Паметникът на Съветската армия осъмна в розово и с надпис на чешки: ”България се извинява!!!”

Паметникът на Съветската армия в София отново осъмна боядисан. Този път обаче войниците са оцветени в розово, а под тях има надписи на чешки и български език: "България се извинява !!!" и "Прага '68".

Обратно в новината

Коментари - Паметникът на Съветската армия осъмна в розово и с надпис на чешки: ”България се извинява!!!” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предстои да се извиним на Китайския и Македонския народи!

ЧЕЗ, че ни крадат 10 години....ше им е-а ма--та ше им е-а

ми е през оная работа за тъпите чехи. На никого няма да се извинявам, още повече пък на тези крадци. А на вас ви плащат да виете по площадите и по форумите

Аз не се извинявам за нищо, така е трябвало да стане

Не е било нужно това извинение-българският народ няма вина понеже не е избирал на времето комунистите, поставени да управляват в услуга на СССР

Пиша ти от Плевен, драги Ванка Помниш ли кагда пришол с танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки. Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли как кушаше картошки? На конец забърса три кокошки. После си преспал със кака Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате в главата. Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия - тая дива сила. После целои девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси ... Зарад тебе ходим голи - боси! Дружбата ни беше "свята", "чиста". Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше с танка и ни взе последната луканка. Пазеше и немците и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Поздравления за извадката относно съветското "присъствие". По преразкази на свидетели около 1944 г., войниците-"освободитеби" са взимали трофеи-будилници от къщите и са си ги завързвали за ръцете. :)

Не е тъка както е в статията.Частите на БНА не са били в Чехия а във СловакияТам не са се бунтували сериозно и са били против деградиралото управление на Дупчек.Имало е напрежение само в Братислава,нещо като днешните протести в София.

странна коалиция м/у евреин-комунист , фашист и ислямист и обществото е като раздразнен кошер нещо ще се случи на есен или зимата

Паметник на сталинизма - това не е паметник на Русия Паметник на сталинизма - Сталин и Хитлер са съюзници в Полша Паметник на сталинизма - изчистили са го добре Паметник на сталинизма - могат да го замерят с каквото бареков уцелиха

така е !

ПАМЕТНИК НА САТАНИЗМА

Русия и САЩ са световни империи и които пикае и сере срещу тях, пикае и сере в собственият си климатик през летния сезон. Всичко това става под благия и благосконен поглед на Софийския кмет/ица/ и МВР. Много, много трудно се избиват комплекси и докато се избият плащаме най-скъпия газ,бензин и ни набутват шистов газ и продуктите на "Монсанто"

Тези розови гамени и тези от протеста докога ще говорят от името на България.... не могат ли да поемат отговорност ами се крият зад името на България... малко достойнство млади люде...

Както и да боядисат сегашните гейове паметника, Руската армия и държава си остава най-великата и най-богатата в света. Пък и Американците са правили и продължават да правят окупации, в целият свят.

МЕН ЩЕ МЕ Е СРАМ, ЕДИН, ТА ДАЖЕ И ЧЕХ, ДА ОЛИЦЕТВОРИ БГ НА КЕНЕФ ///МНОГО СЛАБА РЕАКЦИЯ ПОЧТИ ОТ НИКОГО/// , //САМАТА ИСТИНА Е ЧЕ В АПАРТАМЕНТИ И КЪЩИ В БГ, НА ПОСЛЕДНО МЯСТО СА СЕРВИЗНИ ПОМЕЩЕНИЯ, НЕЩО КОЕТО ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ И НА ЧУЖДЕНЦИ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ

СТАНИШЕВ ЩЯЛ ДА УСТАНОВЯВА БОЛШЕВИШКИ ТЕРОР КАКТО СЛЕД 9 СЕПТЕМВРИ 1944 Г!!! ТОВА МОМЧЕ НЕ Е СЪС ВСИЧКИЯ СИ!!! ТОЙ ВЕЧЕ УНИЩОЖИ БСП ДАНО ДА НЕ ПОГУБИ И БЪЛГАРИЯ С КОМУНИСТИЧЕСКАТА СИ МАНИЯКАЛНОСТ!!!

94 НЕ СЕ ПЕТЛЯВАЙ, ЧЕ 70Г. ВСЕ СА СЪЩИТЕ, ПРОИЗВОДНИ НА ПОЛ. БЮРО И ЦК НА БКП

..на 14 г. и не виждам с какво съм виновен аз и моите връстници,по-малките от мен деца ,вкл. неродените тогава и т.н. Както и Ангела Меркел не е виновна за действията на ненормалника Хитлер и т.н. Защо някои ни занимават с простотии? Защото са гола вода и не могат да предложат нищо свястно за решение на съвременните глобални икономически,екологични,медицински и т.н. проблеми!

Кой ги е родил и отгледал тези изроди, които ходят да оскверняват народната памет. Защо не изчезнат зад граница при своите работодатели?

Къде, в Москва ли?

ЖАЛЪК ВОПЪЛ НА КОМУНИСТЧЕ ОТ СТАЛИНСКО-ДИМИТРОВСКИ ТИП. ИЗРАЗ НА МОРАЛНА И АРГУМЕНТНА ПРАЗНОТА.

питър от вашингтон

От къде накъде говорите от името на цяла България ? Аз не се извинявам на никой и ми дреме за тъпите чехи

Камбоджа, Афганистан, Ирак, ... следва??? Извинихме ли се, чий го дирим там? Пратихме наемници, които нямат кауза и не различават сунити, шиити, пущуни, ... не ги и интересува, за пари са готови да стрелят по всеки и да го "умиротворят" с куршуми. А на Сърбия изинихме ли се, че дадохме въздушно пространство на НАТО да ги бомбардират? Бълагрия и Румъния в стойка "Г", Гърция не пусна Клинтън да влезе в Атина, Турция отказа над 10 млрд. долара подкуп и базата в Инджирлик н се ползва тогава за удари по Сърбия. Срам ме е от нашата дупедаваска политика.

Камбоджа?! Не че нещо де, но там войските ни бяха част от мисията на ООН

Присъединявам се към извинението към смелите чехи!!!

В цялата си история комунистите- болшевики , са били САТРАПИ!! Убиват , за да са ВЛАСТ !! Няма избори, няма свобода - има само генерални секретари .. Най- голямата измет в България, това са комуно-болшевиките...

Та сегашните не убиват ли за власт ?

За Станишев ли намекваш, нали Орешарски е неговият "експерт"?

Безродници за какво се извинява България за това че ЧЕЗ най-нагло ограбва целия български народ .Щом като се извинявате за неща които не сте участвали нямате вина и не сте свидетели а само четете интерпрретациите на разни заинтересовани кръгове сте хора без грам достоинство и си заслужавате и олигарсите и интелигентните протестиращ

ЧЕЗ ги покани официално Българската държава и ги приветства като чуждестранен инвеститор... не са ни се натресли с танкове.

Уважавайте си миналото, за да имате бъдеще.

Ако хората си уважаваха и помнеха миналото, от 89-та насам БКП/БСП нямаше да спечели нито един глас.

след като продължават безобразията от страна на родствениците на комунистите ДААААААААААА

Съветският войник от Казахстан Ибрахим Исайев: Вече можем спокойно да го кажем - на 21 август, ние окупирахме Чехословакия. Съветският войник от Украйна Олександр Митко: Най-напред влязоха сухопътните войски, след това ние, от военновъздушните сили. Когато кацнахме, местните се отнасяха много лошо и осъзнахме, че се намираме в месомелачка. Замеряха ни с разни неща. Бяхме кацали и в други държави от Варшавския договор, и навсякъде ни бяха посрещали с отворени ръце, но този път беше тотално различно. Викаха ни в лицата и ни наричаха окупатори. Как ще сме окупатори, като просто следваме нарежданията на партийните ни организации?.

Чехите и чешката държава получиха "компенсация" за нашето участие в тъй наречената "Пражка пролет". Грабежа, който чешката държава осъществява ежесекундно чрез ДЪРЖАВНАТА ЧЕШКА ФИРМА "ЧЕЗ" (заграбили чрез нея енергопреносната мрежа на 1/2 от България) напълно компенсира мнимите щети на организираната от САЩ уж демократична революция. А ние вече знаем, че тези активни мероприятия на Рокфелер и ЦРУ (виж. признанията за метежа в ИРАН 1950 г.) водят до разграбване на държавата и огромни страдания за населението и.

фашисткия реваншизъм няма край. Остава да кръстим някой булевард на Хитлер. Примерно "Цариградско шосе". Фашистките лумпени ще умрат от кеф и ще обявят, че прехода е завършил.

фашисткият реваншизъм е нищо на фона на комунистическия геноцид..

"Евлоги Георгиев" не е ли бил "Адолф Хитлер" ?

Ако си българин, то трябва да си невероятно ограничена свиня за да плюеш по руснака, някога подал ти ръка за да те измъкне от турското робство, докато си по настоящему използван като изтривалка от еврей, турци, американци, европейци и тем подобни твой "приятели", които само "най-доброто" ти мислят.

Само че дай да се разбереме .Тоя паметник не е на руснака а на съветската армия която се предполага че ни е освободила от фашизма .Само че това няма как да се е случило при положение че българия се е включила доброволно в края на военните действия и е участвала като съюзник на русия при битките на драва и морава .Защо в такъв случай не са вдигнали паметник и на българската армия в Унгария .Паметника няма никаква историческа стойност даже трябва да бъде съборен и направен нов който да бъде свързан с хората които за загинали от комунизма .За да може всеки които е загубил близък дали растрелян като куче или смазан от лопата или кол в лагерите ликвидиран от държавна сигурност ,да има къде да бъде почетен .Крайно време е да обърнем внимание на историческата действителност !!!

За да има паметник на жертвите на комунизма. То те първо трябва да се установят. Трябва да се установи и защо са осъдени на смърт. Например за убийства. И ако тези неосъдени за престъпления са значителни, може да се мисли. Такива със сигурност е имало и на запад. Уж САЩ затваря лагерите 1960 година, но реално още съществуват. Пример: Гуантанамо Бей. САЩ почват да се демократизират уж вътрешно, чак при протестите срещу войната във Виетнам. Но това не важи за външната политика.

невероятните свини ни докараха 3 националнви катастрофи преди 1944. Насметоха ги след 1944г., но след 1989г. дойде ред на фашиските свине за реванш...и ето резултата. Скапана икономика, от 9 вече сме 6 милиона-и розов паметник на войската която избави света от фашизма. Това е време на реванш, който за съжаление фашистите в България печелят успешно.

а червените свини след 1944г. колко катастрофи ни докараха та до ден днешен ..

КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СССР И НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ГЕРМАНИЯ СЕ ДОГОВОРИХА ДА СИ ПОДЕЛЯТ ПОЛША! ПОСЛЕ МОЛОТОВ И РИБЕНТРОП СЕ СКАРАХА И СССР СИ НАМЕРИ НОВИ СЪЮЗНИЦИ: САЩ, АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ И СПЕЧЕЛИХА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. САЩ С ПРОГРАМАТА "ЗАЕМ - НАЕМ" ПОМАГАХА МАТЕРИАЛНО НА СССР И "ЧЕРВЕНАТА" АРМИЯ ПРЕЗ ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА. СЛЕД ВОЙНАТА С ПРОГРАМАТА "УНРА" ПОМАГАШЕ НА ИЗГЛАДНЯЛАТА ЕВРОПА. ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ИЗЧЕЗНА. СЛЕДВАЩАТА ВОЙНА - "СТУДЕНАТА" СССР И СЪВЕТСКАТА АРМИЯ. ЗАГУБИХА. ИЗЧЕЗНА СССР, СЪВЕТСКАТА АРМИЯ И САТЕЛИТЕ Й. ТАКА БЪЛГАРИЯ СЕ ОТЗОВА ПРИ ПОРЕДНАТА СИ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА С ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА. СПОМНЕТЕ СИ 1997 г. КОГАТО НАРОДА ВЗЕ В РЪЦЕТЕ СИ ТОЯГАТА И ПРОГОНИ ПРЕЗ ВРАТА ТЕЗИ, КОИТО БЯХА ПРИЧИНАТА ОТ ЗА СТРАДАНИЯТА МУ. СЕГА СЪЩИТЕ СЕ ВРЪЩАТ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА. ХОРА ПОМНЕТЕ !!!

като ти чета писанието се замислям, дали пък наистина не е било по-добре да го има, че да изчезнат такива недоразумения като теб

добри-лоши, тогава сме били силни а сега сме едно нищо

американска компаньонка

бъркаш,продължаваме да сме руска блядка, надупена на Изток..

Аре, лека нощ !! Паметникът вече е чист:)))

На 9 май 1945 год. е подписана капитулацията на Германия. Този ден се празнува като деня на Европа или деня на победата за руснаците. Е, ако това се определяше от вас антикомунистите тук, щеше да е ден на пробване на Европа от гадните комунисти. Чисто с политическа цел бе започнато да се оплюва всичко и да се отрича, че е имало фашизъм в България. Реално в цяла Европа фашиските правителства падат. Част от руските войски, друга от американски, английски и други. След падането на фашизма в България и българите се присъединяват в борбата. Имаше си антифашисти. Даже получаваха субсидии (примерно за пенсии), че са се били срещу фашизма. Не знам дали още са валидни. Вие оплювате това което Европа празнува, благодарение на политическа манипулация. Не си мислете, че те ще ви разберат. Напротив, по-вероятно ще си кажат, егати простаците, невярвайки на очите и ушите си. И между другото, това си е престъпление. Да ги хванат и вкарат в затвора. Както и огромен срам за България. И после, о юроде, що се срамиш да се наречеш българин. Заради такива като вас и други неща, като чалгата. Да не говорим, че от това, може да има икономически последици за България. Достатъчно е да поскъпнат руски суровини, като газта, да се затворят руски пазари за износ, да идват по-малко руски туристи. Накрая може да загубим и 5 милиарда. А нищо чудно същите да са се правили на загрижени за дълга, което е пародия.

ТИ МАЙ СПИШ С ИСТОРИАТА НА БКП ПОД ВЪЗГЛАВНИЦАТА, САМО ЧЕ ТАМ Е НАПИСАНА САМО ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. ИМА И ДРУГА, ЗА ЛАГЕРИТЕ, ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ, КОНФИСКАЦИЯТА, ИЗСЕЛВАНЕТО, УБИИСТВА НА ИНАКОМИСЛЕЩИ. ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ И ТОВА.

Първо, това което си написал, няма общо с паметника и хората воювали срещу фашизма. С какво са ти виновни те? Които са изобразени на паметника. С какво ти е виновен обикновения руснак? Втора, как изведнъж комунистите се превърнаха в антикомунисти?

Загинали са милиони руснаци в борбата срещу фашизма. Не знам дори приблизително колко, но най-много от всички - не знам за немците. Не го свеждай до окупация. Това е било световна война. Не е нещо само в България. Ти се подиграваш със загинали милиони хора.

Ако имаш възможност се разходи из Европа покрай 9.5. Ако нямаш възможност: тамошното споменаване няма нищо, ама абсолютно нищо с "празнуванията" в Русия + бивши и настоящи неини протекторати. Да, определено е имало антифашисти в България. Даже са били в пъти повече от фашистите. Но като си казал "А", кажи и "Б". Т.е. какво ги направихте всичките ония анти-фашисти, коите не бяха комунисти след 9.9.? Може би и "В", как па му се размина баш на Кимон Георгиев ??? :-)))))

Прави впечатление елементарният и невъздържан изказ както и склонноста към обиди на прокомунистически ориентираната част от постващите.

по-скоро просташки, невъздържан русофобски изказ....

Такава изразна реч имат,дали им идва от главата или...

Има ли другаде по света хора,наричащи се русофили?

че има бе умнико:))))

Има ли някъде на излизане от родното Народна събрание да видиш символи на чужда за страната армия?

Крайно врме е МОЧА (монументът на окупационната червена армия) в София да се премести в тематичен музей където екзалтираните червени боклуци от всеки калибър да му се превъзнасят колкото искат, а нормалните българи да бъдат оскърбявани повече от крещящото сталинистко нахалство.

Тези в Прага джавкат срещу Москва. В безсилната си злоба. Чак по телевизията показах всички предишни осквернявания на паметник.А на Москва не им пука - кучето лае, а керванът върви.

ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ В ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА. ЧЕСТ ПРАВИ НА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ИМА СЪЩО ТАКИВА МЕДИИ.

Този Петър от Прага малко е мръднал Пише ли пише. А кой го чете.

АНИ, КАКТО ВИЖДАШ ЧЕТАТ ХОРАТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТИ! ТИ НА КОЛКО СИ И ЗНАЕШ ЛИ ТАЗИ ДУМА КАКВО ЗНАЧИ ПРИ НАС? С ЕСМИВКА !!!

Двама българи отиват в Египет. Разбира се влизат и в Хеопспвата пирамида. В нея обаче е адски задух и колкото по-навътре влизат толкова по-задушно става Накрая единия вече не издържа и вика на другия: -Не мога повече, много задушно тука, аре пиши К.Р и да излизаме!

Много оригинално - да се извиним като си надраскаме паметниците. Има само един проблем: трябва някой сега да изтърка боята и надписа преди Денят на Победата, че ще излезе че се извиняваме за не до там лоялното си партньорство... на Хитлер.

Колега Петър от Прага? Добре , ли си???

Нашата държава в момента гори от всякъде. Доган пак започна износът на дървесина. БСП смени закона и каза; Юруш! А розовото е супер.

АБЕ ПЕТРЕ ПИШЕШ КАТО НАДРУСАН НЕЗНАЕЩ КАКВО ДА ГОВОРИ ПОЛИТИК ОТ ГЕРБ! ОТ ТОВА КОЕТО ПИШЕШ - ЯВНО НЕ СИ НАЯСНО С ИСТОРИЯТА И ИСТОРИЧЕСКИТЕ СЪБИТИЯ - ДА 45 ГОДИНИ МИНАХА МНОГО БЪРЗО - НО КЪДЕ СА ЧЕХИТЕ КЪДЕ СМЕ НИЕ?? МЕЖДУ ВПРОЧЕМ - НА ЧЕХИТЕ СЪЩО НЕ ИМ ПУКА ЗА НАС - А ПЪК ТИ СИ ПИШИ КОЛКОТО ИСКАШ- ТОВА СИ Е ТВОЯ РАБОТА. ЗА ВИНАЛИ ИСТОРИИ И ТО ЧУЖДИ НЕ МИ ПУКА! ИНТЕРЕСУВА МЕ В МОМЕНТА МОЙТА ДЪРЖАВА ЗАЩОТО СМЕ БЪЛГАРИ!

ОБЪРКАН СИ, ЛИЧИ СИ, ТЕЖКО СЕ СПРЯВАШ С ПРОМЕНИТЕ СЛЕД 1989 В ЕВРОПА И ТОТАЛНАТА ЗАГУБА НА КОМУНЕСТИЧЕСКИЯ БЛОК В СТУДЕНАТА ВОЙНА СЪС СВОБОДНИЯ СВЯТ. КОЛКО ВРЕМЕ СИ БИЛ В БКП ИЛИ ДОНСНИЧЕ НА ДС?

ЧЕХИЯ ПРИЕ С УДОВОЛЕТВОРЕНИЕ ИНФОРМАЦИЯТА ИЗЛЪЧЕНА ПО ЧЕШКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗА "РОЗОВИЯ ПАМЕТНИК" В СОФИЯ. ТЕЛЕВИЗИОННИЯ РЕПОРТАЖ ПОКАЗА ПАМЕТНИКА В ЦЯЛАТА МУ РОЗОВА КРАСОТА И ПОКАЗА КАДРИ ОТ МИНАЛИ ПРЕБОЯДИСВАНИЯ. В ТОЗИ ДЕН ПЪЛЕН С ТЪЖНИ СПОМЕНИ И ПОЛАГАНЕ НА ВЕНЦИ ПРЕД МУЗЕЯ И ЧЕШКОТО РАДИО (БИТКАТА ПРИ РАДИОТО И СВОБОДНОТО ПРЕДАВАНЕ ПРЕЗ ИНВАЗИЯТА) ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ НА ДЪРЖАВАТА, ИНФОРМАЦИЯТА ОТ СОФИЯ ВНЕСЕ СВЕЖ ПОЛЪХ. ГЛАВНОТО ТВ ИНФОРМАЦИОННО ПРЕДАВАНЕ ПОКАЗА СЛЕД ДЪЛГО ВРЕМЕ ПОЗИТИВНОТО ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ.

Петре, няма смисъл да обясняваш на червените боклуци каква е Чехия в момента. Те горките не знаят, че там първото нещо което се направи - беше ЛУСТРАЦИЯТА. И последствията са ясни - доларът на черно през 80 години беше 25-28 крони на черно - в момента е 18-19 крони, а тук суперинфлация. Има ли смисъл да пиша за чужди инвестиции - не е само Шкода. И руснаците се отнасят с уважение, а не както тук - с пренебрежение. Да не говорим за пенсии и заплати. И затова сме си виновни ние - българите.

НИКОЙ НЕМАНИПУЛИРА ИСТОРИЯТА- БЪЛГАРИТЕ СМЕ СВИКНАЛИ ДА МАНИПУЛИРАМЕ НЕЩАТА ТАКА ,ЧЕ НИЕ ДА БЪДМ ВИНОВНИ. МНОГО ДОБРЕ СЕ ЗНАЕ ЧЕ ИМЕННО НЕВЦИТЕ ПЪРВИ НАХЛУХА И НЕ Е ТАЙНА ЧЕ НЕМЦИТЕ НЕОБИЧАТ ЧЕХИТЕ! СТИГА СМЕ СИ ХВЪРЛЯЛИ ИЗМЕСЛЕНА КАЛ ВЪРХУ НАС -БЪЛГАРИТЕ . ДО ПЕТЪР - ИМАЙТЕ ДОСТОЙНСТВО , А АКО СТЕ ЧЕХ ИЛИ ОТ ЧЕШКИ ПРОИЗХОД - ТО В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯТ МНОГО ЧЕХИ- ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВЪЗПИТАНИ ХОРА, А АКО НИ МРАЗИТЕ НАС БЪЛГАРИТЕ ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС! НО ПЕТРЕ ЩЕ ВИ КАЖА ЧЕ ПРЕЗ 70 ГОДИНА В ЧЕХИЯ НА ЕДИН ЕТАЖ ИМАШЕ ПО ЕДНА ТОАЛЕТНА ЗА ОКОЛО ДЕСЕТИНА СЕМЕЙСТВА И СЕ ЧАКАШЕ С ЧАСОВЕ.ТОВА ПОНЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е БИЛО- ТА МАКАР И ТУРСКА ДА Е - ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА ХИГИЕНАТА ДАЖЕ Е ПОЛЕЗНО! И НЕ МИ ПУКА ПРЕЗ 68-ГОДИНА КАКВО Е БИЛО , КАКТО И НА ЧЕХИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО - ДОШЛИ СА ТУК И СА ОСТАНАЛИ ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС И ТО МНОГО ДОБЪР - ПРЕДИМНО ЕВРЕИ! И ПАК ПОВТАРЯВ - НЕ НИЕ- А НЕМЦИТЕ БЯХА ПЪРВИ - ИСКАШ НЕИСКАШ ТОВА Е ИСТОРИЯ - А ТЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА.

ТИПИЧНА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА РЕПЛИКА Е ТВОЯТ ТИКСТ. ДАЛЕЧ СИ ОТ МОРАЛА И ЕТИКАТА НА БЪЛГАРИНА. ТАКИВА СА СА ХОРАТА С ОБЪРКАНО ОТ МИНАЛИЯ РЕЖИМ ВИЖДАНЕ НА СВЕТА. ТАКИВА КАТО ТЕБЕ, СВИКНАЛИ ДА ГИ КОМАНДВА ПАРТИЯТА, В УСЛОВИЯТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА ГУБЯТ ОРИЕНТАЦИЯ В ЖИВОТА И НЕНАВИЖДАТ ВСИЧКО ЧЕЖДО: ЕВРЕИ, НЕМЦИ, АМЕРИКАНЦИТЕ....А САМО ОБРЪЩАТ ОЧИ КЪМ РУСНАЦИТЕ, НО ТАМ ЗА БЪЛГАРИЯ СЕ ИНТЕРЕСУВА САМО КРЕМЪЛ. СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ, РУСНАЦИ, УКРАИНЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ СА В ИЗРАЕЛ, САЩ, ГЕРМАНИЯ, ЧЕХИЯ, ФРАНЦИЯ И ... СЕ ПРИКАЧВАТ КЪМ СОЦИАЛНИТЕ ИЗГОДИ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ, СРЕЩУ КОИТО ЛАЕШ. ГЛАВАТА ТИ Е ПЪЛНА С ТОВА, КОЕТО Е ПРЕДМЕТ НА РЕПЛИКАТА ТИ. ТВОЯТ СВЯТ СИ ОТИВА ИЛИ ВЕЧЕ Е ОТИШЪЛ И ТВОЕТО РИТАНЕ Е НАПРАЗНО.

Да се извика Бъкъров да го взриви,да взриви и де що има паметник до 1989,да събере и олигарсите мутрите и продажните политици(всички до сега от 1985 насам)участвали в краденето и да ги взриви,после и тои се самообеси.Дано после почнем да Градим и станем Нация с просперитет

"България е първата страна, настояла за военна интервенция в Чехословакия" да се чете :наредено е на България да бъде първата страна (различна от ссср) настояла за военна интервенция в Чехословакия. И тогава и сега българските политици са нямали таша.и......

ЗАЩО ДА СЕ ИЗВИНЯВАМЕ ЗА НЕЩО КОЕТО НАВРЕМЕТО ПОЛИТИЦИТЕ СА ГО НАПРАВИЛИ? ИЛИ В МОМЕНТА ТЪРСИМ ПОВОДИ ЗА ПРОТЕСТИ И ДА СЕ ПОКАЖЕМ КОЛКО СМЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ И СЪПРИЧАСТНИ? СЪГЛАСЕН СЪМ С''' ЧЕХИЯ'''- ЦЕЛИЯТ ВАРШАВСКИ ПАКТ УЧАСТВУВАШЕ В ТЕЗИ СЪБИТИ - НО НАЙ-НАХЪСАНИ БЯХА ИМЕННО НЕМЦИТЕ И СТРЕЛЯХА КАКТО И С ТАНКОВЕТЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ - ЗА КАКВО ДА СЕ ИЗВИНЯВАМЕ - НИЕ НЯМАМЕ НИКАКВА ВИНА. А ЧЕХИТЕ ВИНАГИ ИМАТ МНОГО ЯКА ОПОЗИЦИЯ! НАЙ-ВАЖНОТО Е ЧЕ НЕПЛЮЯТ НИТО ЛЯВО НИТО ДЯСНО. ПРОСТО СИ ЖИВЕЯТ ДОБРЕ И ДЪРЖАТ НА ТОВА - АМИ ВИЖТЕ ЧЕЗ! ТОЛКОВА БЕЛИ НАПРАВИХА И ПАК СИ ОТСТОЯХА СВОЕТО. АДМИРАЦИИ КЪМ ЧЕШКИЯТ НАРОД.

ОПИТВАТЕ СЕ РАФИНИРАНО ДА МАНИПУЛИРАТЕ С ФАКТИТЕ С ЦЕЛ ДА ОМАЛОВАЖИТЕ ВЕРОЛОМНАТА РОЛЯ НА СССР И ПОДЛОСТТА НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ВЪРХУШКА. нЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ЦЕЛИЯ ВАРШАВСКИ ПАКТ Е УЧАСТВАЛ В АГРЕСИЯТА СРЕЩУ ЧЕХОСЛОВАКИЯ. РУМЪНИЯ Е АЛБАНИЯ НЕ ВЗЕХА УЧАСТИЕ !!! ГДР ВОЙСКА НЕ СЕ Е ДЪРЖАЛА АГРЕСИВНО ТАКА КАКТО ОПИСВАТЕ. ЗА ВСИЧКИ ЗАГУБИ НА НЕВИННИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ И МАТЕРИАЛНИ ЩЕТИ Е ВИНОВНА ПРИДИ ВСИЧКО СЪВЕТСКАТА АРМИЯ !!! 45 ГОДИНИ СЛЕД ИНВАЗИЯТА В ЦЕНТЪРА НА ПРАГА, НА ВАЦЛАВСКИЯ ПЛОЩАД, Е РАЗБИТАТА ФАСАДА НА НАЦИОНАЛНИЯ МЕЗЕЙ И ТАКА НЕПОПРАВИМА ЩЕ ОСТАНЕ ЗА В БЪДЕЩЕ, КАТО МЕМЕНТО ЗА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ КАКВО ЗНАЧИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ. ЧЕХИЯ ИМА ЛИДИЦЕ И РАЗБИТ МУЗЕЙ.

Това да не е отговор за турската тоалетна

ОПИТВАТЕ СЕ РАФИНИРАНО ДА МАНИПУЛИРАТЕ С ФАКТИТЕ С ЦЕЛ ДА ОМАЛОВАЖИТЕ ВЕРОЛОМНАТА РОЛЯ НА СССР И ПОДЛОСТТА НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ВЪРХУШКА. нЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ЦЕЛИЯ ВАРШАВСКИ ПАКТ Е УЧАСТВАЛ В АГРЕСИЯТА СРЕЩУ ЧЕХОСЛОВАКИЯ. РУМЪНИЯ Е АЛБАНИЯ НЕ ВЗЕХА УЧАСТИЕ !!! ГДР ВОЙСКА НЕ СЕ Е ДЪРЖАЛА АГРЕСИВНО ТАКА КАКТО ОПИСВАТЕ. ЗА ВСИЧКИ ЗАГУБИ НА НЕВИННИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ И МАТЕРИАЛНИ ЩЕТИ Е ВИНОВНА ПРИДИ ВСИЧКО СЪВЕТСКАТА АРМИЯ !!! 45 ГОДИНИ СЛЕД ИНВАЗИЯТА В ЦЕНТЪРА НА ПРАГА, НА ВАЦЛАВСКИЯ ПЛОЩАД, Е РАЗБИТАТА ФАСАДА НА НАЦИОНАЛНИЯ МЕЗЕЙ И ТАКА НЕПОПРАВИМА ЩЕ ОСТАНЕ ЗА В БЪДЕЩЕ, КАТО МЕМЕНТО ЗА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ КАКВО ЗНАЧИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ. ЧЕХИЯ ИМА ЛИДИЦЕ И РАЗБИТ МУЗЕЙ.

Който иска да отговори - ама честно - като минава покрай въпросния паметник какви чувства изпитва. Защото аз лично много се потискам, като го видя!

щото си лумпен.

За тъпотата няма прегради и е силно заразна...

цяла Европа, само в България 9.05 не е национален празник.

ТОВА НЕ Е ВЯРНО ! В ЗАПАДНА ЕВРОПА ОТБЕЛЯЗВАТ ДАТАТА, КАКТО ПРИ НАС - НО НЕ Е ОФИЦИАЛЕН ПРАЗНИК - ВЗЕМИ ДА ПРОЧЕТЕШ НЕЩИЧКО АКО ЗНАЕШ НЯКАКЪВ ЕЗИК.

празнуваме денят на победата срещу фашистка Германия. Когато фашизоиди управляват България няма как празникът да е разрешен.

НЕЗНАМ ЗАЩО СЕ ПИШЕ ТУК ЧЕ ИМЕННО БЪЛГАРИТЕ СМЕ БИЛИ ПЪРВИ ЗА ЧЕШКИТЕ СЪБИТИЯ. ТОВА НЕ Е ВЯРНО! ПЪРВИ КОИТО НАХЛУХА ТАМ БЯХА ИМЕННО НЕМЦИТЕ ОТ БИВШОТО ГДР ЗАЕДНО С РУСНАЦИТЕ.ИМЕННО НЕМЦИТЕ ИМАХА ЗАПОВЕД ДА СТРЕЛЯТ . НАШИТЕ ВОЙНИЧЕТА ДАЖЕ ПОМАГАХА НА ЧЕХИТЕ.'ПРЕЗ 1968 ГОДИНА ПРЕЗ АВГУСТ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОВЕДЕ МЕЖДУНАРОДНИЯТ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ - ТОВА КОЕТО МИ НАПРАВИ ТОГАВА ВПЕЧАТЛЕНИЕ Е ЧЕ СЛЕД ЧЕШКАТА ГРУПА ВИНАГИ ВЪРВЕШЕ И НЕМСКАТА И ПРИ УДОБЕН СЛУЧАЙ ГИ ЗАОБИКАЛЯХА. О ТОГАВА БЕШЕ И ВИЕТНАМСКАТА ВОЙНА КАКТО И ЛИВАНСКАТА ВОЙНА ОТ ИЗРАЕЛ .СЪЩЕСТВУВАШЕ И СИВ И ВАРШАВСКИ ДОГОВОР, А СЕГА КАКВО ИМА - ИМА НАТО И САЩ. САМО ТОВА ЩЕ ПИША ЧЕ ЧЕХИТЕ ИМАХА ВИНАГИ ЕДНА ДОСТОЙНА ОПОЗИЦИЯ И ВИНАГИ БЯХА ГОТОВИ. МНОГО Е ВАЖНО ДА СИ ДОБРЕ ОБРАЗОВАН, А КОЛКОТО ДО БОЯДИСАНИЯТ ПАМЕТНИК В РОЗОВО - ТОЙ ЛЕСНО ЩЕ СЕ ИЗМИЕ. ОТ ЗАПАДНЯЦИТЕ НАЙ-ХИТРО ПРАВЯТ ПОЛИТИКА ФРАНЦУЗИТЕ - ДО АРИСТОКРАТА МОЖЕ ДА СИ ВИДИ И КОМЕНИСТА, КАКТО И СЦИАЛИСТА. ТЕ НИКОГА НЕ СПОМЕНАВАТ ЗА МИТЕРАН ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА МАРШАЛ ПЕТЕН - МИТЕРАН МУ Е БИЛ ЛИЧЕН СЕКРЕТАР.КАКТО ВИЖДАТЕ ПО-КЪСНО БЕШЕ И ПРЕЗИДЕНТ НА ФРАНЦИЯ. А ЧЕХИТЕ СИ ЖИВЕЯТ МНОГО ДОБРЕ - ДАЛИ СИ КОМУНИСТ ИЛИ НЯКАКЪВ ДРУГ - ЗА ТЯХ Е ВАЖНО ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ И ДА НЕ СИ ПРЕЧАТ.

Самото наименование Паметник на Съветската армия е фалшиво, тъй като Съветска армия, като название на въоръжените сили на Съветския съюз, е от 1946 г. , след Втората световна война. До 1946 г. носи названието Работническо-селска червена армия (на руски: Рабоче-Крестьянская Красная Армия, съкр. РККА), след това преименувана в Съветска армия.

Самият ти ник е диагноза.

Така го разбират червените отрепки.

кръстил си се империалист, не знаеш що е това империализъм, и има ли той почва у нас?Чел си нещо? Ми сменяй името на Паметника и на Армията и изчезвай на протест, аре- ходом-марш, че без теб няма да съберат бройката:))))