Отпадане на тавана на пенсиите може да се случи най-рано след 5 години

Според вицепремиера Гълъб Донев, депутатите трябва да обсъдят начина, по който да се преизчисляват пенсиите така, че той да е справедлив спрямо всички

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко е пресилено да се твърди , че пенсиите се плащат от данъците на хората. Да , държавата внася в бюджета на НОИ големи суми , но те са защото тя е поела ангажимент да осигурява една камара държавни служители и военни. Да започнат да се осигуряват сами , както го правим всички ние , НОИ да изплаща само пенсии според осигурителния принос и стаж и нещата ще се наместят. И като говори за справедливост министъра , дали беше справедливо два пъти да увеличат минималната пенсия с 20 процента , а на всички останали с 5 процента.Ето това е несправедливо. Защото всеки от нас познава поне по 5 души , които са се осигурявали съзнателно на минимума , крили са доходи, и то големи , но сега получават бонус след бонус.За да бъдело справедливо .Ай сиктир.

Докато се наумуват относно справедливостта на системата , пенсионерите измират безпомощни в мизерия!

Не говоря за себе си, а ще дам пример със сестра ми, която на времето завърши тютюнев техникум и цял живот работи в тютюневата промишленост, но не като сортировачка и сега, с последното увеличение и даваните й те по 50 лева отгоре едва стигна нивото на 314 лева!

по време на " развитото социалистическо общество" мъжете се пенсионираха на 55г, а жените на 50г........

Най високите пенсии са на ДС и БКП номенклатурата

Чакат ни да измрем ли? Егати дискриминацията! Егати обира!

Ей, големи сте тарикати бе - осигурявал си се на 2000лв. заплата и сега искаш да получаваш 2000лв. пенсия :–)

Пенсиите не са и ме бива да бъдат част от социалната система..

?!

Таванът трябва да отпадне веднага.

Трябва да е не повече от 2 пъти от средната пенсия. Това е СОЦИАЛНА система, а не начин да живееш като бохем на стари години за сметка на всички останали. Ако искаш голяма пенсия, осигурявай се на частно - частните фондове нямат тавани.

Това НЕ е СОЦИАЛНА система, а ПЕНСИОННА СИСТЕМА, което означава, че ако си се осигурявал на максимума ще получаваш максимална пенсия, но ако си укривал доходи, когато другите са работили и внасяли осигуровки, ще си получиш заслуженото!

ей ТЪПАН, внасям максимален размер осигурителна вноска, не ме приравнявай към някой келеш който е на минимална заплата , че много вазелин ще ти трябва.

И колко е тоя таван в момента? На каква заплата трябва да си се осигурявал, за да го получаваш??

По равно на всички, че да се успокоят Кресливите пенсионери.И изкопайте Тодор Живков от гроба и да връща соца, щото се оказа ,че некадърния българин ако някой не му дава не я може

Тези внасялите високи застраховки да им ги вземем, а да раздаваме на Сульо и Пульо щото не се осигурявал и реве като магаре

Точно така, нека ограбим тези, които са внасяли най-много в системата и да раздадем на всички останали безделници и клатикурници.. Много умно и мотивиращо. Бравос! Пенсионната система не е система за социална помощ бе, гълъб ли си, гугутка ли си..

Какво има за обсъждане.Заместете във формулата данните с актуални такива и готово. Само че нямало пари.Има два начина: -половината чиновници вън от яслата и никакви бонуси а да си плащат осигуровките -печатайте пари както го правят в ''хамериката''

На калпак по 100лв или ще гласувам за ДПС те дават 120 вие излязохте по-еничари от тях

Да бе да видя ли какво всъщност искат ДПС и ГЕРБ да не се преизчисляват пенсиите (увеличат за постоянно)а да се дават тия пари по време на пандемията 3месеца . Защото това щяло да натовари бюджета (няма да има за крадене) това искат.

С труд и пот ще гласуват някакво преизчисление там. Но научих, че оставали 1.2 млрд лв. и никой не знае като се гласува дружно в пакет къде ще отидат и при кого, там е разковничето.

Товя сериозно изказване ли е? Увеличаването на максимално осигурителният доход е в тежест на работещите. Отпадането на тавана на пенсиите отново е в тежест на работещите, защото парите идват директно от техните данъци, не от пенсионните фондове. Справедливо за всички? За кои всички?