17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еееееееееехх!

В сясно на първата снимка , сред момите с баварски дрехи , които ще носят бирата , в най-едър план виждам определено туркинче с типични азиатско-турски черти ...

Защо това не е водеща новина, а вместо това сте изтъпанили комсомилския амрияж!?

Забележителто! Вимести баварки и ...големи халби!

То, секи със занаята си.

Е кво сеа, голяма работа станало че пият бира, ми и аз пия бира пък за мен не пишат, що така?

Логореята се пренася и в електронните медии! :) ПРоф. Др-ката, нек те видя да обърнеш два Маста, па тогава говори за 10-20 ;) Оля се бе. оля! :)))

че се пише за пари, тогава трябва да е точно. Даже и руснаците го знаят Октябрьские народные гуляния. Народен празник и е по стар от съединението на България и от Левски и Ботев. Казва се че е бил най големият народен празник на света. А и с фестивал няма нищо общо. ФЕСТ значи празник. Хората си празнуват.

Има го от 1810. Бил е за сватбата на престолонаследника Лудвиг и принцеса Тереза. Провежда се на "Поляната на Тереза" а една от основните бири се казва ... Крал Лудвиг :)

Днес гледах парада в Мюнхен, грандиозна и красива работа. Многоброини и фантастични носии, десетки големи духови оркестри, изобщо да ти е драго да им се наслаждаваш.

практитуват така че да си измислят уж ИНТИРЕСНИ заглавия. Защо Октоберфест да е БИРЕН фестивал?От къде измисли тази обида? Този народен празник е започнат още тогава когато България е била турска. Това е вече международна среща и разбира се се пие и бира и има Целте /Палатки/ със само шампанско. Това си е народен празник с 7 милиона посетители / цяла България/ Било бирен фестивал, хаха

За Ваша информация т.н. от Вас "еднолитрови халби" са всъщност Mass - мерна единица за бира от 1 л, а "дървеното чукче" на кмета е видно от снимката, че е доста голям чук, направо млат!

Всяка година се пише за бирения фестивал в Германия . И винаги се поставя един въпрос - защо се нарича Октомврийски Фестивал , след като се провежда през месец Септември ? Някой може ли да обясни на вежите или невежите ние ?

Вместо да питаш и да чакаш някой да ти здъвче и да ти даде на готово пусни си една търсачка и си намери отговора.

опа ти написа и аз ти свършвам работата: Kronprinz Ludwig und Prinzessin Therese am 12. Oktober 1810 fanden in München, значи първото събиране на народа и с конни надбягвания е станало на 12 октмври! и поляната се казва както принцесата ТЕРЕЗА - Терезиенвиезе. Сега го знаеш!

Започва септември, но завършва октомври, защото е доста дълъг. Преди е бил къс :)

Ходи ми се на октомврийски фестивал в септември да пия в половинлитрови чаши от един литър. Хубави са германките, а германците са работливи, та дано имам късмет с езика.

С тая пуста завис най-много до дворния нужник да идеш.

Няма такива работи. Дворния нужник е ако си сам на село. Хората портативни тоалетни са разположили в близост до купона. И със "завис" и без завист, там трябва да ходиш.

"халба" означава половин литър.

Халба е голяма чаша за бира.

от половин литър

халба означава половин литър. Идва от halb, което значи половина. Анадън му?

Да не си парлеву франсе? Затова не знаеш, но от бира сигурно отбираш.

в Германия тази дума е непозната.

"В Мюнхен днес започна 185-ото издание на прочутия бирен фестивал Октоберфест". През СЕПТЕМВРИ...Тия от ЕСи ЕК объркаха не само часовото време, ами и календара!

Кой ли гост на Меркел ще им набие чепа?

Бахти скъпотията , по нашия стандарт блъскаме цял ден в тръстиката за 1 тяхна халба бира. А се водим европейци май само на книга....

това е доста прилична цена !

Швабата винаги си е бил свиня. Само му дайте възможност да се изяви и ще се уверите, че той има две лица. Пияндурниците в Гуча ряпа да ядат пред тия идиоти.

Мда, то за тва Мерцедес се прави в Гуча.... деее..б...а ид..и.ота си!

Тези идиоти правят питиета от това с което ние си храним конете и магаретата.Така са бираджиите и уискаджиите. Ако имаха плодове като българските, щяха да правят вино и ракия

Имат. Казва се Обстлер. Ракия от плодове. Не е лоша. Ползват я за храносмилане. Всеки среден немец ще те сгъне на две. Щото са много тъпи и не знаят кво да ядат и пият..... деее насраното ти самочуствие!

И вино правят. И то не е лошо. Имат към 300 сорта. Ама някой трябва да се поинтересува. Вчерашен ганьо още с кал под ноктите, тръгнал да определя една от водещешите световни нации ...

Тук не е Германия тук е БАВАРИЯ

Ко каза, ко? Вчера отиде, днес вече кореняк баварец? А пройзетата знаят ли, или пак требе да минат през Баварско, да се сетят що столицата е Берлин?

никога не бих стъпил на подобна цигания- теснотия, шум, скъпотия и пияни швайне- не мерси. Имам по-различни представи за добро прекарване на времето.

Никой не те кара или иска да изпълзиш от кочината.

Браво, демократично-толерантни германци, поклон пред най-развитата психически, емоционално и физически нация в света!!! Цялата плача и ридая от радост и щастие, обляна в солено-признателните сълзи на Толерантността и Глобализацията, които се стичат като буйни реки по сочно-зачервените ми бузи, нещипани от мерзки, националистически ръчища, за да образуват мокро-еротични следи по фино-нежния ми врат, необлизан от гнусно-набъбналите, свистящо-съскащи, обложени езици на пощръклялло-озъбени ксенофоби, влажни следи, вадички-капчуци, извеждащи сълзите на щастието до набъбнало-трептящите ми гърди, млечно-навирени, с твърди, сочни зърна на Плодорието и Благодатта!!! Поклон пред толкова много младост, неземна красота и синеоко-русокоса феерия!!! Цялата се възбудих духовно-платонически при наличието на толкова много млада и сочна плът и духовна енергия, подканваща ни сякаш кокетно-срамежливо от снимките да се втурнем и ние в лудия бяг, в бесния галоп, в задъхания тръс на тези млади и сочни вишневи пъпки, да преминем като поривисто-буен южен вятър покрай колоната от красивите немски мачовци-полицаи, пазещи този свещен Празник от набезите на долнопробни националисти с изцъклени от омраза зъркели и дементнирали антитолерасти, като се отъркаме духовно и алюзорно о техните мускулести тела, (гърди, крака и ръце), а сетне им се усмихнем подканящо-лъстиво без никакви заднични мисли, след което да пристъпим в свещения олтар на Бирения фест зад здравите заграждения, бдящи безмълвно като силно-железни пернишки винкели над нашия духовен и ментален мир, докато отпиваме неземно-блажено от двулитровата халба, препълнена с хладно-пенливата Немска Бира, имаща вкус на Божественето питие на Боговете от Олимп - Некрат-Амброзия!!! А след като сме обърнали радостно-засмяно по 10-20 халби биричка да се хванем всички дружно за ръце и да тропнем, изпаднали във върховен братско-сестрински екстаз-делириум, в една мюнхенско-баварска, безконечна Нирвана, един мощен Марш - Апотеоз на Силата, Величието, Дисциплината, Морала, Точността и Трудолюбието на нашите мили немскоезични есенни цвята, начело с нашата мила майка-закрилница, Кърмилница на Страдащите и Бягащите - великолепната руса фея от бившата ГДС - достолепната Анджи Меркел! Наздраве и дано и вие усетите през километри по напукано-жадуващите си остни неземния вкус от Сочната и Гъста Течност на една Хубава, октобер-фесовска Бира!!! Ich wünsche Euch nur Liebe und einen geistigen Geschlechtsverkehr! Auf Wiedersehen! Bis Morgen!

Хората се забавляват а другите злобеят.

Хората се забавляват а другите злобеят.

Arschloch!