Над 1 млн. лв. донесли на ГЕРБ 7 независими депутати

Над 300 000 лева в полза на ГЕРБ са донесли субсидиите за независими депутати само за първите 6 месеца на тази година, показва одитът на Сметната палата за отпуснатата допълнителна бюджетна субсидия.

Обратно в новината

Коментари - Над 1 млн. лв. донесли на ГЕРБ 7 независими депутати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво имаш против идеята, нима това което пишат е лъжа или те дразни истината. Що петниш името на един велик рокаджия, по-добре си прикачи Феликс Едмундович, ще ти приляга повече.

Прекратете това субсидиране от държавната хазна, наглеци проклети! Постоянно опявате, че няма пари и кризата е най-страшната, а наливате такива огромни пари в търбусите на партиите. А за болни и стари хора - няма достатъчно. Нямате ли капчица срам?!?

Подрепям ви напълно.В повечето случаи депутатите и партиите са доказали че са нискоморални измекяри и не трябва да трошим народна пара за тях. Да си събират членски внос и се издържат, но бе нас.

48 млн лева им се дава за партия. Отделно заплати, пари за секретарки, експерти, командировки, пътни разходи до "родните места" и "срещи с избиратели". Такова харчене при криза, а онзи пигмей ще цепи стотинките за пенсионерите и децата и ще ни сравнява с гърците.

Наистина не знаех, че толкова наша данъкоплатска пара се ... консумира по този крайно-"изобретателен" начин ! Аз-лично предлагам да я подкастрим десетина пъти ( За начало ! ), пък ако-ли им трябва още -- да си го вземат всеки-от-своите-си . За ръста на Симеон също не знам ; Ни съм го виждал, ни пазаруваме от един-и-същ магазин (та да питам момичетата зад щанда ) ... Но нима разнобоят в позициите му не Ви говори, че има достъп единствено-и-само до подготвена-за-вземане-решения документация ?!, т.е. реалното състояние на нещата у нас неминуемо му убягва понякога -- Хайде да променим това ?!

Всъщност всяка бюлетина е ценна книга. Борсата е България. Разход 20 000 000 лв. при 3 500 000 гласували се получава 5,71 лв. Ако се гласува за парламент държавната субсидия е около 48 000 000 лв. - тогава един глас е 13.7 лв. Имаме чиста печалба от 8 лв. без 1 ст. Само, че разходът го плащаме ние, а приходите също, само, че ги получават тези, които сме избрали. Ние акционерите сме го закъсали яко!

Хептен ще ме объркате как да водя книгите с туй Ваше креативно счетоводство, Юли :-) ... Пък то просто инак -- като съм му акционер/кредитор на някой, и той/тя се пробва да ме пробва -- ами-иии ... раз-два и парата отлетя, демек -- прибирам я в джоба (моя разбира се), че и барабар с всичкото-друго ! Да го приложим казвам ; Как Ви звучи ?!

ГЕРБ приеха закон за забрана на номадството в парламента. А сега се възползват точно от това номадство. На ГЕРБ не може да се вярва. Те са най-крадливата и нагла партия, с най-простите и очукани членове. ГЕРБ е кошче за боклук.

В Гърция има регистрирани 20 политически партии,в Австрия 6,в Естония 4.В България отчети пред Сметната палата за 2011 година са подали 177 партии.,като допреди година и нещо са били 370.Какво да правим,като ние българите искаме да сме воеводи!Може би сте чували онзи лаф как са се сформирали хайдушките чети,като отначало се състоели от трима души: воевода,байрактар и четник.

той четника е и предател :)

Простата аритметика показва, че ГЕРБ са си купили 7 нови депутата по 42 хил. парчето. И ще си развяват байряка спокойно до следващите избори, или докато народа продължава да спи...

Те тези 300000 лева са капка в морето.До сега не бях виждал такава разточителна предизборна кампания.Тези лапат на поразия.

Само слуги на мафията са събрали двете партийки в РЗС и Атака- така е, когато една партия няма нито идеология, нито морал, а се крепи на лидера си и неговите бизнес интереси. Този политически елит трябва да се изчисти от парламента ИЗЦЯЛО, защото носи всички беди на България вече 22 години.

не се обаждай! и вие сте абсолютно същите, знаеме си ви, не се хаби да пишеш :)

Всеки депутат, който напусне партията и групата си, НЕМИНУЕМО ще акостира при ГЕРБ! Без Бойко да си мръдне даже пръста! Напротив, ЩЕ ГО МОЛЯТ да получи полагащата им се субсидия! И ще гласуват като попове точно за ГЕРБ! ПОВТАРЯМ, БЕЗ НИКАКВИ АНГАЖИМЕНТИ ОТ СТРАНА НА бОРИСОВ! зАЩО ЛИ? Ами елементарно - ако се разтури парламента, с тях е свършено - повече НИКОГА няма да бъдат депутати! И КРАЙ на комисионните и хилядите благинки, които депутатлъка носи! Ако това някой не проумява, значи е тъп или е ПРОДАЖЕН и има интерес да изопачава истината! А е нормално шефовете на партиите, пострадали в тия крамоли и напускания, да рИват, та те на тая пуста субсидия разчитат - зер си го гласуваха тоя закон преди повече от 6 години! В угода на партиите и за сметка на нас, данъкоплатците - къде, къде по-трудно е да се молиш за дарения!!!

"Всеки депутат, който напусне партията и групата си" трябва НЕМИНУЕМО да НАПУСНЕ ПАРЛАМЕНТА, защото там и да дойде друг на негово място, пак от същата група!!! Толкова години никой не се сбори за тая простаистина... . Ей, сладка е властта!

Парите ,/които изобщо незаслужават депутатите/ щом станат независими трябва да остават за тази партия,с чиито гласове на избирателите й са влезли в парламента.Те ако толкова искат да са независими - нека излизат от парламентарната й група или да отиват в друга ,а не да си пазаруват и следващи мандати от таз ,"която е на власт".Знаем ,че депутатството е сладка работа ,но като ги лишат от субсидиите ,да се надяваме ,че ще мислят къде да се пишат членове преди избори.Защото знаем ,че някои депутати вече смениха по няколко партии и хич не ги е срам от това,само и само да са вдепутатски кресла,а повечето от тях изобщо не сме ги видяли даже на трибуната ,поне да кажат 2-3 смислени изречения!

късно е чада мои вече взехме властта.....

Поредния балон на ББ - правителство на малцинството- се спука както и всички останали негови балони.Така както си напазари депутати така си напазари и "гласоподаватели" защото власта е сладка....Като се замисли човек колко ни струва 1 депутат, който никаква работа не върши а само взема от бюджета започва да оправдава сивата икономика и невнасянето на осигуровки..Защото живота е все пак един и трябва и за себе си да помисли човек.......

За майките пари нямат , за болните пари не достигат , но за субсидии си имат. Е ако това не е двоен стандарт здраве му кажи. И забелжете субсидията им е около 16 000 лв на месец за един депутат, а отделно ние им плащаме и заплати и командировки , та нищо чудно един депутат да ни струва с всичко около 40-50 хиляди на месец. P.S. Вие си работете за 450 на месец и се радвайте , че не са ви уволнили!!!

За майките пари нямат , за болните пари не достигат , но за субсидии си имат. Е ако това не е двоен стандарт здраве му кажи. И забелжете субсидията им е около 16 000 лв на месец за един депутат, а отделно ние им плащаме и заплати и командировки , та нищо чудно един депутат да ни струва с всичко около 40-50 хиляди на месец. P.S. Вие си работете за 450 на месец и се радвайте , че не са ви уволнили!!!

А можехме да предотвратим това, Хора ! ( Сигурно и много-други "неща", дето тепърва ще лъсват като голо такова на месечина !!! ) Защо продължавате да спите ?!