Журналисти от Ал Джазира пуснали дроновете над Париж

Трима журналисти от Ал Джазира, задържани вчера в Париж заради това, че две нощи пускали безпилотни самолети над ключови обекти бяха освободени от ареста.

Обратно в новината

Коментари - Журналисти от Ал Джазира пуснали дроновете над Париж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

e,

loyola

1. Не били те дронове, ами НЛОта. 2. Не са видяли къде са отишли, щото са кацнали в двора на посолството на САЩ.

Я, ушанките, да ме светнат, че гледам са налазили темата. На червения площад мога ли да си пусна дрона да обиколи Мавзолея и Кремъл?? Искам да направя малко въздушни снимки. Няма да има проблеми, нали? Искам да помахам на П. ако е там, за поздрав.

"Ако се откажем от малко свобода за сметка на повече сигурност, в крайна сметка ще загубим и двете." - Бенджамин Франклин

Сега на хеликоптерчетата дронове ли им викат?

Ами детско хвърчило на връзка може ли да лети? Макарата с корда на някои модели достига до над 500м, това е доста над Айфеловата кула.

Утре тези дронове може да пуснат бомби, биологично или химическо оръжие. Това е посегателство над суверенитета над всяка държава. А много журналисти сатанисти, които обслужавт мафията и зомбират хора.

Ами то и с обикновените хеликоптери-играчки могат да се правят тия работи. Само, че сега е някаква истерия с някакви си дронове.

Прави са ,разбира се. И у нас кацнаха двама от техните

Мда! Само американците може да използват дронове за да убиват хора! Всяка друга употреба е забранена, а Шарлита?!

Абе аз ли нещо съм пропуснал кога са се променили законите. Доколкото си спомням тези любителски дронове могат да летят свободно на височина до 300м. Как да снимам Айфеловата кула с него ако не се издигне до там? Освен това са на свободна продажба, свободен внос, без лицензи, регистрации и т.н. във Франция включително. Значи, когато да ми вземе ДДС за продажбата френската държава няма нищо против, но когато реша да си го ползвам е проблем. Иначе аз отдавна казвам. че ще почнат проблеми с дроновете като се напълни небето с тях, но трябва да се регламентира употребата им.

Ми държавата не ти забранява да си купиш дрон и да си платиш ДДС-то. Обаче не ти дава да го ползваш. Само в горите и планините.

Чел ли си закон, в който пише: "само в горите и планините"? Ами ако в гората или планината е някоя военна или комуникационна антена или правителствена вила или не знам какво си, ще се окаже, че и там не може. Докато не се регламентира със закон важи принципа: "всичко незабранено със закон се счита за разрешено". Да не говорим, че то има такива закони, които казват да не летят дроновете и други любителски самолети на височина повече от 300м.

Как се забелязва дрон на 300 метра височина през нощта?

Ами как? - никак. Моя над 120-130метра се ориентирам само по телеметрията, а не е най малък.

полицаите, че Ал джазира са им отворили очите какви могат да ги сътворят от Ал Кайда.

Това си е чиста репресия срещу журналисти. В страната на свободното слово и града на Шарли. Абе демокрацията се развива добре в Западна европа!

На 28 май 1987 г. по залез, точно в Деня на граничаря, малък спортен самолет Чесна-172 американско производство нарушава въздушното пространство на СССР откъм Финландия, прелита 750 км. безпрепятствено през цяла Северна Русия и каца на Червения площад в Москва. Множество туристи запечатват на фотоапарати и камери слизащия пилот 19 годишният германец Матиас Руст.

Младежа го прихванахме още преди границата и можеше да го свалим във всеки един момент. Но защо да си отиде толкова млад, живота е пред него?

Сигурно са нямали приготвени хляб и сол за посрещането! Цели два часа Руст е необезпокояван от властите, които след това арестуват германеца и конфискуват самолета му. В деня на граничаря 28 май 1987 г., Руст приземява самолета си в центъра на Москва на Червения площад. Той веднага е заобиколен от любопитни минувачи, които го заговарят и искат автографа му. "Помня как една синя лада минаваше покрай мен и шофьорът ме погледна невярващо."

Това се казва модерен ВВС - със спектрален анализ разпознаха възрастта на пилота, сканираха паспорта му с инфраред от сателит, отпечатаха му виза с наноботи и получи разрешение за кацане. Чак си смешен!

бил е съпровождан от изтребители известно време, но са установили че не е въоръжен и са решили че е заблудил се турист или че има повреда.

Случката е малко след историята с Южно-корейския боинг та и затова командващия ВВС прехвърля горещия картоф на партийното и държавно ръководство чиято нерешителност в онзи момент всъщност спасява живота на германеца.

Интересна случка наистина. Я сега да си представим аналогична на нея, само че на другия край на света - в "Империята на доброто": Малък спортен самолет Чесна-172 лети без разрешение над Вашингтон, столицата на "Империята на доброто", и се е насочил към Белия Дом. Самолетът не отговаря на опити за радио контакт, ами упорито продължава да си лети към сърцето на Вашингтон. Въпростът е - Какво ще стане? Ще позволи ли "Империята на доброто" на този самолет да продължи полета си към Белия Дом и да кацне пред него аналогично на това, което направи "Империята на злото", или ще го свали? Не че искам да кажа нещо, просто питам.:-)

И какво е престъплението? Може би само това, че са били араби? Иначе т.н. дронове се продават за 100-200 евра и се ползват масово, вкл. от децата.

Тия са от скъпите, по над 1000 евро, обаче пак се продават свободно по китайските магазини. Престъплението е, че са летели и са снимали американското посолство (не е сигурно), във всички демокрации по света американското посолство е свещенна сграда и не бива да бъде снимана нито отвън, нито отвътре. Наказанието е 100 тояги на голо.

Зависи дали говорите дрон самолет или куадкоптер, и какви фукции има - камера, управление на камера, запис на SD, телеметрия, трансмитер на видео в реално време и т.н. Прост самолет може да стигне 100-200 евра. Вижте DJI куадкоптери готови и там има цени.

Ако се вярва на книгите, "От Париж няма да остане камък върху камък..." Ванга.

Ако се вярва на тъпотиите, написани или казани досега да сме изчезнали.

явно тук се правят и провокативни изказвания, в интерес на САЩ.

Cтoлюбoвъ

А ти на какво вярваш? Защото по твоите думи не трябва да се вярва на нищо. Е?

Че ни фанете на кукуво лето - наще дроми бегат бръже. Само да знаете от га сме фърлиле око на Афейловата кулъ, що джилезо има по неяя...

Сега трябва на полицаите а им раздадат полицейски дронове със сини буркани за да арестуват такива летящи средства. :)

От кога международната общност настоява да се създаде законова база за използване на дроновете??? Колко хора вече са убити по света от САЩ с дроновете им без отличителни знаци??? Когато обаче едни детски играчки полетят над столиците им, надигат вой до небето.

А америконо-ционистките боклуци пускат бомби над къде ли не по света!

А Амазон щеше да доставя книги с дронове, земемери ,археолози и всякакви други мераклии правят топографски снимки на земни обекти с частни дронове, ентусиасти си правят снимки на квартала или просто пускат въздушни снимки от последното парти правени пак с дронове... Нито дроновете са рядкост в наше време, нито Ал Джазиира, сиреч бившия клон на ББС в Катар спонсориран от тамошния шейх, е забранена телевизия та да питам каква е тая паника.

Дрон, стрелба, тенекия

Много адекватно са ги хванали, макар и след като са успели да вдигнат дрона. На такива трябва да им се конфискува дрона и да ги изтресат в панделата за няколко месеца, защото своеволието им във време на терористични удари е недопустима провокация. Освен това е неясно къде ще отиде записът от камерите на дрона и затова трябва да им скъсат гащите от разпити.

Ще им ги скъсат, не се притеснявай... френската полиция (наред с всичките приказки за свобода, равенство и братство) е една от най-бруталните в света... :)

Третият бил гледал... Само той ли?

Френската полиция ми звучи като френската любов, не че имам нещо против нея, но работата е свиркаджийска!!!

Ей админа какво толкова неполиткоретно имаше в поста ми а? Да не ти плащат директно от посолството на Краваристан А?!

руснаците са вече и в Париж щом: "мистериозните прелитания на безпилотни самолети над Париж през миналата нощ, които обезпокоиха властите" ...........и нато щяло да ни пази а се оказва че не може да опази дори столицата на една от водещите държави в ЕС. Кога над москва ще се случи да летят "мистериозни самолети" Реалноста обаче е че самолетите не са мистериозни,а това че са определени като такива е поредната манипулация на псевдодемокрацията която превърна лъжата и лицемерието в норма на поведение.........и ако все пак наистина са мистериозни то отбраната на натуто не струва и пет стотинки

На червения площад е кацал малък самолет без да бъде забелязан, а тези дронове са забелязани и са следени!!! Така че не се опитвай да правиш някакви велики заключения!

самолетчето е оставено да кацне по политически пречини,а е било и пределно ясно че няма с какво да навреди

Забелязан е, просто са били леко шаш и не са знаели какво да го правят.

Хайде стига с този случай. Матиас Руст прави това през 1987г. Сега сме 2015-та. Я да отиди сега някой да кацне!

"Френската полиция - най-тъпата полиция в света!" - това е и мотото на всички френски филми

"Полицията се опитала да ги проследи от земята, но ги загубила от поглед и не успяла да установи кой ги управлява." След тези твърдения съм спокоен за сигурността в Европа. То какво излезе, че всеки може да отиде до близкия магазин за китайски моделчета и след това да тръгне да прави атентати като върже нещо за тях. А пък полицията ще противодейства като назначи хора дето да подтичват отдолу под самолетчетата и да търсят зад кой храст се крие тоя дето ги управлява. Смях! Стотици милиарди за въоръжение, а после някой ти е..ва майката със самолетче за няколко десетки долара!

Самолетче за няколко десетки долара може да вдигне има-няма половин кило. Проблемът не е самолетчето, а да имаш бомба. А бомбата имаш ли я, самолетчето е без значение. Стига се вайкахте за глупости.

Абе пич , тук по селата във всяка втора къща се изработват бомби и оръжие по поръчка. Що си мислиш, че е трудно да се снабдиш?

А модерните експлозиви да не тежат тонове? Половин кило върши работа отвсякъде!

То пък много трудно да вкарат малко смущения на 2.4 GHz и дроновете ще "окапят"

Има управление на DJI, коетое на 5,8GHz. Ако дрона лети по предварително зададен маршрут и кординатите са вкарани в контролера, единствения начин е да се смущава честотата на GPS, за да не може дрона да се върне в точката на излитане., но може да му се каже, че хоум точката е произволна. Добре

абе тези французи са големи смешници и некадърници..как ще лети нещо над небето над Париж и те няма да го свалят..ами вдигнете два самолета Мираж и ги свалете бе..ами ако има на дроновете атомни бомби,..виж моля ти се как само си играят като деца, гледа власта в Париж дроновете и гадае...абе дигаш Миражите и веднага ги сваляш..хич ги няма това французите избиха им ей така като на шега 17 души онези мръсни черни човечета и отново продължават да бъдат толепантни..стига бе...действува се веднага и радикално..ах къде е Хитлер къде е

Май се има предвид хексакоптер, а не самолет от онези, с които армията на щатите изстрелват ракети и извършват разузнавателни полети.

относно "шарлитата" (еврейския вестник) не е ясно кой кого и колко уби --- ясно е едно - "самоубиха" следователя, защото можеше да напише в доклада "грозната истина"

Хитлер е казал, че френската нация ще стане нация от мулати. И е познал. А Франция вече е и почти мюсюлманска държава. Жална и майка на цивилизацията.

Според мен решението е да нарисуват и публикуват карикатура. Явно това е капацитетът на западната масова култура днес. Когато шутът почен да прави политика, работата е зле.

Пробуема се решава с 4/0 super mag. и 85см цев.

Е па може някой фотограф да снима...