Коментари - 27 г. от палежа на Партийния дом - въпросите остават | Днес.dir.bg

27 г. от палежа на Партийния дом - въпросите остават

На 26-и срещу 27-и август 1990 г. пламва Партийният дом в София. Едно от най-емблематичните събития на прехода и до днес остава неизяснено и буди противоречия.

Обратно в новината

Коментари - 27 г. от палежа на Партийния дом - въпросите остават | Днес.dir.bg

Коментари

Попитайте Петър Берон, той е в час, явно знае оригиналите къде се помещават. Давай напред. Тук шега няма. Всичко Мара втасала , та и да се връщаме назад. Батакът е навсякъде, безпаричието, безработицата, ниските хонорари, ниските пенсии, гладът е по страшен и от тока. Или ден да дойде друг да мине, платените тролове да им се подхвърли някоя и друга монета, не става с гадаене, не трябва така да се говори правнословно, виждаме, че желание имате за разплитане на чорапа, за да разберете какво точно се е случило, но късно е вече, а и гладният не се интересува от неща, които нямат възвращаемост. спокоен ден, здраве и много усмихнати лица желаем всеки ден да виждаме по улиците, както е на запад.

много,ама наистина много щях да се чудя и мая ,ако това не бе сторено . евреите винаги успяват да скалъпят,скрият и фалшифицират най-тежките си престъпления .в това са ненадминати и недостижими . ако едно дело не е разкрито е повече от сигурно,че е замесен поне един от тяхната "богоугодна" мафия ! но да не стигаме до антисемитизма ,че ще се обидят люто ,нали ?

Престанете с тези патологично конспиративни хипотези и умопомрачителни внушения!!! Твърде незначителна в геополитическо отношение държавица сме, за да превъплъщаваме всеки вътрешнополитически процес в грандиозна конспиративна теория от глобално значение... Тук става въпрос за един емоционален, варварски акт, логически обвързан с инерционните процеси на току-що започналия тогава Преход... Не преразказвайте какво се е случило като някакви първокласници, а направете задълбочен интерпретативен анализ ДО КАКВО ДОВЕДОХА процесите на "демократизация" от тогава?! Най-малкото доведоха до ЛИПСАТА НА 2 МИЛИОНА МЛАДИ БЪЛГАРИ!!! НЯМА ГИ!!! Свидетели сме на ферментацията и деградацията на териториалната, обществената и политическата цялост на нашата държава!!!!!!!!!... Няма я петолъчката - и какво от това?!... В ЕС сме - и какво от това?!... Държавата ни е по-мръсна, по-ниско културна, по-уязвима и зависима от всякога!!!

а какво стана с изчезналите досиета на някои другари, никои не пита и не се споменава даже за тях.

А файда - йок!

По онова време--Бойко Борисов ---е бил все още в пожарната!:)))).... ..Що ли не е загасил пустия му пожар?!!:)))))

Голяма част от обзавеждането на бившия Партиен дом е разграбено и изнесено предварително и сега все още се намира в частни домове, които са собственост на хора били на работа или имали служебен и друг достъп до сградата много преди пожара. Въпросният Станчев е подставено лице и по природа е страхлив, защото при едното му бягство бе заловен от комендантските органи в Самоков и след задържането му започна да буйства и да заплашва че ще се пали. Когато пред целия строй на едно от основните поделения в града му бе дадена възможност, от коменданта на гарнизона, да изпълни заканата си, като му бе донесена туба с бензин и му бе дадена запалка, същият не посмя да посегне към тубата, а се отдръпна и уплашено притихна. До идването на представителите на поделението му, от което бе избягал, повече нито буйстваше, нито отправяше каквито и да закани или искания.

Патологичия доктор Кочо Тренчев---е жив! Пазарджишката мома Кошлуков----също! Атомния откачен поп Фори---също!.... Криминалните типчета, извършили прекия палеж----също! ....... Ами намерете ги---и ги питайте---КАК ТОЧНО Е БИЛО ??!!:))))))

Алоо-о-о, Дир-ници, министър на отбраната тогава е Добри Джуров, никакъв Георги няма, бе!

За мен БКП си унищожи важни документи с този разигран пожар.

ЕБКП !

Какво да говорим, партията която 100 г се занимава с терор и палежи, излъга народа си както винаги. Щото тя се кълне във вярност на Ленин, Сталин и Комунистическия интернационал, а не на България. Колко му е да излъжат недораслата опозиция и с един куршум удариха десет заека. Унищожиха и изнесоха всичко важно от архивите на тази ненавистна партия и накрая обвиниха хората, че са им запалили Партийния дом. Типично по комунистически...

Никакви въпроси не остават! И малките деца знаят кой запали Партийния дом и защо! Сорос/ЦРУ и американските подлоги са платили на 30 хулигани да запалят и да громят партийния дом с цел да се направи държавен преврат както и стана, подобно на преврата в Украйна и на много други места, които същите тия правят същите работи. После предателите в съдебната система потулят всичко и така!

Само глупости ръсиш. Вземи малко се образовай. Кой печели от всичко това, ако не БСП/БКП? В статията го пише, сами са си организирали цирка за да заличат архиви.

И къде е България след всички тези дивотии и така наречената демокрация.На опашката най-бедната страна в ЕС.С образователна система сведена до нула,болна нация и обезлюдена.Вихреща се престъпност и управлявана от мафията.Това е постигнала страната ни.

По нататък- един форумец вече го е написал:" СДС се продаде за жълти стотинки........"...

СДС доказа, че няма програмен, кадрови и икономически потенциал , капацитет и опит да вземе властта, да я задържи и да промени посоката на БГ. Нямаше нужните тайни служби и кадри, които да арестуват за една нощ /, да я наречем Нощта на Жабата/ ЦК-БКП и Окръжните управители и Кметове. Да им шпринговат по една тежест 20 кг на крака и 12 часа/ ден да чукат камъни в Тунела Шипка. За целта Армията трябваше да подкрепи СДС и да измете КДС, Милиции управления и вся осталная. СДС нямаше никакви организации в Армията, която спред мен беше разделена по симпатии. Много офицери симпатизираха на СДС , но никой , НИКОЙ не знаеше какво ще стане ако дойдеше команда да се загради София и да се разгонят демонстрантите/= да се стреля по народа/ ?? Никой , самите генерали не можеха да знаят дали такава заповед може да бъде изпълнена и дали самите те няма да бъдат арестувани. Не беше изключена пълномащабна Гражданска война. В такива случаи печели смелият и убеден в идеята фактор. С една бърза Нощ на Жабата -арест на един малък брой хора въпросът щеше да бъде решен. Народът и средния клас офицери щяха да са на страната на СДС. Очевидно е че ръководителите на СДС бяха далеч от държавници, не разбираха как се взема власт и затова всичко омърлявиха. Едно такова действие трябваше да има и външна подкрепа- Велика сила и Банка. Иначе всичко е само празни приказки и тинтири-минтири,

Вярно е,че си тъп цървул!!! нали предателя желев каза,че България не струва нищо щото няма кой да я купи!!!!!!!!! и за това я хариза на американците без пари!!!Петреееее Петре що не извика танковете да повършеят малко!!!!!!!!!!!!!

Ave, Marcus! Много ми допадат иронията и алюзиите, които правиш, напр. Нощта на Жабата (с нощта на дългите ножове), и точните съдения за способностите на "опозицията", но не ми харесва призивът ти за гражданска война. Надявам се имаш представа какви са били жертвите на такива войни, например битката при Акциум, френските революции с помощта на Гилотината, амреиканската гражданска война, т.нар. октомврийска революция, кристалната нощ, оранжевия терор у нас, въстанията, атентатите, белия терор и накрая червения терор. При всички тях законът се погазва и се установява нов закон - на силата. Нима призоваваш да това да се повтори като "син терор"? Тогава държавата се въздържа да не извърши беззаконие, но и не наложи закона. И това е основният проблем - има закон, но не се прилага, а беззаконията се оправдават с други беззакония. И ти предлагаш ново беззаконие. Докога ще е така? Горещи поздрави.

Самозапалиха си го !

Хитрецът от Веселиново Желю Митев Желев се беше изнесъл от София, знаейки какво кроят негови тогавашни авери от СДС. Бързичко се забравиха думите на тогавашния вицепрезидент Атанас Семерджиев, изречени от трибуната на Народното събрание на следващия ден след опожаряването на сградата на тогавашния Партиен дом. Тогава ген. Семерджиев заяви, че Константин Тренчев се е свързал с него и е поискал от него да обяви въвеждането на временно президентско управление. Никой не опроверга казаното от вицепрезидента, нито тогава, нито по-късно... Днес не е трудно да се досетим, отчитайки нееднократното прилагане на подобни практики и в други страни от Източна Европа, че издаването на такъв указ от вицепрезидента Семерджиев щеше да даде начало на нов сценарий от типа "Най-добре е танковете да дойдат". Този сценарий щеше да доведе до установяване на съвършено нов политически режим в България. При този режим, кадри на СДС и КТ "Подкрепа" щяха да държат не само законодателната, изпълнителна и съдебната власт в страната. Те щяха да наложат и своя апостол Христофор Събев за митрополит Софийски и предстоятел на Българската православна църква. Установена под натиска на улицата, новата власт щеше да бъде узаконена няколко месеца по-късно с провеждането на предсрочни парламентарни избори. Това, което архитектите на Августовската нежна революция в България и техните наставници не предвидиха е, че ген. Семерджиев може да си позволи да не предприеме нищо. Усещайки капана, в който искат да го хванат, вицепрезидентът остави подпалвачите на Партийния дом да действат необезпокоявани от някога всесилните органи на реда, но показвани от камерите на единствената тогава Българска телевизия. Ефектът от тази безплатна самореклама беше поразителен. Той погреба властовите амбиции на докторите Желю Митев Желев и Константин Тренчев, както и на други "нежни" революционери, носещи в политическите си раници маршалския жезъл на едноличната власт.

Мафията БСП

27 г. от палежа на Партийния дом - въпросите остават, но е ясно че в резултат на този пожар са унищожени доста компрометиращи БКП архиви, които можеха да се използват срещу нея.

Безпартиен българин.Внимателно прочетох статията и разсъждавам,че това е сценарият на Бкп,внедрил в сините хора,а после се оказа и сините са червени и резултата го видяхме.Всичко което беше на държавата стана частно .То мутри измислиха,после ги направиха ,,честни бизнесмени,, узакониха всичко незаконно ,мина срака на давност за всичко и това доказва,че абсолютно всички партий са имали една цел,,САМО ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ,, И УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛ.НАЦИЯ.ВСЕКИ СЕ СПАСЯВА ПОЕДИНИЧНО,ОБЛАГОДЕТЕЛСВАХА СЕ циганите,а сега арабите и си изпълниха задачата поръчана отвън.Разсъждавайте и ще се убедите,че тъка

Бях там, написаното за бидони , нам кви си запалителни материали и барети, са пълни измислици.Тълпите бяха начело с тренчев, изкраде се всичко,всички участници бяха самофилмирани,хвалеха се с това и после станаха неизвестен автор.Комунистите се бяха укрили,на място-само полицаи и пожарникари,семерджиев искаше да се самоутрепва...След това без пожар изпокрадоха техника и килими от резиденцията в Банкя,след това изпокрадоха България и станаха бизнесмени и аналитици.Народеца лапна дървото и това е!

vasil

Бил си - у дома пред телевизора в кухнята ,на чаша менте...

Всичко беше организирано и проведено от ДС и БКП

Без всякакво съмнение, БКП изгори архивите си сама. И без всякакво съмнение, тъпите седесари просто им помогнаха за това.

Изгоря цялата документация по кампанията на комунистите през Испанската гражданска война!!!

За Протокола : Имайки предвид че : а. Тази сграда Бе НайПазената б. Е тежка каменна конструкция в. пожарната 'необяснимо' ЗакъсняЯко г. 'нашта' милиция Спря желанието на Хората да помагат за Гасенето И ! - Фактът че В сградата СЕ съхраняваха Архивите => въпросът Е ВсеСъщият ! : - Бе ли това Реалното Унищожаване на Архивите (или поне на СъщинскиВажната-им част) ?! - или ИменноТака се Осигури прикритие за Целевото пренасяне на Архивите на СъщотоМясто където СА И тези за периода До 9.9.1944 ?!

vasil

Логичното е съществената част от архивите да е унищожена или запазена на други места,а това в Партийния дом да е театро.

Е радостно че Започваме да Се разбираме !(Благодаря Ви !)

Луди времена бяха. Разрушаваше се един обществено-политически строй и се заменяше с друг. Прецедент в световната история. СДС не знаеха какво да правят, БСП още повече от тях бяха шокирани какво да правят. Същите некадърници и от двете страни, много измряха, но дори и до днес, са вредители на България. Докараха разруха, унищожаване на цености, беднотия, липса на морал и т.н. Ужасни хора. ДПС и те са много виновни, нямаше кой да им строши главите по това време и те си правеха мръсотиите и продължават. Желю Желев, слаб политик, некомпетентен държавник, непрозорлив в ситуацията, елементарен човек, американски послушник има оромна вина за днешното състояние на България.

Всичко си Ви беше наред, ама кат флюпнахте че Желев бил бил Американско протеже...... - дисидент (дали И В кавички) ...издава Там (ама Там - Е Франция) книга отн. Режима у Нас И ! - спонсор Е Щерката на 'наш' Янко ПишманТаблажийчиту...

Хю Кенет Хил и Бил Монтгомъри ---заедно с Янко и Желю са яли кашкавал!:)))))

То голяма книга. Четох я. Елементарно. Дисидент, глупости, просто времето се променяше, без той да има каквато и да било роля. Натискал си е парцалите и когато падна сторя, ехе аз съм. Описва едни взаимоотношения взети от ежедневието. Какво е открил? Нищо. Какво е прозрял, нищо. Какво е последвало, пак нищо. Разпада почна от СССР и от нас нищо, ама нищо не зависеше, камо ли от доктор ти Желев. То не се знае и този строй до кога? Обществено -политическия строй е като снежна топка набира маса и скорост и кото се блъсне в стена се разрушава. Рано или късно се случава.

vasil

Ами нямаше кой да им строши главите.Щом се разграничаваш,значи си от пасивните странични сеирджии.

Абе "info" явно са си го прибрали в лудницата - днес няма нито един негов коментар

Тогавашното КГБ ни изтъргува на ЦРУ за жълти стинки. На американците са им удобни престъпниците на прехода,защото са лесно манипулируеми в полза на техните интереси.

и сегашните ...

Ако някой се дегизира на тато половин България ще се изреди да му целува ръка. Лошото е,че Горбачовото КГБ го издокара и живков не успя да смаже главата на змията навреме.

то това вече се случи, новия е с инициали ББ

ДИР, не припомняйте такива тежки моменти от историятя на българия! Инсценировки на палеж за унищоване на документация, за смъртта на богати властни български и чужди бандити, защото от това не ни става по - добре! Напротив, подтискаме се, защото сме безсилни пред оръжието ... То е във властта и в богатите, а те все едни и същи!

Дъртите идиоти Радой Ралин и Йосиф Петров, мир на праха им---заедно с тъпото копеле Бойко Станкушев----БЯХА КАТАЛИЗАТОРИТЕ НА ПАЛЕЖА!!!

Ако беше познавал "дъртите идиоти", през ум нямаше да ти мине подобна глупост...

не се заблуждавай, пожарът беше нужен, задължителен!

И каква роля изиграха за този пожар Фори Светулката ,Тренчев& компания.

Комунистите си го подпалиха, за да заметат част от архивите. Те си назначиха правителство на сдс, по-точно на ДС.

++++ АБСОЛЮТНО!

Елементарно,всички знаем на кой плати Костов за погрома, в България всички недоволства са платени на членовете на стадото

Някой да обясни защо след 27 год управление на Демократичните сили още се сочи някакъв Враг Комунсти? Властта е на СДС, основен съюзник- САЩ с непобедими 11 самолетоносача, Морска марина, армия ФБР, ЦРУ - готови да изпържат руските агенти...Ами смачкайте ги най-накрая пустите комунсти и да се възцари благоденствие. Преди 18 год напуснах БГ- комунистите бяха виновни. След толкова години се връщам -пак комунистите виновни! Ми властта е в демократични ръце, решете въпроса. че да си отдъхнем. Или някъде другаде ви стяга чепика? Или в чепика който се опитвате да обуете вече се е наместил нечий друг крак?

Бухльо, СДС не е на власт от 2001-ва. Спри да фантазираш небивалици и си свери часовника.

След като СДС не е Власт, значи няма капацитет и кадри да управлява, предаде властта на Запада ,снишавайки се гризка от подаянията на същия запад и се готви да удари камбаната на БГ. Новият Брат реши да ликвидира БГ, обира каквото му трябва и я дава за управление на ТР. Такъв е планът и всичк ослучваща го потвърждава. Събори се здрава бетонена къща ивместо да се усъвършенства , се построи колиба от кашони. Това е държавата БГ днес. Въпрос на време е да пламне. Моторът на СДС беше Антокомунизмът. Изчерпи се и сега ? На гилотината на Запада- за мезе на Западната трапеза. Обиколили съм света, бил съм на високи постове, бил съм и ратай на богаташи в САЩ, хамалин, шафьорин и чирак-строител. Все съм видял нещо.

В България не се състоя дълбока и всеобхватна декомунизация подобна на денацификацията в Германия или на декомонузацията проведена в другите окупирани от съветския окупатор страни в Европа след ВСВ.

За да се реализира пълна демократизация тряпбваше СДС да разстреля членове БКП 900 000 х 3-членове семейства - повече = 3.5милиона или да гивкара в лагери под надзора свое щуцщафел. Очевидно няма сили затова, няма сили и да вкара в затвора ЦК БКП . Реши да се сниши и да краде и продава натрупаното от Татово време. Тук се наместиха и другарите от САЩ и кръгът се затвори Очевидно държава победена в 2 световни войни няма капацитет за самостоятелна политика.

На крив демократ----комунистите му пречат!:)))))

Боже колко сме наивни! Как се хващаме за думата, за конкретното нещо! А това че външно министерство, държавна сигурност, държавен съвет, цека, ОК, ГК хиляди кадри на властта направиха хотели, имоти, фабрики, големи и малки фирми, офшорки, кооперации ... имоти в чужбина навсякъде по света, просто никой не може да повярва, никой не може и да ги съди, защото за да съдиш трябва да има заинтересован съд, а съда е бавен и е от хора, а хората са уязвими ... и още много други условия. Описани са Основи на комунизма, История на БКП, или История на КПСС, ... описано е точно как се взема власт и как се съхранява ... това е! няма спасение, този в който е силата той така прави че да не му вземат богатствата. Оставете тези илюзии да смените управляващите. Те за пред нас се карат, уж! Но са си свои, ... външни няма!

Щом Цветанов не иска да се направи разследване има нещо гнило в цялата работа ! Касетите да се открият , ако някой ги е унищожил да си понесе наказанието , жестоко ! Защо не се разследва случая с фалшивата касета на Евгени Михайлов ? Всичко това е подмяна на Историята , затова и живеем така по Идиотски , с лъжи и измами , а Мошенници ни управляват 28 години и унищожават Държавата , Народа ни !!!

Като по соц-а беше толкоз хубаво, защо фалира държавата през 1989/90? И защо Пуйо москалски не иска да празнува 100 години от ВОСР?

Очакваме реч на другарката Нинова по случай забележителната дата на кражбата на бутовете, шунката, колбасите, други подобни и алкохола на Партията.

няма по-нагли от българските комунисти. Всички знаем кои запали партийния дом, кой има интерес от това, ама се правим на ненапита вода. Това е като с Пеевски - всички знаем КОЙ предложи Пеевски за шеф на ДАНС, дори много не знаят - мълчаха позорно всички, но после след година Орешарски каза - Станишев. А сега търсят връзка между Пеевски и Борисов - това ако не е гадна наглост от гадни хора, които не могат да се наричат хора.

Ти сигурно си наследник 900000 партини члена на БКП. Те така пюят за да се подмажат на повите ни братя.

ВИВА Дяр ЖЕЛЕВ-терминатот на Софийското жителство! ВИВА д-р ЖЕЛЕВ- водач на легионите от село облагородили София.

Тогава бе момента България по пиночетовски да си реши сегашните проблеми - около от 5 до 6 хиляди комунистически боклуци трябваше да бъдат избити...!!!!!! Хайде да сме по хуманни, да бъдат лустрирани завинаги те и техните поколения... Не го направихме и сега вижте какво е положението - президент най-тъпия след жена си българин... Партия мафия БСП начело с доказано лъжливата е крадлива КУРнелия, която се пъчи за власт - типична ком наглост...!?!?!?

Тъпчо, членовете на БКП до 1989 г. бяха над 900000. Е после нагли подлизурки бързо хукнаха в опозицията и сътвориха сегашното съвремие. А такива като теб сигурно са или от тях или тяхни наследници.

Другарят генерал Радев беше ли член?

Ей за тия приказки-избивания, лустрации и др.подобни, тези като теб ще гледат властта през крив макарон. Докато не си седнете на гъза, тъй ще е. Ще лапате на Баце бахуря и ще лаете по форумите.

Гостенино сядай на масата...черпя по една...защото си напълно прав !!!

Преврат на Костов и последващо унищожение на българският етнос. Днес половината трудоспособно население вече говори български, ама със силен акцент.

Още дълго време няма да можем да се възстановим от комунистическата зараза. Тази болест ни унищожи като народ и още берем горчивите й плодове. Унищожи морала, трудолюбието, патриотизма, чувството за общност. След това комунистическите номенклатурчици разграбиха "народното" и станаха капиталисти, банкери, шефове на специални служби. И досега те, децата и внуците им ни управляват. Трябваше навремето да жертваме един стадион хора, за да се изчистим като народ. Сега вече е късно. Дано народът ни се пребори с вируса на комунизма.

Бла бла от лузери. какви комунистин след 27 години. Да припомним: - 1989г. БКП има-е над 900000 партини члена!? - Бжежински идеолога на заггрома на соца казваше "Комунис с фабпика не мисли като комунис" Така че малумни мунчовци не търсете причината в комунизма за вашите неуспехи и неволи, а в вашия мързел и готованщина.

Какви бяха "успехите", бе, цървул? Живял съм тогава и помня какво беше: в магазините 3 вида салам, сирене и кашкавал, чакаш ред за кола 10 години, цветен телевизор - само за "наши хора", в магазините дефицит - особено след 86-та, в болниците хората мреха като мухи, пълна мизерия беше. да, имало е разлика с 40-те, не заради комунистите, а поради глобалния технологичен напредък - да не би Гърция да е била по-изостанала от нас 80-те години? Цървул!

Комунягите запалиха и изгориха архивите си, където бяха подробно документирани не само престъпленията им, но и имената на престъпниците!

Архивите бяха изнесени в МАСКВА, в изпълнение на "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година. Тази програма вече 27 години "успешно ни работи". /с така наречения "хуманен геноцид"/

Дира знае ли кой е Георги (Добри) Джуров?

Още едно комунистическо престъпление - палеж. Палеж и заличаване на следи. И на вниманието на др. Корни. В гладната и студена Луканова зима -Хулигани нападнаха сградата на Висшия съвет на БСП. Изхвърляни и изнасяни бяха бутове шунка, колбаси, алкохол и други, съобщават по новините на БНТ. Не суджуци, другарко Корни, а още много неща. Изброени са. Не ни интересува този дом увеселително заведение ли е бил или бардак, но фактите са такива. Но бутове и алкохол на фона на жалкия суджук който развявате като знаме ви придават крайно несериозен вид. Все пак сте преки наследници на онези престъпници с "бутове шунка, колбаси, алкохол и други".

Абе тулуп смотан. България при комунизма беше на 20 место по развитие, а сега е на 174 място. Марш в говедарника на Козяк

Тараторчо, бе, в България комунизъм никога е нямало. Имаше тоталитарен режим на престъпници нарекли се комунисти. По време на този режим държавата на българите фалира 3 пъти. Научете истинската си история и тогава няма да слушате какво ви лъжат. Лъжат ви защото така е удобно за целите им. А главната им цел е да сте бедни, прости и зависими от тях. От това се хранят те. От лъжата и страхът.

момче, няма значение кой държи властта за тебе и мен. Има значение колко ти дават властимащите, каква заплата. Или ако не само в пари, то в облаги, ...

Луканов, Младенов и марионетката им Желев запалиха архивите, за да си мислят всички че 10 милиарда долара дълг са наследени от Живков, но за всички е ясно че бяха натрупани за половин година от ноември 89-а!!!

Бихте ли обяснили. На мен не мие ясно.

С думи прости колкото мога: държавни все още институции искат заем от външна банка, например някоя италианска банка. Банката дава заема, и той се пише дълг на държавата! Парите може да ги освободи само лице, истинско физическо лице, с паспорт, което представлява институцията. Той взема парите например 10 милиона долара и ги дава на свои съпартийци които си правят хлебарници, месарници, хотели и каквото там се сетиш. Те никога не го връщат, той си стои, да не кажа до днес!!

власт не се дава, каквото и да става! власт се взема насила със сеене на смърт! за да се случи това трябваше да влезнат съвсем различни сили в страната, от вън, от нечервена страна, или поне да бяхме по близо до австрия , белгия, германия, италия че да може от там да дойде помощ. тогава щеше да има стрелба щеше да има умрели комунисти, избити червени кхмери, дааа, но ние сме откъсните от запада нямаме пряка граница и помощ не може да дойде. затова ни управляват старите.

Видяхме ги Нечервените сили, като теб. С една гънка на мозъка от каскета. Тези, които палиха, след това скачаха за по 70 ДМ и ревяха -Кой не скача е червен.Сега задниците им пасат трева от глад. Точно тогава Виденов не подписа плана Ран -Ът, предложен от Свет.банка / 75% ликвидация на икономиката на България и 25% приватизация: Подписа го И.Костов

Няма план Ран-Ът. Има план на правителството на Луканов за преминаване от държавна към смесена икономика. Екип от над 30 човека - специалисти изготвя този план за раздържавяване. Комунистът луканов, потомственият комунист Луканов, дава този план на правителството на САЩ с молба за оценката му. Американците поръчват на Ран и ЪТ оценка на този план. Те изготвят доклад по плана на Луканов. След време когато се видя резултата от контролираната приватизация, комунистическата пропаганда сатанизира Ран и Ът и хвърли вината за неуспеха на приватизацията върху тях, вместо върху комунистите и милиционерите им които бяха истинските виновници.

Ние, Ран и Ът питаме, защо след като препоръчахме Варна да стане стане свободен град и да се управлява сам, днес не само ,че не такъв, ами е окупиран от една проруска икономическа групировка?

абе партиец! разказвам как се взема власт, тук властта в БГ не е сменяна.

КОНКРЕТНО до РАИ-чото68: ТЕЗИ КОИТО ПАЛИХА СЕГА СА БОГАТИ, ТЕ НИКОГА НЕ СА СКАЧАЛИ ЗА ПО 70 ДМ

Коментари - 27 г. от палежа на Партийния дом - въпросите остават | Днес.dir.bg

27 г. от палежа на Партийния дом - въпросите остават

На 26-и срещу 27-и август 1990 г. пламва Партийният дом в София. Едно от най-емблематичните събития на прехода и до днес остава неизяснено и буди противоречия.

Обратно в новината

Коментари - 27 г. от палежа на Партийния дом - въпросите остават | Днес.dir.bg

Коментари

Попитайте Петър Берон, той е в час, явно знае оригиналите къде се помещават. Давай напред. Тук шега няма. Всичко Мара втасала , та и да се връщаме назад. Батакът е навсякъде, безпаричието, безработицата, ниските хонорари, ниските пенсии, гладът е по страшен и от тока. Или ден да дойде друг да мине, платените тролове да им се подхвърли някоя и друга монета, не става с гадаене, не трябва така да се говори правнословно, виждаме, че желание имате за разплитане на чорапа, за да разберете какво точно се е случило, но късно е вече, а и гладният не се интересува от неща, които нямат възвращаемост. спокоен ден, здраве и много усмихнати лица желаем всеки ден да виждаме по улиците, както е на запад.

много,ама наистина много щях да се чудя и мая ,ако това не бе сторено . евреите винаги успяват да скалъпят,скрият и фалшифицират най-тежките си престъпления .в това са ненадминати и недостижими . ако едно дело не е разкрито е повече от сигурно,че е замесен поне един от тяхната "богоугодна" мафия ! но да не стигаме до антисемитизма ,че ще се обидят люто ,нали ?

Престанете с тези патологично конспиративни хипотези и умопомрачителни внушения!!! Твърде незначителна в геополитическо отношение държавица сме, за да превъплъщаваме всеки вътрешнополитически процес в грандиозна конспиративна теория от глобално значение... Тук става въпрос за един емоционален, варварски акт, логически обвързан с инерционните процеси на току-що започналия тогава Преход... Не преразказвайте какво се е случило като някакви първокласници, а направете задълбочен интерпретативен анализ ДО КАКВО ДОВЕДОХА процесите на "демократизация" от тогава?! Най-малкото доведоха до ЛИПСАТА НА 2 МИЛИОНА МЛАДИ БЪЛГАРИ!!! НЯМА ГИ!!! Свидетели сме на ферментацията и деградацията на териториалната, обществената и политическата цялост на нашата държава!!!!!!!!!... Няма я петолъчката - и какво от това?!... В ЕС сме - и какво от това?!... Държавата ни е по-мръсна, по-ниско културна, по-уязвима и зависима от всякога!!!

а какво стана с изчезналите досиета на някои другари, никои не пита и не се споменава даже за тях.

А файда - йок!

По онова време--Бойко Борисов ---е бил все още в пожарната!:)))).... ..Що ли не е загасил пустия му пожар?!!:)))))

Голяма част от обзавеждането на бившия Партиен дом е разграбено и изнесено предварително и сега все още се намира в частни домове, които са собственост на хора били на работа или имали служебен и друг достъп до сградата много преди пожара. Въпросният Станчев е подставено лице и по природа е страхлив, защото при едното му бягство бе заловен от комендантските органи в Самоков и след задържането му започна да буйства и да заплашва че ще се пали. Когато пред целия строй на едно от основните поделения в града му бе дадена възможност, от коменданта на гарнизона, да изпълни заканата си, като му бе донесена туба с бензин и му бе дадена запалка, същият не посмя да посегне към тубата, а се отдръпна и уплашено притихна. До идването на представителите на поделението му, от което бе избягал, повече нито буйстваше, нито отправяше каквито и да закани или искания.

Патологичия доктор Кочо Тренчев---е жив! Пазарджишката мома Кошлуков----също! Атомния откачен поп Фори---също!.... Криминалните типчета, извършили прекия палеж----също! ....... Ами намерете ги---и ги питайте---КАК ТОЧНО Е БИЛО ??!!:))))))

Алоо-о-о, Дир-ници, министър на отбраната тогава е Добри Джуров, никакъв Георги няма, бе!

За мен БКП си унищожи важни документи с този разигран пожар.

ЕБКП !

Какво да говорим, партията която 100 г се занимава с терор и палежи, излъга народа си както винаги. Щото тя се кълне във вярност на Ленин, Сталин и Комунистическия интернационал, а не на България. Колко му е да излъжат недораслата опозиция и с един куршум удариха десет заека. Унищожиха и изнесоха всичко важно от архивите на тази ненавистна партия и накрая обвиниха хората, че са им запалили Партийния дом. Типично по комунистически...

Никакви въпроси не остават! И малките деца знаят кой запали Партийния дом и защо! Сорос/ЦРУ и американските подлоги са платили на 30 хулигани да запалят и да громят партийния дом с цел да се направи държавен преврат както и стана, подобно на преврата в Украйна и на много други места, които същите тия правят същите работи. После предателите в съдебната система потулят всичко и така!

Само глупости ръсиш. Вземи малко се образовай. Кой печели от всичко това, ако не БСП/БКП? В статията го пише, сами са си организирали цирка за да заличат архиви.

И къде е България след всички тези дивотии и така наречената демокрация.На опашката най-бедната страна в ЕС.С образователна система сведена до нула,болна нация и обезлюдена.Вихреща се престъпност и управлявана от мафията.Това е постигнала страната ни.

По нататък- един форумец вече го е написал:" СДС се продаде за жълти стотинки........"...

СДС доказа, че няма програмен, кадрови и икономически потенциал , капацитет и опит да вземе властта, да я задържи и да промени посоката на БГ. Нямаше нужните тайни служби и кадри, които да арестуват за една нощ /, да я наречем Нощта на Жабата/ ЦК-БКП и Окръжните управители и Кметове. Да им шпринговат по една тежест 20 кг на крака и 12 часа/ ден да чукат камъни в Тунела Шипка. За целта Армията трябваше да подкрепи СДС и да измете КДС, Милиции управления и вся осталная. СДС нямаше никакви организации в Армията, която спред мен беше разделена по симпатии. Много офицери симпатизираха на СДС , но никой , НИКОЙ не знаеше какво ще стане ако дойдеше команда да се загради София и да се разгонят демонстрантите/= да се стреля по народа/ ?? Никой , самите генерали не можеха да знаят дали такава заповед може да бъде изпълнена и дали самите те няма да бъдат арестувани. Не беше изключена пълномащабна Гражданска война. В такива случаи печели смелият и убеден в идеята фактор. С една бърза Нощ на Жабата -арест на един малък брой хора въпросът щеше да бъде решен. Народът и средния клас офицери щяха да са на страната на СДС. Очевидно е че ръководителите на СДС бяха далеч от държавници, не разбираха как се взема власт и затова всичко омърлявиха. Едно такова действие трябваше да има и външна подкрепа- Велика сила и Банка. Иначе всичко е само празни приказки и тинтири-минтири,

Вярно е,че си тъп цървул!!! нали предателя желев каза,че България не струва нищо щото няма кой да я купи!!!!!!!!! и за това я хариза на американците без пари!!!Петреееее Петре що не извика танковете да повършеят малко!!!!!!!!!!!!!

Ave, Marcus! Много ми допадат иронията и алюзиите, които правиш, напр. Нощта на Жабата (с нощта на дългите ножове), и точните съдения за способностите на "опозицията", но не ми харесва призивът ти за гражданска война. Надявам се имаш представа какви са били жертвите на такива войни, например битката при Акциум, френските революции с помощта на Гилотината, амреиканската гражданска война, т.нар. октомврийска революция, кристалната нощ, оранжевия терор у нас, въстанията, атентатите, белия терор и накрая червения терор. При всички тях законът се погазва и се установява нов закон - на силата. Нима призоваваш да това да се повтори като "син терор"? Тогава държавата се въздържа да не извърши беззаконие, но и не наложи закона. И това е основният проблем - има закон, но не се прилага, а беззаконията се оправдават с други беззакония. И ти предлагаш ново беззаконие. Докога ще е така? Горещи поздрави.

Самозапалиха си го !

Хитрецът от Веселиново Желю Митев Желев се беше изнесъл от София, знаейки какво кроят негови тогавашни авери от СДС. Бързичко се забравиха думите на тогавашния вицепрезидент Атанас Семерджиев, изречени от трибуната на Народното събрание на следващия ден след опожаряването на сградата на тогавашния Партиен дом. Тогава ген. Семерджиев заяви, че Константин Тренчев се е свързал с него и е поискал от него да обяви въвеждането на временно президентско управление. Никой не опроверга казаното от вицепрезидента, нито тогава, нито по-късно... Днес не е трудно да се досетим, отчитайки нееднократното прилагане на подобни практики и в други страни от Източна Европа, че издаването на такъв указ от вицепрезидента Семерджиев щеше да даде начало на нов сценарий от типа "Най-добре е танковете да дойдат". Този сценарий щеше да доведе до установяване на съвършено нов политически режим в България. При този режим, кадри на СДС и КТ "Подкрепа" щяха да държат не само законодателната, изпълнителна и съдебната власт в страната. Те щяха да наложат и своя апостол Христофор Събев за митрополит Софийски и предстоятел на Българската православна църква. Установена под натиска на улицата, новата власт щеше да бъде узаконена няколко месеца по-късно с провеждането на предсрочни парламентарни избори. Това, което архитектите на Августовската нежна революция в България и техните наставници не предвидиха е, че ген. Семерджиев може да си позволи да не предприеме нищо. Усещайки капана, в който искат да го хванат, вицепрезидентът остави подпалвачите на Партийния дом да действат необезпокоявани от някога всесилните органи на реда, но показвани от камерите на единствената тогава Българска телевизия. Ефектът от тази безплатна самореклама беше поразителен. Той погреба властовите амбиции на докторите Желю Митев Желев и Константин Тренчев, както и на други "нежни" революционери, носещи в политическите си раници маршалския жезъл на едноличната власт.

Мафията БСП

27 г. от палежа на Партийния дом - въпросите остават, но е ясно че в резултат на този пожар са унищожени доста компрометиращи БКП архиви, които можеха да се използват срещу нея.

Безпартиен българин.Внимателно прочетох статията и разсъждавам,че това е сценарият на Бкп,внедрил в сините хора,а после се оказа и сините са червени и резултата го видяхме.Всичко което беше на държавата стана частно .То мутри измислиха,после ги направиха ,,честни бизнесмени,, узакониха всичко незаконно ,мина срака на давност за всичко и това доказва,че абсолютно всички партий са имали една цел,,САМО ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ,, И УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛ.НАЦИЯ.ВСЕКИ СЕ СПАСЯВА ПОЕДИНИЧНО,ОБЛАГОДЕТЕЛСВАХА СЕ циганите,а сега арабите и си изпълниха задачата поръчана отвън.Разсъждавайте и ще се убедите,че тъка

Бях там, написаното за бидони , нам кви си запалителни материали и барети, са пълни измислици.Тълпите бяха начело с тренчев, изкраде се всичко,всички участници бяха самофилмирани,хвалеха се с това и после станаха неизвестен автор.Комунистите се бяха укрили,на място-само полицаи и пожарникари,семерджиев искаше да се самоутрепва...След това без пожар изпокрадоха техника и килими от резиденцията в Банкя,след това изпокрадоха България и станаха бизнесмени и аналитици.Народеца лапна дървото и това е!

vasil

Бил си - у дома пред телевизора в кухнята ,на чаша менте...

Всичко беше организирано и проведено от ДС и БКП

Без всякакво съмнение, БКП изгори архивите си сама. И без всякакво съмнение, тъпите седесари просто им помогнаха за това.

Изгоря цялата документация по кампанията на комунистите през Испанската гражданска война!!!

За Протокола : Имайки предвид че : а. Тази сграда Бе НайПазената б. Е тежка каменна конструкция в. пожарната 'необяснимо' ЗакъсняЯко г. 'нашта' милиция Спря желанието на Хората да помагат за Гасенето И ! - Фактът че В сградата СЕ съхраняваха Архивите => въпросът Е ВсеСъщият ! : - Бе ли това Реалното Унищожаване на Архивите (или поне на СъщинскиВажната-им част) ?! - или ИменноТака се Осигури прикритие за Целевото пренасяне на Архивите на СъщотоМясто където СА И тези за периода До 9.9.1944 ?!

vasil

Логичното е съществената част от архивите да е унищожена или запазена на други места,а това в Партийния дом да е театро.

Е радостно че Започваме да Се разбираме !(Благодаря Ви !)

Луди времена бяха. Разрушаваше се един обществено-политически строй и се заменяше с друг. Прецедент в световната история. СДС не знаеха какво да правят, БСП още повече от тях бяха шокирани какво да правят. Същите некадърници и от двете страни, много измряха, но дори и до днес, са вредители на България. Докараха разруха, унищожаване на цености, беднотия, липса на морал и т.н. Ужасни хора. ДПС и те са много виновни, нямаше кой да им строши главите по това време и те си правеха мръсотиите и продължават. Желю Желев, слаб политик, некомпетентен държавник, непрозорлив в ситуацията, елементарен човек, американски послушник има оромна вина за днешното състояние на България.

Всичко си Ви беше наред, ама кат флюпнахте че Желев бил бил Американско протеже...... - дисидент (дали И В кавички) ...издава Там (ама Там - Е Франция) книга отн. Режима у Нас И ! - спонсор Е Щерката на 'наш' Янко ПишманТаблажийчиту...

Хю Кенет Хил и Бил Монтгомъри ---заедно с Янко и Желю са яли кашкавал!:)))))

То голяма книга. Четох я. Елементарно. Дисидент, глупости, просто времето се променяше, без той да има каквато и да било роля. Натискал си е парцалите и когато падна сторя, ехе аз съм. Описва едни взаимоотношения взети от ежедневието. Какво е открил? Нищо. Какво е прозрял, нищо. Какво е последвало, пак нищо. Разпада почна от СССР и от нас нищо, ама нищо не зависеше, камо ли от доктор ти Желев. То не се знае и този строй до кога? Обществено -политическия строй е като снежна топка набира маса и скорост и кото се блъсне в стена се разрушава. Рано или късно се случава.

vasil

Ами нямаше кой да им строши главите.Щом се разграничаваш,значи си от пасивните странични сеирджии.

Абе "info" явно са си го прибрали в лудницата - днес няма нито един негов коментар

Тогавашното КГБ ни изтъргува на ЦРУ за жълти стинки. На американците са им удобни престъпниците на прехода,защото са лесно манипулируеми в полза на техните интереси.

и сегашните ...

Ако някой се дегизира на тато половин България ще се изреди да му целува ръка. Лошото е,че Горбачовото КГБ го издокара и живков не успя да смаже главата на змията навреме.

то това вече се случи, новия е с инициали ББ

ДИР, не припомняйте такива тежки моменти от историятя на българия! Инсценировки на палеж за унищоване на документация, за смъртта на богати властни български и чужди бандити, защото от това не ни става по - добре! Напротив, подтискаме се, защото сме безсилни пред оръжието ... То е във властта и в богатите, а те все едни и същи!

Дъртите идиоти Радой Ралин и Йосиф Петров, мир на праха им---заедно с тъпото копеле Бойко Станкушев----БЯХА КАТАЛИЗАТОРИТЕ НА ПАЛЕЖА!!!

Ако беше познавал "дъртите идиоти", през ум нямаше да ти мине подобна глупост...

не се заблуждавай, пожарът беше нужен, задължителен!

И каква роля изиграха за този пожар Фори Светулката ,Тренчев& компания.

Комунистите си го подпалиха, за да заметат част от архивите. Те си назначиха правителство на сдс, по-точно на ДС.

++++ АБСОЛЮТНО!

Елементарно,всички знаем на кой плати Костов за погрома, в България всички недоволства са платени на членовете на стадото

Някой да обясни защо след 27 год управление на Демократичните сили още се сочи някакъв Враг Комунсти? Властта е на СДС, основен съюзник- САЩ с непобедими 11 самолетоносача, Морска марина, армия ФБР, ЦРУ - готови да изпържат руските агенти...Ами смачкайте ги най-накрая пустите комунсти и да се възцари благоденствие. Преди 18 год напуснах БГ- комунистите бяха виновни. След толкова години се връщам -пак комунистите виновни! Ми властта е в демократични ръце, решете въпроса. че да си отдъхнем. Или някъде другаде ви стяга чепика? Или в чепика който се опитвате да обуете вече се е наместил нечий друг крак?

Бухльо, СДС не е на власт от 2001-ва. Спри да фантазираш небивалици и си свери часовника.

След като СДС не е Власт, значи няма капацитет и кадри да управлява, предаде властта на Запада ,снишавайки се гризка от подаянията на същия запад и се готви да удари камбаната на БГ. Новият Брат реши да ликвидира БГ, обира каквото му трябва и я дава за управление на ТР. Такъв е планът и всичк ослучваща го потвърждава. Събори се здрава бетонена къща ивместо да се усъвършенства , се построи колиба от кашони. Това е държавата БГ днес. Въпрос на време е да пламне. Моторът на СДС беше Антокомунизмът. Изчерпи се и сега ? На гилотината на Запада- за мезе на Западната трапеза. Обиколили съм света, бил съм на високи постове, бил съм и ратай на богаташи в САЩ, хамалин, шафьорин и чирак-строител. Все съм видял нещо.

В България не се състоя дълбока и всеобхватна декомунизация подобна на денацификацията в Германия или на декомонузацията проведена в другите окупирани от съветския окупатор страни в Европа след ВСВ.

За да се реализира пълна демократизация тряпбваше СДС да разстреля членове БКП 900 000 х 3-членове семейства - повече = 3.5милиона или да гивкара в лагери под надзора свое щуцщафел. Очевидно няма сили затова, няма сили и да вкара в затвора ЦК БКП . Реши да се сниши и да краде и продава натрупаното от Татово време. Тук се наместиха и другарите от САЩ и кръгът се затвори Очевидно държава победена в 2 световни войни няма капацитет за самостоятелна политика.

На крив демократ----комунистите му пречат!:)))))

Боже колко сме наивни! Как се хващаме за думата, за конкретното нещо! А това че външно министерство, държавна сигурност, държавен съвет, цека, ОК, ГК хиляди кадри на властта направиха хотели, имоти, фабрики, големи и малки фирми, офшорки, кооперации ... имоти в чужбина навсякъде по света, просто никой не може да повярва, никой не може и да ги съди, защото за да съдиш трябва да има заинтересован съд, а съда е бавен и е от хора, а хората са уязвими ... и още много други условия. Описани са Основи на комунизма, История на БКП, или История на КПСС, ... описано е точно как се взема власт и как се съхранява ... това е! няма спасение, този в който е силата той така прави че да не му вземат богатствата. Оставете тези илюзии да смените управляващите. Те за пред нас се карат, уж! Но са си свои, ... външни няма!

Щом Цветанов не иска да се направи разследване има нещо гнило в цялата работа ! Касетите да се открият , ако някой ги е унищожил да си понесе наказанието , жестоко ! Защо не се разследва случая с фалшивата касета на Евгени Михайлов ? Всичко това е подмяна на Историята , затова и живеем така по Идиотски , с лъжи и измами , а Мошенници ни управляват 28 години и унищожават Държавата , Народа ни !!!

Като по соц-а беше толкоз хубаво, защо фалира държавата през 1989/90? И защо Пуйо москалски не иска да празнува 100 години от ВОСР?

Очакваме реч на другарката Нинова по случай забележителната дата на кражбата на бутовете, шунката, колбасите, други подобни и алкохола на Партията.

няма по-нагли от българските комунисти. Всички знаем кои запали партийния дом, кой има интерес от това, ама се правим на ненапита вода. Това е като с Пеевски - всички знаем КОЙ предложи Пеевски за шеф на ДАНС, дори много не знаят - мълчаха позорно всички, но после след година Орешарски каза - Станишев. А сега търсят връзка между Пеевски и Борисов - това ако не е гадна наглост от гадни хора, които не могат да се наричат хора.

Ти сигурно си наследник 900000 партини члена на БКП. Те така пюят за да се подмажат на повите ни братя.

ВИВА Дяр ЖЕЛЕВ-терминатот на Софийското жителство! ВИВА д-р ЖЕЛЕВ- водач на легионите от село облагородили София.

Тогава бе момента България по пиночетовски да си реши сегашните проблеми - около от 5 до 6 хиляди комунистически боклуци трябваше да бъдат избити...!!!!!! Хайде да сме по хуманни, да бъдат лустрирани завинаги те и техните поколения... Не го направихме и сега вижте какво е положението - президент най-тъпия след жена си българин... Партия мафия БСП начело с доказано лъжливата е крадлива КУРнелия, която се пъчи за власт - типична ком наглост...!?!?!?

Тъпчо, членовете на БКП до 1989 г. бяха над 900000. Е после нагли подлизурки бързо хукнаха в опозицията и сътвориха сегашното съвремие. А такива като теб сигурно са или от тях или тяхни наследници.

Другарят генерал Радев беше ли член?

Ей за тия приказки-избивания, лустрации и др.подобни, тези като теб ще гледат властта през крив макарон. Докато не си седнете на гъза, тъй ще е. Ще лапате на Баце бахуря и ще лаете по форумите.

Гостенино сядай на масата...черпя по една...защото си напълно прав !!!

Преврат на Костов и последващо унищожение на българският етнос. Днес половината трудоспособно население вече говори български, ама със силен акцент.

Още дълго време няма да можем да се възстановим от комунистическата зараза. Тази болест ни унищожи като народ и още берем горчивите й плодове. Унищожи морала, трудолюбието, патриотизма, чувството за общност. След това комунистическите номенклатурчици разграбиха "народното" и станаха капиталисти, банкери, шефове на специални служби. И досега те, децата и внуците им ни управляват. Трябваше навремето да жертваме един стадион хора, за да се изчистим като народ. Сега вече е късно. Дано народът ни се пребори с вируса на комунизма.

Бла бла от лузери. какви комунистин след 27 години. Да припомним: - 1989г. БКП има-е над 900000 партини члена!? - Бжежински идеолога на заггрома на соца казваше "Комунис с фабпика не мисли като комунис" Така че малумни мунчовци не търсете причината в комунизма за вашите неуспехи и неволи, а в вашия мързел и готованщина.

Какви бяха "успехите", бе, цървул? Живял съм тогава и помня какво беше: в магазините 3 вида салам, сирене и кашкавал, чакаш ред за кола 10 години, цветен телевизор - само за "наши хора", в магазините дефицит - особено след 86-та, в болниците хората мреха като мухи, пълна мизерия беше. да, имало е разлика с 40-те, не заради комунистите, а поради глобалния технологичен напредък - да не би Гърция да е била по-изостанала от нас 80-те години? Цървул!

Комунягите запалиха и изгориха архивите си, където бяха подробно документирани не само престъпленията им, но и имената на престъпниците!

Архивите бяха изнесени в МАСКВА, в изпълнение на "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година. Тази програма вече 27 години "успешно ни работи". /с така наречения "хуманен геноцид"/

Дира знае ли кой е Георги (Добри) Джуров?

Още едно комунистическо престъпление - палеж. Палеж и заличаване на следи. И на вниманието на др. Корни. В гладната и студена Луканова зима -Хулигани нападнаха сградата на Висшия съвет на БСП. Изхвърляни и изнасяни бяха бутове шунка, колбаси, алкохол и други, съобщават по новините на БНТ. Не суджуци, другарко Корни, а още много неща. Изброени са. Не ни интересува този дом увеселително заведение ли е бил или бардак, но фактите са такива. Но бутове и алкохол на фона на жалкия суджук който развявате като знаме ви придават крайно несериозен вид. Все пак сте преки наследници на онези престъпници с "бутове шунка, колбаси, алкохол и други".

Абе тулуп смотан. България при комунизма беше на 20 место по развитие, а сега е на 174 място. Марш в говедарника на Козяк

Тараторчо, бе, в България комунизъм никога е нямало. Имаше тоталитарен режим на престъпници нарекли се комунисти. По време на този режим държавата на българите фалира 3 пъти. Научете истинската си история и тогава няма да слушате какво ви лъжат. Лъжат ви защото така е удобно за целите им. А главната им цел е да сте бедни, прости и зависими от тях. От това се хранят те. От лъжата и страхът.

момче, няма значение кой държи властта за тебе и мен. Има значение колко ти дават властимащите, каква заплата. Или ако не само в пари, то в облаги, ...

Луканов, Младенов и марионетката им Желев запалиха архивите, за да си мислят всички че 10 милиарда долара дълг са наследени от Живков, но за всички е ясно че бяха натрупани за половин година от ноември 89-а!!!

Бихте ли обяснили. На мен не мие ясно.

С думи прости колкото мога: държавни все още институции искат заем от външна банка, например някоя италианска банка. Банката дава заема, и той се пише дълг на държавата! Парите може да ги освободи само лице, истинско физическо лице, с паспорт, което представлява институцията. Той взема парите например 10 милиона долара и ги дава на свои съпартийци които си правят хлебарници, месарници, хотели и каквото там се сетиш. Те никога не го връщат, той си стои, да не кажа до днес!!

власт не се дава, каквото и да става! власт се взема насила със сеене на смърт! за да се случи това трябваше да влезнат съвсем различни сили в страната, от вън, от нечервена страна, или поне да бяхме по близо до австрия , белгия, германия, италия че да може от там да дойде помощ. тогава щеше да има стрелба щеше да има умрели комунисти, избити червени кхмери, дааа, но ние сме откъсните от запада нямаме пряка граница и помощ не може да дойде. затова ни управляват старите.

Видяхме ги Нечервените сили, като теб. С една гънка на мозъка от каскета. Тези, които палиха, след това скачаха за по 70 ДМ и ревяха -Кой не скача е червен.Сега задниците им пасат трева от глад. Точно тогава Виденов не подписа плана Ран -Ът, предложен от Свет.банка / 75% ликвидация на икономиката на България и 25% приватизация: Подписа го И.Костов

Няма план Ран-Ът. Има план на правителството на Луканов за преминаване от държавна към смесена икономика. Екип от над 30 човека - специалисти изготвя този план за раздържавяване. Комунистът луканов, потомственият комунист Луканов, дава този план на правителството на САЩ с молба за оценката му. Американците поръчват на Ран и ЪТ оценка на този план. Те изготвят доклад по плана на Луканов. След време когато се видя резултата от контролираната приватизация, комунистическата пропаганда сатанизира Ран и Ът и хвърли вината за неуспеха на приватизацията върху тях, вместо върху комунистите и милиционерите им които бяха истинските виновници.

Ние, Ран и Ът питаме, защо след като препоръчахме Варна да стане стане свободен град и да се управлява сам, днес не само ,че не такъв, ами е окупиран от една проруска икономическа групировка?

абе партиец! разказвам как се взема власт, тук властта в БГ не е сменяна.

КОНКРЕТНО до РАИ-чото68: ТЕЗИ КОИТО ПАЛИХА СЕГА СА БОГАТИ, ТЕ НИКОГА НЕ СА СКАЧАЛИ ЗА ПО 70 ДМ