”Аш Шабаб” отвлече пътнически автобус и уби 28 души в Кения

Бунтовници от ислямистката сомалийска групировка Аш Шабаб похитиха пътнически автобус в северната част на Кения, близо до границата със Сомалия и убиха 28 души.

Обратно в новината

Коментари - ”Аш Шабаб” отвлече пътнически автобус и уби 28 души в Кения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гнусни прогнили червени боклуци - вие сте най-голямото зло на земята и се надявам да измрете всички до един. Плюя ви на скапаните консервирани глави!

Не е това начина по който са говорили Христос и учениците му. Господ обича грешника, но мрази греха. Това че някой се е заблудил и не вижда, нито желае да вижда, не означава, че няма да може някой ден да излезе от заблудата.

Каква е тая религия, само убиват и малтретира?!

Комунизъм + ислямизъм

Пак казвам: всички сатанистки религии и идеологии са с идентичен и човеконенавистен плод. Дори и "добрите ченгета" на сатана - будистите, имат поверия, които им забраняват да помогнат на умиращ човек - това му била кармата. Бях чел за експедиция до Еверест, по време на която един от шерпите се подхлъзнал и се държал на скала над пропастта. Другите шерпи се опитали да спрат човека, който искал да спаси живота на този, който висял над пропастта.

Това си е типично за будистите. Всеки си плаща за някакви грехове и не трябва да се пречи на кармата му иначе и в следващото прераждане ще страда. Може да се прероди в някакво животно. Затова там са такива непукисти към страдащите около тях. Различна религия, различен свят. Дали са такива несъстрадални заради религията или религията им се е появила за да могат да понесат по-лесно мизерията там и като спора за кокошката и яйцето. При мюсюлманит пък всичките им закони в държавата се базират на корана и са фанатици до мозъка на костите си. Държава и религия при тях е едно. Всичко противоречащо на религиозните им норми е било унищожавано. Направо да се чудиш как може да просперира един народ без науко, но факт е, че след 2050г. Европа ще е само мюсюлмани. Просто имат 3пъти повече деца и нямат проблеми да лъжат и крадат от други религии. Исляма е перфектната религия за водене на война, а бъдещето е на тези, които могат да живеят с по-малко ресурси, а не на тези, които мислят и консумурат. Няма Земя 2!

Че коя религия не е така? Самата концепция за религия предполага разделяне на вярващи и невярващи, правоверни и кривоверни. А от там нататък е само въпрос на интерпретация на съответния религиозен водач. И на интереси. И власт. И пари. Нищо ново под слънцето.

i_iskren@mail.bg

Религията да, но не и вярата. Две различни неща са. Хубаво е човек да се поинтересува от свръхестествения свят. Аз съм виждал изцеления на полу-разложени хора и то само с едно изречение в името на Хритос. Да, казах 1 (едно) изречение. Който има очи да види и който има уши да чуе. И антихриста прави чудеса и знамения. Знам за шамани, които могат да изправят труп на крака, да го накарат да ходи, да си движи ръцете, да сяда и т.н., но за разлика от Христос - не могат да върнат обратно живота в тялото на мъртвеца!!!

Ал Кайда е създадена от ЦРУ. За невярващите, има достатъчно снимки на Осама Бин Ладен със Збигнев Бжежински.

И Обама е сниман с Путин. Та искаш да кажеш, че комунизмът е създаден от Обама.

абе не се занимавай с глупаци, че ставаш като тях

По-скоро ги подкрепя, което не е малко - защото това е съучастие. Защо му е на ЦРУ да създава ал кайда, като ЦРУ си има Саудитска Арабия, Оман, Катар и т.н.

Зад всичко се крие отровното жило на ЕГОТО! Аз-а винаги ще намери враг и причина да убива за да се самоутвърждава! Не е нужна религия или идеология за да мразиш и да убиваш! Човечеството се върти в кръг защото не може да намери път извън егото! Забележете, че Будизма който принципно се бори срещу властта на егото естествено води адепта по пътя на миролюбието! Няма воини на Буда по тази Земя...

Да, егото, себеправедността, надменността, самонадеяността и себелюбието не са от Този, който ни е създал. Забележете как идва Христос на този свят: наместо Царят ни да се появи в тогавашния еквивалент на петзвезден хотел или най-луксозната възможна болница - той се ражда в обор ... И то не на 25 декември, защото на полето е имало още овчари, а овчарите по времето на дъждовния сезон в Близкия изток не са на полето. 25 декември е ватиканско-кабалистско изобретение (знаем кой е "ментора" им).

Разбрах ти дълбоката мисъл. Кабалата, т.е. някои части от еврейските книги са създали някакви митове за накой си, в когото се кълнете.

За никакво его не става дума, а за безумията на една сатанинска религия, която от деня на "създаването" й ( а тя умишлено е създадена такава) с кръв и насилие налага себе си. Запознайте се с нейните основни принципи и постулати, обърнете внимание коя част от човечеството са мюсюлмани, а не да повтаряте удобни медийни мантри. Днешните безумия на ислпмистите се подхранват се подхранват от болезненото чувство, че са аутсйдери и губят всякакъв шанс да имат място под слънцето сред нормалните хора. Светът върви напред и се развива , а тези хорица няма с какво да заявят за себе си, освен да повтарят като малоумни "аллах е уакбар" и да убиват, тъй като в своя примитивизъм и безсъзнателност те не ценят човешкия живот, а и не могат. Какъв трябва да си , за да убиваш мирни хора (вкл. деца) само защото не са от твоята религия?!

С други думи демонично-подхранваното его на човека е част от проблема, но не и самия проблем. То е просто частица от схемата, в която се намираме. Будизма е "доброто ченге" на сатана. Ти комуникираш ли с "висшите същества" (нали така ги наричате)? Предизвиквам те да им заповядаш да се разкрият в името Христос. Предизвиквам всеки, който комуникира с невидимия свят да направи същото нещо.

и каква е тази различна от исляма религия , изповядвана от тези хора ? защо трябват десет думи вместо една ?! били са християни !

Ако са били истински християни са щели да прочетат думите на Матей, отнасящи се за фалшивите пророци като мохамед: Матей 24:26 Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята; не излизайте;< или:> Ето Той е във вътрешните стаи; не вярвайте. Лесно е да се заблуди човек, който няма представа, защото не търси Господ с цялото си сърце. Сред мюсюлманите обаче има и такива, които са търсили истината - аз съм гледал интервюта на хора, които описват свръхестествени преживявания, когато с цялото си сърце (а не само с устни) са си задали въпроса "кой е Христос"?

Я си върви при твоите мюсли. И недей да пишеш срещу християни и евреи.

,,саманта джихадистката,, не я ли търсиха под дърво и камък за атентати в кения??? търсиха я, търсиха я , пък тя ходи и в сирия!!! добре че я изпратиха в украина да я пуцне един проруски снаиперист!!! ,,колко,, ли е ,,знаела,,???

Наблюдавайки "плода" на ислямистите (тези които следват повелите на корана), тайните общества (масони, илюминати и други подобни поклонници на луцифер), комунистите (и други безбожници, които са превзели бившите християнски държави), ватиканците (без да засягам някои католици, които наистина търсят Господ), мафиотите (и др. безбожници, които се имат за справедливи хора) е очевидно, че са им присъщи: перманентната лъжа (уж благородно лъжат - в името на благото на човечеството), педофилията, манията към причиняването на смърт в името на някакъв идеал и то смърт в особено големи размери. Всички те пият вода от един извор - този на луцифер - затова и си приличат.

"Въоръжените мъже са набелязали онези пътници, които не били мюсюлмани, и ги застреляли" Да не си и помисли някой сега да обвинява "ислямистите" (което е синоним на "мюсюлмани"), ксенофоби ниедни ;-)

Една пловдичканка намерила живи червеи в бисквитите!!! Пустите му американци, ЦРУ, Сорос, евреите, масоните, илюминатите, всички заедно и поотделно и тук имат пръст!! Нещастни недорасли червени комплексари...Навсякъде ви се привиждат врагове...И това е защото Историята ви зачеркна от нормалните хора и държави..

По времето на социализма имаше нещо наречено БДС което сега го няма! Затова лапай сухарите с червеи или вурста на Кончита и трай!!!

по времето на социализма наистина имаше бдс ! но нямаше стоки .

маи ще трябва ,,бдс,, за ,,политическите,, ни ,,червеи,,!!!

спокойно всичко това ще е измряло скоро. Старото червено поколение трябва да си мълчи и да си ходи завинаги. Гнусни червени коснверви на които и плюнката не бих си оставила! Зааради вас ние младите се махаме от прогнилата ви про-соц държава!!!!

След Източна Европа и близкия изток дойде реда на черна Африка да бъде демократизирана. Няма кой да ги спре тези демократични терористи.

ЦРУакция.

По-скоро да се питаме кой ги финансира тези човеконенавистни и типични представители на исляма? Достатъчно е само някой да ги финансира - оттам нататък няма нужда някой да ги организира - те са предвидими. Не ми се вярва да са САЩ директно - за тези си цели имат държави като Саудитска Арабия, Катар и др.

А сега всички да кажем едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ХАМЕРИКАНСКИЯ КРАВАРНИК!!! ЗА ТОВА ЧЕ СЪЗДАДЕ ТАКИВА ЧУДЕСНИ ОРГАНИЗАЦИ КАТО АЛ КАЙДА И ИДИЛ?! ПЪЛНИ С ТОЛКОВА ЛЮБВЕОБИЛНИ ХОРА ОБИЧАЩИ ТОЛКОВА МНОГО БЛИЖНИТЕ СИ ЧЕ ЧАК ИМ РЕЖАТ ГЛАВИТЕ!!! А БЛАГОДАРЯ КРАВАРИ!!И ДАНО ГОРИТЕ В АДА!!!

Винаги съм се чудил, каква е разликата между религия и идеология? Бихте ли ми обяснили накратко?

Ако да не дава Господ попаднеш в ръце на ислямисти, ще ти обяснят.

Идеологията е следване на някакъв идеал, докато религията е нещо, което диктува действията на човек от люлка до гроб. На практика идеал и религия имат сходен резултат, защото и двете не са от Създателя на тази вселена. Както ислямските главорези леят реки от кръв по най-садистичен начин, така и безбожниците в името на идеали като "свобода, равенство и братство" (френската революция) или "световен мир и прогрес" (комунизъм) са избили милиони по начин, по който и гореспоменатите ислямисти им биха завидели. В крайна сметка "плода" им е един и същ, защото господарят им е един и същ. Вярата обаче, е нещо съвсем различно. Достатъчно е да погледнем това, което е говорил и вършил Христос, а също и учениците Му (не някакви псевдо-христяни) за да разберем, че всичко, което е казал и направил е пълната противоположност на всички, които си мислят, че с лъжа, убийство или кражба, вършат нещо, което трябва да се свърши в името на някакъв висш идеал ...

Значи, като съпоставя приликите и разликите между религия и идеология - разликите са по-малко от приликите.

Религиите трябва да се обявят като смъртоносни щамове, като Ебола например, и да се преследват в световен мащаб. Всички религии, без изключение.

И нашата християнска религия не е по-човечна в крайните си форми от исляма.Спомнете си безбройните кръстоносни походи които фактически не са били за освобождението на "гроба Господен",а за прикрити зад този лозунг завоевания и грабежи.Четвъртия например е завършил не в Палестина,а в Константинопол с ликвидирането на основния политически,военен и икономически конкурент на Западна Европа-Византия.И исляма и християнството на думи проповядват любов към ближния,а на дело са идеологии за завоевание и подчинение.НЕ МЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ,А МЕ СЛУШАЙ КАКВО ТИ ГОВОРЯ!

Само без такива неверни обобщения! Прави разлика между Източноправославно християнство и Римокатолицизъм....

Абсолютно си прав за 4 кръстоносен поход. Формално с това Западна Европа е допринесла за отслабването на Източната Римска Империя-Византия и завладяването и само век по късно от османците и в частност променила драматично и съдбата на България и целия Балкански полуостров.

Това е историята пич. Но има и нещо друго. Когато една религия или идеология е тръгвала срещу друга, тя е имала доблестта и мъжеството да и обяви война. Тези сегашните са минирани страхливци с напикани от страх гащи и Аллах на устата. А онези дето им стартират бомбите от далече, криейки се зад телата на жените и децата си? Тях ли ще ми сравняваш с кръстоносците от походите?

Абе като пишеш глупости,заамисляш ли се,че в средновековието е било нормално да се избиват едни други в името на вярата,а сега сме 21 / двадесет и първи/ век и се предполага,че човечеството за тези десет века си е извадило поуки от историята. Коя от християнските религии се утвърждава и налага сега с убийства,атентати и самовзривяване? ...

Ясно ,че и двамата не сте никак нясно с религиите.По-добре да не пишете под такива теми! По-добре недейте се излага-:(

И с какво се излагаме?С това че практически нямаш аргументи че религиите,които в момента владеят евроамерикано-африканския свят са прикритие на идеологии и властолюбие!А какво пише в книжките им е отделен въпрос.НЕ МЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ А МЕ СЛУШАЙ КАКВО ТИ ГОВОРЯ!

Това, което желаеш е целта на сатана от около 2000 години насам. Казвам от 2000, защото допреди това религиите (тук не включвам Стария завет) са били изцяло под негов контрол. Дали става въпрос за ваденето на човешки сърца от индианците в америките, или изгарянето на бебета в чест на молох и ваал от вавилонците и лъжеевреите, или човешките жертвопринушения, извършвани в чест на юпитер от страна на римляните (за по-кратко наречени "гладиаторски борби") - опираме до крайния резултат, който е човешко жертвопринушение. Източника на човеконенавистността е един и същ. От 2000 години насам обаче, целта на сатана е да сравни, създадените от него религии с посланието на Създателят ни. Затова и корана има сходства с Новия завет (защото е писан на основата на Библията), но същевременно проповядва обратното на Новия завет (все пак говорим за обратното на Христос антихриста). Основната цел на "прогресивния" нов световен ред е точно това, което ти мечтаеш - в името на мира и на световния прогрес, да се унищожат всички религии. Това е и идеала на комунизма затова невидимо (за някои), бившитв капиталистически държави налагат световен комунизъм. Основна цел разбира се е Христос. Някога питал ли си се защо именно Той? И сатана ще успее, както стъпка по стъпка, в последните 2000 години, успя да наложи всичко антихристиянско (комунизма или пък ватикана са само малки парченца от пъзела - като тук не причислявам католиците, които наистина търсят Господ с цялото си сърце). В Откровение е писано, че при завръщането на Христос истинските християни ще са почти изцяло избити. Наближава време за жътва на душите всеки ще бъде пожънат от този, на когото принадлежи