”Шарли ебдо” с карикатура против атентаторите

Седмичникът "Шарли ебдо", който бе мишена на кървав ислямистки атентат в началото на януари, излезе с предизвикателна към терористите карикатура.

Обратно в новината

Коментари - ”Шарли ебдо” с карикатура против атентаторите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно защо Не направятъ карикатура с 99% убитият Джо, който режеше главите на заложници във всички видиа на Ислямска държава? Нещо там няма ли тема за карикатура?! Що тъй подиграват само жертвите?

Стига това Шарли. Чарли е правилното, от Чарли Чаплин

Не може да е Чарли, защото Чаплин никога не е бил такъв изрод като тия, нито е бил евреин за да се гаври с всички ! Правилно си му викат Шарли, това си е кучешко име . . .

Като не знаеш не се обаждай от "коневръза". Чарли Чаплин има еврейска кръв в рода си!!!!!

Всъщност идва от Charlie Brown. Няма нищо общо с Чарли Чаплин.

Да си рисуват. Не ми харесват карикатурите им, но никой няма право да им забранява. Който е против свободата на словото и печата е престъпник!

Щом свобода на слово е изисква липса на всякакъв морал... Далече ще стигнем. Освен това, не съм видяла карикатура на разстреляни журналисти от Шарли. Що така? Ами с ярки цветове, разпластани тела, мозък и кръв по асфалта. Защо не направят? За да повярвам ,че свобода е.

НЕ ЗЛОРАДСТВАМ ! ПРОСТО ПИТАМ : ЛЮЛКАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА ФРАНЦИЯ ЩЕ ПРЕОСМИСЛИ ЛИ НАЙ-СЕТНЕ , ЧЕ ЕДИНСТВЕНО ТЕ СА СИ ВИНОВНИ ЗА ТОВА , ЧЕ САМИ СЕ ОКЪПАХА В КРЪВТА СИ , БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА СИ ! ПО ТОЗИ ПЪТ ВЪРВЯТ И СКАНДИНАВСКИТЕ ДЪРЖАВИ, И ГЕРМАНИЯ , И ОЩЕ ДРУГИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ! ИСЛЯМ И ДЕМОКРАЦИЯ СА НЕСЪВМЕСТИМИ ЗАЕДНО !!!

Глупаците от този вестник трябва да разберат, че и не с всичко може да се прави шега!

тц тц тц

Имам чувството , че карикатуристите от Шарли само те си знаят какво послание и значение носят илюстрацийте им...ако не си обясняват посланията с по 10 изречения псевдо застраховка, че не са имали така и така впредвид, човек приема илюстрацийте като подигравка към жертвите. Мисля че една илюстрация обрисуваща планетата земя биеща шут в гъза на този рак на човечеството ИД и симпатизантите му и гонеща го от цялата вселена не само от себе си ще бъде много по-приемлива...

Пак ли този измислен и независим "вестник" бе? Тези уж не се гъзят пред никого обаче когато евреите започнат да мърморят тези веднага скачат да се извиняват и не знам си какво.

Доста постно и беззъбо, но доволно политкоректно....разочаровате господа, безпринципно, но разбираемо. Чуждата мъка, затова е чужда, за да се гаврите с нея нали?

за мен ще е истинска карикатура една деиствителна бомба и да сложат краи на този гротеска наречена шарли.....правят си ташак с цял свят и това ми било свобода на словото... да но на сатанинското и низките страсти които са присъщи само на ено съсловие от серпентинови образувания....

много ЛЕК хумор този път в "Шарлито". Не е като за руския самолет!

о се отнася до западната съпричастност към жертвите - в Египет загинаха 224 души, а в Париж - 132, тоест доста по-малко. Но шумът и демонстрациите на подкрепа и съпричастност са 10 пъти по-големи и вече 5 дни само това говорят по медиите. Нима 1 французин е 10 пъти по-ценен от 1 руснак или сириец?!

"Шарли Ебдо" да пуснаха някакви карикатури за покушението в собствената им редакция!А можеше нещо в смисъл:"В редакцията се провеждат съкращения"...Карикатура, а, майтап, бате!

ти е далеч от задника, можеш да се майтапиш и да пускаш карикатури за всичко.На собствен пострадал задник, обаче, майтап не бива!

Затова сега ИДИЛ прави интересен живота на французите

Със шантаво съдържание, пръв коментатор, репликатор и прочие защитник на тъпотиите на Шарлито се явява....също така шантавият ни форумец "Дървосекача"!И то активно!

Взривовете гърмят, но шоуто не трябва да спира! Така разбирам карикатурата - на фона на бомбите, пича си сипва шампанско, и не спира да се радва на живота! Въпросът ми е: как този карикатурист да бъде по-полезен на своето общество, ако приемем, че той не умее нищо друго, освен да рисува.

Иди в гората.Набери си и се наяж с отровни гъбки.Като се прибереш,забъркай си една кана сода каустик и я изпий за да ти се слегне храната.После си пусни касета с чалга и си полегни за да усвоиш пълноценно,в нирвана погълнатото

Това не е свобода и демокрация,това е слободия и простотия,въобще не съжалявам,че първия ги дялнаха-прозтаци!!!!!!!!

Викате - то туй демокрация и свобода Само по задунайскогубернистически Искате ?!

Ква свобода и демокрация в либерална Европа, когато те преследват за "хейт спийч" , а ти просто си казал истината ';)

Да, Дир.бг ! - Е Крайно време Директно/Наяве да Ползваме Изводите и Данните от дискусиите-Ни. Незабавно !

п.с. - пред Нас-Всички има Само-два взаимно-Изключващи се варианта : - или по Земите-Ни НЯМА да остане Ни-един/на Българин/ка - или ще Си Свършим Работата. ...като И в двата : ---> Новият Нюрнбергски НЕ им мърда на 'наште' .

Толкова за тях.

Кой ? - 'наште' ли ?! - Излишно Деликатен сте !!!

аз не съм Шарли, жьо сюи Станка пердю!

Абе Станка, Ганка ил баба Данка - сюитата Е Една-и-СамоЕдна : ---> Двустъпковата ! Ние. Всички. Заедно. (, пък Кой-то Ни Мрази - ...;-)

да четеш коментарите в дир .бг = да измериш нивото на полуграмотните и лишени от размисъл ...подавам си оставката !

Чудесен подход ! (това с Името ) - ЗА !

И понеже Отново тук (в Тези коментари) Виждаме Обичайните Обичайности на 'наште' задунайские гаулайтеря - позволете да попитам най-Учтиво Нас-Всички Българ(к)ите : - Разбираме ли с какви Изодродья Адови си Имаме работа ?!

Има неща, които приемам за проява на лош вкус. Това издание е едно от тях. Това му е и идеята де, да скандализира, но има някой морални граници, които не бива да се прекрачват!

това е "шарли ебдо", който показва на света , как франсетата възприемат различните аспекти в днешния свят... да ви кажа , те не разчитат на ограничени и недоразвити да ги купят и разберат !за мен първата карикатура е толкова предизвикателна, че я слагам на първо място в гинес !: "те са въоръжени!"-"майната им , ние имаме шампанско !".....явно не им пука , че разни българи и други не могат да ги разберат .

Браво ! ... Всъщност - Ксавие бе Тотално Откровен.

Да идат и да го татуират това, на челата на близките на загиналите!

Казват Ви Хората в Пряк текст - Карикатури ! --> Вие от Персонала на Белене ил бухалкаджиите Сте ?!

Да им се не видят и циничните възприятия на различните аспекти от от днешния свят... И всъщност ми е все тая, че не им пука за чуждото мнение. Това не променя факта, че нямат грам съвест!

Модераторът, какво лошо видя в репликата ми към псевдофрансето с ник "!?",че за 30 години не съм видял такава карикатура в Канар Еншене-френският аналог на в-к Стършел,че го изтри? Нещо не ти понесе май?

Едно Всички Сме Длъжни да Отчетем отн. Вас-Лично : - че със Систематичните Ваши-Лични ВРЪТКИ (от Пропаганда до Инсинуации) --> Неистово се Трепете за Увековечаване на ВОНЯТА у Нас ! ----- Неоткриваеми - Днес НЯМА.

Кой се крие? Пиша без каквато и да е защита на IP адреса си. Питай в дир-а. Само едно ще ти кажа- ако ще идваш на гости,не идвай сам.

Жалки бездарници, които се опитват да убедят света, че от ВСИЧКО може да се прави смях (в скобички - че от всичко може да се правят пари). НЕ, има неща с които не можеш да се ГАВРИШ и едно от тях е СМЪРТТА. Трагичната незаслужена с нищо смърт на невинни хора.

Франция - Е Символ. Париж - Е Символът на СимволаФранция. ... Deo-et-Patria ! ...а УБИЙЦИТЕ - се Опитаха да убият именно-Това. ----- Дори И-надупчен - Французинът/ойката НЕ пада Духом. .. НО ! - Обичайният-Им Дух (с таке-и-франзела) - Отлетя.

Изобщо не го виждам в тази светлина. Самата идея по този повод да се правят карикатури е абсолютно нелепа. Французите са затънали до шия, Париж е ислямско гето и въпреки лозунгите Не на страха, белите граждани на фр. столица ВЕЧЕ живеят в страх. Службите им проспаха атентатите, а наглият Оланд изобщо не подава оставка. Е тогава на кого се хилят тези нещастници? За какъв дух говорим, когато французите са се вече предали на исляма?! Вместо карикатури, да вземат да напишат една гротеска или не - по-добре ТРАГЕДИЯ.

Гледайки новите им рисунки ми се струва ,че отново има излишък на карикатуристи.

Всерьез ?! ...ама отн. 'наште' - Сте Безупречен !!!

Много ми е интересно как толкова много хора тук коментират нещо, от което не разбират. За да разбереш карикатурите, първо трябва да можеда прочетеш какво пише. Освен това трябва да може да четеш и между редовете. И най-важното - трябва от столетия да имаш традиции в свободата на изразяване. Във Франция свободата на печата е нещо свещено. Карикатури са се рисували още по времето на френските крале и те са били осмивани още преди векове. Хора, които са живяли в страх и подтисничество през последните 600 години няма как да разберат правото на човек да се изразява свободно, независимо дали това се харесва или не на някого. На който не му харесва, да не си купува вестника и да не им гледа сайта.

Не става дума за свобода на изразяване. Не може половината свят да свети с цветовете на френското знаме заради съпричастност и в същото време тия с карикатурите да заработват. Един вид - дайте да не губим време, че трябва и да се яде.

Посочете моля линк към карикатури на убити френски журналисти. Няма? Ами? Аз пък мисля ,че много ще е добра тема. Ето така го виждам аз - убити журналисти, кървища , дупки в главите им и надпис "Не е винаги смях е здравословен". Как ви се вижда? И да се изпрати на майки и жени на тези журналисти.

Аааа - Вие поради Политковская ли ?...или Немцов ?

Като във вица за ко..летата в сладкарница "Кристал" - седнали двама в сладкарница "Кристал" и единият отегчено казал: - К.пеле, иде ми да се из..ра на масата. Другият му отговорил: - Недей ко..ле, хората няма да те разберат!

Руснаците от форума я чакаха специално тази карикатура...

Тия вече се осраха! Не е етично да се правят такива карикатури на жертвите. Можеха да нарисуват жертвите и като заклани прасета и щеше да е по-хуманно и по-вярно...

Според мен: Червената карикатура представя "Пиянството на един народ", те. стрелят ни, да пийнем тогава; а другата - че французите са като безволеви призраци в собствената си държава, от които никой не се стряска.

Или да се трактува така - "Искаш да се къпеш в шампанско - стреляй по французи". Много има възможни вариации. Това е доста отвратително.

Путинясалите путиняснички Винаги Се доопутинясват путинистически...

Като свършат аргументите, май остава простотията.

Петко плет плете през пет пръта преплита...

Шило

Тези пък не се спряха...

Само ЕдинЕдинствен Въпрос, 'наште' : - Разбрахте ли Тези карикатури ?, та ЧакТака се Зъбите !

А, ти като как ги разбираш?

Достатъчно Е изказано по карикатурите (тук по-преди)... ..а колкото до 'наште' - И за карикатури НЕ са !...СА Гротеска .

Разбрахме,че са най-малкото лишени от всякаква художествена естетика,за добър вкус и морал да не говорим. Дай си личен акаунт,мосю Дьо Боа Сек,да ти пратя карикатура на трагично загинал твой роднина,ако недай боже имаш такъв. Рисувам доста по-добре от Шарлитата,ще стане хубава.,обещавам ти.

А Сега - Внимателно Ми отговорете : - какво-Точно Казахте ?

обратно аз говоря , ортатно на смисълта, мисля се за герои аз толкова ми у ф г88за влизло и го п888редпочитам

Една добра карикатура, която показва френския дух. И да ги стрелят, от раните ще бликне не кръв, а прочутото френско шампанско! Арабите и това не могат да усетят!

Моля, следващия път джихадистите като ходите да трепете останалите шарлита, да го излъчвате он-лайн. Що любителски карикатури ще се сътворят тогава......

Поне не проявяват двойни стандарти.

Прав си мушморок -проявяват не двойни, а тройни стандарти. Сещам се за филма "От глупав, по-глупав".

питам къде са карикатури на техните убити колеги? за да бъден всички равни.

тука трябва да важи принципа - като няма какво да кажеш просто замълчи. Има неща, които са прояви на лош вкус - дори само заради това тея от Шарли трябва да не публикуват такива тъпотии.

Мдааа, французите са представени, като герои от филмите с Лиу дьо Финес. Веднага се сещам за "Кацнал на едно дърво" Бравос!

Свирепи и Верни карикатури. - Je Suis Parisien ! ---- Чудя се Как 'наште' Йощ н'съ титулясъли мойта-СкромнаМилост я за работещВ я за собственикНа Charlie Hebdo ... :-)))))))

Какво пък толкова свирепо ти се привидя? Духчетата ми заприличаха на духчетата от "Ловци на духове".

Типичен Парижанин. С такето и франзелата. ... Отлитащ кат Дух. --- БавноЗадействащи-се СА. ...ама Ревнат ли 'Merde !' - ...

Изкуствата не бива да се потъпква в свободния свят.

Накрая самите французи ще пребият Шарлитата !!!

Ъ-ъ, Не-информиран.

явно си въобразяваш , че франсетата нямат собствен манталитет, който да ги обединява !

Или аз съм много прост, но нищо смешно, сатирично или окарикатуряващо не виждам.

Колко са успели е трудно да се определи, но са опитали... Не с цел да се надсмиват

Добре де, Рибарю - колко пъти Сте ловили (нещоМакар ;-) у Сена ? (, ама Не Айртон де ;-)

Нещо не разбрах! За да кажеш, че една френска карикатура е безвкусица, трябва да си бил във Франция ли? А тези карикатуристи да не са били в Медина, за да се подиграват с пророка Мохамед?

Убиваме зле облечените екстремисти и постиламе червен килим пред тези с елегантно облекло, написа един френски коментатор, визирайки Саудитска Арабия. Франция и останалите европейци трябва най-сетне да прекратят лицемерните си отношения с шейховете. Защото тъкмо шейховете снесоха драконовото яйце, от което се излюпиха терористите, нападащи с калашници и бомбени препаски нашите градове. Крайно време е да поставим кралството и неговите васали под силен натиск - за да престанат най-после да финансират нашите убийци. Защото терористичното зло, наречено Ислямска държава, трябва да се ликвидира до корен. А коренът му е главно в Саудитска Арабия.

Нали франсетата обществен плаж затворихте и асансьор до него построиха,хаха,за да може основният спонсор на тероризма да ползва Сен Тропе на спокойствие,необезпокояван от френски пейзани?

Добри Приятели. Живеещи В този район. ... Съседите-им - най-Различни ! (марсианци няма де ;-). И ! - Едно че Имат Воистине-Комшийски отношения ! (кат Нас Навремето...включая за едната щипка сол ил яйце) ... Второ - АбсолютноВсички СА ОсъдилиОкончателно УБИЙЦИТЕ.

Ще ги търсим навсякъде. Където и да се скрият, ще ги намерим. В която и част на планетата да са, ще ги победим. Престъпниците трябва да разберат, че възмездието е неизбежно. Ударите на руските въоръжени сили по терористите в Сирия не само няма да бъдат спрени, а ще бъдат усилени

Повдравления за екипа на вестника за съдържателните карикатури! Продължавайте все така да творите с размах и да ни разсмивате въпреки цялата лошотия на терористите. Джамиите, в които се проповядва омраза, трябва да бъдат заковани с дъски. А Западът нека най-сетне спре да ухажва Саудитска Арабия, защото коренът на терористичното зло е именно там!

Жан Валжан, ти не знаеш на кой свят се намираш,моето момче.Да ти имам морала. Това за саудитите-ок,правилно. Но по твоята логика на следващото погребение ти трябва да се хилиш,шегуваш,флиртуваш и разказваш вицове. Чудно ми е как ще реагират близките на такъв шут. Ти как смяташ?

Аз съм потресен от станалото и все още на мога да приема, че се е случило. Моите опасения са, че това е само началото на една велика офанзива на главорезите. Аз много добре познавам техните безгранични възможности. Те няма да мирнясат, ако не са господстващи. Ако им се огъваме, те ще показват нови и нови възможности. Ние трябва да се подготвим за нови по-големи кръвопролития и ... волю не волю признане, че те са над нас. Та я признайте си, кой смее да се мери по мощ на арабските страни. Там е световното богатство и разкош. Те контролират целия свят. И сред тези тъмни облаци аз намирам за просташко да се критикуват хората, създали карикатури.

Швейцария - Отдавна подтакова джамиите... Америка - от вчера Тоже...

ебахти равинското изказване....ало пиши ника си стар ъф деивид поне да се знае....

има норми, които в този свят трябва да се спазват от всички, независимо кой какво смята! В този ред на мисли и обидата и убийството са престъпления! Не прави на другите това, което не искаш да ти направят на теб!Това и помощта при бедствия са единствените правила, по които трябва да живее човечеството!

И ако за думи и карикатури хората се избиват, това да ни е проблема.. Само дето ,лицемерният запад смята, че арабските деца са животни..и колко умират там всеки ден ,никой не пира..

арабите смятат че арабските деца са животни!!! в европа се държат с тях МНОГО по-добре! айдееее

как , като бомбят болници..и каквото им падне един човек, беше написла в форума, всичко е регулярно..50-100 убити там на ден, тук също

Слабо жабари. Трябваше да е нещо по-вулгарно, злобно и гадно като карикатурите с руския свален самолет. Това е просто отбиване на номера, колкото да кажат, че сте на линия.

е вие мурсалките угода нямате.....

шибани чифутски педалчета са тези! я дайте малко карикатури за холокоста!

е тия не се спряха с тия глупости