С военни паради и концерти Русия отбелязва Деня на Победата

Русия днес отбелязва с военни паради в Москва и в много други райони Деня на Победата във Великата отечествена война, предадоха ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - С военни паради и концерти Русия отбелязва Деня на Победата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свети Петър извикал на небето Тръмп, Владимир Путин и Бойко Борисов и им казал: Момчета, краят на света е през 2017 година. Кажете на хората си!. И ги върнал на земята. Тръмп събрал конгресмените на САЩ и им казал: Господа, имам една лоша и една добра новина. Лошата е, че през 2017 е краят на света. Добрата е, че ние ще спасим света!. Путин събрал депутатите на Русия и им казал : Другари, имам две лоши новини. Едната е, че има Господ, а другата е, че идва краят на света!. Бойко Борисов събрал българските депутати и им казал: Господа, имам две добри новини. Едната е, че ни приеха на най-високо равнище, а другата е, че ГЕРБ ще управлява до края на света!..

Туркофилите и русофобите да си отиват в Анадола. Ердоган да ги мажи отзаде.

По-късно Западналите ще отбележат с Педеради , Денят на третият пол.

Ти си българин, колкото Негъра-президент е немец. Ти си долно руско=-съветскоо мекере. национален предател, който поднася цветя на паметника на една окупационна армия. В деня на национално крушение за България. Защото в никоя нормална държава не се чества ден на някаква си победа, когато си загубил съответната война. А да четсваш деня на победата на своя окупатор е колкото перверзно, токова и идиотско. Апропо, Хитлер е преследвал педалите повече от Путьо. Вкарвал ги е в концлагери. Заедно с циганите и комунягите. Три в едно - циганин-комунага-долен ляв педал - невероятно добра комбинация

Цял ден на 9 май се пяха прекрасни руски и съветски песни. Даже казионните медии излъчиха Ставай страна огромная ... и други, в изпълнение на най-добри руски певци и състави. Това трябва да стане постоянна практика на българските медии, за радост на зрители и слушатели

Май трябва по редовно да си пиеш хапчетата, или да отидеш отново на по добър психиатър

Сигурно е настъпил момента когато една национална телевизия трябва да бъде руска ( то имаше такава по времето ан милиционеро-социализЪма). Или може би канал 1 да започне новини и на руски. А може би да въведем и руския като официален език, а? Те, дъртите комуняги и това биха предложили за да се подмажат на Путьо, ама има проблем - те не знаят руски. Най-добре е лайньо радев да подаде официално прошение до Путьо да станем Задунайская губерния. То те биха подали молба да станем и 16-та република на СССР, ама има проблем - СССР вече го няма. Разпадна се. Иначе със съветските военни униформи така хубаво биха паснали родните комундета като граждани на СССР. С червния съветски паспорт. Както е писал Маяковски: "Читайте, завидуйте , я гражданин Советского союза..."

Лошото в случая е, че Русия взе да набляга повече на миналото отколкото на бъдещето, това е за компенсация, но методът работи до определен момент.

Няма бъдеще без минало. В България е обратно, за това сме на последно място

МНОГО ЗЛОБАРИ МНОГО ВРАГОВЕ А ВСИЧКИ ТЕЗИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ НЕОСЪЗНАВАТ ЧЕ АКО ТЕ НЕ БЯХА ОСВОБОДИЛИ ЕВРОПА ДНЕС НЯМАШЕ ДА Я ИМА И НЯМАШЕ ПО КОГО ДА ПЛЮЯТ. ЖАЛКО

Всъщност Европа винаги ще я има. Европа и сега се развива под егидарта на Германия. Нещо като ЕС щеше да има още през 1940. Нямаше да има 60 млн жертви. Нямаше да има разрушения. Нямаше да има окупация на Източна Европа от съветски войски. СССР щеше да е отдавна в историята. А България, като съюзник на Германия щеше да е държава първо качество. А аз не в9иждам кой от каво ни е освободил. Сещам се за една окупационна армия от селяци, дето ни е върнала 50 години назад. А една глутница национални предатели празнуват победата на тази окупациона армия. Защото, ако комундетата не са разбрали, всъщност България е победана държава. като Австрия и Германия. Където 9-ти май не се празнува от никой немец.

ТУК СИ ПРАВ ЗА НЕМЦИТЕ - ВСЕДНО ТИ ДА ЧЕРПИШ ЩОТО СИ СЕ НАСРАЛ В ГАЩИТЕ - ПИЕШ АМА СМЪРДИШ!

Първо качество? Дали си чел речите на Гебелс за расовата чистота? На тебе , унтърменшън, е било отредено място за обслужване на висшата арийска раса. С тези чурни коси и мургава кожа не знам как си вписваш в стандарта на нордически ариец. даже подозилам ,че твои предки би наторили полета до концлагери . Гнусно говедо с лакейски характер и робски произход. как да разбереш точно ти народ, който отстоявал своя Родина. Ти своя продаваш на дребно и на едро.

Добре че един ефрейтор ги изпревари да освобохдават Европа като прибалтийските републики,Финландия и Монголия.

Леле................... !!! Всички тук в по -голямата си част са за психиатър!! Ама много откачени са станали и броят им нараства, откакто спряха Рувотрила!!Хем с обратна резба, хем луди. Споко бе хора, Русия е ВЕЛИКА!! И винаги ще бъде такава. лека и спокойна нощ. Ей, да си вземете хапчетата.

Откачалките не са чак толкова много, продажниците са много. На тези им плащат за да пишат глупости, те се стараят, гадинките. Не се ли вижда, че са все едни и същи....

в россия от година на година празнуват не победа, а по беда!

Да попитам, каква победа е тази при която губиш 3 пъти повече хора от победения??? Пък победения освен срещу теб воюва в Африка, Италия , Франция, губи хора и в Атлантика!!! Пирова победа е това, пък сега победителят проси от победения машини, оборудване и технологии в замяна единствено на природни ресурси, защото с друго не разполага!!!

Ден на победата??? Питам аз, кой кого победи??? 1. Без помоща от САЩ във вид на оръжие, боеприпаси и храна СССР е щял да капитулира още есента 1941!!! Без победите на САЩ и Великобритания в Африка, Италия и Франция, както и без бомбандировките на съюзниците тад Германия, победа нямаше да има!!! Защо победителите бягат в Германия и си търсят някаква работа защото в Мамшистан е глад!!!, Та кой кого победи???

няма да го проумеят защото не могат

Тъй, тъй, "Ден на победата", репчене, героизъм, "патриотизъм", железа ... Преди "Деня на победата", обаче, е денят на позора - 17.09.1939 г.. Да си спомним първо за него и тогава пак да прочетем "Деня на победата"!

JMM®

На днешната дата, Русия/СССР загуби Войната ... Победители се оказаха - Германия, Япония, Франция, САЩ и Британия ...

Путин,кого победи. Фашизмът ли. Путин как и защо се появи фашизма. Фашизмът е следствие от нещо и това нещо е ЗАЛПА НА СКАПАНИЯТ КРАЙЦЕР"АВРОРА" Защото преди да се появи "Майн кафт" се появява "Комунистическия манифест" -ТАМ СЕ ГОВОРИ ЗА ТРУДОВИ ЛАГЕРИ,ТАМ СЕ ГОВОРИ ЗА СВЕТОВНИ ВОЙНИ И ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА.ХИТЛЕР Е БИЛ В МЪДИТЕ НА БАЩА СИ КОГАТО МАРКС И ЕНГЕЛС ГОВОРЯТ ЗА СВЕТОВНИ ВОЙНИ И КОНЦЛАГЕРИ. ВАШАТА СКАПАНА РУСИЯ Е ВИНОВНА ЗА ПОЯВАТА НА ФАШИЗМА КОЛХОЗНИК.

А бе тези космическите сили много смешни!!! Страх ги е да летят в облаци!!! Ами ако някоя гарга се изпусне над площада и отработената и храна цопне върху вожда??? Голям смях!!! Едни облаци им пречат на космическите самолети, по скоро ми прилича на липса на пари заради Сирия!!!!

Много си тъп, Гоше. Като има облаци не летят, защото няма да се виждат отдолу, бадева да горят бензина ли? Те са на парад, не са на война. Виж, на война или по други причини ще летят, та пушек ще се вдига. Стана ли ти ясно, или да ти го обясня още по-бавно?

Едно уточнение, самолетите ползват керосин!!! Облаците на са проблем за парада, още повече, че точно над площада липсваха такива!!! Просто проблема е с качеството на летателният състав, състоянието на машините и несигурността на лидерите!!!

Честит празник, братушки!

JMM®

На днешната дата нека си кажем истината : Русия може и да е спечелила битката на Източният фронт срещу немската армия, но Русия загуби Войната ... Тази "победа" за Русия е Пирова победа !

до всички лаина в бг бъдете смирени пред смърта на толкова нaрод и в това число българи под драва и куманово!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ти си ярък представител на вида "Бг лайно"!!! Винаги покорен на Масква ,винаги готов да плюе на България!! Вървете си в Масква бе ушанки убити!!!!

ти сигур си и с голям тулум ...военно-министерски така де се каже....)))))смешник нещастен! затова че одиш с пробити потури щот си голем тарикат

Оркестърът - колкото нашия "парад" преди три дни, парадът колкото нашта "армия"....

А ти какво искаш ???7 милионна България да изкара войска колкото 150 милионна Русия ли???

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОБЕДАТА И СИЛАТА НА БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД,ЕВРОПА СЕ РАДВА НА СЕДЕМДЕСЕТ ГОДИШЕН МИР!!!БЛАГОДАРЯ ВИ БРАТУШКИ ЗА МИРНИЯТ ЖИВОТ,НА КОЙТО СЕ НАСЛАЖДАВАМ!!!

много се радваше...чудеше се как да прескочи берлинската стена

42 млн. убити, няколко млн. инвалиди, зверства, грабежи и престъпления в окупираните от азиатската орда страни. Голям празник за дебилното племе.

Честит празник на всички руснаци и на свестните хора по света!

Само идиот може да празнува тази трагедия. В Русия са най-много.

Nikolai Vasilev

само говно сороско може да се радва че американците са аут!!!!!!!!!!!!!!!!!1

спорно е, като те чата не съм сигурен къде са повече...хи хи

Парад на глупостта и лицемерието, придружена с дрънкане на железария и дивашки крясъци. Явно тези тълпи са се превърнали в стадо, което не заслужава човешки живот.

памперсите памперсите как са а??? сменяй сменяй...))))

Война като всяка друга. Какво празнуват тези слабоумни и окаяни мурзилки, които живеят в една безпросветна кочина, управлявана от некадърни и подли мошеници! Това е резултата от великата им победа.

20 милиона убити празнуват дебил и това че си се родил в мир отворко!!!!!!!!!!!!!!!!!

теб нали те управлява просветена мутра...кво гледаш в канчето на другите....и нека позная или и ти си мутра или лизач...))))

Най-изродските престъпници победили в една война и това е повод за празник. А шутове накичени с ламаринки дефилират пред мумия. Представление на слабоумни.

ЕВРО-ГЕЙОВЕ,АМЕРИКАНСКИ РАБОТОХОЛИЦИ,НЕМСКИ БИРЕНИ ШКЕМБЕТА НЕРВНО ГРИЗАТ НОКТИ И ПУШАТ "КРАК" КАТО ВИЖДАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА МОЩА И ВЕЛИЧИЕТО НА РУСКОТО ОРЪЖИЕ И АРМИЯ И ТРИУМФА НА РУСИЯ!

Дебил, Научи родния си език.

Това е мурзилка. Българин не може да бъде толкова тъп.

Искал е да каже ''моча''

май и ти не знаещ български "дебил" идиот се казва -тъпунгер...

Ние сме били на страната на доброто, но за съжаление злото временно победи.

Тъжно.. Сигурен съм, че за много от по-младите, много от понятията ще бъдат странни и непонятни, особено отнесени към нашата държава. Наистина.. Много тъжно. . "stankow ( регистриран ) 09.05.2017 15:36 . Преди някой да започне да пише, да седне и честно да си напише на едно листче. Кое от следните неща днес е по-добро от 1984 година: здравеопазването, средното образование, висшето образование, професионалното образование, селското стопанство, напояването, промишлеността, пенсионното дело, социалното равенство, енергетиката, социалната сигурност, етническото равноправие, трудовата заетост, качеството на храните, морският транспорт, въздушният транспорт, ЖП транспортът, отбранителната способност, армията, флотът, авиацията, театърът, киното, литературата, обществената телевизия, грижата за езика, борбата с престъпността, масовият спорт, елитният спорт, самодейността, океанският риболов, грижата за децата, международният авторитет на държавата, суверенитетът на страната, науката, раждаемостта, смъртността, прирастът на населението ? Ако сложи поне едно плюсче, само едно поне, срещу някоя от тези области - да говори за нея, че да знаем и ние.

Един от най-унизителните моменти за Русия в атаката на ракетите Томахоук на американските ВМС срещу базата на сирийските ВВН Ал Шайрат е, че Кремъл беше вече уверил света, че контролира небето над Сирия благодарение на разполагането на най-модерните си зенитните ракетни комплекси С-300 и С-400, които позволяват на Москва да сваля крилати ракети и стелт обекти, като диктува условията и принуждава другите участници да се съобразяват с нейните интереси във въздуха, особено що се отнася до териториите контролирани от верните на Асад войски. Напоследък, израелските ВВС на няколко пъти изпитваха тази гаранция за сигурност и доказаха, че е куха. Израелските самолети бяха в състояние свободно да преминат през надеждната защита на руските зенитно-ракетнти комплекси, като нанесоха сериозни щети не само на Асад, но и на имиджа на Москва. Крилатите ракети Томахок успешно преминаха през защитата на С-400, правейки за смях руските военни гаранции, които стоят в основата на сделката на Русия с Асад бази срещу сигурност. Ще следва преливен ефект доверието у партньорите на Русия в гаранциите за сигурност които тя дава, както и в качеството на руските въоръжения, са сериозно разколебани. Не случайно, Путин обяви внезапни учения за тестване на капацитета на защита срещу крилати ракети в самата Русия. Това, което се случи в Сирия, може да се случи навсякъде. Шоурумът Сирия за руски оръжия затвори врати отиде се и маркетинговата премия. За да се добави обида към унижението, американските военни разпространиха новината, че два часа преди атаката са предупредили руските си колеги именно за да избягнат руски жертви, но въпреки това те не са били в състояние да открият заплахата и защитят Асад.

Еха какво есе си написал. Ама това минава в САЩ, но не тука. Спести си слово излиянията!

Не драги това мина точно в руската зона в Сирия. С-300 после пък С-400 ...пръц пръц Хем ги предупредиха 1 час преди това ...и им вкараха томаховките в гъзенцата.

Щеше ли да си по-щастлив, ако бяха потопили изтрелващите кораби? Щеше ли да ти хареса последствието? Много филми явно си гледал. Не винаги правилото "оърво стряляш, после мислиш" е животоспасяващо.

така ли с епотопява американски кораб? Това да не е онзи руски кораб дето го потопиха с кораб-овцевоз. И ако съвсем случайно някой с еопита да го потопи? какво ще стане после? Това не са кораби на България или Албания. Всеки опит даже и за сплашване ще завърши трагично за този, който се опита. Руснаците добре знаят това. И не са толкова глупави да предприемат такова самоубийствено действие. Че нали след това нито един кораб под руски флаг няма ад може да плава в Средиземно море. Русия е гола вода. Ясно се видя с демонстрацията на оня т.н. "самолетоносач". Ясно се видя и с прословутите ЗРК С300 и С400. САЩ показаха че не се шегуват. И вече има прецедент. Ако някой си позволи да удари приятелите на САЩ в Сирия, ще си го получи. В Троен размер.

Че кога са изстрелвани C300 и С400 в Сирия бе михлюз?

Те 'лепилата' са там май само за красота..

По официални руски данни 300 000 млади руснаци напускат ВСЯКА година Русия на път за Запада. Що ли не им харесва путиновия свят на великата и непобедимата?

вдигна германя след воината бе цървули ... USA после немците са нацuя различна от руската ... защо трябва да ги сравнявате ?

Драги ми господине, САЩ никого не спасяват в тази война. Дори правят и поразии като бомбардирането на Дрезден без никакво значение за изхода на войната- единствения резултат е разрушаването на архитектурни паметници на културата. САЩ създават авангардни отряди чиято цел е "спасяването" на колкото се може повече умове и изпращането им в САЩ за да работят всеотдайно за развитието на американското въоръжаване.

Германия е колония

А СССР е мъртвец! Русия е зависима от германските инвестиции и от проддажбата на суровини именно на ГЕРМАНИЯ!Която е четвъртата икономика във света.Което означава,че колонията на Германия е Русия!

Само оркестърът беше 800 души. 10 редици по 80 човека. Към 3 пъти повече, отколкото целият наш парад на 6-ти май.

Ами те това могат руснаците - да духат. Да надуват свирката, това имам пред вид. Пък тези дето са го разбрали по другия начин не са сбъркали. Руснаците, още от времето на СССР всичката пара са я пускали в свирката. Затова и СССР се разпадна - много свирки, малко арбайтен. В Германия и Япония - много арбайтен и без свирки. Резултатите са налице. Пример, ако им кажеш на руснаците една кола да правят - нищо ням ада стане - мале, мале, да ти умре коня. Сделано в СССР - жалка работа. Апропо, вие руско-съветска кола ли карате?

Великата победителка Русия дрънка оръжия и живее като скот в сравнение с победената Германия. Що така ?

Бой и ...., връщане нямат. А Русия, колкото и да не ти харесва факта, е велика държава, защото въпреки всичко спечели ВСВ.

Да, така е. особено ако попитаме 2-та милиона изнасилени немски жени. Само в съветската зона. ама за военните престъпления на руснаците не е прието да се говори. Я да помислим с какво Русия е велика. С това че има ядрени раклети ли? Ами то и Сев. Корея има. Или с това че заема 1/7 от сушата. Но докога ли.....Китайците чакат своя час... СССР спечели ВСВ. И няма никакво съмнение че е един от победителите. Има съмнение за Франция дали всъщност тя има нещо общо с победителите, но за СССР - не. Но.... СССР го няма. От 27 години няма такава държава. А Германия е по-велика отвсякога. И Япония. Победените, съсипаните държави в момента с асна светлинни години пред една маргинална държава като Русия. Защото Русия е само част от СССР. В този смисъл победители са и Украйна, и Грузия, и Естония и Латвия и Литва . С какво право Русия си присвоява правото на наследството на СССР. Или са били прави ония, които до последния момент наричаха СССР с по-точния термин Съветска Русия. А първия куплет от химна на СССР е бил една лъжа.

е било 'За Сталину' а сега: за яхтьй Сечину; Усманову и за виноградники Медведеву. УРЯ!

Много лошо в Русия, пък Наполеон, Хитлер и останалите Перуки очите им все там ! С Днём Победы!

Единствено очите на някой и друг комик и само за да вземе за мезе 'великата' и кална пишман-империя.

А бе, наистина дрънка нещо ? Спри да си клатиш главата.

Имат природни ресурси.

Ресурси обикновените руснаци нямат! Всичко е налапано от путювата шайка 'айдуци.

В Русия младите хора мечтаят за живот в Западна Европа и САЩ. На никой не му харесва да живее в мизерия с ограничени свободи.

Няколко години след капитулацията, изравнена със земята Германия отново става световна икономическа сила с отличен стандарт на живот. Кагебейците още дрънкат оръжие и се радват на спомените от отминала 70 годишна слава. Живеят мизерно и са същите крепостници, разчитащи на бензиностанцията и цената на петрола и радващи се на боярщник.

В същност стават такива сцената на многото военни бази на САЩ там, а и с цената на канцлеракт.

Плужек, та има руснаци по богати и от петролните шейхове, а ти си мисли, че те са все още комунисти!

През 1945 Съвецкото командване са получили безконтролно да се разпореждат с БГ. Стопанство,активи финанси, имущество, ресурси. Сумата за издръжка на съвецките войски варират между 400 млн и 1 млрд месечно. През май 1945 БНБ дава нови 3 млрд само за доставка на тютюн и цигари на съвецките бойци. Когато хазната се изчерпва издръжката я плаща населението по така наречения заем на свободата. Иззети са и най големите печеливши предприятия от окупаторите. Изкупуват тонове розово масло, руда и тютюн на безценица. Германия ни върна Южна Добруджа, а окупаторите ни ограбиха. Ако не бяха руските окупатори сега щяхме да сме развита държава.

За да видите факти и документи цялата статия линк в гугъл: 133 млрд лв е струвала съветската окупация на България.

Да не сте правили съюз с Хитлер!Това се казва РЕПАРАЦИЯ,български кур!

stan_posta@

Проблемът с военните репарации е бил един от най-сложните на Парижките преговори. СССР страна най-разорена от войната, изисквал максимални допустими суми от всички победени страни, с изключение на България. В хора на преговорите правителството на Гърция с подкрепа на Великобритания поискала да се изплатят 1 милиард щатски долара като компенсация за окупацията на гръцките територия в периода на ВСВ, но правителството на Народна Република България с поддръжката на СССР отклонява тези искания. В съответствие с мирния договор България е задължена да изплати репарации в размер на 70 милиона долара в течение на 8 години. В случаите на Румъния и Унгария условията за репарации, определени от примирията са били относително високи и не са преразглеждани. Военни репарации в цени 1938 г. $360 000 000 от Италия $125 000 000 на СФРЮ $105 000 000 на Гърция $100 000 000 на СССР $25 000 000 на Етиопия $5 000 000 на Албания $300 000 000 от Финландия на Съветския съюз $300 000 000 от Унгария $200 000 000 на СССР; $100 000 000 на Чехословакия и на СФРЮ. $300 000 000 от Румъния на Съветския съюз $70 000 000 от България $45 000 000 на Гърция $25 000 000 на СФРЮ Изплащането на българските репарации на Гърция приключи чак през 70-те години.

"сега щяхме да сме развита държава" Ама ние вече БЯХМЕ развита държава! Сега вече НЯМАМЕ държава, армия, индустрия, селско стопанство, наука, единство, и много други!

Точно. Държавата беше. Сега я няма. Къде са ценностите, че децата и младите са най-важното за нацията? Къде са изследователските институти и програми? Къде са кръжоците и клубовете? Ха.. Държава.

Да празнуваш победата на хора избили 30 милиона руснаци без война над хора избили 20 милиона руснаци по време на война е върховен мазохизъм и култ към по-големите убийци и насилници и нищо повече. Старите хора им викаха пальоши , безволево куче търсещо във всеки господаря си и волята му , тъй че в Русия всичко може според Господаря. А мазохизмът е станал устойчива черта , не случайно имат 250 клуба на садомазохисти.

30 милиона? Пффф, бабите нови ще народят.

Честит празник! Нека склоним глава в памет на милионите загинали, за да я има днешната Европа!

Няма какво да празнуваме. България загуби войната. Едно некадърно, тъпо и лъжливо племе се настани в половин Европа и забави развитието ѝ с десетилетия.

Междусъюзническата /уж отечествена/войната беше спечелена от престъпници. САЩ попречиха на Германия да унищожи североазиатската, дивашка орда. Искаха да премахнат конкуренцията на една мощна икономическа сила. За България беше национална катастрофа.

Да. Това беше катастрофа и за половин Европа. Но сега вече сме свободни, а руснаците живеят като в 14-и век. И викат ура. Примитивно и тъпо племе. Това заслужават.

сащ се включиха, за да не оставят цяла Европа на СССР. А относно къде сме сега... Можеш да идеш в музея на авияцията в Пловдив, после да видиш нашата армия и космонавти ( астронавти) и да прецениш сам.

:) Мен лично жизнения стандарт ме интересува, а не космонавтите. Научи се да пишеш.

ПОРАДИ ЛОШИ МЕТЕОРОЛОГИЧНИ УСЛОВИЯ, ДНЕС НЕ СА ЛЕТЕЛИ САМОЛЕТИ НА ПАРАДА! ДИРници, сменете си снимката, аман от фалшиви новини.

Когато се провялат усилията на свещениците, идва ред на политиците. Когато се провалят усилията на политиците, идва ред на войниците. После идва ред на парадите и паметниците. А бащите и майките и на загиналите като победители, и на загиналите като победени все черно носят. Но всичко започва оттам- когато се провалят свещениците...

Загубата на памет и разбиране какво е войната и какво конкретно е била тази война си проличава на всяка годишнина. Особено в напъните на разни припечелващи с нескопосан ревизионизъм блогъри, пребоядисани ченгета и иветки. Подобни типажи трябва да бъдат карани да учат тези спомени наизуст, а в почивките да им се прожектира "Иди и виж". Не че в толкова пусти умове може да поникне нещо.

Преусложнявате. - Ако бяха Допуснали ефрейторът да стане Художник/Артист - просто Нямаше да я има.

Преди няколко години посрещах нова година в Mосква. На 1 януари сутринта, след животозастрашаващо празнуване с водка, фойерверки, тотално непознати хора, моите приятели руснаци ме замъкнаха на ваганковските гробища.Свиреха с китари на гробовете , викаха, пееха, въобще, цареше някаква абсолютно неприлична .................криво-ляво, ме замъкнаха до братските могили от войната. Помня, че в този момент усмивката ми замръзна. Помня, че внезапно изтрезнях! Наляво, надясно и напред, докъдето ми стига погледа, виждах само гробове, гробове, гробове, стотици хиляди гробове.Седях, гледах тъпо и се опитвах да осмисля какво точно значи 20 милиона убити..............

Духай залупа ве пелтек!

Паметта за Втората световна война и за Великата победа на Съветския съюз отдавна тежи върху Западния свят. Налага се да се припомня ролята на Запада за "възмъжаването" на нацизма, за капитулацията на западните страни пред нацистка Германия, за тяхната колаборация с нацизма, за изгодата от нацизма за англосаксонската цивилизация. Забележителна, според Чърчил, е причината, поради която Западният свят воюва срещу Германия: "Великобритания воюва не с Хитлер и даже не с национал-социализма, а с немския дух, с духа на Шилер, за да не може този дух никога да се възроди". Ако тръгнем в тази посока, може да стигнем до много интересни и фрапиращи изводи: "Американците дойдоха и умираха в Европа не за да освободят Франция и други европейски народи - казваше Шарл де Гол. - Американците дойдоха в Европа и умираха за САЩ, защото в Европа бе възникнала могъща икономическа и военна сила, която беше станала реална опасност за тяхната държав".

Комунягите имат принцип - от верни съждения да правят грешни унозаключения. а разправят че това било патент на д-р Гьобелс. Във Великобритания в навечерието ан ВСВ има две течения - едното е да с еразберат с Германия, другото е да се конфронтират. Чърчил е от второто. Самият Хитлер ебил привърженик на разбирателството с великобритания. Той се е възхищавал на великобритания. И до последния момент е правил всичко за да избегне конфронтацията. Даже и след обявяване на войната нещата с абили все още управляеми. Нека да си припомним странното поведение на немските войски при Дюнкерк. Когато оставят над 350 хил души да се измъкнат и спасят от немски плен. И до сега не е ясно защо Хитлер е постъпил така. Още по-неясно е защо най-близкия сътрудник ан Хитлер , Рудолф Хес, отива в Англия на тайна мисия. Американците са били много правилинейни. И са държали да си изпълнят съюзническите задължения към СССР. Те знаят добре какво им струва това - 45 години надпревара във въоръжаването. Но в крайна сметка СССР гоо няма Изчезна от картата на света. Русия е същия агресор , както СССР, това поне се вяидя в последните години. Но не е на нивото на СССР. Всъщност, ако се замислим, в технологично отношение Русия е останала на нивото на СССР, но останалите държави са 25 години напред И точно на такива паради се вижда колко жалка е руската техника. За пред колхозници става, но военните специалисти все остават с убеждението че Русия нещо крие. А тя нама какво да крие. Защото просто няма .

Хитлер е създаден от Лондон и едрите капитали в САЩ, за да бъде унищожен СССР

Ех, таз Ялта ! .. Ех, тоз БретънУуд ! - Де Там Тогаз да Имахме Някой ала Ботев 'луд' !

Тук има хора напълно не адекватни!! Какви завоевателни войни ги вълнуват,каква Унгария,Чехословакия и тем подобни!! Днес се слага край на хитлеро фашизма!! Европа е разделена на две сфери на влияние!! Света е поделен, а тук ганьовците пишат геополитически сценарий!!! Жалко!! Преклонете глави за малко поне пред милионите жертви!!!

Прекланям глава пред хилядите българи убити от руснаци по време на тази война и пред никой друг!

Тук има поне 10-ма АНТИ-БЪЛГАРИ!

на днешната дата през 1945 г. се слага началото на разделянето на Европа, което продължава 45 години. Само че тогава хората още не го знаят. Ако чърчил е знаел какво ще се случи на Унгария през 1956 и на Чеховловакия през 1968 надали би бил толкова мек с американския президент. Ако някой е знаел какъв изверг е Сталин, надали биха искали безусловна капитулация на Германия. Защото една от причините за огромния брой жертви е искането за безусловна капитулация. В историята няма "ако". Но ако си представим че през 1943 САЩ и Германия са сключили сепаративен мир нещата в Европа са щели да изглежадт доста по-добре от 1945. някои твърдят че днес е слага край на хитлерофашозма. Да, и започва ерата на сталинизма. Който е много по-отвратителен от национал-социализма. Кой знае защо комунягите избягват този термин, а това е официалното название. името на партията на Хитлер е "национал-социалистическа работническа партия". Много близко до други наименования, нали така. Ние се прекланяме пред милионите жертви. И на национал-социализма и на болшевизма. Защото жертвите на болшевизма всъщност са много повече. И сталинзмът като идеология и практика е много по-ужасяващ от национал-социализма.

Същите неща ги чакаха и поляците в началото на осемдесетте! Бях войник по това време и подготвяха полка за дислокация в Полша. Обучаваха ни как де се държим с местните, давах ни примери от Чехословакия най-вече! Тези, които говереха добре руски трябваше да са връзката между нас и тях. Не трябваше да ходим без шапки, както в поделението, да ходим на групи от поне двама души и никога сами. Слава Богу, че нищо от това не се случи!

За войната срещу СССР Германия мобилизира човешките и материални ресурси на цяла Европа. Заедно с Германия война срещу СССР започнаха девет европейски страни: Италия, Финландия, Унгария, Румъния, Норвегия, Словакия, Хърватия, Дания, Испания. След края на войната в съветски плен се оказаха половин милион войници и офицери от държави, формално смятани за жертви на Третия Райх французи, белгийци, чехи, евреи... Другите европейски страни, така или иначе, работеха за Хитлер - общо 10 милиона квалифицирани европейски специалисти. Чешките заводи "Шкода" през 1941 г. произведоха толкова военна продукция за Вермахта, колкото цялата военна промишленост на Великобритания. Във френските нефтохранилища немците заловиха запаси, достатъчни за задоволяване нуждите на Вермахта до 1943 г., и т.н., и т.н. Единственият изход от неприятните спомени е да се пренапише историята!!!

...а В същото време - СССР е де-факто Изцяло на Доставки за Всичко (от храна до Готови самолети+танкове) ! ...и то И от отвъдАтлантика !

Интересно докъде си способен да се изложиш?

Процентът западна помощ възлиза на едва 4% от ресурсите, които СССР използва през войната! Научи и запомни!!!!!

Жалко наистина жалко, че амриканците помогнаха на руската пасмина да загробят половин Европа.

Американците душа спасяваха с тая помощ. Иначе руснаци,германци и японци заедно да са им стъпили на врата...