ОЗХО потвърди: Сергей и Юлия Скрипал са отровени с Новичок

Експертите на Организацията за забрана на химическите оръжия потвърдиха използването на веществото Новичок в покушението срещу Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Обратно в новината

Коментари - ОЗХО потвърди: Сергей и Юлия Скрипал са отровени с Новичок | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакъв Новичок няма в доклада. Името го имало в пълния доклад, но той бил засекретен !? Защо ? Ако е бил не само Новичок, ако изобщо е бил бойно отровно вещество, организацията трябва да го напише, нали затова е създадена !? Ето точния текст: The name and structure of the identified toxic chemical are contained in the full classified report of the Secretariat, available to States Parties Името и структурата на идентифицирания токсичен химикал се съдържа в пълния засекретен (!) доклад на Секретариата, достъпен (само) за двете страни. Та не е бил Новичок. Докладът на ОЗХО не казва какво е. Ако беше Новичок, нямаше ли да го кажат ? Изследвали са го, намерили са отрова, но не са писали каква е, засекретено е. Защо ли ?

Някой да си зададе въпроса как руснаците са внесли това вещество в UK?

суперчистият новичок бил всъщност не суперчист, а деактивиран от лондонската мъгла. Тези от ОЗХО не внимават с опорните точки!!!!

Новичок бил произведен в Англия!

Сега остава само да отговорят на един въпрос. Защо Скрипал са още живи, след като са отровени с Новичок ?

Живи са, защото толкова си могат ингилизите. Кобрата Мей и змийското котило около нея и другите рептилии толкова си могат. Няма я империята ви и никога няма да се върне. Махайте и от ЕС дори преди да се е разпаднал! На такива змии Мейски-майски е съвсем сигурно , че диагнозата е луда крава! Я си вземи от собствената лаборатория "новичок", "старичок", "дурачок" - поне ще си сигурна , че няма да вдигнеш копитатат и да ритнеш камбаната. Мръсни гадни и продажни! Това са задокеанските ви господари , а и вие самите, дето вирите нос, а вече се знае, че най-често използваното име на мъжките ви отроци е "Мохамед" , които се гавряват момиченца , а и посягат на момченца. Но за това мълчите нали?

Или новичок е лекарство за запек, а не БОВ или това е цирк, в който участват и ОЗХО. Няма такова химическо оръжие, от което пострадалите да се оправят като след грип.

Някой има ли линк към оригинала на отчета на ОЗХО?

Тестовете за КРЕТЕНИЗЪМ си ги правете на собствените зомбита! ХАУ!

Произведен в лабораториите на Британските тайни служби!

Решението на ОЗХО не е важно въпреки че е световна организация за химически вещества - призната от всички. За русофилистиците е вацно какво ще излъже Захарова. Тя ни е лъгала толакова пъти , та сега ли?

вярвам абсолютно на ОЗХО!Нищо че им трябваха 35 дни за да установят какво е отровното вещество! Те са претоварени лаборатории, ето разбра се, че междувременно са изследвали три хиляди проби на разни отрови, пръснати от Русия по целия свят!И от една от тях даже са умрели две мишки в Австралия!

световна организация, ама само като чуят за американската представителка Ники Хейли и се подмокрят.Щото тя била първа приятелка с кмета на Ню Йорк, а ООН-ето е под наем в сграда там!Иначе е независима организация, няма спор!

Дир-а, вие на ОЗХО ли се позовавате, която в доклада си не назовава ТОКСИЧНОТО вещество, с което са отровени Скрипалите или на Борис Джонсън, който в качеството си на "химик" по гейска линия за вас е достатъчно компетентен специалист?

позовават се на Борис Джонсън, дира преразказва какво е казъл Борката , и дават страница на която не пише нищо ???

"изключително чистото нервно-паралитично вещество" не можа да ги отрови, какво ли ще е влиянието на "замърсените" такива?! Може би ще предизвикат само кихавица при засегнатия...?!

А бе то и УАДА пиаха глупости, ама нейсе.

Ако бяха отровени с Новичок щяха почти веднага да са мъртви,но това е повод на Мей да си вдигне падналия си рейтинг като напада Русия,но интересното е защо и други страни,които много добре знаят,че Русия не е виновна,я подкрепят.Освен това заради един двоен агент струва ли си да се започне война?Все едно ако го бяха сгазили на улицата,пак ли щеше да се вдигне такъв шум и САЩ веднага използват обстановката да искат да обстрелват Сирия.

Как обясняват, че този новичок се е оказал старичок и никой нито е умрял нито има някакви последствия?

пак си смениха лъжата....новичък,па не е, па е ....все лъжа,провокация

То си беше ясно отдавна...

Скрипал е давал на детенце хляб, за да нахрани патките в парка! Полицаите отишли в дома му , като показали и снимки!

Щом руснаците не сте отровили Скрипал, защо вдигате толкова врява? Други нации, които не са отровили Скрипал, си траят, а вие някак подозрителни ставате.

По твоята ЛОГИКА щом Желяз Андреев не е извършил нищо защо трябва да го защитаваме.

Само че в този доклад не пише ,че са отровени точно с Новичок,а с нервно-паралитичен агент,което не значи новичок.Освен това не пише че е произведен в Русия,както говореше дъртофелката.Така че явно Мей лъже.

Не са нови нито агентите/физическите и химическите/, нито процедурите, защото те са "разписани" и трябва да се изпълняват през вековете. Веднага една тайна: Не е газ и на е "Новичок". Кой знае чие е и какво е...., но ето една хипотеза? "ЧЕРВЕН ЖИВАК" е. Руски мръсен произход, естествено През 1991 до 1996-7-8 год. целокупният български народ бе "луднал" да купува и продава от него. Магическо радиоактивно вещество, със способността да убива всеки непосветен или по избор .... на притежателя... Може да взривява държави, да елиминира раси и вероизповедания. Може да "кълне" и каквото каже, то се сбъдва. Само трябваше да дадеш по 1 млн. долара за 1 грам..е, не е за всеки.... Тази стара история да ви припомня или напомня нещо? Вече сме чели за това. Продавали са ни го, но не сме го купили. Не заради морал и пари/въпреки, че те са даже по-важни/, а защото няма какво да ни продадат... Играли сме този цирк. Дайте нещо ново! Нас руснаците ни мъчат ит 2-4 века, защото британците не ги пускат през Протоците, като и двете страни смятат,че сме двойни агенти. Това не е вярно, защото ние сме си четворни агенти. На германците също и най-вече.... и.... на нас си самите. За маскировка ли не, но ние играем срещу себе си. От доста време. Забавляваме се, а ТЕ не могат да го разберат. Не са българи, затова. И ще ни пишат още и още обучаващи статийки и статистики.

от великите постижения на съветско руската химическа наука, а нещо да са направили за хората?

От къде са взели материал с "изключително висока чистота"? От подметката на Скрипал, от стъпалата пред вратата, от парапета на мостчето или от епруветка на военната химлаборатория? Че от къде имат такъв материал и какво е това Новичок: търговска марка, патентован пенкилер или болните плещения на един пенсиониран химик в САЩ?

От черепната кухина на написалия бисера "изключително висока чистота", естествено след старателно девакуумизиране!

"НЕВИНЕН! До доказване на противното!" Не съм адвокат на руснаците и направо казвам- може да са били те..., но според мен не е доказано, ама никак...По 3 причини 1. То не бяха мъртви котки- живи котки, мъртви-живи-изчезнали морски бозайници---. Само кит нямаше? То не беше ресторант и парк пълен с хора натровени, то не беше по прага на дома, след това по дръжки на чушки и т.н. За забравилите или любознателните от Вас имам предложение: Свалете си, гледайте и си припомнете българския филм "КИТ". Почти същото ми се струва, но има и разлики- В него играеха Вачков, Калоянчев и други велики актьори, а сегашните, в тази пиеска са "статисти" . Филмът беше правен на през 70-те год. на 20-век в разгара но тоталитаризма и комунизма и осмиваше какво?...Та даже беше пуснат...2. Няма мотив. Защо им е да убиват шпионин, пуснат от руски затвор в Англия, преди много време? ? Нали, каквато информация има, вече е "споделена"? Ки боно? / Кой има полза?/ 3. Оръжието НЕ Е НАМЕРЕНО! Проблемът наричам "точилка и ловна пушка". Защо? Руснаците имат ли "новичок"? Сигурно. Още повече, че те са го създали. А и да са го унищожили, могат да си го сготвят набързо пак. Като бъркани яйца. Да допуснем,/ което е съмнително/, че е намерен "новичок". Все едно, че намерена ловна пушка, без отпечатъци, ДНК и др... Само в България ловците са над 100 000 и имат законни пушки! Искате ли, ако сте ловец да Ви обвинят за убитото бракониерски диво прасе през девет ниви в десета, само защото Вие сте притежател на ловна пушка? Да полежите малко в затвора и всички да Ви хулят? Едва ли! Ами, ако местният лесничей е намерил не пушка, а точилка, но му е заприличала на пушка? Следователно и жена Ви е за затвора, защото може би има точилка. А, както мъжете с дългогодишен брачен стаж знаят, този инстумент е с двойно предназначение. Може да прави баници, но може да е оръжие. :)

Ама тези, които трябва най-много да го прочетат, могат да четат най-много две изречения, и то без запетайки!

Готин съм, наистина :) ! С известна скромност казано, защото съм "много готин" :) :) На Вашият коментар ще отговоря така: Тези които не могат да четат са моя болка, но не са мое задължение! За тях се грижи Министерство на образованието, образуванието или както се казва днес. Тези, които четат сносно, но пък нищо не разбират от прочетеното, също не са мой проблем, освен в безумния ми яд..... Толкова мога-толкова правя! Три букви да са прочели и една дума разбрали- все е нещо...

Ако са ЦРУ ще сложат руско, ако са рашъните- ще сложат американско.Задачка за бавноразвиващи се!

Ние русснаците се учим - другия път ще го замърсим с разни работим, така че да не може да ни обвинявате!

Теб, никой не може да те обвини за "мъдростите" ти. Ама да си знаеш - баща ти е виновен!

Спестете ни глупостите на Борис Идиото и покажете репорта... Това което сте сложили е просто сборен репорт на активностите. Новичок не се споменава никъде, споменава се токсичен материал ... Изобщо никой ли не чете спуснатите документи, ми си пишем ей тъй каквото ни дойде?

Съвсем сериозно, без политически интереси- от немската преса изтече запис как демократичната опозиция в Сирия обучава деца,които по команда падат и се търкалят се и се правят на агонизиращи,като току що обгазени.След това им слагат с нещо,като спрей бяла пяна около устата и носа. Това е заснето документално и се разпостранява. В момента не мога да го пусна,но ще го направя по късна!

Да одеве го гледахме всички по канал Россия 1!!!

"ОЗХО потвърди: Сергей и Юлия Скрипал са отровени с Новичок" ДА СЕ ЧЕТЕ: "ОЗХО потвърди: Сергей и Юлия Скрипал са отровени с АНГЛИЧОК"..................:))))))))))

СМЕНЕТЕ ЗАГЛАВИЕТЕ - ИЛИ ВИ Е РО- ЛЕСНО ДА МИ ТРИЕТЕ ПОСТА

"Шпигел" пише друго!!!

Хайде стига с преписани от тенденциозно преписани новини! Заприличахте на жълтявината ШОК! Не искам да чета, какво били казали Борис Джонсън и Тереза Мей, те ми станаха пределно ясни(и ние си имаме такива), а и помня един като тях, който дори размахваше епруветка уж с !БОВ! Искам, КОГАТО ОФИЦИАЛНО ИЗЛЕЗЕ ЗАКЛЮЧЕНИЕТО НА ОЗХО, ДА ПУБЛИКУВАТЕ ДОКУМЕНТА В ОРИГИНАЛ!(да не е превод от превод) И ако толкова много държите да коментирате - коментирайте НО при наличието на оригинал! ТАКА ТРЯБВА ДА ПРОЦЕДИРА ВСЯКА УВАЖАВАЩА СЕБЕ СИ МЕДИЯ!

Кивилиди беше отровен със много малко тампонче от ЗАРИН това което го наричате(автора) Новичок . Умря той секретаркатаму и патологааанатом който е правел аутопсията. Е НЕ ЛИ ПОЗОР ДА СЕ НАРИЧАШ БЪЛГАРИН

Иване, НЕ Е ПОЗОР ДА СЕ НАРИЧАШ БЪЛГАРИН, АКО СИ ИСТИНСКИ, МИСЛЕЩ БЪЛГАРИН!!! Позор са подлогите, които си сменят "конюнктурно" мнението, а това е модерно и най-вече доходоносно за съвременния политик!

СЪГЛАСЕН СЪМ ,НО ОБРЪЩАМ КЪМ АВТОРА

тези рашки май съвсем се ос.аха. Един шпионин не могат да утепат като хората. Май трябва да земат нашите килъри. Я виж кво стана. Тези дето упукаха данъчния и Търновския бизнесмен си свършиха работата и духнаха. Ни вест, ни кост. А този Новичок май е доста стар, въпреки, че е много чист. Той със сигурност е от СССР, т.е. от преди 20-30 години и бая е изветрял... И за това не е подействал както трябва...

тоя новичок разбрахме, че дежства само на котки... явно е, че иска виза са щатите и не му се кандидацтва за зелена карта, а и какво ще работи...ама пък такива циркове баш.

НИКЪДЕ В ДОКУМЕНТА НЕ СЕ СПОМЕНАВА ИМЕТО "НОВИЧОК" - ПРОЧЕТОХ ГО НА СТРАНИЦАТА НА ООН ...

да!а нашите ганьовци го четът в тоалетната

ОЗХО -"Възможно е да е Новичок!

Браво на ДИР-а! Браво за фалшива новина в еврогейски стил !

да те аве той дето те хване

Я да попитам т. нар. журналисти на ДИР.БГ дали са се запознали със съдържанието на въпросния доклад ???? И дали в съдържанието му се съдържа наименованието НОВИЧОК? Защото за да сложиш такова заглавие ТРЯБВА да си го направил. Иначе правиш ПРОПАГАНДА или публикуваш ФЕЙК НЮЗ> А дтугари журналисти на ДИР.БГ ???

Борка, досега не е излязло ЕКСПЕРТНО мнение, че тази държава е Русия ... Вярно може и да е, но дай едно доказателство бе, човек, един аргументец ...

заяви представител на руската страна в ОЗХО, запознал се с документа за вътрешно ползване, не фигурира наименованието новичок, дори джонсън не го нарича така, за разлика от скайнюз и прочее желаещи да качат тиража. наречено е нервно-паралитично веществ, толкова.

"изключително висока чистота", в него не са открити никакви замърсители. пък те зеха че оживяха ега ти смехураните

оживяха защото ги лекува в Кралството ,а не в МБАЛ

Две информации, приятелю: 1. Скрипал са лекувани в болница в малко градче от типа на Своге или Ботевград да речем 2. Англисйкото здравеопазване заедно с руското са еталон сред медиците за лошо качество на здравеопазване. С едно уточенение - Русия наля много пари и доста вдигна здравеопазването си за последните 8-10 години Та така ...

Щом като Нагличаните притежават толкова чист Новичок - веднага да бъдат обстреляни с всякакви ракети, докато острова не потъне в океана и Тереза Змей не бъде обезглавена или обесена като Садам Хюсеин или Моамар Кадафи. И без това Гълфстриима вече спира да тече. Поне да не се мъчат. Скрипалови да си се прибират в Сибир, а и нашите братчеди гурбетчии също да си идват на село да си гледат кравите в бащини ниви и обори... С много мъка го казвам, като гледам каква пустош е по селата ни!

Глупостта често се настанява в този сайт! Точно експерти и създателя на нервнопаралитични в-ва в миналото обясниха че такова име е нарицателно и газ с такова име няма от 20 години в Русия. Затова пък сега се произвежда в около 20 страни в света! Не сме англичани-нека казваме истината!

Нито Тереза Мей,нито Великобритания ще си позволи да говори не проверени неща.Това да не са нашите политици.Империя владяла половината свят е натрупала много опит и не би си позволила да се компрометира.

и бди над наивниците, господи.

Прочети поне част от историята на колониални Англия и ще видиш, че двойният стандарт, манипулацийте и интригите са в кръвта им. Не бъди наивен. За жалост нашите политици се учат от тях.

Хахахаха, тука предизвика дружен смях :)))) Да напомня за епруветката с Иракско "отровно вещество" американския генерал в ООН. Да напомня за някошания английски премиер Тони Блеър дето твърдеше също толкова убедено, че Саддам има химическо оръжие, а години по-късно каза, че съжалявал .... Никога не изпозлвайте заедно англо-саксонец и истината, никога !

путлер е пътник !

Политиците ще се скрият при една ядрена война но такива милиони риби като теб/не изключвам и себе си/ да му мислят!!!

Няма да го видиш това,може би няма как!

Извинете, но вече не Великобритания, вече авторът (или авторът от който е преписал) лъже като за световно ! Не само че не е Новичок, ами изобщо не се казва какво е ! В публикуваното резюме от две странички на доклада на "Техническия екип на ОЗХЗ", в последната точка 12 пише буквално следното: The name and structure of the identified toxic chemical are contained in the full classified report of the Secretariat, available to States Parties Името и структурата на идентифицирания токсичен химикал се съдържа в пълния засекретен (!) доклад на Секретариата, достъпен (само) за двете страни. Какъв Новичок, къде го видяхте това ! Даже A-234 не се пише, нищо не се пише. Засекретено е всичко, защо ли ! Авторът не знае ли английски, кого цитира и защо се включва в манипулацията !? Къде е професионализмът на журналиста ? Даже коментирания документ не проверява, какво остава да провери от други източници, както е по журналистическия кодекс !?

абсолютно си прав, никъде не фигурира новичок - освен по страниците на долнопробни вестничета, желаещи да качат тиража. днеска въпроса щял да се разисква в ООН. по принцип ОЗХО би трябвало много да внимават в картинката, защото при миналите събития в Сирия с филмираното от белите каски "отравяне" не отидоха на място, ами диагностицираха по интернет. така че нямам вяра никому. това са задкулисни неща и хич не ми се мисли по въпроса.

Мене ми е през дедовия!

Според изобретателя на Новичок, който от 20г. живее в САЩ, отравянето с Новичок дори в малки дози е смъртоносно и неизбежно. Ако веществото е с голяма чистота, идва един логичен въпрос: как така Юлия и баща и оцеляха? Кой лъже?

Нещо не съответства-според създателя на веществото те отдавна трябваше да са мъртви,ако е използвано толкова чист Новичок!!!

Чист, чист, ама май не е бил Новичок. Докладът на ОЗХО не казва какво е. Ако беше Новичок, нямаше ли да го кажат. Изследвали са го, намерили са отрова, но не са писали каква е, засекретено е. Защо ли ?

хората са го доказали , ти руски малоумник си взел да драскаш тука глупости

/ няма алтернативно обяснение кой е отговорен/ Казват че не знаят кой е виновен а набеждават Руснаците това е наглост .