Коментари - Откриха и тялото на 9-годишното момиченце, удавило се в язовир "Камчия" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мъка мамка му. Никой да не среща този ужас децата му без време да си отиват.

"Откриха и тялото ..." Какво друго са открили на малкото момиче? "Откриха тялото и на другото момиче...", това вече наистина е друго.

Няма ли плочки по дъното и миризма на хлор, не влизам!

кой нормален си пуска децата да се къпят на такова място? В такива водоеми винаги има силни подводни течения. Тия селянчета едва ли са можели да плуват, плацикали са се на плитко, но като са се отклонили на дълбокото и са потънали и оттам течението ги засмуква и край, Само много опитни плувци могат да си позволят да плуват на такива места. Не влизайте в такив водоеми ако не се добър плувец. Иначе сте аут.

И за опитни плувци е опасно. Само най-горният слой вода се затопля, надолу температурата пада рязко и мускулите колабират.

Ако можеш да плуваш няма нужда да имаш “дъно” Проблема са теченията, завихрянията, термо клиновете и много други опасности които са характерни за всеки водоем. Не се влиза на място което не познаваш и деца без надзор не се оставят, освен ако не си на принципа “ ще си направим други”

си има ясно обособени "плажове", вирчета и т.н. още от време оно - емпирично изпитани от много поколения наред. Да отидеш на неизвестно мясно и да се хвърлиш си е безумие... нищо че няма косатки наоколо...

Много тъжна работа. За пореден път - плуването не е шега работа. Особено пък в язовир, където няма дъно.

и язовира има дъно, плоблемът са силните подводни течения, които не се виждат отгоер и ако си на плитко няма ядове, но ако си под вода и си почнал да потъваш и да се давиш просто течението те отнася нанякъде и не могат да те намерят за да те извадят особено ако и спасителите не могат да плуват и са на по 10 бири и ракия. Жалка и тъжна работа. Брзотговорни родители, платили са най тежката цена.

без напълно годни за ползване, без липсващ\повреден какъвто и да е конструкционен елемент, предпазващи очите маска и носа шнорхел, и здрави тапички и за двете уши - във водно пространство - категорично не се влиза !! а може и кое да е от горките деца да е ползвало предпазващо го лично средство, но да го е махнало за секунди - водата да е влязла през устата в живите бели дробове - причина за смърт на човешкото тяло ... живи и здрави