Дядо със 152 лв. пенсия намери портфейл с 800 лв. и го върна

77-годишен пенсионер от Дупница намери и предаде в полицията портфейл с над 800 лева и лични документи.

Обратно в новината

Коментари - Дядо със 152 лв. пенсия намери портфейл с 800 лв. и го върна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на човека, похвално! Акъл не ми побира коментарите, които чета тука.. просто плачевно. Вие идиоти ли сте или как? ОК, намираш 800 лева е така да се търкалят, питаш, търсиш - никой не си ги иска, тогава, окей, взимай си ги. Ама в случай че е намерено ПОРТМОНЕ, и то пълно с документи (вкл. и ЛИЧНА КАРТА), с които директно може да се установи чии са - тогава що за мангалщина да си ги туриш у джоба и да се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал?? Та зарова, браво на човека! Да, на фона на мизерията, я която живеем не е честно възрастен човек с такава мижава пенсия да му излезе късмет, но да ги върне на някой който определено не ги заслужава... НО, съвестта и чисто човешките неписани закони винаги трябва да са там. Аз бих направила същото като този дядо. Искрено се надявам внуците му да имат тази ценностна система, а да не са като всичките кретени тука, пропагандиращи колко е супер "да си присвоиш намереното"...

жалко, че такива като него не са в управлението на държавата.

Защо скрихте, че е братовчед на Тодор Живков? И за ТАРАКЛИЯ криете, българска автономна област в Молдова!

Защо изобщо има коментар под тая статия "дали - или". То от ясно по- ясно какво да се направи. НАМИРАТ СЕ ПАРИТЕ И СЕ ВРЪЩАТ! Сега да вземем, че да се тюхкаме за хапчета, операция, помен ли, за сватба ли са били намерените пари. Уиски и бадеми ли да си купим, ако не ги върнем, пък дали е беден или богат пенсионера. "Изкукалите"са последните останали с ценностна система. Да не пожелаваш нещо чуждо не беше ли от първите божи заповеди. Че скоро беше и ВЕЛИКДЕН. Иначе църквите пълни , ама се чудят някои дали да върнат парите.

пред този беден, но честен Българин! Този честен човек е горд българин и съм сигурен ,че и кръвта си би дал за Отечеството си.

ей манипулатор...не ми преиначавай думите, никога и никаде не съм обобрявал и толерирал кражбите...от намирането до кражбата има огромна разлика от земята до небето ..... аз не съм виновен че има разсеяни абдали които си губят вещите....докато има балъци на този свят - ще има и тарикати които да се възползват от тях

Който се гордее,че е българин,да натисне +

...за такива като мен на ...58 трябва да има и ..."въздържал се" ...

И се научете , какво означава думата жест .

Жест - комбинация от три пръста с преобладание на средния!

със заплата 1500 лева ащо намери 8000 лева ще ги върне ли?...

Това му е за награда, че е "преборил фашизма". Все пак джагалите му изпиват пенсията...

И правилно е постъпил "колегата" с 152 лв пенсия ,като е върнал портфейла с тези 800 лева току що получена пенсийка на негов "събрат" ...пенсиониран полковник ,заслужено получени след "достойна" и самоотвержена служба цели ...25 години + 20 заплати накуп ,на има -няма 45-50 годишна възраст! Щото к,во ще прави чиляка ,без пенсия ...цял месец ...Те и затова се хващат да работят след пенсиониране ,здрави ,корави и неизмъчени ...за да си помагат на "мижавите пенсийки"...измествайки много други в трудоспособна и неусигурена възраст....Личен пример....

Тоя не е у ред, изкукуригал е явно. Ма как може такава глупост да връща пари които съдбата му е поднесла на поднос. Никога ама нигога не бих върнал каквото и да е, след като аз съм го намерил и не съм го откраднал значи БОЖИЯТА ВОЛЯ Е БИЛА ДА Е МОЕ. И пари да намеря, ако ще да са 5 лева на някой пенсионер , ако ще да са 5 бона на някой богаташ - слагам в джоба и си заминавам. И gsm да намеря изхвърлям сим-картата залагам го в заложна къща и си прибирам парите. И Панагюрското съкровище да намеря, топя го златото и заминавам за Хаваите. Ма как ще връщате, или сте много богати или сте прахосници.

Паисий, а другаря Путлер с неговите "спечелени" 100 000 000 000 $ от кой морал е? ЦоЦолитическия или Капиталистическия?

Жив и здрав да си , дядо Страхиле ! С уважение и възхищение :) Поклон !

Хубаво бе, кой малоумник е сложил минус на този коментар?? Направо се отчайвам като чета някои коментари, наистина.

аз сложих минус, нещо против ?

голямата част от коментарите (към 65-70%) показват моралния упадък на нацията. Деградацията е пълна!

капиталистическият морал - печалба на всяка цена - е завладял масово хората. Пари, пари и пак пари - това е идеалът и целта на хората вече... независимо от средствата.

Тоя старец се мотал в някако соц заводче и взима пенсия по висока от хора прославили България и страдали по времето на комунизма като Богдана Карадочева Лустрация и за пенсионерите най вече трябва

В България все още има оцелели истински хора... А коментарите в по-голямата си част са ужасяващи! Морал - нула, себеуважение-нула, ценностна система-липсва. Още Ботев е казал :"..Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.." Горко ни...

Путлер е виновен.

Руския морал е същичкия като на пишещите русофилистици. Там в Масква сега щели да правят хумористичен вестник "Шарж и Перо" да се подиграват на разстреляните хора в Париж

"Шарж" е френска дума с определено значение, няма общо с Шарли - думата е собствено име, станало нарицателно.

Виждам, че си начетен , но кой от коментиращите ще вникне в това което обясняваш, а ?

Нина,ако така разсъждаваш далеч няма да стигнеш.Ако си майка ,или ти предстои да станеш майка помисли за своето възпитание или за възпитанието на детето си.Нали знаеш ,че всичко се връща в тоя живот.Не правитова ,което не искаш на теб да ти се случи.Винаги се поставяй на другата странастрана!

И Телефон да си намеря,ще го изключа и ще му изхвърля сим картата и ще си го запазя,както и вие бихте направили нали???Никакво връщане,това нещо във България не важи,поради голямата мизерия във която сме затънали,ще го продам и ще си купя нещо със тези пари.И злато да си намеря,и него няма да върна.

Браво, приятелче! Веднъж изгубих телефона си и след 20 минути се опитах да звънна от друг телефон и вече моя беше "изключен или извън обхват". Някой като тебе си го е взел. Изгубих си всичките номера, а и телефона си беше хубав.

васко

Да си го беше завързал със връзка за връта,като дъртите ключовете.нямаше да го загубиш,аз какво съм виновен че си расеян? Има и още един случай който ще ви кажа,един път паркирам колата до един тротоар,и когато отварям вратата да слеза до крака ми извън вратата гледам Портмоне,веднага го взех и хвърлих под седалката,после преместих колата претаршувах го,нямаше много пари към 34лв имаше и документи,взех парите и изхвърлих портмонето със документите.

готов си за депутат. Записвай се в герб веднага

Честността и въобще моралът в най-чистия си вид не зависят нито от мизерията, нито от богатството....

В голяма мизерия се намира душата ти.

Ти много не разчитай, че ще си ползваш намерения телефон, особено ако е моя. Имам връзки и в трите оператора. До 15 минути след включването с твоята карта те знам къде си с точност до 15 метра извън града и до 5 метра в града. Жална ти майка, ако пък си успял да ми го отмъкнеш и ти разпозная физономията. Apple имат функция да се заключват дистанционно и да регистрират всяка направана от тях команда, а на новите с пръстовия отпечатък дори ще имам и твоите данни - директно за полицията.

И аз щях да ги "върна" . Ох леле, колко добре щях да ги "върна".....

ставаш за политик! ...

Кой каквото ще да приказва но човек след 45 годишна възраст е много трудно даже малко вероятно да си намери работа. Просто принципа на пазарната икономика е такъв че тя има нужда от физически, психически здрави и динамични хора, както и все още мечтатели и пълни с надежди готови 24 часа в денонощието да правият и мислят бизнес. А както знаем това е характерно само за младите хора. Много вероятно след 50-60 години нещата тук да се нормализират но засега все още над половината българи са живели в друго време с друг обществен строй. Това е всъщност основната причина нещата с пенсиите да са толкова объркани. Стоте процента солидарност в тази система естествено е наложителна сега защото в противен случай обричаме всеки който е живял в "онуй" време на физическо унищожение. И не на последно място...ако искаме пенсии има два варианта....гооолем заем от няколко стотин милиарда като на кредитори ще сме вечно задължени, а другия вариант е п р о и з в о д с т в о силно подпомагано безвъзмездно от държава ама говоря за истинско производство а не за крадене. Това е положението.

Соц. държавата фалира пенсионния фонд. А криминалдемокрацията на довчерашните комунисти довърши остатъка....

Тоя дядо няма акъл

Как може на богаташ да връща пари ? Аз ако бях, даже да бих видяла че стареца си изпуска и загубва пенсията не бих му я върнала. Веднага щях да си спретна едно шопинг турне в МОЛ-а , хихихи :))))

ПИПО

То затова ни е такова обществото. И затова няма да бъдем никога народ, а племе. Намери се един честен човек и го пишат по вестниците. Не знам колко от вас осъзнават трагедията в тази статия.

Да, прав си, за съжаление :( Племе сме и племе ще си останем! Първоо манталитета трябва да си променим, после политиката и т.н.. ама аз не вярвам това някога да се случи! Те свестните избягаха , останаха само далавераджиите и сходните на тях!

дано и ти попаднеш на такива съвестни хора, които така ще се отнесат към твоето имущество, заработено с труд

Жалко за теб Нина. Дребна душица и материалистка. Ама не мислиш, че с тези пари дядото оцелява, а ти ще ги изхарчиш за непотребни парцали в МОЛ. Че и се гордееш и хихотиш от хипотетичната ти постъпка. Дано да си прекалено млада, за да има някакво оправдание за мисленето ти.

ДРЕБНА ДУШИЦА СИ ТИ, ЗАЩОТО СИ ПОСТОЯННО В МАТЕРИАЛНА МИЗЕРИЯ, А НИНА ВЕЧЕ Е ИЗТЪРБУШИЛА НЯКОЛКО МЕГАТЪПИ ЧИЧКОПАРИЧКОВЦИ, ИЛИ АКО НЕ ГО Е НАПРАВИЛА, ЩЕ ГО НАПРАВИ. ШАПКА Й СВАЛЯМ ЗА КОЕТО!!!

Ще ви кажа един случай преди година,ходя си по един тротоар,и пред мен две бабички си ходят и бърборят,и едната настъпи десет лева и не ги видя,и аз като се наведох да ги взема,едната се обърна видя ме и каза че били нейните,тя ги била изпуснала,и аз и казах че не е вярно много добре видях как ги подминаха и и казах че си остават за мен,и нищо не им дадох,егати лъжливите бабички,та тези ако бяха намерили портмонето,със сигурност щяха да си поделят парите във него.във живота и от време на време трябва да си нагъл,защото ако винаги си добър всеки ще те мачка.нали???

Пет километра изречение...

Точно добрите хора ги мислят за луди или за глупави

ПИПО

Така е. Честността в България се смята за порок.

Зависи от ситуацията, но в конкретния случай си прав!

има честни хора в БГ... ама за съжаление нито един от тях не е кмет, прокурор, съдия, депутат, министър или премиер на България.

Нисък поклон пред Човека!

Типичен българин! Българите са честни, етични, добри. Лошите са от елитарната каста, които само знаят да крадат - грабили са чрез национализация, грабиха чрез приватизация. Другите лоши са лумпените, които елита развъди в оргромно количество.....за да крадат на дребно и да отвличат вниманието от големите кражби на управляващите....

БРАВО НА ДЯДОТО....СЕГА Е РЕД НА ПОЛИТИЦИТЕ ДА ВЗЕМАТ ПРИМЕР ОТ НЕГО И ДА СИ ВЪРНАТ САМО ЧЕ ОТКРАДНАТОТО........

Простотията ни заля! Много прост народ има още, като чета и се смея на глас от простотите коментари по-долу и не вярвам на очите си.Възможно ли е все още да има толкова глупав народ.Браво на ЧОВЕКА!

Дано са го възнаградили човека, макар че повечето хора от това поколение са много принципни и горди и може да не приеме пари. Иначе, когато аз върнах погрешка върнати ми 20 лв повече, едно "мерси" не ми казаха....

Странно, още ли има такива останки, възпитани през "лошия" Комунизъм. По време на сегашната 25-годишна Демократична Диктатура, такива хора не се раждат вече... Надавям, че поне тази Диктатура няма да я чакаме и нея 45 години докато падне!!...

Не приписвай на комунизЪма такива вековни български добродетели. КомунизЪма беше върху принципа експроприация на експроприаторите, демек кради от крадците, дори и ако не са крадци... :)

Цял живот са работили за по 200-300 лв на месец, колко пенсия се очаква да получат - 2000 лв?

Не знам за каква заплата е работил, но знам в хлебопроизводството в колко часа се става.

Аз нямаше да ги върна,както вас повечето признавам си,без да пишете че и вие бихте направили същото като дядото,но отвътре си викате нищо няма да върна,или само документите със празното портмоне.Не лъжете,кажете си истината щяхте ли да го върнете или не,аз си казах моето мнение.

аз бих ги върнал! представи си,че твоите 800 стотака лежат някъде и...ще псуваш нали!

Не очаквай откровеност от пишещите тук. Но знай , че Има и почтени хора , които биха върнали парите но за жалост те са малцинство това е истината .

Абе, ахмак, ако това са пари за лечение или операция и тази операция е твоята, пак ли така ще мислиш? За някой 500 лева са дневни, за други както виждаш 50 са за 10 дни. Не можеш с твоето мерило да правиш на чужд човек сметка.

Горд съм че живея в такава страна, където пенсионерите вземат 152лв заплата.

Морала през ЦоЦолизЪмЪ: - Всичко под щанда - Наште и ваште хора - Ние се правим, че работим - те се правят, че ни плащат

Как можах да забравя и - С нахалство към прогрес.

Моралът при КапитализъмЪ: - парите не миришат - нашите хора - продай майка си за власт

Браво на този дядо!

такива хора трябва да се слагат за министри направо може да поработи до 87 и няма да мисли с хормоните си :)

На тези пенсионери все още се крепи държавата,вземат си пенсиите и първата им работа е да си платят сметките до стотинка,след това може да си сложат и въжето,уникален,но изчезващ вид,за съжаление по света за българщината научават не от тях,а от мутрите и ромите с български паспорти

като си отиде и това поколение жална ни майка

След тях идва армия от алчни, необразовани мързели, тарикати с болни амбиции за власт и пари. Освен да се изядат един друг, друго не виждам какво ще се случи.

Невероятно е, но явно още има хора предимно възрастни,които не са влезли пълноценно в капитализма,и са си запазили морала си. За съжаление те са най-големите жертви на прехода заради ниските пенсии, телефонните измами и БСП.

Това си в събитие в крадливия задунайски бг-стан

Колко от тези дето викат "браво на човека" биха постъпили по същия начин ??? ....аман от позьори. А иначе стареца си е един тъп наивник и си заслужава мизерията с такива необмислени постъпки.

Всеки нормален човек би го направил!

Типичен български скапаняк си ти. Да е жив и здрав дядото, да му се връщат честността и добрината.

Има много, слава Богу не са всички като теб!

"един тъп наивник и си заслужава мизерията с такива необмислени постъпки." е на баща ти и майка ти сина... но вероятно след като така са те възпитали - и те са същите :(

някой местен милионер...те не връщат нищо!

Браво на човека, да е жив и здрав! За разлика от нагия кмет с имот за 1.5млн...

Радвам се, че все още има такива честни хора ! Не е въпрос до конкретните суми, а до самият факт, че го е направил.