Държавата си връща паметника на Бузлуджа

Държавата си връща чинията на Бузлуджа, която през последните 6 години бе собственост на БСП, става ясно от дневния ред на заседанието на кабинета в сряда.

Обратно в новината

Коментари - Държавата си връща паметника на Бузлуджа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е паметник на бсп, това е било на БКП. Нека я възстановят, не е лошо, същото можеше да се направи и с мавзолея.

Комунистите не дали пари за възтановяване на тяхна емблема и пак отново го прехвърлят на държавата да го реновира.А можеха на тяхните събори на Бузлуджа да ръсят глупости да лапат кюфтетата ,а когато се наложи за да съберат средства за възстановяване все нямат и проблема бързо го прехвърлят на държавата .Все друг да им оправя бакиите.

Днес, 26 април, се навършват 31 години от аварията в съветската АЕЦ Чернобил през 1986 г. Сайтът link припомня престъпното мълчание на комунистическата върхушка, начело с Тодор Живков, в резултат на което българският народ остана незащитен от радиоактивният облак, разнесъл се над Европа. За българските комунисти опазването на съветските интереси се оказва по-важно от сигурността на собствената нация. Докато българското общество тъне в информационна мъгла за катастрофата и се нарежда на петото място по степен за радиационно облъчване в Европа, за ръководството на БКП Държавна сигурност осигурява специална храна и вода, незамърсени с радиация.

Е, браво! Дано в близко бъдеще това да стане един красив паметник, носещ много туристи и пари за България :)

Кога ще съборите НДК и досега защо не е разрушен? Понеже само това можете. Мавзолея е строен за 7 дена, примитива Бакърджиев го взривяваше 8 дена.

когато му дойде времето. всичко по реда си.

БХ 1, сиреч БКП дал чинията на БСП през 2011, а сега БХ 3 ще си я взема обратно, щото БСП-то се отклонило от заветите на Партията кърмилница - хахахахахахахах

Еееееееее, не! Не е ББ 3, а е Герджиков !!! Те така де, не приписвайте "заслуги" на някой, който още не взема решения.

;)

В една "бяла" държава, отдавна "чинията" щеше да носи пари на държавата като туристическа атракция. Безхаберието по отношение на това уникално съоръжение е пример за цялостното състояние на държавата, ако в днешни времена въобще може да се говори за такава. А като чета некои коментари на явни недоносчета с жълто по устата се питам дали изобщо като народ заслужаваме държавност и ред?

прегледай сметките със сумата за възстановяване на чинията. Тази сума няма да се възвърне никога. Ако имаше и най малката такава възможност червените, които си имат достатъчно спонсори с нашите пари щяха да си я възстановят, бъди сигурен.

комунягите ни отклониха от пътя на "белите" държави и докато не си идат, все ще сме територия на червената мафия. Дали заслужаваме държава и ред, е ясно. Когато сме я имали, сме показали, че я заслужаваме. Качвайте си хората на чинията и отлитайте в неизвестна посока с всичко награбено и пак ще я имаме.

колкото спечелихме и от завода за тежко машиностроене в Радомир - минус 1 милиард долара

червените капиталисти не дали и един лев да възстановяват символа на идеите на дядовците им. Какво по-ярко потвърждение, че идеи не е имало, само лъжи за пред нас!

очите на всички и така ще си бъде паметник на разрушения комунизъм в България.Никакави народни пари за тия безродници.

ще повярвам, че има държава когато възстановят мавзолея, взривят всички малоумни евро творения в софето, затрупат метрото и обесят всички евро агенти и зомбита!

да стане. Чия мумия ще сложат да се кланят пред нея.

ееееее......... тогава нашит ще е първият мавзолей без мумия! сградата е част от народната и държавната история и требе да се възстанови за сметка на европата, а взривилите я да се обесят пред нея!

Да натоварят Курвелия на летящата чиния и да я пращат на Путьо. Там да си гукат двамата и да плюят по омразния запад

Стига пък ти с тоя издишащ Запад ве. През оная работа ни е за западащите...

А ми той затова ви праща в Сибир?На екскурзия, без завръщане? По традиционен, руски обичай!

държавата да си върне санстефанскте граници и да направи балканската федерация!

Защо протурското ни правителство бърза с тунел под Шипка? - Ами защото на управниците им заповядват отвън България да не си уважава и посвещава светините. Шипка е безспорна национална светиня, но ще я посещават много по-малко хора. За Бузлуджа пък няма какво да говорим... Монументът е полуразрушен и не може да се възстанови в оригиналния вид с оглед на туристически цели свързани с историята ни. А едва ли някой ще инвестира големи пари за друг род туристическа атракция. Въпреки че все пак върхът е обгледен във всички посоки и при ясно време през есенно-зимния сезон се вижда Пирин планина с пистите на Тодорка (това е над 200 км разстояние).

какво е дала държавата и какво си връща от БСП, дала е една руина, създадена по времето на Иванчо Костов и сие, но даде ли държавата пари за ремонт на този паметник, колко и кога ги даде, защото без пари не става, а да викаме,че който не скача е червен, отдавна не върви, щото и сините са маскари независимо дали скачат или не...

Най-накрая нещо разумно да се направи в тази Държава ! То всичко рушат, крадат , секат вековни гори , превърнаха България в Лунна повърхност !

от идеите по-долу наи ми харесва да стане червен стриптииз клуб. само в червено да се влиза. и реклами и в габрово и в казанлък. от девете страни на планината да пълзят нагоре самодиви (или геиове). ехааа!!!

Този паметник е наната история и култура !Това е нашият феис ! Само на снимка е нещо привличащо а по от близко показва каква нация сме ! срам и позор е не достачно за се определи което сме ние всичките . АКО НЯКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВИ СМЕ НЕКА ДА ГО ПОСЕТИ ТОЗИ ПАМЕТНИК ЗА ДА СЕ УВЕРИ КАКВО Е ЕВОЛЮЦИЯ ПО БЪЛГАРСКИ !

Викнете онова говедо Евгени Бъкарджиев ,той е специалист по ремонтите на паметници и мавзолеи.

Много Тъпи днес изкочиха тук , тролове Соросоидни и Протестърски !

Да не го е строил този мръсен цигани Евгени Бакърджиев , всека вечер споменавам майките на всичките селяндури мангали които разрушаваха майка България ! От къде да знам че този мангал ще стигне толква далеч , да му бях потрошил циганската му мутра , тогава !

това което се вижда е малко прилично но като приближиш или влезнеш вътре е ..... Е не знам какви туристи ходът там но мирише от 30м -всичко е ограбено и разбито и е позор на новата демократическа власт !некъдърници има навсякъде но некадърници васали малко !ТОВА Е И ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА НИ ПРИ ТЕЗИ ОТ ВРЕМЕТО на хельо желев един нехранимайко ограби и развали страна която за се върне на това нивото при Т. Живков трябват 100 години или въоще не може да има такава ниво . Спициалистите са зад граница вече и никой тях няма да се върне в тая ромска страна вече ! НИЕ СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ СТАДО КОЧОВЕ КОИТО НЯМА ДА ИМАТ ВЕЧЕ ТОЗИ -ЧИСТ ПРИЯТЕН И СВЕТЪЛ РОДЕН КРАЙ. Повтарям това е паметник на нашата некъдърнос, простотия и Т. Н. СРАВНЯВАНЕ КОЕТО И НЯМА СМИСЪЛ ДАПИША - НО ТОВА СМЕ НИЕ КАКВИ БЯХМЕ И КАКВИ СТАНАХМЕ -европейци !!!! джагали станахме а не европейци

Браво. Някой се е осъзнал.

СЛЕДВА ДА ВЪРНАТ И ЧЛЕН ПЪРВИ В КОНСТИТУЦИЯТА НИ: ЗА РЪКОВОДНАТА РОЛЯ НА БКП>>>ГЕРБ

Могат да използват комунистическия паметник във военни учения като цел за бомбардировки!

В страните, които са напред и си живеят добре щяха да впрегнат чинията като туристическа атракция отдавна. Даже и още неща щяха да добавят в района. Китайците много пътуват напоследък и си падат по такива символи на социализма. Много си падат и по хазарта. Едно голямо казино да се направи там и няма да можем от туристи да се отървем. Туристи които носят пари и създават работни места.

САМО ЗА ТОВА ГО ГОТВЯТ :)) .. ИЛИ ЗА ПАМЕТНИК НА СЮЛЕЙМАН ПАША :)))

защто бутнахте мавзолея идиоти?

светва ви лампичката от време на време .ама парво трябва хубаво да осерете нещо че тогава да се сетите .и пак с парите на народа.ама нали народа е овчедуш и ви тарпи решенията.

Нека да остане на доизживяване. Наистина отвън изглежда мистериозно, но вътре все едно е паднала бомба. Който иска да го гледа отвън, това става по желание, не иска нито хляб,нито вода! Как така ще плаща народът, а БСП-то да си правят конгресите там?

Този паметник е живо олицетворение на страната ни - изглежда мистериозно отвън, но отвътре е тотална разруха и деградация, и след няколко десетки години напълно ще изчезне.

И от къде ви хрумна ,че БСП ще си прави конгресите там..Тя ако искаше до сега да си го беше оправила,ама Не!

Идеята е добра от тази гледна точка, че ако има достатъчно туристи може евентуално да се печели от този обект. Но се съмнявам. Отвън погледнат обектът е мистериозен, но отвътре - трагедия. Работил съм в дирекцията на НПМ "Шипка-Бузлуджа" със седалище Казанлък, когато през 1972-73 год. започна строежа на този обект. Мястото е много отдалечено, пък и самите атмосферни условия ще изискват огромни разходи по възстановката и поддържането на тази чиния. Вътре всичко е направено от плочи по стените, които се отлепват и падат, по подобие на паметника пред НДК-то в София. Времето на Бузлуджа много рядко е слънчево и приятно, но пък през зимата всичко замръзва. Освен това там се събират най-силните ветрове. Който поеме риска да възстановява тази чиния, трябва да си направи много добра сметка и непрекъснато да рекламира. Струва ми се, че това няма да е печелившо - ще се хвърлят излишни пари на данъкоплатеца, които с години не могат да се възвърнат. Тази чиния се нуждае от основен ремонт, а основния ремонт винаги е на загуба. Като прибавим транспорт, заплати и осигуровки на екскурзоводи, отопление, подръжка на панорамния асансьор и др. подобни, сметката ще излезе "страшна". На времето вр."Столетов", "Златните кубета" в с. Шипка и вр."Буздужда" се посещаваха изключително от туриста на бившата СССР, респективно от наши, които са почти нищо. Корнелия Нинова ако много желае, може да опита с парите, спечелени от изборите, за да разбере. Не се съмнявам, че тя е човека, който без да разбира от нещата настоява за това. Иначе добре звучи с този панорамен асансьор, но само ако се подсигури непрекъснат поток от туристи. Но..за мен това е по-скоро фантастика.

Един наистина разумен коментар! Обаче, червените кхмери бързат да слагат минуси. Надпреварват се да хвалят как с пари на данъкоплатеца трябва да им ремонтират и възстановят паметника, за който те не направиха нищо, докато му бяха собственици.

Какво пишеш като цигански папагал едно и също , Ти не си ефективен щото пишеш глупости !

и отиде на посирано да си вземе хонорара

Туристи ли?! Ама моля ви нека да не се правим на Снежанка и 7те джуджета! Ако имаше туристи които искат да видят летящата чиния БСП-то да я е дало 15 пъти под наем. Че и дискотека и стрип клуб щяха да направят - разбира се тематичен, само в червено. Шегата на страна но това точно толкова бизнес колкото е и паметник на културата о точно колкото е и летяща чиния. С други думи - да слиза от върха и да заминава където му е и мястото не БСП-то - на бунището на историята.

Достатъчно е, че народът веднъж е давал пари за тая измислица. Втори път, на всичката ни беднотия-НЕ! Да я махат.

FuckTheEU

Това е уникално архитектурно съоръжение и привлича много туристи. Само истински глупак или платен трол антибългарин може да поиска да се махне. Ти от кои си?

Моля? Какво уникално съоръжение бе? Вие с всичкия си ли сте ? Да натресеш на народа си такива разходи за тоя разрушен остатък е баш безродно!

Да не се дават пари. Толкоз. За разрушаване ще трябват пари и то не малко - проект за взривяване, поставяне на взрив, събиране на отпадъците, извозване, възстановяване на природата... Това ще са МИЛИОНИ. Ако се възстанови - много повече милиони + ежегодни разходи за поддръжка - ток, вода, охрана, поддръжка на сградата. Ако изобщо ставаше за нещо, досега примерно Гергов ( или Първанов, Иванов, Петров...) да го взел и да го е развил. Да пробват концесия, ако се навие някой, добре. Ако ли не - да си стои. Хляб не ще, ни вода.

Не съм съгласен, че е уникално, вътре просто са сглобени плочи както се сглобява пъзел. Плочи, които се отлепват при замръзване и падат, което ще създава непрекъснато проблеми.Ще трябва постоянен температурен режим, което ще оскъпява подръжката. Освен това покривът отвсякъде тече. Последно влизах вътре преди 20-ина години, беше трагедия, сега не мога да си представя какво е. Корнелия пак хитрува.

FuckTheEU

Псевдосоциалистите не намериха сили в себе си да отделят от бюджета на партията няколко милиона за реставрация, които щяха да се избият за десетина години при правилен мениджмънт. Много по-лесно е да задържат патите не за реклама и листовки, не за предизборни агитазии, не, за себе си! Пресвдосоциалисти и напълно реални крадци и престъпници, това е бсп!!!

Чак сега ли го разбрахте?

FuckTheEU

Да си призная аз сериозно се размислих и прогледнах едва когато станишев подписа договора за окупационните американски бази у нас. Дотогава бях заслепен и наистина гласувах за тях, за което до ден днешен горчиво съжалявам.

не уточняват коя держава - ссср или русия ..

Цял загубен ден, Стотици загубени часове за седмица от един дърт плужек и НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ. Това си е повод лично ти да се застреляш.

можеш да пишеш като хората. Елементарни грешки допускаш. Дребния сифилистик със странен педалски говор и еврейски произход излагаш. Направо се осра. Пише се "шофьорска" бе нещастник. И мношественото число не е лакеЙ, а лакеИ. За другите ти глупости да не говорим. Нито за мияч ставаш, нито за фатмак. Само кенефи можеш да чистиш.

Да се разруши немедленно тази чиния с противозаконен мислов товар.

FuckTheEU

Най-лесното нещо е да се руши, за това много ум не се иска, по това ти и подобните на теб не се отличавате по нищо от средностатистическия необразован циганин.

Я не обиждай ! Като е лесно- да я гръмнат ,кво мъдруват. То има неща да се пазят, има и неща да се махат. Това бетонище е от вторите.

Абе човек, земи лягай, че ше направиш некоя беля. Пироговци нема а те обикалят цела нощ.

``държавата възнамерява да инвестира в комунистическия паметник, което не е лишено от логика,`` Е как, нали комунистическите символи бяха забранени със закон....кво са тея глупости бе, в тая държава едната ръка не знае какво върши другата

Дайте го на Генчо Бакъра. Той ще го възстанови поне от втория път. И да го дават по телевизията, че да се накефя.

Всички грозни строежи- на боклука. Всички грозни символи- тоже.

показва колко ти е мозъчето и до кой клас си учил, комуноиден нещастник!! Сигурно заради баща ти старото комунде ти пишеха тройките та да не останеш в училище.

в Швейцария при откраднатите милиони на Маджо и Бисеров или и ти си пооткраднал нещичко и вече си ги пратил в САЩ?

Ало 112! Имате пациент за 4-ти км!Спешно !

Приключихме комуникацията с Вас, др-ко т-щ. С тоя отвратителен език и сатанински помисли- вървете другаде да се изказвате.

да си изкарваш хляба с плюене, не е като да въртиш мотиката. Нали комунде?

Жалко, че не си останал като мумия в онова време, а сега се пениш и искаш като тогава да имитираш и да си крадеш на воля. Защото точно това правехте повечето.

Служебното правителство да кротне и стига е уреждало комунистическите имоти. Не съм съгласна с моите данъци да се строят комунистически символи-

отгоре и неблагодарници. След това ще реват, че пенсиите били малки, а ромките не получавали достатъчно помощи. А да се строят и поддържат бетонови плашила - парите никога не са малко.

Мраза комунистите но не и постиженията на който и да е хитлер или Ленин всички са оставили нещо след себе си защо трябва да се разрушава ? Ако си намерят БСП доброволци да си ремонтират паметниците но не и с държавни пари разбира се

Аз пък искам с моите данъци да се поддържат комунистически символи. Аре моля, не знам на колко години си, но аз данъци давам 30 години. Аман от хора, които все говорят техните данъци къде отиват, а моите? Може би при магистралите, които се оказа, че за нищо не стават, ама парите са усвоени от дебелогъзите.

Съберете си данъците на мераклиите и си го поддържайте. Нооо-без да отчислявате от нашите. Нито да покривате от тях липсите поради вашите спонсорства.

А какво искаш да се строи с твоите данъци, да те питам, МА? Магистрали ли? Пфууууууууууууууу, аман от боклуци в тая държава. Не искала, тая па и данъци дали плаща, ама знае да лае???

Магистралите ни се строят с пари от ЕС за съжаление от турски фирми лошо качество на по висока цена от немските оферти