Отровиха над 20 кучета и котки в Благоевград

Води се разследване, но все още не ясно кой е извършителят на престъплението

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема с кучетата в Бл-град е от десетилетия. Никой не го е решил до сега. На центъра пълно с помияри. Навсякъде. Пред пощата, Бакалов, на площада. Баси мърлячите са в общината там

На кучетата не им е мястото на улицата сред хората. Рано или късно стават агресивни. А вие защитниците вместо само да пишете,направете нещо за да видим,че наистина се интересувате от тях а не само писане по групите

Си глупава...но как да го разбереш когато си Глупава ..а си и злобна...а това е защото животът ти е скапан а е скапан защото си глупава...а си глупава защото си злобна...

Да ги убие Господ!

По отношението към животните се съди за степента на цивилизованост на хората. Чета коментарите тук и за пореден път се убеждавам, че в съвременна, умираща БГ са останали само пълни примати и изроди. Срам!

тъпи, кучетата не са "животните" животинския свят не започва и несвършва с любимите ви помиари! за степента на цивилизованост на хората се съди по отношението им към хората, а не от отношението им към кучетата! кучелюбците имате проблем с общуването с хората, затова отглеждате кучета! отглеждате точно кучета, защото се покоряват лесно! няма друго животно, дето ще ти уйдисва на малкото акълу и ще ти изпълнява кретенските команди! легни, стани, донеси, хайде на разходко, на място и тнт- ако аз те гледам и "обгрижвам " като куче, дали ще ти е хубаво??

пий си хаповете бг-,мамо!

Животът и без тебе ще е по добре ама и ти уроде искаш да живееш копелдак злобен

отровили 20 кучета и котки в благоевград???? стига бе! това не е възможно! в цяла германия, австрия и швейцария взети заедно, не можеш да намериш 20 помияра които да отровиш! а едното дори се било съгласило да го осиновят!!!

Не можеш, там ги "евтаназират", т.е. убиват. Така се постъпва и с възрастните в домовете във времената на "цивилизацията" евтаназират ги я с ковид я с нещо друго.

Между другото на Запад няма цигани точно поради такива причини. Добричките западняци са ги "евтаназирали", т.е. изклали още през Средновековието.

Ти пък можеш и да броиш ли бе тъпчо

Пропадналата държава. Бойко 12 години въпроса с кучетата не можа да оправи а сега щял да оправя държавата. И дебилите пак му вярват.

То цялата държава е пълен кенеф, на селския кучетата са му проблема...

тъп си, като кучелюбец!

Те тровят хората не кучетата това не ви е ясно.

кое "те" тъпако??

Любителите на животни като са искали да ги осиновяват, да го бяха направили. Да похвърляш храна на животните по улицата не значи, че толкова те е грижа за тях. Тяхното място не е на площадите, сред хората. Колкото и да ни обясняват, че били кротко, рано или късно стават инциденти

Да си видял нападнат от котка???

Иска ми се с такова настървение и пяна на устата кучкарите да защитават и хората,особено пенсионери и социално слаби...Да,ама не сектата си признава само кучета,котки и така за тях животните са много над хората..

Само на човешкия вид все нещо му пречи да живее добре, а животните трябва да живеят въпреки катастрофалния ефект който човека има върху околната среда. Като осъзнаеш това, което по всичко липи че никога няма да направиш, може и да разбереш нещо.

Според мен отровените животни са повече хора от помиярът, който ги е убил.

Като чета коментарите под статията за този варварски акт достоен за средновековието, си затвърждавам мнението че на тази територия преобладаващото население са абсолютни диви аграри на еволюционно развитие ниво палеолит. После защо държавата ни е ма нивото на което е - ами лак няюа като тя е огледало на "обществото". Всеки е самогъзник и заради собствения си кеф и комфорт е окей живи съшества да бъдат отравяни и да умрат в адска агония. Мисля, че е ясно кои са тези които заслужават да бъдат отровените и евтаназирани. Боклуци мръсни.

Страшно е да се ходи по тъмно в Благоевград! Не можеш и да им викнеш на озверелите кучета, не дай си Боже да ги удариш, защото едни скапни либералчета от гадния Американски Унверситет дебнат навсякъде и ще те издадат на Американкото посолство, че не си либерален! Писна ми аз Човекът да се съобразявам с кучетата и псевдо либералните им закрилници, дето ги гледат на улицата. Бездомни кучета има само в България, макя ви проста ДЕПЛ!

Кой те излъга, че си човек? Това, че си хомо сапиенс, не те прави човек. Човек те прави мисленето и поведението, което по всичко личи е на ниво примат. Точно заради масовката, която си мисли, че има някакво изначално божествено право да господства над останалите животински видове и да живее на техен гръб и въпреки тях, а не в симбиоза, сме е*али мамата на природата и резултатите вече са видими и се усещат. Жалко че сте толкова прости и дори нямате капацитета да осмислите това.

Малоумен панелен примат

Някъде в България, куче лае по преминаваща жена: -Госпожо, не се притеснявай, кучето е кастрирано - Господине, мен ме е страх да не ме ухапе. Не ме е страх че ще ме чука

Не спи,а направо е в кома.Като се уплашат майките с децата и те налитат.Обичам животните ама го разбирам този който го е направил

Не ми дреме за селянките с тъпите им деца. Поредни тъпанари и селяни. Мраза майките и урудливите им деца.

Ще им се върне, Бог много връща за зло към невинни животинки

не са невинии! хапят минаващите!

Хапят ти малоумата тиква, през която не протича мисловна дейност.

Котките ли?!

Едни кучета са отровили други кучета. Споровете между помияри не са за разнасяне по вестниците

>>>Нехуманният акт е отпреди два дни >>>В социалните мрежи хората споделят, че глутниците заплашват майките с деца. Да се защитят децата не е нехуманен акт !

Тежък малоумен маргинал си ти.

Тъпако, пак ли ти със селското костюмче от 70-те???

Лоши са българите!

Отношението към животните е част от цивилизацията, не забравяйте това.

То в тази държава, освен котки, кучета и цигани - друго има ли?? А, забравих - и ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ !!

Има - предимно философи и професори като теб.

За жалост има адски много примитивни селяндури,чието ниво на цивилизованост е толкова ниско, че не зачитат живота на животните, а гледат само да ядат, пият и пърдят и да родят следващ примат селски. За това БГ загива.

Масата, особено от по-старото поколение са с такова мислене. Израстнах сред подобни. Пречи му куче, котка, гълъб - пушката. Абе всичко им пречи. Едни такива отсякоха 700 годишен дъб за дърва за огрев. Не се шегувам. Ако има единично агресивно животно - естествено, трябва да се отстрани. Но не е това случая. Затова и четем новини за убити защитени животни - от благородни елени, до лешояди и т.н. Ходят и хвърлят самоделни бомби по водоемите да напълнят фризера с риба, дояде им се месо и хоп пушкалото на рамо да отстрелят някоя бременна сърна. Бол такива хора, жив свидетел съм.

Време е да кастрираме някои хора. Тогава всичко ще се оправи.

Баце, недей така. Едно е бракониерство друго е саморъчното разправяне с бездомните кучета. На някой му р дошло до гуша за да прибегне до такива мерки.

Като има агресивно животно нападнало някой - отива и се саморазправя с това животно. А не да трови всичко де мърда наоколо. Разликата е огромна. И като има проблем - да ходи да натупа общинарите, де прибират милиони да се справят с проблема, а навън е пълно с бездомни кучета и котки. Ама не го правятя, нали? Едно е да хвърлиш 1 кило кренвирши с отрова, друго е да отидеш да потърсиш отговорност от виновните за ситуацията. Е за това говоря.

Смърт за селяндурите

Българска пасмина

Кам стария и добре известен лаф: "За кучета и котки може, за прасетаа не може" Е как пък милите кучелюби не се загрижиха за прасетата, кокошките, зайците, а защо не и за скакалците ?

ама едва ли ти харесва идеята за въвжедане на задължително веганство:)))

Ние българите, като цяло сме едни жестоки, изпълнени с бездушие души...

една част от българите са точно такива!!!

Хуманното отношение към бездомните животни изисква системна политика за тяхното прибиране в приюти, осиновяване при възможност и при невъзможност "приспиване" /което си е по същество убийство/. Кучетата били кастрирани. А хапят ли? Заразяват ли? Къде акат - в специална тоалетна ли? Разумният отговор е - кучетата нямат място на улицата. Ако някой е загрижен да си ги прибира вкъщи.

Se taia

Ми виж как са го решили в Холандия бе приятелю. Там няма бездомни. А сега се запитай защо и каква е разликата с тук. После се опитай да разбереш повече за ловците и селяните, които си пускат кучетата свободно и допринасят за повишаване на популацията. След това провери какво се случва със знайни и незнайни развъдници на кучета и картинката ще ти стане ясна. Но да наказваш кучетата за това говори точно за диващина. Да нямат място на улицата, но трябва да има политика за опростяване и насърчаване за приемане на бездомни кучета, а не всеки кмет феодал да си прави разни наредби и наредбички, които отказват и най върлия кучкар да си вземе куче от приют или от улицата. Темата е много обширна и със сигурност не може да се обхване в една статия или пък коментар.

Най после разбрах, защо кучелюбците в България, предпочитат да гледат бездомни кучета пред блока! Да гледаш куче в апартамент е нещо ужасно. Трябват поне трима човек, или да си пенсионер, или да се откажеш от социален живот. Всеки Божи ден, трябва да се извеждат по два пъти. Минимум час и половина, два Сутрин и вечер. Междувременно кучето става господар на дома и трябва да му угаждаш на прищевките. Да го водиш на лекар, зъболекар, фризьор. За това е по лесно пред блока. Хвърлиш му храна, погалиш го и ... готово. Манталитет български Живея в страна, в която почти всеки дом има куче, котка или е двете, на няма бездомни животни.

Леле колко прост народ!

Особенно ми е зазабавно да чета коментари под статии за животни. Всички защитници на животните и противници на това гадно деяние, сеят заплахи за саморазправа, убийства и т.н. Не сте по-различни от този, които ги е отровил. Просто друга ви е целта, която искате да унищожите. Имам куче и не одобрявам това, което е станало, но и не одобрявам в 21 век да ме ловуват по улицата глутници!

В тоя край на бълхария, живеят едни от най-простите ганьовци…

кучетата разбирам ама защо и котки?

Вероятно са яли отровена храна, няма как да отделиш котките.

Скоро и гълъбите ....Аз пък не разбирам защо и кучетата??

Когато няма държава,хората се вземат в ръце!

Как котка напада "майки с деца" или просто пак оправдаваме идроди?!!

Изхъсква един път, извива гръбнат, и така мобилизира бълхите в стройна рота и дава команда да нападнат майката и потомството ѝ, а пък ако е , е и черна котката е вече двойно страшилище - от бълхите ли да се бранят, три пъти ли да се върти с трудно маневрираща деткса количка....

Не е човешко да се убиват безразборно животни, но не е човешко скотове да живеят на свобода в населени места. Кой ще компенсира бълхите, глистите, тенията? Няколко хора бяха разскъсани от побеснели глутници. Други ухапани от бойните псета на луди скотофили. Трябва да се сложи край на кучешката мафия! Бездомните животни - в приют за една седмица. Ако никой не ги потърси - приспиване.

Бафти "закона". Явно хората не се водят гръбначни животни щом за убийство много често дори не се влиза в затвора.

Това само в тази дивашка република наречена България може да се случи. Толкова да си оскотял, че да тровиш животните. Този да каже кой е защото знам че чете и ще му сипя от същата отрова на него на родителите му на децата му. Да се гърчи.

Тива е ужасна новина!

Господ вижда

тези сплотени и независими мои сънародници бе, ох, как ги обичам само-о!

И аз, много! И ги уважавам!

Най-вероятно ги е изтровил някой от тия дето ги хранят възмездно, след като не си получил надника от четири лапи. Превъртял е човека.

и теб някой та храни възмездно, скоро ша та и мобилизират :)

"Нехуманният акт е отпреди два дни." Журналя, преди да пишете глупости си изяснете понятията! Ето какво означава "хуманен": "хуманен (български) Прилагателно име, тип 79 Човешки Синоними човеколюбив, човечен, хуманитарен, филантропичен, добър, милостив, милосърден, състрадателен, отзивчив, благороден" Как трябва да се отнасяме към бездомните псета и котки, приносители на зарази и агресивни когато са гладни или в глутница или пък им навлезеш в "територията" - човеколюбиво или куче/котколюбиво?!

До тия с минусите: Колко бездомни псета сте прибрали от улицата, завели на ветеринар, обезпаразитили, направили им паспорти, платили им таксата в общината?! Ние се грижим за две кучета и една котка - кастрирана, защото за котета няма желаещи, а нея не можеш да опазиш като се разгони.

Аз лично 2 броя! Страхотни са и живеем прекрасно!

Третата Световна война почна, те пак кучета и котки им дай

Що ядеш тогава?! Идиот!

зимата като свърши освен тока и храната тогава ще те видя теб дали няма да си от първите, които ще погнат изпосталелите помияри и проскубаните котаци да ги ловят за ядене :–) Аз имам 3 прасета и 40 кокошки, ти му мисли.

Яж си кокошките и прасето, прости ганьо и сери във външната тоалетна и си гледай примитивния малоумен живот.

Леле, у Лом колко бесовица има и няма някой, като този от Благоевград.

Бойкоборисовщина в действие дами и господа. Не бива да позволяваме това отново да се случва. Не бив да позволяваме гербаджиите пак да управляват. На 2ри трябва да гласуваме за истинските хора които ще оправят страната ни. Промяната !

Съгласен, ако ортуваш за Възраждане

Съдба.Голямата риба изяжда малката,а и да не си пуйка в САЩ.

Така се случва като няма приюти, не им е мястото на улицата!

Звучи добре, 3 г затвор за убиство на куче, ама за убиство на човек съм чувал дават 6 месеца условно

Голямата разлика според бг съда е т. нар. умисъл. Например пиян, дрогиран, без книжка, със 120 км/ч на пешеходна пътека или на тротоара помита невинни хора, НО по непредпазливост, защото видиш ли не ги познавал и нямал мотив. Друго интересно нещо, е че нашите съдии не са чували за тероризъм, само за причиняване на смърт по непредпазливост (не го познаваш) и умишлено (познаваш го и ти дължи пари).

Е ти къде видя човек в България? Охлюви и безгръбначни само. Даже награда трябва да дават за плужеци и гъзолизци като вас

Котки кучета на село на двора или вкъщи с документ. Да ги бяха прибрали, на някой му е писнало да търпи мизерията и кво да прави.

Здравейте,това е крайно грозна постъпка и решение.Наистина съществува навсякъде проблема с бездомните животни.Има приюти, институции,нека първо накараме тях да действат.Нека животинките бъдат обезпаразитени и ваксинирани и лекувани,след това да се преценява в приют или обратно на улицата и после вече въобще доколкото е правилно евтанизирани. Нека вземем добрия пример,както от Европа така и от Ориента.С това варварско мислене определено сме болно и недоразвито общество.Не забравяйте утре като пристигнат още бежанци въоръжени до зъби,без документи,друговерци и започнат нас да тровят и колят тогава се сетете ние какво правим с животните.

Не болно ами изобщо не сме общаство, а сбирщина самовлюбени идиоти. В Англия за три месеца улично куче не можах да видя, а тук в БГ навсякъде има индивиди, които хранят улични кучета с кокали, гранули и т.н. Много ми е интересно какво ще му се случи на един такъв в нормална държава, след като изсипе една торба кокали на тротоара или постави две три къщички за кучета върху зелени общински площи.

Стой си в Англия. Какво правиш е България?

Ходих да видя дали има улични кучета да ги храня по улиците, но нямаше и затова се върнах.

Ха ха, за пореден път Ганьо Балкански показ, че е пълен идиот и зслужав мизерията, в която съществува.

пак е свършил работата на държавата и помиярите дето си изхвърлят домашните кучета!

В Букурещ, например, НЯМА бездомни кучета и котки. Не се налага БГ общинарите да откриват топлата вода. ... Ако властта се грижеше по същия начин и за БЕЗДОМНИТЕ хора...

А гълъби има ли?

Абсолютно правилен ход. Само дето някой трябва да чисти мършата, че ще мирише. Кучетата са източници на кучешка тения, бяс, паразити от различен тип, развъдници са за кърлежи и като се съберат на глутница стават опасни и вдигат шум. Затова и кучета изобщо не трябва да има, особено такива излегнали се пред някоя невралгична точка и чакащи да залаят и захапят някого. То и си го пише - опасни са за майките с деца. А пък котките ... омръзнало ми е от някоя милозлива кифла, която съжалява някоя котка и ги дъпжи пред магазин или заведение, особено на заведение, където гадината досажда докато не си изпроси нещо. Аман, не искам никакви котки да ми се мотат из краката

Интересно кал всички либерали са и кучкари... Има нещо гнило. Калто и да е, браво на този който е свършил работата. Щом държавата в лицето на общината не решава проблема по нормален начин се вади цацата и антифриза и се почва...

ЛИбералите са антисоциални, злобни и отмъстителни човечета. Затова се разбират с помиярите

Факт е че, някой докара в града стотици помияри. Не тайна че кмета стой зад прехвърляне на кучета от други градове в Благоевград (срещу заплащане), също не е тайна че хора от общината отровиха въпросните кучета. Имаше предупреждения преди седмица домашните кучета да се водят на каишка.