Няма да съм министър втори мандат, обяви Дянков

Колкото и стачки да има, няма за какво да се преговаря, защото няма пари, заяви финансовият министър Симеон Дянков. Той също обяви, че няма да е финансов министър при второто правителство на ГЕРБ през 2015 г.

Обратно в новината

Коментари - Няма да съм министър втори мандат, обяви Дянков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как дойдохте до този извод за руските пазари прозападно ориентирани наши ръководители .Това са го знае ли още нашите възрожденци ,аз добър западняк не познавам но коректни руснаци да ,работих в много добра руска фирма но благодарение на неспирната ви прозападна ориентация много такива като мен останахме без работа защото и на тях търпението им се изчерпа със сигурност,въпреки че обикновения човек вина няма в крайна сметка той плаща .Преди всичко ние сме славяни те също.А защо ли не се сещам за нито една прилика със така бленувания запад

За мен Дянков е най добрия министьр

факт. не го харесвам особено, но на негово място щях да предприемам същите деиствия... тои просто стои зад решенията си и не увърта.. това явно дразни масите.

ти на кого викаш " масите " ? ти какъв си ? Елита ? Я тоя да стои тук и да работи до 65 години и после да чака за пенсия. никакво мърдане, да си сърба сам попарата. реформи за масите , а за него - Америка ? Бравос

Не трябваше изобщо да ставаш министър в област, която ти е слабо позната, в правителство от самонадеяни случайници - довчера вярващи в гениалността си, днес паникьосани и уплашени, до един говорещи, че са готови с оставките си. Всичките вайкащи се, че наследството им било лошо, а опоскващи и малкото останало. Всичките наведени и с подвити опашки пред най-голямото недоразумение - един необразован примат, който се забавлява да управлява между мачлета с приятели. И себеподобните му гласуват за него въпреки идиотщините му, възхитени от простотийте които сипе.

Нещо не мога да разбера сегашната криза при наличието на такъв професионалист, в стотицата на света икономист. А хората потъват във мизерията и СД, няма пари. Преди около 14 години имахме невиждана криза, хората бяха на ръба на оцеляването. Тогава имаше един финансов министър, който беше обвиняван, че бил главен счетоводител на кооперация. Нямаше еврофондове, резерв нула. И какво стана след известно време. Тогава управлението си имаше кусури, но след 4 години държавата имаше даже резерв. Това беше постигнато със сериозни лишения от хората. Какво пречи сега да имаме движение напред, господин Дянков? Аз си отговарям сам, липсва ти нещо и то е в теб, а не в предишни, в световна криза, в някаква нова криза, която идва?!?!

Вашето участие в Разговора, Юли, е неотменимо и задължително ! ( Извинете ! )

дянков пеперудо непоръбена ти и тоя мандат НЕМА ДА ИЗКАРАШ!

Дянков финансов министър ли е или новинар? На нас ни е ясно, че пари няма, защото ГЕРБ опоскаха всичко.

мислите ли следващите откъде ще грабят,едно БДЖ остана и вие го обрахте

върни си се от държавата от ,която дойде,господин министре

Тези, които пишат негативи са пълни простаци,които нямат предтава как се прави бюджет без достатъчно приходи по него.лесно е да се иска но 22 години само се харчени.Та само Масларова сви 11 млн с лекота - и при това социален министър.Боже,къде се случва това по белият свят.

Малко данни от отчетите на министерството на Дянков: м.9,2009 г. - дефицит за месеца - 73,6 млн лв, фискален резерв - 7, 6914 млрд; м.5.2011 - деф.м. - 597,5 млн лв, фискален резерв - 5.2 млрд; м. 10.2011 - деф. м. - 842 млн лв, фискален резерв - 5,3 млрд лв; Минимален фискален резерв за бюджет 2011 г. - 4,5 млрд лева. В двата месеца за 2011 г. - без да търсим % на увеличение, намаление, натрупан дефицит и т.н., извадете месечния дефицит от валутния резерв и го сравнете с минималния. През м. май още не знаехме кой ще е кандидата на ГЕРБ за президент!! Просто прибави и двете години на това добро правителство, към тези, които само харчеха.

Вие които ни наричате простаци там ли бяхте когато Масларова похарчила 11милиона и ако е 7така значи имате неоспорими доказателства за това затова вместо да ни наричате простаци ни осветлете с тази информация ,че и ние да станем умни колкото вас уважаема

Невена, ако пуснете този коментар за четвърти път, ще Ви сложа бан! от редактора

Че ти нямаш потенциал този да довършиш!

Г-н Дянков, в България има голям % промити от комунизма мозаци, но вие не им обръщайте внимание. Много трудно се управляват хора, които не желаят да погледнат действителноста. ВиЕ да сте жив и здрав а глупаците ги оставете на комунистите, да си ги "ШИБАТ"още 60г минимум.

Дотегна ми от демокрацията с всичките и "екстри". Искам си комунизма с всичките му недостатъци.

Разкарай се веднага! По-голям некадърник и прост нахалник не сме имали за финансов! Все "нямал" и все брашнения чувал отупва!! Къде са данъците на богатите на управляващите и пр., нали снимки правихте с вътролетчето!? От де се пръкнахте милионерите нали "ние 50 години сме се шляли и сме си губили времето в комунизма"?! Изкрадохте и размъкнахте всичко до последният камък и казахте "МОЕ Е", и винаги ние ви плащаме масрафа! И най-лошото е, че всичко загубихте, защото не става само с крадене, трябва и акъл!! Та акъла и нахалството, Дянков ти стигат до: "За нас има, за вас няма!" Нещастници лъжливи, крадливи!!!

и защо никой от журналистите не пита премиера и вицепремиера защо не вземат за пример Полша и Естония нали сме сред първите по финансова дисциплина, само говорят Гърция, Италия тези държави бяха и преди кризата в такова състояние, а ние наистина бяхме фискално добре но вече се мерим с тях

Недей споменава Полша, че тя взе решение да строи първата си АЕЦ, на площадка аналогична на Белене!!! Това е лош пример.

Полша въобще не е лош пример и за това ББ не я дава за такъв....Ако маше и най-малък намек че нещо не е както трябва нямаше да и прости..

да направат доктора Ицо финансов чак тогава че се опраиме баси

е сега ми стана ясно що няма пари за зърнопроизводителите - ма те имали по хубави коли от СД - чиста проба завист го влече. Променете закона и вместо на площ им плащайте на произведена продукция, тогава парите няма да са отишли напразно, а при хора които наистена се трудят.

Кой ще те чака до 2015г., идиот нещастен!!! "Колкото и стачки да има, няма за какво да се преговаря, защото няма пари, заяви финансовият министър Симеон Дянков." Това изказване на финансов министър ли е, бе олигофрен? Като няма ще намериш за това си назначен! 1000 пъти ти се каза! Махай плоският данък, направи прогресивен; прибирай си данъците от богатите, великите бизнесмени и пр., криминализирай не плащането на заплати, осигуровки и пр, държавните служители да си плащат осигуровките и да им се ограничат привилегиите, орязване бюджета на нар. събрание, мин. съвет, президентство и пр. намаляване на драстично бройката лежачите там....И още 1000 начина имаш да попълниш хазната, но ти си сгепсал най-приятния за вас уж "управляващите БГ", а всъщност затриващите БГ-то: "Хайде, няма пари за всички, няма да им даваме пенсии, заплати, здравеопазване...нищо! Като ги изморим, тогава ще му мислим!" Та , дебил, махай се веднага, да не съжаляваш!!!

Най-накрая да чуя нещо хубаво и от него.....

браво дянков!!!

както се вика: след мен и потоп

Народен съд за всички правителства след 10 ноемврииският преврат и национализация на заграбеното от лъже демократи и разни шайки и всичко във СРЕБЪРНИЯ ФОНД...ех мечти мечти ех.......

БЯГАЙ ОТ БЪЛГАРИЯ ЧЕ КАКВИ ГИ ДРОБИШ....

Най-после една добра новина от Дянков.Няма да е министър втори мандат.Отивам да благодаря на Господ,че ни спасява от това недоразумение.

ти остай Дянков, важно е герберастите да не ни "Оправят" още 4 години, че минаха най-хубавите ни години с дране на живо месо от нас

Изглежда един мандат контрабанда стига,ама нали знаем,че човек е ненаситен.

Железничари стачкувайте най после казаха какво искат- да приватизират товарните превози.

Бъдешт собственик Милен Велчев....

Ясен си. Тука си да си сложиш финансов министър в автобиографията и хайде обратно в световната банка на по голям пост.

Много точно казано!Затова не го е грижа за последствията от действията си.

Това че няма да е министър втори мандат е една мнго добра новина за България. Още по-добра новина ще бъде да не изкаа докрай и този мандат. Май самият той най -късно разбира , цхе в България е бита и нежелана карта.Да се омита при задокеанските си началници.

А къде са парите, бе, мухльо? Изядохте ги нали, станали сте дебели, ще започнете да се търкаляте. Не ви е ср ам, маскари такива.

така ви е удобно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и какво ще правиш после мяу, мяу? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и аз така мисля

Още сега си отивай. Не чакай

Аз отсега нататъка винаги ще му ръкопляскам. Този човек има неподозиран комедиен талант. Не му се сърдете толкова си може.

Няма да го търпим и ще беснеем. Като е некадърен да се маха.

Работата на финансовия министър не е ли да осигурява финансиите на държавата? На икономическия - икономиката, на здравния - здравето, на просветния - просветата, на културния - културата? Или нещо бъркам?

Явно, малко хорзнаят задълженията на финансовия министър! Тое много просто! Има Закон за бюджета за всяка година, приет от дупетатите! Финансовият министър трябва да наложи и осигури спазването на този Закон! безкомпромисно! Лошото е, че Булгар Булгар Ганю не познава и не признава никакви закони! Това е трагедията на тази феритория. Още в Древния Рим са казали: Дура лекс, сед лекс = Лош закон, но закон!

в българия протестират милионерите. като всичко у нас всичко е наопъки, не тия които наистина теглят каиша, а зърноппроизводители, превилигированато лекарско съсловие, всички които са се докопали до чучурите на благоденствието, а смазаните от живота хора нямат нито сили нито глас да протестират. опак край е казал славейков и това си е....

И на него му просветна че, "...у нас свестните считат за луди..." и интелектът не е на мода, а дебелият врат и муцуните! А бе, парен каша духа!

Дянков дойде уяде се награби се и си щял да си ходиш.Прав ти път но тука обърка цялата държава не усещаш ли че не ставаш за нищо с това мазно говорене и с тоя болен мозък.Всички сте заслепени от високите си заплати.но дано господ да си знае работата и да Ви чукне така някъде /за здравето/ и парите да не помогнат.Има такива случаи-болен от рак с много пари -но си отива.

Какви големи заплати, какви пет лева тука?! Там, където той е работил, няма да те пуснат до вратата да се приближиш, а заплатите им са като нашите за една година! Подлъга го ББ, ама мъжко магаре един път се...!

Боже ще се разплача.

Няма да отида да стачкувам, защото синдикатите искат статуквото на неплащащите осигуровки държавни служители, военни, полицаи, пожарникари, дансаджии и т.н. да продължи. Те са точно за увеличаване тежестта към частните работещи, даже и затвор. Нищо не казват в посока да се уравновесят нещата. За да не се увеличава тежестта към плащащите осигуровки - трябва неплащащите да започнат да плащат. Това е теза подкрепяна и предлагана от работодателските организации, но работещите в частния сектор не се асоциират с техните работодатели, въпреки че защитават интересите им в тази посока, а със синдикатите - искащи да им увеличат още мерките! Жалко. За това няма да подкрепя тази стачки на тези синдикати не защитават моите интереси - на плащаща осигуровки.

АЙДЕ БЕ, НАИСТИНА !ЩО НЕ СЕ МАХНЕШ ОЩЕ СЕГА ? А КОЙ ТИ КАЗА ,ЧЕ ЩЕ ИМА ВТОРО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ ?

Точно това щях да питам кой ти каза, че ще има второ правителство та чак от сега пича го обявява. Явно знае нещо което ние не !

Май преориентацията към Русия няма да мине без АЕЦ Белене да стане?!

Ей това е финансист. Да замениш 230 милиона за едно - извинявайте, си направо постижение за Гинес.

Ако си издържал поправителния си след Грузия, си тръгвай по-бързо. Защото някой от МВФ може да те изпревари!!! Конго, Либия и ред други африкански държави те чакат. Няма да ти се разсърдим, може и с духова музика да те изпратим!!!

Ама ти с Дянков и без него ще си същия катил,мързелив и хулещ,и тънещ в собствената си злоба.

Нещастник си ти!!!

Звездите ми говорят, че още 2012 г. няма да си министър

одобрявам протестите. Не ни сравнявайте със запада, ние не притежаваме тяхния стандарт на живот, нито доходи. за мен ГЕРБ провежда политика на културен геноцид

Не ги обиждай!!! Те направо ни изкоренават по всички направления. Каква е статистиката за напускащите България? Каква е структурата на раждащите се по критерийте на г-жа Меркел(да поясня подлежащи на обучение и такива за ,които това не е възможно) ?

Че как ще има пари в тази територия, наречена България, след като държавните чиновници са в пъти повече като брой и в пъти по-малко като ефективност, не си плащат техните осигуровки, а само 10 %-я данък, ченгенца и фатмаци се пенсионират на 45 години, взимат по 20 БРУТНИ ЗАПЛАТИ на калпак, после цял живот - по 700 лева пенсии. С една дума - пари в БГ няма, защото управляващите не умеят да ги управляват и разпределят правилно, целесъобразно и с точни приоритети.Това е истината.

Докато протеста ви стига до клавиатурата на компа у дома те ще си правят каквото си искат!

Няма да отида да стачкувам, защото синдикатите искат статуквото на неплащащите осигуровки държавни служители, военни, полицаи, пожарникари, дансаджии и т.н. да продължи. Те са точно за увеличаване тежестта към частните работещи, даже и затвор. Нищо не казват в посока да се уравновесят нещата. За да не се увеличава тежестта към плащащите осигуровки - трябва неплащащите да започнат да плащат. Това е теза подкрепяна и предлагана от работодателските организации, но работещите в частния сектор не се асоциират с техните работодатели, въпреки че защитават интересите им в тази посока, а със синдикатите - искащи да им увеличат още мерките! Жалко. За това няма да подкрепя тази стачки на тези синдикати не защитават моите интереси - на плащаща осигуровки.

Ако можеше изобщо да не бе ставал финансов министър,толкова работи обърка в държавата,няма кой да пресметне вредите,които нанесе и продължаваш,колко човешки съдби и животи унищожи,некадърник такъв!

Ти кого предлагаш,Станишев,Костов или Жан Виденов.Насрахте държавата като си мълчахте,сега с интернет станахте много разбирачи.

Ми няма да е втори мандат, то втори мандат няма да има, няма държава да има тогава, както отиват нещата. Само една територия ще остане. Всеки народ заслужава съдбата си... Явно и ние :((((((

Като си знае възможностите,защо се е съгласил въобще да става министър на финансиите?Кой ще ни възставови щетите от неговите действия и приказване?

Няма да си министър втори мандат- ти изпълни задачата на господарите си отвъд океана и натрупа достатъчно там където ти плащаха за това! Българите - кучета ги яли! Петдесет години сме си били клатили краката, а ти си клатил на баща си в гащите!