Германия: Не сме плащали откуп на дхихадистите за заложник

Германското правителство заяви, че не е плащало откуп за освобождаването на 27-годишен германец, взет за заложник от "Ислямска държава" (ИД) в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Германия: Не сме плащали откуп на дхихадистите за заложник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добре в Сирия да изпратят Николайчо - там са му приятелите

И да са платили - какво от това?!!! Не е ли по-важно, че е спасен човешки живот? Нали в крайна сметка пари са и за това? Не са по-добри и другите варианти - размяна на пленници /излиза че трябва си имаме в резерв, при нужда да се ползват/ или давай с насилие и бомбандировки да се реваншират, пък каквото стане!

Официалната позиция на правителствата е че ако платят веднъж това ще покаже че може да платят и втори път, а това ще доведе до вълна от отвличания за пари.

Никой не плаща на терористи, поне на думи. Напоследък да сте чували за отвлечени бели християни във Филипините? Информационно затъмнение или добре платена договорка постигната покрай освобождаването на семейство християнски мисионери преди няколко години

Те и САЩ уж НЕ преговаряли с терористи, ама размениха ПЕТИМА талибани срещу някъв си сержант, който на всичкото отгоре беше избягал от базата си в Афганистан и преди това многократно е критикувал американската намеса там.

Дхихадисти - това сигурно е някакво ново течение в исляма? Тези арабухи винаги могат да те изненадат.