Пак стрелят по апартамент в София

Последният инцидент в жилището на "Лозенец" бе преди два дни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ам чи подслушайте им телефоните и ги хванете ва. Баси полицаите. Уж им дадоха разни права а пък резултат - никакъв.

Ми да целят! Еххх тва ако беше Весела, Нонка или Таньоооооо, пфффууууу!

"След като дойдоха не можаха да установят с какво оръжие и откъде е стреляно. Обясниха ми, че случаят ще се разгледа" Един приятел ми каза че дупката е от обект който се е движил с дозвукова скорост, пистолет, флоберка, силна въздушна пушка или прашка с лагерни топчета. Потърсете в стаята за подобни обекти и ни ги донесете. Ето разгледахме го.

Да бе..., дупки по прозорците, куршуммите няма начин да не са някъде вътре и не могат или не искат да ги намерят и да им хванат траекторийте. Тия за какви "специалисти" се водят и за какво им плащат?

Върни си борчовете и зарежи лбовницата, сигурен съм че нещата ще се оправят

В нашия квартал един такъв го хванахме. 17 годишен. Стреляше с въздушен пистолет по всички околни кооперации, бяхме пропищяли. После ходи с родителите си 5-6- пъти в РПУто и оттогава не е стрелял. За материалните щети ни казаха, че може да заведеме граждански дела ако искаме, но никой не заведе, бяхме доволни че се е спряло.

"Обясниха ми, че случаят ще се разгледа", добави Киречев" Ми "разглеждат" го. Друго и не са обещали.

И всичко ще се вижда като се случи

С тази параноя и мнителност , няма дълго да останете с всичкия си! Това прогресира!

Ква параноя бе, идиот, ако НИК й нищо не прави - не стреля, не краде, не напада от къв зор ще ми пука да ви гледам с тия камери....камерите са в случай че се прибера и в дома ми е влизано, стреляно, врата е разбира и т н.

В жилището НА Лозенец! Има много неща които не са ясни; дали е въздухарка -това определя насрещен блок със същата височина или по -висок. Стрелбата трябва да е директно. При страничен ъгъл дори няма да счупи стъклото. Две вероятности сачмата най -вероятно е счупила но не е проникнала -следва търсене в района под прозореца (ако не е с балкон отпред). Преработена въздухарка ще пробие и пердета и завеси. Много е "трудно" обаче да се определи оръжието. То и в интернета ще се намерят таблици които ще стеснят кръга на търсене. Вероятно "стрелеца" иска да умери нещо на по -горен етаж -животно, силна лампа. Малко повече подробности на ситуацията отстояние, височина, детайли по фасадата...

родната милиция явно чака да стане най-лошото и чак тогава да се размърда.

Живея в Лозенец. Лятото, при прибиране от почивка, видяхме дупка в единия от прозорците ни. Диаметърът на отвора беше не повече от 1 мм. около него имаше кръгла вдлъбнатина около 1,5 см. в диаметър. Пукнатини нямаше. Сачми или каквото и да е друго също нямаше. Когато фирма дойде да смени стъклопакета, казаха, че е стреляно с нещо по стъклото от отсрещната кооперация. Не знам какво се случва, но ако се повтори, ще викаме полиция. Дано свършат някаква работа, че като чета, май няма изгледи да се разбере кой го е направил.

Ако ми кажеш че живееш на ул. Кричим, може да търсим едно и също копеленце. Аз имах аналогичен случай- малка дупка с стъклото, но не беше пробило, та с каквото и да е стреляно е паднало някъде долу (там е пръст и трева и нищо не може да се намери).

Моето момченце, това не е начинът при всички случаи!!! Запомни го! Иначе - айде кръ-ъгом, и обратно в пещерата! Не ти ли писна вече да гледаш и слушаш само за побои, саморазправи, винкели, юмруци и кървища? Ако още не, тогава си продължавай докато един ден и на теб ти дойде редът....!!!!

Не знаем нищо, затова е излишно да се вдига пяна. Първо не знаем дали полицията не е съвсем наясно, но предпочита да мълчи на този етап. Опитния криминалист по типа престъпление веднага разбира мотива с 90% точност. Много хора дължат пари, други хора залитат по чужди булки и те така. Предупреждението към господина е съвсем културно според мен.

С какво оръжие е стреляно?! Проблемът е кой е стрелял, защо и защо продължава да стреля! ? Има ли мотив, личен, какъв друг вариант???!

Без майтап, Шерлок ?

Оръжието не стреля само.

Уотсън, Май си мераклия Чехов да опровергаваш, не ли?

Ще рече, че виждаш окаченото на стената чифте. Или пък не, просто интелигент с раздвоение на възприятията.

То нашата полиция как да разбере с какво оръжие е стреляно - те експерти по оръжие нямат. Но виж експерти по джипове и коли бол при тях. Да не говорим , че всичките имат бързи и спортни коли и джипове.

По света се стреля с различни пушки пищови и прашки. Тва че не те е ударил некой куршум си е в реда на нещата. Друго от писанието не е ясно, другото дет се вика е каскет и вер селям.

И то в Лозенец, уж елитен квартал!

кое му е елитното?

Жилището е купено с ''елитни'' пари. А елита /не/ е това което си мислим...явно;) Никой не стреля по нещо без причина....два или повече пъти!

Сега, като експерт не мога да коментирам, но мога да коментирам като човек бил в казарма и стрелял с АК, хвърлял гранати, стрелял на стрелбище с въздушна и флоберова пушка. Ако стреляш с каквото и да е по нечий прозорец и го счупиш, няма как да не е там куршума при наличието само на една дупка. Ако беше излязъл след рикошет, щеше да има две дупки. Така че или не е стреляно с огнестрелно оръжие, или има нещо много гнило, че полицията да не открива куршум.

И куршума да е от лед, но вероятно е въздушна пушка. Преди години когато живеех в Лозенец някой така беше прострелял и един от моите прозорци пред който обичаше да се припича една котка

Ти въобще виждал ли си как се прави патрон? Вземаш куршум, гилза, капса и барут и със специални машинки ги сглобяваш, което си отнема определено технологично време. Този лед през това време дали не се топи? Малко да разхалтави и губи началната скорост. В казармата колко менте нормални патрони имаше, дето даваха засечка. Това с ледените следва да се приготвят предварително и да се държат в специални камери до момента на употребата. Пък за въздушната пушка, тя също си оставя сачмата, даже заради малката мощност щяха да са я открили лесно около дупката.

Казано е, че е стреляно с въздушна пушка, какъв куршум търсиш? Най-много смачкана до неузнаваемост съчма, на която едвам ще различиш калибъра на пушката и то само ако го претеглиш. Аман от бивши стреляли с АК и хвърляли учебни гранати пълни с гипс!

"Казано е, че е стреляно с въздушна пушка", но не могат да установят оръжието!? Правилно ли съм разбрал!?

Myth busters имаха предаване за ледени куршуми и се видя, че нищо такова не може да се направи

По-скоро ти си пълен глупак! Нали това му казвам, че съм гледал предаването на Разбивачите и че няма как да е стреляно с леден куршум!

Има дупка, няма куршум, не могат да установят оръжието - правилно ли съм разбрал!?

Както казва народа - аман от специалист. На компютъра всички сме велики, ама на практика неграмотни, некомпетентни , но даващи акъл. Чак експерти се изкараха някои коментиращи тук. Спрете да четете много и да гледата крими сериали. В практиката нещота стоят по съвсем различен начин.

Всеки има право да изрази лично мнение в коментарите на обществени сайтове, като този! Ти какъв беше, че да съдиш останалите кой като какъв се изявявал??? Хейтъри и тролове колкото щеш, но общото между всички тях е, че капацитетът им се свежда само до махленско плюене без каквото и да е логическо разсъждение!!!

Що? Забранено ли е, ценз ли има? Ще си пишем каквото искаме. Недей да четеш,като не искаш.

Да беше веднъж, да кажеш, че е случайност (пиян съсед, дете докопало въздушната пушка на баща си ...). Но два пъти за една седмица - няма как да е случайност. Особено след като няма други съседи, оплакващи се от същия проблем. Собственикът трябва да се замисли на кого и с какво пречи. Което съвсем не значи, че той е предизвикал тази агресия. Дали паркира на "чуждо" място, дали е вдигал повечко шум, дали е казал нещо "на въпреки" на някого или го е предредил в магазина ... трябва сам да насочи полицията, иначе този тормоз ще си остане в категорията "неизвестен извършител".

То пък щото полицията ще се трогне и ще свърши някаква работа. За съжаление репресивните органи са станали като силови организации. Ходят и вършат работа само след нареждане отгоре. В такива случаи даже се престарават. Ако няма заповед залягат здраво, за да не настъпят случайно някой "наш" човек.

Щом не са могли да установят нищо, значи това е случай за проект "Синя книга", "Досиетата Х", или поне за нашенското жълто предаване "Може би това са те!"

Има ли на лице незаконна стрелба в София, утре по грешка може да се стреля по всеки апартамент Успокоение по това направление не трябва да има. В държавата смело надига глава беззаконието и вандалцината във всичките и форми. Оторизираните държавни служби се движат след събитята. Превантивната дейност остава в миналото. Другото са само заучени изявления пред средствата за масова информация!!!

Толкова могат. Охранителите в мола могат повече

Чистачките в затвора, още повече.

Собственика да слага камера с висока резолюция да снима постоянно! Ако в МРВ имаха поне 2 работещи мозъчни клетки, щяха да имат специалист по балистика! Ако пък нямат, да се обърнат към такъв от университет (ако все още има)! Та науката "балистика" веднага ще сведе възможните места, от които е стреляно до минимум! Разбира се трябва да се види размера на щетата. Дали отворът е проходен, или е само удър с пукнатина. Мисля, че минималната сила на огнестрелно оръжие беше около 20-ти калибър (ако не се бъркам). Та вземат едно такова стъкло и на полигона го пробват от разстоянието на което се намира напр отсрещната сграда. Ако 20 калибър успее да пробие от такова растояние, то в зависимост от щетата преценят и се насочват към възможното оръжие. Ако пък щетата е без пенетрация, то спокойно могат да пробват с различните видове въздушно оръжие. Когато се насочат към специфично оръжие с подобна щета на стъклото, тогава ограничават възможните ъгли от които е попаднал проектила, насочват скрита камера с голяма резолюция, ъгъл и приближение и започват да записват ежедневно! След като тариката е повторил, то няма как и да не потрети (вероятно след запой). В случай, че това е проектил изстрелян във въздуха и върнал се към този апартамент, то шансът за повторение би бил доста малък (без специална установка), което говори, че вероятността да е стреляно директо към жилището е доста голяма! Така, че да действат, а да не се ослушват онзези от МВР!

Ето го експерта по балистика...защо не отидеш да предложиш помощ, вместо да дрънкаш тук? Пък ще има и баламурници, които ще ти се възхитят.

Хахах, ето го един вероятно засегнат от чуждите коментари?! Коя част не ти хареса, тая за управляващата мафия, нали тролчо?! Аз ако бях специалист по балистика щях отдавна това да работя! Но уви, не съм, а изразявам мнение от обща култура и познания! Но ти за такова нещо, като обща култура, вероятно не си чувал, щото капацитетът на такива като теб е да плюете срещу заплащане и до там!

Като стигнах до думата "удър" и спрях да ти чета общата култура. Ама има и по-зле от теб де, примерно клавиатурни икономисти пишещи "милярд".

Много глупости си написал в опита ти да разсъждаваш. Не се чудете и защо в почти всички сектори сме зле...Всеки дава акъл навред, нищо че не разбира от материята, която коментира!

Ами айде експерте, аз по-горе писах, че изразявам мнение от обща култура, но ти след като критикуваш, вероятно си експерт?! Та хайде г-н експерт, моля осветлете ни нас простолюдието?! Само с плюене по околните, без оцективно и логично разсъждение, такива като теб попадате в графа "хейтъри" (тролове)!!!

След като органите от които се очаква да свършат някаква работа само си бъркат в носа вакуума се запълва с нещо друго.

Двамата много ме развеселихте. "Проектил", "пенетрация" - знам, че е техния жаргон, ама айде моля.

Чудна работа. Защо не стрелят, примерно по моето жилище? А може и да са извънземни или някой полтъргайст. Трябва да се потърси изпървом причината, а след това да се жалят, ама..........

Становища от този тип са абсолютно неуместни! По твоята логика, що не стрелят по теб като играеш хоро на връх НГ (имаше и такъв случай)?! Просто хората изтрещяха от тоя "локдаун" и липсата на средства (с любезното съдействие на управляващата мафия)!

Ти ако сгазиш лука, трябва да те застрелят, ли... Тъпунгер, аман от глупави хора

Зависи къде и колко си сгазил лука. Сега, ако се прецакаш в ежедневието не, ама я опитай да изгубиш 2кг стока на някой наркодилър..

строителството на една от линиите на метрото... надзорът се оказа поверен на Александър Киречев от фирма "Децибел". фирма "Децибел" не само е надзор, а е и доставчик на конкуренцията

Този наследствен комунист ли е или е някой “бизнесмен” от съвременен тип?

Дир, защо не пуснахте новина за сделките с имоти в София за Q4? Защото намаляват и така 2020г приключва по-слабо от 2019, 2018 и 2017 ли? Нали пускахте десетки статии за "бума по време на пандемия"?