чува, ни вижда. Станахме зомбита.

айде стига сте плюли по американската техника , ами измислете и вие нещо !

Алоу, капацитета с болката! Къде в поста ми видя прилагателното "американска"? Или реши да изръсиш малко акъл по принцип, колкото да си в играта?

дроновете от търговската мрежа стигат 2000м височина? Щото има едни други дронове, ама те са на въоражение при американците и сие...

Смята се, че най-голямата опасност за самолетите е дрон да удари двигател или да се окаже всмукан от него, отбелязва АФП. Батериите на дроновете съдържат литий, който лесно се възпламенява, добавя агенцията. тия от ДАЕШ дали четът ДИР.БГ?

Читем

ей сеги те заковах

Играчка - плачка ...

човек. Не е виновна техниката, а този който я управлява. А още по-лошо е, когато има зла умисъл.

Две кила тротил + елементарен кинетичен детонатор при сблъсък със стъклото най-малкото прави на салата лицата и очите на пилотите,друго не е и необходимо. Извод: вече всеки може да убие 300 души на цена 300 долара.

къде се приемат поръчките ?

Вероятно в Саудитска Арабия,но може и край Босфора.

Замислям се ако някой брадат застане в района на някие летище. Постави на дрона някоя дребна адска машинка или нещо което може да прецака самолета. И тогава целия контрол по летищата ще стане излишен , а за вдички хора летенето със самолет ще бъде руска рулетка.

Не случайно в САЩ вече щом имаш дрон трябва да го регистрираш.Така трябва да стане и в ЕС.Щом дрона е във въздуха той е идентифициран и може да разпознат от летищата.

Да!!! Неканаправим същото и с детскит колички, и с футболните топли!

Ще стане страшно, когато някой се научи как се закача леко или тежко оръжие на дрон... или пък бомба...

Това отдавна е възможно. Каква е разликата дали ще закачиш фотоапарат с тегло 1.5 кг. или експлозив със същото тегло..?

Брадатите мюслита ще се усетят и ще стане лошо.

Малоумници,не ли ви дойде на ум ,че още от създаването си и масовото им разпространение,тези дяволски машинки ще стават все по опасни и накрая ще се превърнат в бедствие.

Кои по-точно са малоумниците? Създателите на дроновете? Значи автомобилните производители са виновни за всяка катастрофа ? Умишлена или не ?

Идиот! по пътищата не се движат автомобили без щофьори, управлявани незнайно от кого

блябля..

Цитат от статията: "Френската контролна служба по гражданската авиация смята, че дроновете, купени от търговската мрежа в страната до края на миналата година, са около 200 хиляди. 98 на сто от тях са малки апарати, тежащи до два килограма. " Та питам се, колко от тия 200000бр. са притежание на млади мюсюлмани, горящи от желание да спечелят 70 девици в ислямския рай?! Дали продавачите си водят отчет на кого ги продават?! Може ли още тази година да бъдем свидетели на атентат с дрон?! Като чета такива новини, май скоро...

Bсичко се следи по-добре от колкото допускаш. няма нито една друга причина за да не се e случило.

Dobromir Dimitrow

Ще радвам, да сте прав!!! Поне за следенето на подготовката за терористични атентати!!!

И какво според теб трябва да се направи?

Dobromir Dimitrow

Примерно прочети коментара на The Beast!

Девиците са 40.