Издигнаха паметник на Ванга в Рупите

Паметник на пророчицата Ванга беше открит с водосвет в местността Рупите край Петрич по случай 100-годишнината от рождението й.

Обратно в новината

Коментари - Издигнаха паметник на Ванга в Рупите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Светла й памет на баба Ванга, а на всички запознати, котио я наричат псевдо-пророчица ще кажа "Господ ще съди всички ни. Нея не я мислете, по-скоро си дайте сметка за вашия начин на живот".

Отново си имаме паметник на окултизма.

Съгражданите на Вангелия Гущерова я наричаха Вангя, а не Ванга. Тя самата наричаше себе си Вангя. Нека да сме коректни към Вангя.

Съгражданите на Вангелия Гущерова я наричаха Вангя, а не Ванга. Тя самата наричаше себе си Вангя. Нека да сме коректни към Вангя.

Професорите от НХА откриват творба след творба а децата ни учили там мият чинии и продават обувки.Да живее изкуството!

Защо не публикувате всички мнения.Нали има свобода на словото?

паметника е чудесен,но българина обича да хули

Ванга е тайна, мистерия, магия... Защо ли се опитват да я опаковат в 400 кг бронз? Кой беше казал "Я памятник себе воздвиг нерукотворнйй, к нему не зарастет народная тропа..." Църквата Св. Петка Българска говори много повече за Баба Ванга, отколкото това парче метал...Фу!

Пушкин. Това е негово стихотворение. А паметникът е много странен, огромен и тежък на вид, не носи онова особено духовно излъчване, което имаше леля Ванга. Защо трябва да се правят такива чепати, монументални и недодялани произведения, които стоят грубо и само заемат много място в пространството?! Огромно и грубо не значи величествено. Ванга беше по-скоро дребна и скромна жена, с много нежно, майчинско, духовно излъчване около себе си. Пак някой мастит професор е "изваял" собствените си комплекси и страх пред неизвестното, а не образа на тази светица!

Царство небесно на леля Ванга. Помня я с добро. Въпреки глупостите, които се пишат по неин адрес, тя не живя за себе си, а за другите. Безгрешен е само Господ. Тя бе обикновен човек. Необикновеното бе в сърцето и. Царство и небесно! Нека закриля България и българския народ оттам, където е сега.

За това ли сме на това дереже,защото ни закриля отгоре?България се напълни със всякакви гледачки,познавачки,екстрасенси и др.боклуци.Да си стоят в къщи и будалите да им ходят на крака,за да им обират париците.

Скулптор съм и е вярно че в изкуството критерият за хубаво и грозно е субективно понятие,както казваше един професор "въпрос на чувствителност"И тази на хората е красноречива.

Имаш предвид творението от снимката или твореца?

Правете нови фабрики а не паметници! На беден и гладен народ, паметници не му трябват!

Слаба оценка за скулптурата.Г-н Попов май е забравил на какво учеше студентите си.Крайно време е да се даде път на младите хора,а има доста талантливи от тях!!!!!!!!

В Албания, Македония и Косово има много паметници на Майка Тереза - всичките са правени от различни скулптори, но винаги показват дребна, но силна жена, покрита от монашеските си одежди, но от всяка фигура се излъчва любов, нежност, духовност, майчинска грижа, формите са овални и напомнят с нещо идеята за планети, вселени, Луната, силата и цялостта на духа! А това ъгловато чепато произведение ми навява само съжаление към този несретник-скулптор, който се е уплашил от величието на Ванга и неземните й сили, и е цапардосал някакви парчета от своите страхове, комплекси, ужас и страх върху някакъв постамент, а после - ужким за разкош, или за да не е съвсем черна фигурата, отгоре я е посребрил. Просто няма нищо общо с леля Ванга и нейното излъчване!

Проф.Попов,толкова студенти завършват при вас ,дайте щанс поне на тези които завършихме държавна магистратура и държавата инвестира в нас!Из цялата страна хората гледат произведения на неколцина от вас.

Моите уважения за инициативата,но повече ме интересува защо" маститите" имена в Българската скулптора не направят реверанс на някой млад талант,който да има шанса под тяхното" вещо "ръководство да впише в биографията си такава обществена поръчка?

Господа, не бих желал да обсъждам паметника. Уважаващите близък им, е редно необезпокони да му строят със свои средства паметник в подходящите места. Надявам се да го правят така... Споделям с Вас мнение за 7000-те сбъднали се пророчества, от които тук се споменават само тези, къде е изчезналия добитък. Другите пророчества имат материален информационен механизъм - държавният. Ванга, като "държавен служител" е част от него. Този механизъм винаги обявяваше и обявява прогнозите си за верни или сбъднати, и никога за неверни и несбъднали се. Ясновидството му е добре подкрепено с държавно събрани данни, а навременноста му - с реда на чакане и дочакване на съответната папчица...

Ванга е феномен който ние не можем да разгадаем.Тази жена отдаде целиси живот да помага на хората.Колко художествено е издържан паметника не е толкова важно,важното е че го има.

Паметник на невежеството!

какви най-добри българи ? Ванга е агент от 6-то, не е достойна за паметник.

Ти си агент на простотията, ама на теб никой няма да ти направи паметник

Не трябва ли първо да попрочетем туй-онуй, преди да драскаме небивалици из форума,а?

Българина май само това може най-добре-да прави паметници!?

Офф какви са тези паметници.. защо представят най-добрите българи като плашила! Много добро начинание, ама нека някой кадърен скулптор да направи паметника!

....пиша 2-ка на скулптура на паметника ...много се е изложил....антропологията е тотално сбъркана

каквато пророочицата, такъв и скулптурът

Запознат си, ама друг път!

Трябва да назначат охрана за паметника, щото в тая криза.........