Коментари - Шойбле: Едни ден ще издигнат моя статуя в Атина | Днес.dir.bg

Шойбле: Едни ден ще издигнат моя статуя в Атина

Според министъра на финансите на Германия Волфганг Шойбле, гърците трябва да са му благодарни за неговата твърда позиция по въпроса за икономическите реформи.

Обратно в новината

Коментари - Шойбле: Едни ден ще издигнат моя статуя в Атина | Днес.dir.bg

Коментари

Прав е Шойбле. В ЕС се уядоха и омързеливиха и не искат реформи и зор. Това, което преживяхме 90- те години, а и още не е свършило ги чака и гърците, а и не само...

Наливайте на мързеливите гърци а нас ни ограбвате и циганизирате.

НЯМА ЛИ КОЙ ДА ИМ КАЖЕ НА ТИЯ ГЕРМАНЦИ, ЧЕ ГЪРЦИТЕ НЕ ИСКАТ НИКАКВА РЕФОРМА, А САМО ДА ПОЛУЧАВАТ КАКТО ДОСЕГА. ПЕНСИОНЕРИТЕ ИМ СЕ МРЪЩЯТ НА 1000 ЕВРО ПЕНСИЯ.

Шойбле отиди се разходи в Гърция без охрана.Големи сте като сте на сигурно, ама иначе сте пълни мухъли и изнежени либерасти.

ГЪРЦИТЕ НИКОГА СЛОЖАТ СТАТУЯ НА НАЦИСТ :)))

Това са обидни квалификации. Ако не е Германия и ЕС, сега гърците щяха да са още с магаретата и козите. Нещо подобно на руските села. Там в Русия не са нацисти а комунисти ( разлика няма).

Ако, ако..А ако гърците, наред с много други държави не бяха опростили немския дълг 53-а година, къде щеше да е Германия сега? М? Някъде м/у на майка си п...та и на кучето в ауспуха.

Дядото на Шубеле има паметник в Сталинград - дето му евали мамата дивите пълчища на другаря Сталин.

Защо в Сталинград? Може да е бил подводничар дядо му, или да е воювал в Ел Аламейн в Египет. Или така ти изнася като на червен болшевишки трол.

Не е бил подводничар - иначе Шубелийката нямаше как да се пръкне и да ръси простотии

Шойбле: Едни ден ще издигнат моя статуя в Атина - в обществените тоалетни.

Човекът е с клинична диагноза. Както и Меркел, впрочем.

Немските финанси са в отлично състояние. Икономиката на Германия е на много високо ниво. Да им определяш диагноза означава че си руска мурзилка. Диагностицирай руските финанси, които се крепят на нефт и газ, но не и на акъл.

Ххахаха, те тва е логиката на грантаджиите: ако човек смята, че такива като Шойбле ще докарат до крах евросъюза, значи задължително е мурзилка!

...Стоит статуя, рука поднята. Наместо ..я, держит граната!

ШОЙбЛЕТО, КАКА, дай заем 10 милиона еврака и собственоръчно ше ти издигнем паметник пред блока.

Защо да ти дава? Изкарай си ги. Германия дава пари, но Гърция трябва да затяга кранчето. Пари не се дават е така. Шойбле е класа.

sps_hrsf@abv.bg

как що бе? Паметник ше му правим. Изживяване предлагам. Точно като некоя технофирма за куиентите си. Изживяване+паметник+шум у медиите за 10 милки заем на 0% лихва. гова е сделката. по тоз начин сметам да "изкарам" 10 милки от шойбле.

Како неграмотна, ако беше надскочила уличното ниво щеше да знаеш, че държавите с възможности не дават лесно средства. Инак ти си прякото доказателство, че нахалството и наивността и глупостта обикновено вървят в комплект!

Държавите с възможности не дават, банките, ситуирани в тия държави дават с удоволствие, щото знаят,че като се размиришат нещата, такива като Шойбле ще ги спасят за сметка на данъкоплатеца. А после ще му обяснят, че гръка е мързелив субект с тъмна кожа, който обича да пие узо, ама никой няма да им каже, че с парите, които банките отпускаха на гърците, се купуваше немска стока и се държеше ниска безработицата в Германия.

Дали не беше прав Дитер Кауфман, та стовари отговорността за пропиляния си живот на Волфганг Шойбле....Паметникът е обект, чиято цел е да напомня за нещо. В Гърция паметниците против жестоки тирани, хладнокръвни убийци и бездушни психопати не са малко.

то и в България има.

Ще издигнат да. И ще я кръстят обществена тоалента, за да може да се изхождат върху нея.

иска да каже паметник

Този господин се е взел съвсем на сериозно. Статуя може би ще има , но под нея ще пише - плюйте тук.

Баш гръцките корупционери щели да издигнат статуя на Шойбле... който преди да се сдуши с Меркел като председател на ХДС обяви че подава оставка поради обвинения в корупция, и си призна че през 1994 г. е взел 100 000 германски марки в брой от оръжейния търговец Карл-Хайнц Шрайбер;)

Куку-руку вафла чудна пълна с течна нешоколадова субстанция !!! Поредния изперкал "политик"

От грък благодарност не чакай. Това е четвъртия държавен фалит в историята на съвременната гръцка държава. И винаги Европа (и САЩ) ги вадят със заеми, разсрочвания, опрощавания ... Но вместо благодарност - само претенции. Винаги някой им е длъжен - понеже са люлка на демокрацията. Затова искат да си пият узакито на сянка, а немци, французи и други (включирелно бъгари) да им правят БВП-то. ДА, АМА НЕ !!!

Не помня да са опрощавали дълг на Гърция ... но на Германия са, при това 2 пъти. При условие, че никой не търси милиардите, нито от гръцка страна, нито от ЕС, това е достатъчно показателно за цялата работа - яко лапане е падало, но не от гръцкия народ. Гръцките политици са намазали естествено, но още повече са намазали тези които са уговорили заемите както и военната промишленост и строителната промишленост. Нали се сещаш на какви цени са продадени танковете, тенекиените подводници и тн? Ами строежите за олимпиадата? HochTief Bau AG е най-големият длъжник, изгонена от Германия и Австрия точно за същите машинации. Все едно сега нашите маймуни в Парламента да дръпнат 300 милиарда заеми, да накупят разни надути стоки от военната промишленост, да построят разни ненужни неща като тея за олимпиадата и после да седнеш да викаш, че народът ги е изял тези пари ... Ако не се лъжа, при направената равносметка около 8% от тези пари са били влезли в страната .... А уж подправените доклади се оказаха изрядни, демек всички са знаели, че връщане не може да има, но въпреки това лапачката е продължавала ... Не оневинявай банкерите и европейските политици, те не пасат трева. Абсолютно изрядно си направиха далаверата - накрая частниците банкери си взеха парите и прехвърлиха дълга на раменете на гражданите на ЕС. Гръцките дългове не бяха публични, а частни, но Меркел и Саркози , без да питат никого, оправиха сметките на приятелчетата си.

Не помниш, защото си късопаметен или си любител на узото. Затова има книги, прочети и ще си припомниш (ако искаш). В исторически план ти препоръчвам периода до 1890 година.

му вдигнат. По принцип човекът е неблагодарно животно и по-често намразва този, който му е направил добро, защото се чувства задължен. А в конкретния случай с Гърция, мързеливите гърци просто не искат да разберат, че безплатните обеди, които папкаха над 20 години до 2010 г. свършиха и вече трябва да харчат толкова, колкото печелят минус вноските по дълговете си.

а ние трябва да направим паметник на Иван Костов,че след гладната и студена жан виденова зима,ни спаси от смърт и въведе валутния борд.

Тоя веднага да отива на почивка в Гърция, там ще го "приветстват" подобаващо.

Няма да му издигнат статуя, защото няма да има кой да помни че е имало някякъв си германски министър и въобще германци. Европа ще е заселена с ново мюсюлманско население. Само ляля Меркел ще я имат за майтап, ще пишат за нея че ги пуснала с плоския си мозък към Германия.

вече само българи, Шъ упраим свету

Ако много държи на паметник гърците и сега могат да му направят. Но няма да бъде по висок от 50 см. за да може всеки грък да го препикае.

иска да каже паметник, горкия статуи имат боговете на акропола

Един ден, в Гърция ще построят статуя в моя чест, като знак на благодарност за натиска, който им приложих, за да въведат необходимите реформи Пффф, гърците, ако те хванат направо ще те удушат, ти за статуя им говориш! Заради тъпотиите ви ненормални и недомислени, гърците и всички европейски държави/ сме на този хал. Гърция ви е трън в очите от край време и търсите всякакви начини да я опустошите като последната ви мизерия е това да я нафрашкате до горе с араби, без дори да ги попитате искат ли ги или не! Ама те всички тези милиони араби няма да стоят вечно в Гърция. Те искат Германия, Австрия, Франция, Швеция и скоро никой няма да може да ги спре да стигнат дотам /освен ако не се разреши армиите да започнат да използват оръжие срещу тях/. Европейският съюз е най-големия shit, който можеше да се случи на континента Европа /който между другото след 20-тина години вече няма и да съществува - тогава ще има само Арабия/.

изказване, което логично води до неверни съждения. Какво значи това, че Гърция е трън в очите на западняците. Да не би гърците да не са взели по свое решение милиардите кредитипреди 17 - 18 години. Не само, че са ги взели, но по съвет на "услужливите" консултанти на Goldman Sax са излъгали контролните финансови органи на ЕС, като са маскирали кредитите като суапова сделка. В допълнение си подправиха финансовите отчети, за да могат да изпълнят критериите и влязоха в Еврозоната през 2002 година неправомерно. И сега видиш ли, Германия им е виновна и другите западни държави. Същите глупости се говорят у нас и за България...как ЕС бил поробил България...глупости на търкалета. Нашите политици и бизнесмени крадат и със задника си и изнасят купища пари от държавния бюджет по лични сметки в чужбина, а ние ще плямпаме глупости как ЕС ни ограбвал. ЕС си е добра организация, просто трябва да се оптимизира малко. Без ЕС в България днес щеше да е пълен хаос. Забравихте ли финансовите пирамиди през 1994 - 95 г., царството на мутрите през първата половина на 90-те, грабителската масова приватизация, фалитът на 13 банки накуп през 1996 г и хиперинфлацията през 1996 - 97 г.? Ако не са контролните механизми на ЕС да спират малко от малко алчните ни политици досега щяхме да сме потънали в тотална мизерия. А арабските мигранти са резултат от агресивната политика на САЩ и верният им сателит Обединеното Кралство в района на Близкия Изток. ЕС има ограничена вина за този конфликт дотолкова доколкото не успя да се противопостави на САЩ за да не сте стига до такива крайни военни решения в района. Така или иначе този проблем ще бъде решен, колкото и такива като вас да пророкуват фаталистични сценарии. Хората на Запад за разлика от нас, когато имат проблем го решават, не сядат да леят сълзи и да се оплакват.

Врътката с дадените заеми от частни банкери за закупуване на самолети, танкове, подводници, нужни за пазенето на тогавашната важна южна граница на ЕС си беше много добре замислена и изпълнена. В момента в който на банкерите им запари под задника Меркел и Саркози прехвърлиха дълга на гърба на ЕС, точно тази част въобще не е вина на гърците, Меркел и Саркози просто помогнаха на приятелите си, банкерите. Все пак те трябваше да си носят риска, а не да се отърват безкръвно. Сега всички участници без гърците ядоха, пиха, заделиха милиарди, продадоха си стоките и накрая обикновените го отнесоха. В абсолютна грешка си за отчета, беше проверен и се оказа,че не е подправян, а че всички участници са си знаели за какво става въпрос. И нали се сещаш, че не е било инициатива на гърците? Кой облажи от кредита? Какви са танковете? Немски? Подводниците? Немски? За много тъпи смяташ банкерите, иди дръпни ти няколко милиарда да видим как ще се развие случката...

Ами то не може германеца да работи като вол, за да могат гърците и други подобни да си правят кефа. И не ни слагай в един кюп с тях, защото ние харчим колкото имаме. И понеже сме бедни ...

Викаш, затова миналата година Дойче банк беше раздала кредити 20х повече от състоянието си, при позволено 6х? Въобще си нямаш идея за кредитите... Прочети за Article 123 ... В него се крие основната врътка ... Правителството няма право да тегли заем директно от държавната банка, но може от частни ... Когато частната банка превиши 6х собствените си пари, спира кредитите? О не, взема евтин от държавната и го дава скъпо... От тогава насам банкерите владеят здраво света.... Кредитите не са пари, а въздушни мехури които ти запълваш с истински пари когато ги изплащаш. Не реви за банкерите, те не са губещите.

"Едни ден" грамотните хора няма да си бъркат заглавието.

Каква наглост ! Взеха им Солунското пристанище пък и статуя иска ...

Какъв кретенизъм! Край нямаха тези..Може да са тъпи, може да фалират на всеки 10 години, но пак няма да проумеят..Какво са им взели? Те и Шкода ''взеха''...За да я замъкнат сред най-добрите..И чехите хич не се оплакват, че нещо са им взели....Кухи, червени кратнуни

Мисля, че не правиш въобще разлика между купуването на Шкода от Фолксваген АГ и приватизацията в Гърция, която е от същия тип проведен у нас през 90те ... Точно затова и в Гърция трябваше да им стъпят на врата и това стана с capital controls окончателно. Врътката с дадените заеми от частни банкери за закупуване на самолети, танкове, подводници, нужни за пазенето на тогавашната важна южна граница на ЕС си беше много добре замислена и изпълнена. В момента в който на банкерите им запари под задника Меркел и Саркози прехвърлиха дълга на гърба на ЕС, точно тази част въобще не е вина на гърците, Меркел и Саркози просто помогнаха на приятелите си, банкерите. Все пак те трябваше да си носят риска, а не да се отърват безкръвно. Сега всички участници без гърците ядоха, пиха, заделиха милиарди, продадоха си стоките и накрая обикновените го отнесоха.?.

''взе ли им''...?! гърция са такива чукари, че подарък да ми ги дават няма да ги взема...

един ден варварите ще разрушат германия и гърция и атина барабар със статуите

те са ги разрушили вече, но не са варварите. варварите са други племена, тези са други...

вече защо стана Брекзита...

Ако гърците знаеха какво представляваше България по времето на Луканов и Виденов, щяха да му направят паметник на Шойбле, още сега...Позлатен..

един ден ще издигнат статуя на Аполон в Берлин и джамикя н амястото на Райхстага и този ден не е далече!

,,...Шойбле: Едни ден ще издигнат моя статуя в Атина...,,??? прав е...!!! няма да има гърция...!!!

dobrin

наща дупкаа

Шойбле, ами ти си асоциален елемент бе! Кой е издигнал паметник на циганин модератор на Хайко Маас - диктатора на диктатурата на асоциалните, придобиващи социални помощи, като политици, а не като безработни.

Шойбле, а какъв паметник да издигнем на еврейската ви цензура, която ни мачка нас, гоите не само за мненията, а ни краде и от данъците, с които ние ви плащаме заплатите?

тези еврей? Всички са я еврей, я комунисти, я фашисти - ние сме най способните ! Така ли?

Тез дебили наистина нямат връзка със собствения си главен мозък. Гърците да им простят. Аз не мога!

гърция е западна окупационна зона от има-нема две века!!! Мое ски десант на запаса! Фалшива древна Гърция! фалшива атина! фалшива спарта! фалшиви гръцко персийски войни! фалшив македонски ... все западни, германски, австрийски, италиански, френски,....пропаганди, лъжи, лъжи и пак лъжи! гърция винаги е била малка, мизерна, тъпа, недоразвита... южна провинция на русия!

Мосва-Атина-Белград=ФАЩ-ЕврогейскиС=ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРИТЕ!

dobrin

не е невузмозен

и ти ве? Какво имаш за износ: самолети, подводници, коли и камиони, какво?

като не ти разрешават? Налагат ти квоти. Разрешава се само на тези които не са конкурентоспособни. Тия, които са конкурентоспособни или не ги искат, или ги облагат с високи мита, или им налагат санкции.

На какво можеш да направиш конкуренция? Даже и на доматите не можеш, на сиренето и на лютеницата не можеш , а на самолетите и на мерцадесът ли искаш? Слезте на земята!

педерас цензурата не прощава с минуците си на цензурата на бойко борисов дори и под паметника на шойбле, който Бог го е наказал преди ние да знаем защо.

А на мен кога?

шойбле одобрява цензурата в негово има, все пак тя подпомага пътя му към паметника на идиота, който трие мнения от името на цру! и демокрацията на американското посолство, което е напълно заето от евреи, които са жадни за чужда кръв, кражба на богатстава и дебилизация на местното население. Евреите са баш робовладелците на света!

Напълно естествено е немците да не искат финансов министър на еврозоната и общ бюджет, при положение, че това ще ги лиши от всички благини, които им дава общата валута: 1. Еврото, като единна валута, е с поне 30% подценено от германската марка, което създава благоприятни условия за немския износ, 57% от който се осъществява в ЕС и допринася за ниската безработица в Германия. 2. Останалите членове на еврозоната, приемайки еврото, се лишават от всяка възможност за девалвация на местаната валута и по тоя начин от защита на собственото производство спрямо немския внос. И тъй като общ бюджет и финансово министерство на еврозоната биха коригирали тия дисбаланси, тва е кошмар, за който немците дори не искат и да помислят, макар че в дългосрочен план тия дисбаланси ще избият или в разпад на съюза или в превръщането на повечето членове в обикновени васали на Германия.

Не е ли аналогично с отношението МВФ / $ / САЩ. Само, че в по-малък мащаб.

цензурата на борисов по форумите се отразява и на борсите!

Коментари - Шойбле: Едни ден ще издигнат моя статуя в Атина | Днес.dir.bg

Шойбле: Едни ден ще издигнат моя статуя в Атина

Според министъра на финансите на Германия Волфганг Шойбле, гърците трябва да са му благодарни за неговата твърда позиция по въпроса за икономическите реформи.

Обратно в новината

Коментари - Шойбле: Едни ден ще издигнат моя статуя в Атина | Днес.dir.bg

Коментари

Прав е Шойбле. В ЕС се уядоха и омързеливиха и не искат реформи и зор. Това, което преживяхме 90- те години, а и още не е свършило ги чака и гърците, а и не само...

Наливайте на мързеливите гърци а нас ни ограбвате и циганизирате.

НЯМА ЛИ КОЙ ДА ИМ КАЖЕ НА ТИЯ ГЕРМАНЦИ, ЧЕ ГЪРЦИТЕ НЕ ИСКАТ НИКАКВА РЕФОРМА, А САМО ДА ПОЛУЧАВАТ КАКТО ДОСЕГА. ПЕНСИОНЕРИТЕ ИМ СЕ МРЪЩЯТ НА 1000 ЕВРО ПЕНСИЯ.

Шойбле отиди се разходи в Гърция без охрана.Големи сте като сте на сигурно, ама иначе сте пълни мухъли и изнежени либерасти.

ГЪРЦИТЕ НИКОГА СЛОЖАТ СТАТУЯ НА НАЦИСТ :)))

Това са обидни квалификации. Ако не е Германия и ЕС, сега гърците щяха да са още с магаретата и козите. Нещо подобно на руските села. Там в Русия не са нацисти а комунисти ( разлика няма).

Ако, ако..А ако гърците, наред с много други държави не бяха опростили немския дълг 53-а година, къде щеше да е Германия сега? М? Някъде м/у на майка си п...та и на кучето в ауспуха.

Дядото на Шубеле има паметник в Сталинград - дето му евали мамата дивите пълчища на другаря Сталин.

Защо в Сталинград? Може да е бил подводничар дядо му, или да е воювал в Ел Аламейн в Египет. Или така ти изнася като на червен болшевишки трол.

Не е бил подводничар - иначе Шубелийката нямаше как да се пръкне и да ръси простотии

Шойбле: Едни ден ще издигнат моя статуя в Атина - в обществените тоалетни.

Човекът е с клинична диагноза. Както и Меркел, впрочем.

Немските финанси са в отлично състояние. Икономиката на Германия е на много високо ниво. Да им определяш диагноза означава че си руска мурзилка. Диагностицирай руските финанси, които се крепят на нефт и газ, но не и на акъл.

Ххахаха, те тва е логиката на грантаджиите: ако човек смята, че такива като Шойбле ще докарат до крах евросъюза, значи задължително е мурзилка!

...Стоит статуя, рука поднята. Наместо ..я, держит граната!

ШОЙбЛЕТО, КАКА, дай заем 10 милиона еврака и собственоръчно ше ти издигнем паметник пред блока.

Защо да ти дава? Изкарай си ги. Германия дава пари, но Гърция трябва да затяга кранчето. Пари не се дават е така. Шойбле е класа.

sps_hrsf@abv.bg

как що бе? Паметник ше му правим. Изживяване предлагам. Точно като некоя технофирма за куиентите си. Изживяване+паметник+шум у медиите за 10 милки заем на 0% лихва. гова е сделката. по тоз начин сметам да "изкарам" 10 милки от шойбле.

Како неграмотна, ако беше надскочила уличното ниво щеше да знаеш, че държавите с възможности не дават лесно средства. Инак ти си прякото доказателство, че нахалството и наивността и глупостта обикновено вървят в комплект!

Държавите с възможности не дават, банките, ситуирани в тия държави дават с удоволствие, щото знаят,че като се размиришат нещата, такива като Шойбле ще ги спасят за сметка на данъкоплатеца. А после ще му обяснят, че гръка е мързелив субект с тъмна кожа, който обича да пие узо, ама никой няма да им каже, че с парите, които банките отпускаха на гърците, се купуваше немска стока и се държеше ниска безработицата в Германия.

Дали не беше прав Дитер Кауфман, та стовари отговорността за пропиляния си живот на Волфганг Шойбле....Паметникът е обект, чиято цел е да напомня за нещо. В Гърция паметниците против жестоки тирани, хладнокръвни убийци и бездушни психопати не са малко.

то и в България има.

Ще издигнат да. И ще я кръстят обществена тоалента, за да може да се изхождат върху нея.

иска да каже паметник

Този господин се е взел съвсем на сериозно. Статуя може би ще има , но под нея ще пише - плюйте тук.

Баш гръцките корупционери щели да издигнат статуя на Шойбле... който преди да се сдуши с Меркел като председател на ХДС обяви че подава оставка поради обвинения в корупция, и си призна че през 1994 г. е взел 100 000 германски марки в брой от оръжейния търговец Карл-Хайнц Шрайбер;)

Куку-руку вафла чудна пълна с течна нешоколадова субстанция !!! Поредния изперкал "политик"

От грък благодарност не чакай. Това е четвъртия държавен фалит в историята на съвременната гръцка държава. И винаги Европа (и САЩ) ги вадят със заеми, разсрочвания, опрощавания ... Но вместо благодарност - само претенции. Винаги някой им е длъжен - понеже са люлка на демокрацията. Затова искат да си пият узакито на сянка, а немци, французи и други (включирелно бъгари) да им правят БВП-то. ДА, АМА НЕ !!!

Не помня да са опрощавали дълг на Гърция ... но на Германия са, при това 2 пъти. При условие, че никой не търси милиардите, нито от гръцка страна, нито от ЕС, това е достатъчно показателно за цялата работа - яко лапане е падало, но не от гръцкия народ. Гръцките политици са намазали естествено, но още повече са намазали тези които са уговорили заемите както и военната промишленост и строителната промишленост. Нали се сещаш на какви цени са продадени танковете, тенекиените подводници и тн? Ами строежите за олимпиадата? HochTief Bau AG е най-големият длъжник, изгонена от Германия и Австрия точно за същите машинации. Все едно сега нашите маймуни в Парламента да дръпнат 300 милиарда заеми, да накупят разни надути стоки от военната промишленост, да построят разни ненужни неща като тея за олимпиадата и после да седнеш да викаш, че народът ги е изял тези пари ... Ако не се лъжа, при направената равносметка около 8% от тези пари са били влезли в страната .... А уж подправените доклади се оказаха изрядни, демек всички са знаели, че връщане не може да има, но въпреки това лапачката е продължавала ... Не оневинявай банкерите и европейските политици, те не пасат трева. Абсолютно изрядно си направиха далаверата - накрая частниците банкери си взеха парите и прехвърлиха дълга на раменете на гражданите на ЕС. Гръцките дългове не бяха публични, а частни, но Меркел и Саркози , без да питат никого, оправиха сметките на приятелчетата си.

Не помниш, защото си късопаметен или си любител на узото. Затова има книги, прочети и ще си припомниш (ако искаш). В исторически план ти препоръчвам периода до 1890 година.

му вдигнат. По принцип човекът е неблагодарно животно и по-често намразва този, който му е направил добро, защото се чувства задължен. А в конкретния случай с Гърция, мързеливите гърци просто не искат да разберат, че безплатните обеди, които папкаха над 20 години до 2010 г. свършиха и вече трябва да харчат толкова, колкото печелят минус вноските по дълговете си.

а ние трябва да направим паметник на Иван Костов,че след гладната и студена жан виденова зима,ни спаси от смърт и въведе валутния борд.

Тоя веднага да отива на почивка в Гърция, там ще го "приветстват" подобаващо.

Няма да му издигнат статуя, защото няма да има кой да помни че е имало някякъв си германски министър и въобще германци. Европа ще е заселена с ново мюсюлманско население. Само ляля Меркел ще я имат за майтап, ще пишат за нея че ги пуснала с плоския си мозък към Германия.

вече само българи, Шъ упраим свету

Ако много държи на паметник гърците и сега могат да му направят. Но няма да бъде по висок от 50 см. за да може всеки грък да го препикае.

иска да каже паметник, горкия статуи имат боговете на акропола

Един ден, в Гърция ще построят статуя в моя чест, като знак на благодарност за натиска, който им приложих, за да въведат необходимите реформи Пффф, гърците, ако те хванат направо ще те удушат, ти за статуя им говориш! Заради тъпотиите ви ненормални и недомислени, гърците и всички европейски държави/ сме на този хал. Гърция ви е трън в очите от край време и търсите всякакви начини да я опустошите като последната ви мизерия е това да я нафрашкате до горе с араби, без дори да ги попитате искат ли ги или не! Ама те всички тези милиони араби няма да стоят вечно в Гърция. Те искат Германия, Австрия, Франция, Швеция и скоро никой няма да може да ги спре да стигнат дотам /освен ако не се разреши армиите да започнат да използват оръжие срещу тях/. Европейският съюз е най-големия shit, който можеше да се случи на континента Европа /който между другото след 20-тина години вече няма и да съществува - тогава ще има само Арабия/.

изказване, което логично води до неверни съждения. Какво значи това, че Гърция е трън в очите на западняците. Да не би гърците да не са взели по свое решение милиардите кредитипреди 17 - 18 години. Не само, че са ги взели, но по съвет на "услужливите" консултанти на Goldman Sax са излъгали контролните финансови органи на ЕС, като са маскирали кредитите като суапова сделка. В допълнение си подправиха финансовите отчети, за да могат да изпълнят критериите и влязоха в Еврозоната през 2002 година неправомерно. И сега видиш ли, Германия им е виновна и другите западни държави. Същите глупости се говорят у нас и за България...как ЕС бил поробил България...глупости на търкалета. Нашите политици и бизнесмени крадат и със задника си и изнасят купища пари от държавния бюджет по лични сметки в чужбина, а ние ще плямпаме глупости как ЕС ни ограбвал. ЕС си е добра организация, просто трябва да се оптимизира малко. Без ЕС в България днес щеше да е пълен хаос. Забравихте ли финансовите пирамиди през 1994 - 95 г., царството на мутрите през първата половина на 90-те, грабителската масова приватизация, фалитът на 13 банки накуп през 1996 г и хиперинфлацията през 1996 - 97 г.? Ако не са контролните механизми на ЕС да спират малко от малко алчните ни политици досега щяхме да сме потънали в тотална мизерия. А арабските мигранти са резултат от агресивната политика на САЩ и верният им сателит Обединеното Кралство в района на Близкия Изток. ЕС има ограничена вина за този конфликт дотолкова доколкото не успя да се противопостави на САЩ за да не сте стига до такива крайни военни решения в района. Така или иначе този проблем ще бъде решен, колкото и такива като вас да пророкуват фаталистични сценарии. Хората на Запад за разлика от нас, когато имат проблем го решават, не сядат да леят сълзи и да се оплакват.

Врътката с дадените заеми от частни банкери за закупуване на самолети, танкове, подводници, нужни за пазенето на тогавашната важна южна граница на ЕС си беше много добре замислена и изпълнена. В момента в който на банкерите им запари под задника Меркел и Саркози прехвърлиха дълга на гърба на ЕС, точно тази част въобще не е вина на гърците, Меркел и Саркози просто помогнаха на приятелите си, банкерите. Все пак те трябваше да си носят риска, а не да се отърват безкръвно. Сега всички участници без гърците ядоха, пиха, заделиха милиарди, продадоха си стоките и накрая обикновените го отнесоха. В абсолютна грешка си за отчета, беше проверен и се оказа,че не е подправян, а че всички участници са си знаели за какво става въпрос. И нали се сещаш, че не е било инициатива на гърците? Кой облажи от кредита? Какви са танковете? Немски? Подводниците? Немски? За много тъпи смяташ банкерите, иди дръпни ти няколко милиарда да видим как ще се развие случката...

Ами то не може германеца да работи като вол, за да могат гърците и други подобни да си правят кефа. И не ни слагай в един кюп с тях, защото ние харчим колкото имаме. И понеже сме бедни ...

Викаш, затова миналата година Дойче банк беше раздала кредити 20х повече от състоянието си, при позволено 6х? Въобще си нямаш идея за кредитите... Прочети за Article 123 ... В него се крие основната врътка ... Правителството няма право да тегли заем директно от държавната банка, но може от частни ... Когато частната банка превиши 6х собствените си пари, спира кредитите? О не, взема евтин от държавната и го дава скъпо... От тогава насам банкерите владеят здраво света.... Кредитите не са пари, а въздушни мехури които ти запълваш с истински пари когато ги изплащаш. Не реви за банкерите, те не са губещите.

"Едни ден" грамотните хора няма да си бъркат заглавието.

Каква наглост ! Взеха им Солунското пристанище пък и статуя иска ...

Какъв кретенизъм! Край нямаха тези..Може да са тъпи, може да фалират на всеки 10 години, но пак няма да проумеят..Какво са им взели? Те и Шкода ''взеха''...За да я замъкнат сред най-добрите..И чехите хич не се оплакват, че нещо са им взели....Кухи, червени кратнуни

Мисля, че не правиш въобще разлика между купуването на Шкода от Фолксваген АГ и приватизацията в Гърция, която е от същия тип проведен у нас през 90те ... Точно затова и в Гърция трябваше да им стъпят на врата и това стана с capital controls окончателно. Врътката с дадените заеми от частни банкери за закупуване на самолети, танкове, подводници, нужни за пазенето на тогавашната важна южна граница на ЕС си беше много добре замислена и изпълнена. В момента в който на банкерите им запари под задника Меркел и Саркози прехвърлиха дълга на гърба на ЕС, точно тази част въобще не е вина на гърците, Меркел и Саркози просто помогнаха на приятелите си, банкерите. Все пак те трябваше да си носят риска, а не да се отърват безкръвно. Сега всички участници без гърците ядоха, пиха, заделиха милиарди, продадоха си стоките и накрая обикновените го отнесоха.?.

''взе ли им''...?! гърция са такива чукари, че подарък да ми ги дават няма да ги взема...

един ден варварите ще разрушат германия и гърция и атина барабар със статуите

те са ги разрушили вече, но не са варварите. варварите са други племена, тези са други...

вече защо стана Брекзита...

Ако гърците знаеха какво представляваше България по времето на Луканов и Виденов, щяха да му направят паметник на Шойбле, още сега...Позлатен..

един ден ще издигнат статуя на Аполон в Берлин и джамикя н амястото на Райхстага и този ден не е далече!

,,...Шойбле: Едни ден ще издигнат моя статуя в Атина...,,??? прав е...!!! няма да има гърция...!!!

dobrin

наща дупкаа

Шойбле, ами ти си асоциален елемент бе! Кой е издигнал паметник на циганин модератор на Хайко Маас - диктатора на диктатурата на асоциалните, придобиващи социални помощи, като политици, а не като безработни.

Шойбле, а какъв паметник да издигнем на еврейската ви цензура, която ни мачка нас, гоите не само за мненията, а ни краде и от данъците, с които ние ви плащаме заплатите?

тези еврей? Всички са я еврей, я комунисти, я фашисти - ние сме най способните ! Така ли?

Тез дебили наистина нямат връзка със собствения си главен мозък. Гърците да им простят. Аз не мога!

гърция е западна окупационна зона от има-нема две века!!! Мое ски десант на запаса! Фалшива древна Гърция! фалшива атина! фалшива спарта! фалшиви гръцко персийски войни! фалшив македонски ... все западни, германски, австрийски, италиански, френски,....пропаганди, лъжи, лъжи и пак лъжи! гърция винаги е била малка, мизерна, тъпа, недоразвита... южна провинция на русия!

Мосва-Атина-Белград=ФАЩ-ЕврогейскиС=ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРИТЕ!

dobrin

не е невузмозен

и ти ве? Какво имаш за износ: самолети, подводници, коли и камиони, какво?

като не ти разрешават? Налагат ти квоти. Разрешава се само на тези които не са конкурентоспособни. Тия, които са конкурентоспособни или не ги искат, или ги облагат с високи мита, или им налагат санкции.

На какво можеш да направиш конкуренция? Даже и на доматите не можеш, на сиренето и на лютеницата не можеш , а на самолетите и на мерцадесът ли искаш? Слезте на земята!

педерас цензурата не прощава с минуците си на цензурата на бойко борисов дори и под паметника на шойбле, който Бог го е наказал преди ние да знаем защо.

А на мен кога?

шойбле одобрява цензурата в негово има, все пак тя подпомага пътя му към паметника на идиота, който трие мнения от името на цру! и демокрацията на американското посолство, което е напълно заето от евреи, които са жадни за чужда кръв, кражба на богатстава и дебилизация на местното население. Евреите са баш робовладелците на света!

Напълно естествено е немците да не искат финансов министър на еврозоната и общ бюджет, при положение, че това ще ги лиши от всички благини, които им дава общата валута: 1. Еврото, като единна валута, е с поне 30% подценено от германската марка, което създава благоприятни условия за немския износ, 57% от който се осъществява в ЕС и допринася за ниската безработица в Германия. 2. Останалите членове на еврозоната, приемайки еврото, се лишават от всяка възможност за девалвация на местаната валута и по тоя начин от защита на собственото производство спрямо немския внос. И тъй като общ бюджет и финансово министерство на еврозоната биха коригирали тия дисбаланси, тва е кошмар, за който немците дори не искат и да помислят, макар че в дългосрочен план тия дисбаланси ще избият или в разпад на съюза или в превръщането на повечето членове в обикновени васали на Германия.

Не е ли аналогично с отношението МВФ / $ / САЩ. Само, че в по-малък мащаб.

цензурата на борисов по форумите се отразява и на борсите!