Отстреляха мечка, нападала животни край Арда

Изяла е 10 телета и 11 овце, мечката всяка вечер идваше и влизаше в обора, трябваше да се вземат мерки, каза пострадалият стопанин

Обратно в новината

Коментари - Отстреляха мечка, нападала животни край Арда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като избиете мечките и и изсечете горите им до крак, после кво бе умопобъркани обсебени от бесове лайнари!?! После ще пукнете, ще се изпозастреляте сами....

Проблема е друг. Тази година има малко храна за тях по горите и слизат в селата за да търсят. Имам вила на място където нито има сеч нито хората са кой знае колко много и подозираме че в момента има около 100 мечки в околностите на няколко села.

А проблема не е ли че са много мечките.

български смел лъв убива мечка !

Е,що не са я упоили мечката ,да я преместят във безопасно във риродата парк!Най лесно е да се отстреля и убиецът да се хвали със убита от него мечка!Ами ако във България живееха истински лъвове ,а не като сегашните бългатрски лъвове патриоти,тогава какво правим!Африканцте как се справят!

Как не те е изяла тебе ве…

Мечките са голяма напаст, нямат страх от нищо и всичко нападат. Особено беззащитни животни. Ама панелните герои откъде да го знаят.

Щото мечките никога не да яли животни ли ? Ми ти кво правиш ба територията на мечката и после ревеш че ти нападала животните? Мечката е там преди теб

Да го отстрелят и тоя Бок лук селски! Не оставихте животни по тая замя нещастни комплексари с пушки!

Не търсиш първопричината, едно време в Балкана имаше много овощни дървета (сливи, джанки, круши) за да се хранят мечките и да не се настървяват. Сега няма кой да ги отглежда, стоиш в панелката и псуваш малкото останали фермери...

2023-09-21 22:22:59 Простак с опит (нерегистриран) То и аз да съм мечка и я че подивеем и пощръклеем.. -------- ОТ 19 МЕСЕЦА ! ЛУДА Е, МАМИЦАТА И ! . ВЪПРОСЪТ Е САМО ЕДИН -. НА КОГО ЩЕ ИЗДАДАТ РАЗРЕШИТЕЛНОТО !

душянкя мъчно ми е не можаха ли да я приспят и да я сложат в Белица....и за теленцат и агънцата ми е жал..не ям месо

Тоя боклук "животновъд" да го бяха отстреляли, или другите дебили, дето са издали разрешението. Бахти простаците

То и аз да съм мечка и я че подивеем и пощръклеем..Като тръгнат индианците да берат горски плодове, кестени и гъби сичко опоскват до дупка, нищичко не остава за добичетата. Треба да се регламентира тва, да има квоти да берат и да продават максимум до еди колко килограма и да се вадат разрешения за беритба с цел продажба. У английско ландлордовете д-прокарале са закон забрана за бране с цел продажба...плюс може и да те свитнат оти се моташ в частна собственост..а там нема държавна земя сичко е на разни като баба ти бети и домочадието ти..

Най после адекватни действия. Но можеше още по бързо

Отстрелвайте. Врабче да не остане по тази прокълната земя.

трябва да ги осъдят! Как една мечка ще изяде 10 телета, едно теле тежи над 250 кг, искат да кажат, че е изява над 2500 кг месо ли? Селяндури прости!

Дойдоха с минусите.Те са против мечката защото са тпи селяндури като тоя

То в града е лесно да говориш! Оди на село и тогава давай акъл.

Дал 5к за качествена ограда вместо да губи 20к и да убива животното

за трофея , кожата и кюфтаците от мечката колко ще вземат?

Той ако имаше хубава ограда, стръвницата щеше да ходи да яде добитък от друг обор. Дивите животни трябва да се пазят, но специално мечките-стръвници са отклонение от нормата и трябва да се отстрелват.

Не можеше ли да я приспят и да я пратят в Белица?

Ама това става в цивилизованите страни! Горкото животно не е виновно, че е гладно, както и не са виновни домашните животинки!

Прочети за понито на Урсула и после се изхождай за цивилизованите страни, селянино! Много знаете, ама по-далеч от София не сте ходили!

Тя е хищник. Където и да иде ще има поразии. А има доста такива мечки стръвници. Май доста са се развъдили. Има напоследък и доста подивели бездомни кучета. Ходят на глутници, нападат и хора. Тях какво да ги правим? Разрешен ли е отстрел, или трябва специално кучкарите да ги премахнат?

Мечката е мечка.Като изсякоха горите и изтровиха природата,какво да яде.Ебл съм те в селянина.Ще си направи по високи огради

Добре че е взел разрешително за отстрел. Инак можеха да го съдят и глобят. Като не си върши държавата работата, трябва населението да се справя. В Румъния също имат много сериозни проблеми с мечките, и вече има 30 смъртни случая на напазнати хора от мечки.

Не те отстрелят защото отиваш в гората и се вреш между животните

В гората ходиш ли?! Ако теб те нападне друга песен ще запееш.

Те зелените пазят природата и в гора не стъпват. Там в парламента и по панелките пишат глупости , а даже не са виждали животинка на живо.