ЮНЕСКО даде на палестинците пълноправно членство

Палестинците получиха днес статут на пълноправен член на ЮНЕСКО въпреки съпротивата на САЩ и Израел, предадоха световните агенции. Решението бе прието на 36-ата сесия на Генералната асамблея на организацията в Париж със 107 гласа (14 против и при 52 въздържали се).

Обратно в новината

Коментари - ЮНЕСКО даде на палестинците пълноправно членство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато избраха комунистката Бокова за шеф на юнеско помислих че има някакво недоразумение. Сега вече целия свят мисли като мене

Нека и сърбат сега попарата!Не знам кой я нареди на такава длъжност,но е имал явно пред вид,какво ще донесе на организацията една твърда тоталитаристка и то от най твърдите,член на БКП.дали пък не са знаели какво представлява тя и цялото семейство Бокови?

Завистта и злобата на българина са базирани на комплексарския принцип " не искам аз да съм добре , искам другиу да е зле", и може би и затова сме я докарали дотук. Всеки нормален човек би трябвало радва на успеха на свой сънародник. Не завиждай за да даде Господ и на тебе.

Не че на Бокова много й пука за палестинците, но въпросът е да се издразни запада.

Наистина, горките хора... лошото е обаче, че и след този вот, пак ще си останат горки. Единствения им шанс е да престанат да мразят Израел, а още по-добре, да станат християни.

Обамата да си върне Нобеловата награда за мир! Не я заслужава!

Е В ТОВА,ЧЕ ПАЛЕСТИНЦИТЕ НЕ УСПЯВАТ ДА СПАЗВАТ МИРНИТЕ ДОГОВОРИ ,И НЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ЕФЕКТИВНО ОТ НАСИЛИЕТО И ТЕРОРИСТИЧНИТЕ МЕТОДИ С ЦЕЛ ПРИДОБИВКИ, ИМА ОБЯВЕНА ВОЙНА НА ТЕРОРА ОТ САЩ .ЗА ДА ИМА ИСТИНСКИ МИР ,НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ТЕРОР,УБИЙСТВА,КОНТРАБАНДА,СПЛАШВАНЕ ,А УЧЕНИЕ,ТРУД,ДАНЪЦИ И УВАЖЕНИЕ КЪМ ИЗПЪЛНЯВАЩИТЕ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА МИР

От това, което си написал е ясно, че ПРОБЛЕМЪТ не ти е ясен.

равни задължения -данъци,такси ,вноски ,нали !? Всяко право е и задължение ! Право и задължение за образование.Право и задължение за труд ! ОТ ВСЕКИ ИНДИВИД ,ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА -ТОВА Е ПО УНИВЕРСАЛНАТА ХАРТА ПО ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ЗА ДЕМОКРАТИЧЕН МИР /ВЪТРЕ СА ОПИСАНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ОГРАНИЧЕНИЯТА /...В този ред на мисли,ако наистина станат пълноправни,то те ще дават сега реципрочно -обратно на Израел и другите донори милиарди в ресурси -храни,лекарства ,учебни помагала,колела,мотори,коли...ОСНОВЕН ПРИНЦИП НА ПРАВОТО Е РЕЦИПРОЧНОСТТА ! ОЗНАЧАВА ДВУПОСОЧНОСТ НА ВСЕКИ ПРОЦЕС -ВЗЕМАШ И СЛЕД ТОВА ВРЪЩАШ РЕСУРС. В СЛУЧАЙ НА ТЕРОРИСТИЧНА АГРЕСИЯ -ЗАКОНОВА ОТБРАНА ЗА ОПАЗВАНЕ МИРА И РЕДА В ЖИВОТА. ЖИВОТ СЕ ПОДДЪРЖА С ТРУД,НЕ С КРАЖБИ,ПРОСИЯ,ИЗМАМИ,НАЛИ!

То оставете друго, ами я вижте как успяха да я накарат да (започне да) си казва всичко ...

Мдаааа ... Когато нещо френско гръмне -- как отвъдатлантикът оттеква ... ( Нали прочетохте днешните осъвременявания ? )

на отделни индивиди,култури и държави може и да си приличат -дом,храна,пътища,транспорт ,НО ПЪТИЩАТА/ПРИНЦИПИТЕ ,ПО КОИТО СЕ ПОСТИГАТ ,АКО СА ПРОТИВОПОЛОЖНИ ,ТАКА КАКТО РОБСТВО И СВОБОДА,РАВЕНСТВО ПО ДАНЪЦИ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА СЪВЕСТНИ,,всъщност са ПРОТИВОПОЛОЖНИ така както ограбващ труда на другите терор е противополжно на мирно усилие за учение,труд,данъци.Трябва от ЮНЕСКО повече да разяснят ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ВСЕКИ ИНДИВИД ЗА ПРАВА,ОПРЕДЛЕНИЕТО ЗА МИР ,ЗА ТЕРОР,ЗА ОТБРАНА ,ДЪЛГОСРОЧНИ ПОСЛЕДИЦИ И ПЛАНОВЕ ,ПЛАНИРАНЕ НА РАЖДАЕМОСТ СЪОБРАЗНО С ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЖИВОТА ,за избягване на модела "висока раждаемост и висока консумация на ресурси -още по-висока обща смъртност от недостатъчно ресурси за поддържане на живота /по-висока смъртност от насилие, престъпност и терор,нео-експлоатация и нео-заробване имат добросъвестните икономически активните данъкоплатци,които изхранват всички,но консумират все по-малко,заради растящите удръжки за бързо размножаващите се икономически не-активни/

защо с получаваните от толкова донори милиарди всяка година ПАЛЕСТИНЦИТЕ НЕ СА ИЗГРАДИЛИ РЕАЛНА ФУНКЦИОНИРАЩА ДЕМОКРАЦИЯ ? Според статистиката на ООН в уикипедията ПАЛЕСТИНЦИТЕ СА ПОЛУЧИЛИ НАЙ-МНОГО ПОМОЩИ В СВЕТА ОТ НЯКОЛКО ДОНОРА -ООН,ЕС,АРАБСКА ЛИГА И ДР ,РЕДОВНО,ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 40-50 ГОДИНИ,но не успяват да станат мирна независимадържава,КОЯТО ВЕЧЕ ДА ВРЪЩА ОБРАТНО ПОЛУЧЕНОТО ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ,ИНФРАСТРУКРУТА ,ПРОЕКТИ ...С ТОЛКОВА МИЛИАРДИ ПОМОЩИ ЗА РАЗВИТЕ БИ ТРЯБВАЛО ВЕЧЕ ДА СЕ САМОИЗДЪРЖАТ С ТРУД,А НЕ ДА СА ЗАВИСИМИ ОТ ПОМОЩИ ВСЕКИ ДЕН? На какво се дължи провала в развитието на тези индивиди ,защо продължават да мразят Израел ,защо са изстрелвали до 200 ракети дневно по израелското население вкл деца,защо не уважават израелското насение, от което са получили толкова средства за поддържане на живота им през десетилетията? как така,ако имат равни ценности не уважават равно и не искат да са равни по задължения?

Генералния секретар на ЮНЕСКО не трябваше да допуска подобен ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКИ въпрос да става обект на дискутиране и гласуване. Недалновидността, липса на лоби (трябваше да си го изгради до сега) и нежеланието да го предотврати ще лиши организацията от финансиране и тя естествено най-вероятно ще се разципи. Но това ще го препишат (и то с основание) на Генералния секретар - комунистката Ирина с фамилия (от добилата печална слава покрай изцепките на брат и племеник) БОК (в превод от турски фекалия) ОВА!

чаос! паниц! дисастер! мъ ворк хере ис доне... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е работа на ЮНЕСКО да се бърка в политиката. Да си гледат културата, децата и т.н. Тази история мирише...

То UNESCO, UNICEF... разлика няма, щото...

Прав си и ти благодаря за корекцията. Все пак това е доказателство, че някой чете какво пиша:)

Ще наложим вето :Д ама то вето неможело се наложи. Кофти

Браво!!! Една хубава новина.

Вълка ,козината си мени ,но нрава си не!Та комунистката Бокова/в превод от турски-лайняна/,се осра съвсеми за пореден път като всеки задръстен комунист,създава негативен образ за България пред света.Баста с тия кретени от тоталетарното минало-срам за БЪЛГАРИЯ!

Толкова си тъп, че чак си вдлъбнат!

А ти,като си толкова отворен,защо си заровил главата си в пясъка и се правиш,че не виждаш нищо?!

не знам турска ли е, но май имаше нещо юдейско в родата й. Те затова я избраха там пред другия кандидат, който беше много по-стойностен. Нещата никога не са такива каквито ги правят да изглеждат за пред плебса.

Бастааа с неграмотниците, викам пък аз!

А ти какво искаш... Винаги да става на желанието на САЩ? Точно поради твоето мислене - и ООН стана само една говорилня. Защото САЩ са единствената страна, която обвързва финансирането на международните организации с резултатите от решенията им - дали са изгодни на САЩ или не.

ФАМИЛИИТЕ НЕ СА СЛУЧАЙНИ.ТЕ НОСЯТ ПАМЕТТА ПРЕЗ ПОКОЛЕНИЯТА.В ТАЗИ ВРЪЗКА КАКВО Е БОК НА ТУРСКИ?

Що ли ЮНЕСКО се бута между шамарите на политиката? Или има заявка за ново напрежение? Ето резултатът...

Или ще е нашето,или ще спрем да си плащаме вноските.Как му се вика на това ?

шантаж,

на случаи като палестинците от ивицата Газа,които от 50 години СА НА ПОМОЩИ ОТ ООН ,ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ И СЕ РАЗМНОЖАВАТ С ВИСОКА СКОРОСТ -2-РО МЯСТО СЛЕД АФГАНИСТАН ПО БРОЙ ДЕЦА РАЖДАНИ ОТ ВСЯКА ЖЕНА ...А ПАРИТЕ ЗА РАЗВИТИЕ,ПОЛЗВАЛИ ЗА ПОКУПКА НА ОРЪЖИЯ-РАКЕТИ И ДР,КОИТО ИЗСТРЕЛВАЛИ ВСЕКИ ДЕН ПО ИЗРАЕЛ ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ 8 ГОДИНИ ВКЛ ПО ДЕЦА И УБИЙСТВА НА ДЕЦА ..Друга дейност била строителството на тунели за контрабанда на стоки . Не разбира какво е демокрация /това е равенство по задължения за труд в обществото и данъци на всеки ,за равенство по права/ и си влагат тяхно си произволно значение като напр да наричаш злоупотреби,сплашване ,изнудване ,доминиране с жестокост и експлоатация ,омраза и репресия еднакви ценности с уважение и изпълнение на задълженията за усвояване знанията на човешката цивилизация за поддържане на живот с мирна или миро-опазваща професия-учение,качествен производителен труд за разхидите на семейство с деца и данъци за общите държавни разходи за здравеопазване,образование,ред и пътища

Защото периодично минават с булдозерите. и не са точно 'милиарди'. И, друго си е, да сгазиш дома на някой, и да почнеш да мрънкаш като ти връща, при това само част, от 'дълга'. За децата по-кротко, защото точно при палестинците има многократно повече избити от противника деца.

Емигрантско-реститутската сган пак се е изходила по въпроса. Какво общо има Бокова, бе тикви нещастни, да не би тя да е гласувала вместо 107 държави ?

тази не само че е гадна ами е и грозна - харесвам само хубавите комунистки

Дай и двете, не са ми много

и нашата бг как гласува , ако не е тажна , или ако няма нещо срамно в това ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти не можеш да пишеш на кирилица, какво общо имаш ти с България, арабино?

как гласува бг, защо никои не казва??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Един слуга гласува ли? Най-малкото гледа с изплезен език господаря си.

тъп и мързелив

злобни напикани комплексари

страшни боклуци сте ей, нямате мича че един българин е успял повече от вас. жалки дребни човечета

Верно, тя е на път да провали цяла агенция. Ние най-много някоя манджа да провалим. Позеленях от завист!

Ще ми ОбЯснишли какво общо има българката там с позициятя на Франция, Испания и т.н. Или не е пуснала на американците и това е проблем ? Ти прочетели позицията на Хамериканския представител? Говори за разбирателство между държави, но видишли едните нямат нито статтут на държава нито официално представителство, признато в ООН

да де то стана ясно на теб къде ти е проблема

Така е като си избраха една комунистка - кгб-ейка за Генерален Директор - вкараха си троянския кон и вече са пред разцепление. Добре, че САЩ спират финансирането на организацията.

Комуниста си е комунист. Хората й казаха, че ако

Абе, дира, що така го цензурирахте? Заради думата "" ли? Може ли да я заменим с "онези тъмни хорица, които не могат да четат"?

Има ли българин има проблем - за съжаление винаги така се получава. почвам да си мисля, че ако се разберат палестина и изреал ще свърши света

това само доказва, че организация с абсолютно мирни цели, поради глупостта на политиците може да застрашава човешки живот. Днес ЮНЕСКО въоръжи ХАМАС с муниции, по-мощни от тези, които си прекарват от Египет...подкрепи ги в идеята, че да убиваш деца и да не зачиташ човешки права е всъщност пътят.

дават колко мизерни милиона за подпомагане, а колко МИЛИАРДА за да сеят смърт и мизерия дават????

САЩ и Израел отново се опитват да извиват ръцете на света с китайски пари. Принципът е прост взимаш необезпечен заем от китайците и плащаш членски внос за ЮНЕСКО. Не че съм за палестинците, но и американците злоупотребяват с власта която имат. Уж били демокрация, а не се съобразяват с демократичните актове. Какво по-демократично от едно гласуване?!?

Бегай в Северна Корея, че питат за тебе.

Значи, кой не скача да заминава за Корея, а? А ако се окаже че и там е по-добре от тук, в "демократична" България? Не бих се учуди,л ако това е така, господин седераст!

Гостьо.много си дръпнат, бе ! Чи ко ти казъ чиляка, та го пращаш на ичкя си лелина ? А ти ко рабтиш? Моиш ли мъ уреди за Гърция? И там било зле, но ората добре си живеели ?

Добре де като знаят толкова да подложат на гласуване изключването на Израел от Юнеско и ще заспи работата . После и от ООН в общото събрание да гласуват за отменянето на резолюцията от 1948г с която за признали Израел и всичко е наред. САЩ няма да имат задължения към тях.

Как ще крещят на френски "Вива Палестина ",къде се намират !? Пращаме им нашите млади бунтовници, и ще видите после какво ще крещят! Апропо, вече го видяхте в Либия. Боли, дори да си вече умрял!Добри са , нашите момчета!

А как е гласувала България??? Не познавам в детайли организацията за да знам дали въпросът ми е уместен.

Въпросът ти е много наивен. България е гласувала, както е наредил Уорлик!

Така се прави, да е ясно - не играете по израелската свирка, няма мангизи. На кой му е притрябвал мир и справедливост в Близкия изток - петрол има да се точи, оръжия да се харчат...

Където се набърка комуняга, винаги положението се оси...а! Ама хак им е на американците! Хем имаха опит и казваха кой индианец е добър, а не разбраха че същото се отнася и за дървените комунистически глави.

Комунистката Боково ще закрие Юнеско.