На Антарктида вече има паметник на кирилицата

По случай националния празник 3 март българските полярници монтираха паметник на кирилицата на базата ни в Антарктида.

Обратно в новината

Коментари - На Антарктида вече има паметник на кирилицата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за сметка на това у нас латиницата е почти навсякъде, като почнеш от екипите на спортистите (имената им), та до табелите по пътищата а пък в центровете на по големите градове да не говорим!

Антарктидо, земльо хубава българска!

В Монголия вече ползват китайски толкова, колкото и кирилицата. По икономически причини.

Нивото на простотията тук е умопомрачително!!!Иначе-благодаря ви,проф.Пимпирев за това,което правите за България!!!

ускорен курс по български на пингвините ще спретнат

А Людмила Филипова пристигна ли вече там?

И каква полза имаме от този паметник

монголия е единствената не славянска държава която пише на кирилица. това е прекрасно! само дето славянските държави не пишат на кирилица! нито чехия нито словения нито словакия нито полша пишат на кирилица!

Пимпирев стана професор без нито една написана книга и без нито един учебник. За професура в СУ е задължителен учебник. Понеже кани през годините всички властимащи: Мони Паси, Надя Турската Посланичка, Катето Михайлова, Първанов, миналата година две депутатки от ГЕРБ разпънали знаме "ГЕРБ" на о-в Ливингстън...а наука никой не прави. В научните среди у нас има виц "Ти още ли не си ходил на Антарктида?". Не е смешно, тъжно е. Щото седим на един остров от 27 години (най-южния от Шетлъндските), а континента се разпределя от истинските държави. Никаква антарктическа програма нямаме, това е. Ние с Улан Батор правим паметник на кирилицата. Честито.

Е.....и...? Има ли някой да обоснове реална идея защо тия клатикури начело с главния терикат Пимпирев трошат луди пари за пътни, командировъчни, заплати, провизии, оборудване, топлина на място , откъдето в близките 1000 години надали може да дойде и една стотинка възвръщаемост. Тариката Пимпирев откакто го помня яде и спи в Антарктида, а си почива от спането в България..Или си въобразявате, че света шапка ни сваля за постоянното присъствие в Антарктида?

Шели да ТЬРСЯТ и изследват за Природни ресурси в сьщото време КАНАДЦИ и АМЕРИЦАНЦИ изсмукват Природните блага ЗЛАТО и МЕД и тоз клатикурник Пиппирев участва в реклама спонсориран от КОЗЯШкото Сатанинско посолство Подарили питомното трьгнали да гонят дивото в Ледената пустош и НЯМАТ никаква работа там като искат да изследват има СУПЕР КОМПове които правят прогнози икомпютьрни МОДЕЛИ програмиране за 30години НАПРЕД

А на Луната - кога???

Браво! Все е нещо. Пореден тъжен ден за турколизците и американолизците.

НЕ управляват,България върви в правилната посока.

Ясно че "антарктиците" трябва да си оправдаят командировката и като няма кво друго го удрят на паметници, но тва как допринася за развитието на българската наука и как помага на българския народ. На чиято сметка "антарктиците" вдигат паметници.

здраво се е захванал да приповдигне ниското самочувствие на българина само че почти не се получава,или както се казва само с приказки не става трябват си и пари и много смели решения.пари за да заживее българина що годе свястно/поголеми заплати/стабилно здравно осигуряване и наѝ вече безплатно,стабилна/не корумпирана/ съдебна система и още да се държат бсп /курнелия,добрев,жаблянов и др./далеч от властата за това са смелите решения ама явно това време няма да доѝде скоро

Е те от орбита и Еверест пращат по качествени снимки. Дайте марката на фотоапарата.

паметник и кирилицата да си останат завинаги там, а ние да си пишем на латиница като всички прогресивни народи.

стой си в краварника и не ни давай съвети как да пишем и да говорим!!! Третополовите джендъри нкато теб,нямат място в България! Have a nice day.

Благодарим ви, че сте ни спестили разходите по поставянето на паметник на наште люде на нашта далечна земя.

Кирилици, паметници, икони, шопски салати, китайски мартеници, китайски шевици, спортни арени и едно изсъхнало "българи юнаци"...бутафорните руини на една бивша нация.

БРАВО !

Учудвам се, как сте посмяли да поставите кирилицата а не паметник на Винету.

Браво, пингвините ще научат българската азбука!

Коментаторите са толкова прости, че нямам думи!

за паметник на простотията какви коментари искаш?!

....прости сме,защото не сме тарикати,като Пимпира и шайката кьорсофралии край него....

безсмислени паметници на безсмислени неща има и други

На Антарктида вече има паметник на кирилицата, но няма кой да го чете! Поради липса на посетители!

Това кръста на България ли е????? Толкова мангизи са опукани там ама никой не казва какво точно правят и за какво го правят освен да се хвалят...

Браво за паметника, но защо не казаха какво изследват там тези Българи и Монголци.

Великани. А на червените тикви- идете си в Русия да си обичате когото ви кажат.

Браво, може да нямаме най-разрушителните оръжия на света, но имаме най-живия дух на света!

Тези екскурзианти са там с пари от българските пенсионери които ролят по кофите за боклук!

Браво и на създателите и на изпълнителите !

Луд умора няма. Колко требе си прост и комплексиран , да го направиш . Като нямаш друго -букви и тикви да ги носят на Антарктида.