Папа Франциск - от защитата на малцинствата до проблема с педофилията в църквата

Медиите обаче обвиняват главата на Римокатолическата църква в нежелание да предприема решителни действия по обвиненията срещу близки до него лица

Обратно в новината

Коментари - Папа Франциск - от защитата на малцинствата до проблема с педофилията в църквата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам как ще решат проблема с педофилията. Единия проблем е, че на католическите проповедници е забранено да се женят и дори да мастурбират. Като им се натрупат хормони изтрещяват и са готови да подгонят всяко нещо с дупка което бяга по-бавно от тях. Другото е че Католическата Църква има свои независими правораздавателни институции в много страни. Когато хванат някой католически служител местните власти го предават на църковните институции вместо да го съдят по гражданските закони. В Щатите имаше много скандали за този абсурден двоен стандарт на правораздаване. Католическата Църква винаги е била склонна да крие престъпленията на служителите си вместо да ги наказва, за да избегне скандала и просто ги мести от едно място на друго (с по-малко деца). Много педофили от рано се насочват към Католическата Църква заради тази протекция.

СЪЩО КАКТО НА ДЕСЕТКИ ЛИДЕРИ В ДЕСЕТКИ ДЪРЖАВИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА. ГЛОБАЛИСТИТЕ ОТ ГОДИНИ СИ ИНСТАЛИРАТ СВОИ ХОРА НА КЛЮЧОВИ ПОЗИЦИИ, ВКЛ. ВЪВ ВАТИКАНА, КОИТО ДА ПРОКАРВАТ ГЕЙЛИБЕРАСТКИТЕ "ЦЕННОСТИ"! НОВИЯТ СТАР ПАПА ОТВОРИ ПЪТЯ КЪМ ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ПЕДОФИЛИЯТА, ГЕЙБРАКОВЕТЕ, МИГРАНТСКОТО НАШЕСТВИЕ И ПР. ПО ПОРЪЧЕНИЕ НА ТЕЗИ СЪЩИТЕ КУКЛОВОДИ! КОЙТО ИСКА ДА ПРОВЕРИ В ИНТЕРНЕТ ПОДРОБНОСТИ ЗА ЗАЛАТА, В КОЯТО ПАПАТА ПРИЕМА! ЩЕ БЪДЕ / НЕ/ ПРИЯТНО ИЗНЕНАДАН!

А Ватиканът колко мигранти прие?